Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

pensions d'incapacitat per a drogadictes

__30651__ 404 1 👍 499

Estimen que l'addició i la mala salut dels demandants els impedeix treballar

Dos jutjats socials, un a Barcelona i l'altre a Tarragona, han considerat que dos treballadors no poden seguir en el mercat laboral pel seu mal estat de salut i per la seva forta addició al consum de drogues. Per això els ha reconegut la incapacitat permanent en grau d'absoluta per a desenvolupar qualsevol tipus de feina i els ha concedit una pensió a cada un. La primera sentència la va dictar el Jutjat del Social número 16 de Barcelona que va estimar una demanda presentada per un peó de neteja de 52 anys contra la decisió de l'Institut Nacional de la Seguretat Social de denegar-la seva petició d'incapacitat per malaltia comuna.

La sentència estableix que el demandant té reconegut un 58% de discapacitat total des de l'any 2012 ja que pateix una forta dependència a les substàncies estupefaents, com heroïna, cocaïna, cànnabis o alcohol, a més d'una depressió i un trastorn de personalitat esquizoide. Malgrat que el treballador segueix en actiu contractat per una empresa, la jutge creu que «no es troba capacitat per a cap treball» ja que ha tingut en compte l'informe pericial de la unitat de psiquiatria del centre Tribunal Mèdic, que representa el demandant en aquest litigi. En aquest informe que per al jutjat té «especial rellevància», els psicòlegs detallen que el treballador pateix una patologia mental de «altíssima gravetat» amb molt risc autolític i per això no pot desenvolupar «cap tipus d'activitat laboral». La sentència concedeix la incapacitat permanent absoluta al demandant així com una pensió mensual.

Fa unes setmanes, el Jutjat del Social número 2 de Tarragona va estimar una demanda d'un reposador de supermercat de 46 anys contra la Seguretat Social. La sentència indica que el treballador, també defensat per Tribunal Mèdic, tenia concedida una situació d'incapacitat permanent absoluta per la seva dependència a múltiples drogues, malgrat que havia assistit a reinserció. La Seguretat Social li va llevar aquest grau d'incapacitat després d'una revisió l'any passat ja que considerava que estava millor de les seves addicions.

El treballador va presentar una demanda contra aquesta decisió i la jutge l'ha estimat després de tenir en compte diversos informes pericials que indiquen que el demandant va iniciar el consum amb nou anys de drogues i que ara és molt dependent d'alcohol i nombroses substàncies estupefaents. Fins i tot s'indica que ha patit diverses sobredosi i un trastorn psicòtic. La sentència remarca que el demandant va poder trobar-se millor quan la Seguretat Social li va fer l'examen però que tendeix a les recaigudes. Per això li concedeix la incapacitat laboral i la pensió.


Font: el Inmundo d'avui.


Ja sabeu, si voleu cobrar pensions d'incapacitat només heu de fumar-vos uns porrets una temporada.

Respostes

Configuració
 • Estatpropi Usuari sumador 153.620 10 1 👍 22.717
  L'Anselmo Turmenta ja hi pot demanar la seva.
 • Triomfador 717 2 👍 292
  I per què no els dóna feina la policia posant-los a interceptar paquets de droga?
 • goulah 19.218 13 77 👍 5.276
  No veig on és el problema. Les resolucions les veig ben justificades.

  Tu tranquil, la teva pagueta estatal no la perdràs per'xò.
 • Sam Belluga 3.587 3 565 👍 8.516
  Pensió d'incapacitat per drogoadictes? Bona notícia pels usuaris de forocoches.
 • Turanga_Leela 26.485 6 40 👍 5.559
  Ja sabeu, si voleu cobrar pensions d'incapacitat només heu de fumar-vos uns porrets una temporada.

  Sembla que penses que a la situació d'aquestes persones s'arriba amb 'uns' porrets una temporada. Les drogues (sobretot les dures) en grans quantitats i de manera continuada et transformen el cervell, et psicotitzen, et tornen malalt mental literalment.

