Fòrum

Pedro Sánchez: "Estic a favor d'Espanya i del catalanisme"...

Estatpropi Usuari sumador 152.082 10 1 👍 22.192

Pedro Sánchez: "Estic a favor d'Espanya i del catalanisme"

Redacció 18 Jun 2017 - 13.32
 

 

Pedro Sánchez ja és oficialment el nou secretari general del PSOE. El líder socialista ha estat ratificat en un congrés plàcid en que ha configurat una executiva de la seva confiança i ha definit el full de ruta polític del partit, que inclou, entre d'altres, la plurinacionalitat.

Sánchez diu que ara el PSOE té una esperança renovada i ja ha declarat quin és el seu objectiu: "Posem el PSOE rumb a la Moncloa".

"Avui el rellotge del PSOE i el d'Espanya marquen la mateixa hora. Avui el PSOE posa rumb a la Moncloa"

En el dicurs de clausura del Congrés, Sánchez ha anunciat que treballarà amb altres grups per a construir una majoría alternativa al PP:

"Vull fer una declaració solemne: Només competim contra el PP. El nostre objectiu és vèncer a la dreta per la justícia social. Treballaré sense descans per una majoria alternativa que acabi amb l'etapa negre de govern del Partit Popular"

En aquest sentit, Sánchez també ha tingut paraules per al moviment 15-M:

"Vull dirigir-me als que es van convocar fa 6 anys, un 15 de maig, al crit de 'no ens representen'. A tots ells els diem que la seva demanda de regeneració encara insatisfeta, aviat serà una realitat"

 

A favor d'Espanya i del catalanisme

Sánchez s'ha declarat a favor d'Espanya, però també del catalanisme. Assegura que creu en el catalanisme que li explica Miquel Iceta, que es basa en "un sentiment cívic, transversal, l'amor per la terra, la cultura i la llengua catalana i que lluny de donar l'esquena a la seva realitat espanyola, s'abraça a ella".

El secretari general del PSOE defensa un pacte, que assegura que és possible

"Afirmar que estem a favor d'Espanya i del catalanisme és enfrontar-nos a aquestes dues visions excloents que es retroalimenten mútuament, que impedeixen avançar en la recerca d'una solució pactada"

Sánchez insisteix en la idea de refroçar la plurinacionalitat:

"Espanya és una nació de nacions amb una única sobirania, la de tots els espanyols, i amb un únic Estat. Un Estat que 40 anys després exigeix reformar-se, culminar el seu ésser federal i perfeccionar el reconeixement del seu caràcter plurinacional"

Cap al final del seu dicurs, el secretari general del PSOE ha concretat que la seva proposta passa per la reforma federal de l'Estat seguin els