  Una persona amb una malaltia mental (psicosi) greu no té tornada, tot i els altibaixos per temporades. MAI, MAI, MAI tornaràs a estar sa, i en molts casos ni tan sols arribaràs a poder tenir una vida independent perquè dependràs primerament de medicacions per evitar les paranoies, hauràs d'evitar el consum d'altres sustàncies (l'alcohol inclòs) que no et receti el psiquiatra i això també t'afectarà negativament a la química del cervell. A més, aquesta gent té els dies comptats perquè tenen una tendència al suicidi que flipes, no estan per treballar. I millor que sigui així. La pensió tampoc no et pensis que els soluciona res en la vida caòtica i fotuda que ja porten.
 • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
  Bona notícia per als ni-nis, mala notícia per als pencaires responsables.
  L´amoralitat de la societat en que vivim mena a aquesta mena de coses. I les que han de venir.
   • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
    Quins privilegis?
    • Mcasas 8.417 12 258 👍 2.935
     L'església compta amb nombrosos provilegis fiscals que li otorga el concordat signat entre l'estat espanyol i el vaticá:
     1. Està exempta de l'IBI, amb la qual cosa no tributa pels seus nombrsos béns immobles.
     2. L'església pot apropiar-se de béns públics sota la figura jurídica de les "inmatriculaciones".
     3. Part de l'import sobre la renda recaptat per l'Estar s'usa per finançar el proselitisme religiós catòlic.
     4. L'església rep finançament públic mitjançant els concerts educatius per fer un ensenyament dogmàtic.

     Francament, si tant preocupat estàs per la "crisi de valors" podries començar per denúnciar els abusos de la jerarquia catòlica.

     • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
      Ensenyament dogmàtic es fa a les escoles públiques, els professors i els polítics no són gent sense ideologia.
      Jo sóc partidari  que l´Església s´autofinanciï (de fet, ni marco la casella catòlica a la declaració de la renda, no ho he fet mai); però també estic a favor  que no es doni ni un euro de diners públics als partits polítics, sindicats, ONGs, associacions de cap tipus... qui vulgui organitzar alguna cosa així, que se la pagui de la seva butxaca.
      • Mcasas 8.417 12 258 👍 2.935
       Vaja, que no saps què vol dir dogma, ni entens què significa democràcia. 
       • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
        Sí, i el nostre sistema democràtic diu que la majoria de la gent està a favor de l´ensenyament concertat; el dia que la CUP i els Comuns manin amb majoria suficient, que eliminin l´ensenyament concertat, però ara la majoria de partits hi estan a favor. Qui no entèn què significa la democràcia ets tu.
        • Mcasas 8.417 12 258 👍 2.935
         Em sembla molt revelador que un catòlic practicant com tu no entengui la diferència entre un dogma de fe i una opinió personal. També és interessant que no gosis dir res ni del condordat amb la "santa" seu, ni de l'exempció de l'IBI, ni de les "inmatriculaciones".

         Però vaja, queda clar que només ets un cunyat de missa de diumenge que es fa dir catòlic i home d'ordre com a exercici d'afirmació d'una identitat, que no condició, burgesa de pa sucat amb oli. 
  • Toni Montagutí 32.117 7 24 👍 19.828
   Catòlic, aquest comentari engega a dida el precepte de caritat cristiana, que és una virtut teologal. I la compassió. No t'entenc.
   • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
    Tinc un cosí germà cocaïnòman i bebedor de fa molts anys. Està casat i amb dos fills petits. Els nens viuen un infern a casa. Ell és jove, uns 35 anys. Està emmerdat de valent. Ha destruit també la família dels seus pares. No tenia necessitat d´entrar en aqueix món del vici: alcohol i drogues; no era de família marginal amb problemes, els seus germans han estudiat, un treballa i la germana més petita aviat treballarà. En canvi, ell s´hi va ficar, fa mínim 20 anys, i mai no ha fet ni el més mínim esforç per sortir-se´n. Ara el busca la màfia de la droga de la ciutat, no pot ni sortir al carrer. Qualsevol dia farà una barbaritat a casa, pateixo pels seus fills petits. Tots els diners que pot agafar són per droga, si li donen una paga serà per aconseguir droga. L´amoralitat d´entrar en el món dels vicis de la droga i l´alcolhol no pot ser premiada amb una paga; millor, que canviïn la llei i els recloguin per força en un centre de desintoxicació, així com obligarien a recuperar-se un malalt d´ebola; per evitar perill per la societat. 
    No veig que el que plantejo no sigui cristià.
    • Toni Montagutí 32.117 7 24 👍 19.828
     Comences malament quan dius que "no tenia necessitat". Ningú no en té però molts hi cauen. No podem jutjar d'aquesta manera, perquè no sabem què, dins d'un cervell, empeny alguns a agafar aquest camí enlloc, i d'altres ens n'apartem.
     Jo visc amb una persona amb les mateixes addiccions. I lluita. I l'ajudo a lluitar.
     • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
      El meu cosí ni lluita ni ha lluitat mai ni l´interessa lluitar.
      • Toni Montagutí 32.117 7 24 👍 19.828
       Doncs encara més digne de compassió, que està atrapat en una teranyina molt tòxica. I no ho saps, això. Mai no sabem què ens pot passar. 
       Ep! Amb això no t'estic dient que t'hi hagis de posar tu, a ajudar-lo, que ningú no t'hi pot obligar. Però si mai cau al fons de tot i sura, potser voldrà que algú l'entengui. Hi ha qui se'n surt després d'anys i anys de patir i de fer patir. T'ho dic perquè puc dir-t'ho.
       • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
        Aquest es gasta els diners en comptes de comprar llet als nens; no vol treballar encara que el cridin a fer-ho perquè s´estima més rebre els 400 euros d´ajut sense sortir de casa, etc. No vol canviar, ni reconeix que sigui drogaadicte.
   • Lucky Luc 796 1 👍 799
    La caritat es fa a títol individual, quan s'institucionalitza i s'omple d'ideologia només promou el parasitisme i desagraiment en els que la reben, i la corrupció en la que la gestionen.

    La gent ha de ser responsable dels seus actes, no podem esperar que el papa estat et vingui a treure les castanyes del foc tota la vida, no?
   • Sònia91 Usuari sumador 16.775 10 100 👍 2.847
    El meu avi va xocar un cop amb el cotxe (res greu) amb un individu tipus el CATòlic. Era un home que anava pel poble predicant la bondat i la compassió de Déu i Jesús, i la religió catòlica. Doncs bé, després de xocar, l'home, en comptes de preocupar-se per si el meu avi estava bé, es va dedicar a amenaçar i a insultar-lo, i a dir que l'havien de tancar a algun lloc per ser un temerari i el pobre avi es va posar terriblement nerviós, sort que no pateix del cor sinó s'hagués quedat allà. En prou feines va fregar el cotxe (cosa que al meu poble, al ser de carrers estrets i amb molts angles morts passa sovint), però això li va servir d'excusa a l'individu per llençar-se a sobre d'un home gran.

    Si algú és compasiu i bondadós, ho és, no ha d'anar cridant-ho als quatre vents ni repartir pamflets. Es demostra amb les petites accions diàries, en la reacció principal que es té. Jo també he vist gent afectada per la droga, que han fet accions dolentes (gent que abans era bona i normal) i sempre sento aquesta mica de llàstima, que no m'agradaria estar al seu lloc, que necessiten ajuda per curar-se. I crec, com tu, que un cristià de debò també hauria de sentir una mica d'aquesta compassió. En CATòlic no només no la té amb els drogadictes sinó que posa al mateix sac als Ni-Nis, quan qualsevol persona amb una mica d'esperit crític sap l'atur juvenil que hi ha i com de cars són els estudis, que ha fet que molts joves sense recursos es quedin penjats.

    M'imagino que pel CATòlic, qualsevol persona que no tingui un nivell socioeconòmic elevat ha de ser apartat i marginat; el contrari que pensava Jesucrist, que va acollir els ni-nis, refugiats, drogaadictes i manters de la seva època i els va donar esperança i un motiu per tirar endevant.
    • Toni Montagutí 32.117 7 24 👍 19.828
     Cert. M'emprenya veure alguns cristians que contradiuen la seva pròpia filosofia.
     • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
      Procuro ser conseqüent amb el que penso, encara que costi. Mira, et posaré un exemple del dia a dia recent. Vaig veure una pàgina web de venda de samarretes de la NBA barates, un parell de webs, semblaven radicades dins l´Estat espanyol, web ben fetes, amb número de contacte telefònic i tot. Suposava que serien legals, tot i que  a la web advertien que les samarretes no eren originals, sinó còpies; jo vaig pensar que serien còpies autoritzades, sense marca. Vaig comprar-ne una dels Celtics. La pago on line mitjançant transferència. M´arriba la samarreta des de la Xina, i tenia etiquetes Adidas, tot i ser una còpia. Vaig protestar a la web, em retornaren els diners perquè no volien problemes amb aquest tema: la samarreta m´encanta i és de qualitat, però la donaré a Càritas. Jo me la perdo i ho sento, però és material robat, no és meva i tampoc no vull tornar-la al mafiós perquè seria col·laborar amb ell.
    • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
     No saps ni de què parles. Jo estic aturat des de fa uns mesos.
     El meu cosí tenia feines de sobres. Ara cobra l´ajut de 400 euros, li van oferir una feina de cambrer (que ja havia fet en el passat), no de temporada, i no l´ha volgut perquè "perdria els 400 euros d´ajut"; es passa el dia al sofà tot i tenir només 35 anys. 
     Jesús acollia tothom, i els animava a l´acció, no a quedar-se de braços plegats. Un dels apòstols va dir "qui no treballi, que no mengi" (em sembla que Sant Pau), en referència als dropos, no als pobres que no troben feina. Alguns no coneixeu la religió, però en voleu donar lliçons.
     Que em comparis amb un miserable com el de l´accident és un insult. En una situació així, jo ajudaria l´accidentat, encara que tingués culpa de l´accident. Quan en alguna ocasió m´he trobat en una ciutat algú al mig del carrer, he anat corrent a un hospital a demanar ajut i a indicar-los on podien trobar-lo, mentre la gent passava de llarg sense voler-ne saber res; si m´he trobat un vagabund amb sang al cap, quasi sense poder caminar, l´he ajudat i no he passat de llarg; etc.
  • Mastegot 29.762 9 30 👍 2.164
   Ets funcionari espanyol a Catalunya. No ets un pencaire. 
 • Doomuu 5.041 8 430 👍 313
  Drogoaddictes.

  'Déu!
 • Astralcat 2.909 2 657 👍 2.294
  Deixant de banda l'assignació dinerària que proposen per aquests drigadictes el que està clar és que un politoxicòman o adicte a alguna droga dura està incapacitat per treballar ja que el seu estat es debat entre la intoxicació aguda per la substància i la ressaca permanent sense que doni temps a un estadi intermig 
  • Toni Montagutí 32.117 7 24 👍 19.828
   A més de les moltíssimes seqüeles físiques i psicològiques que, tard o d'hora, arrossegaran. Fins i tot molts dels que aconsegueixen sortir-s'en, les patiran.
  • CATòlic 2.225 2 👍 1.289
   Sí, però és que l´ingrés en un centre de desintoxicació hauria de ser per llei obligatori, i no voluntari, com passa ara. 
   Si algú té una malaltia perillosa i contagiosa, posem per cas, l´ebola o la pesta (si existís), no l´obligarien a entrar en un hospital sí o sí?, doncs un toxicòman hauria d´entrar en un centre obligatòriament, perquè és un perill per la societat.
   • Turanga_Leela 26.485 6 40 👍 5.559
    A veure si queda clar, aquesta gent de la notícia no és només drogodepenent, TÉ PSICOSI JA, és a dir, l'estat no et dóna una paga perquè siguis drogodepenent, sinó per estar incapacitat per a treballar per tenir condicions físiques i psíquiques RECONEGUDES (per metges) que no et deixen treballar com pot ser, i és en els casos de la notícia, el cas d'una malaltia mental, a la qual s'ha arribat després d'anys d'abús de les drogues. (Es pot tenir psicosi sense ser per les drogues i es pot ser drogodepenent i no tenir psicosi).

    És un fet que els psicòtics, depenent del seu grau de malaltia i (in)dependència, tenen reconegut un grau d'incapacitat que els dóna accés a una ajuda ajustada a aquest grau. Quan es fan les revisions per veure com està la persona, si presenta millora de vegades li treuen un percentatge, cosa perillosa en gent que té altibaixos i que recaurà perquè està malalta mental; la psicosi no té cura ara per ara. I la medicació que el psiquiatra els dóna no els fa millorar en el sentit de salut mental (i menys encara en els casos greus), sinó que serveix per controlar la malaltia, perquè no entrin en crisi, per controlar les paranoies que solen ser majoritàriament destructives, etc.

    No és una pagueta perquè es paguin la coca i l'heroïna, de fet, estan controlats per psicòlegs i psiquiatres a més d'un tutor o treballador de l'administració que examina la seva situació cada X (perquè el govern necessita estalviar diners i fer retallades i si els poden treure un X%, millor per ells), si es dediquen a fer el tonto els treuen les ajudes.
 • rotllan 8.472 4 255 👍 6.570
  A favor si la pensió la paguen els narcotraficants
 • Desconfiat 3.825 3 531 👍 3.988
  Molt millor que facin com als 80 i et punxessin amb una agulla amb SIDA per cinc euros.
 • Almirall9X 2.280 3 767 👍 2.415
  Els diners d'aquestes pensions es podria adreçar a dues coses: Cliniques de desintoxicació i sobretot i sent imprescindible abans del anterior: Una força policial brutal de cara a perseguir tots els malparits que participen en aquest desproposit. Desde el que cultiva al que transforma al que transporta al que ven a lo gran i al petit pringat que distribueix i ven.  Els petits son tolerats, cosa que sembla imperdonable. Jo legalitzaria la tortura per a que una vegada caçats diguin d'on la treuen. 
 • Pavel_Korchagin 2.189 1 794 👍 3.965
  No té sentit indignar-se per haver de mantenir uns quants desgraciats, quan n'hi ha alguns altres que s'enduen molts milions amb el treball de tots nosaltres.
 • mr_nice193 5.801 4 366 👍 6.415
  La drogaddicció no és cap malaltia 

Publicitat

Fòrums

 • 9.108.566 missatges
 • 214.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat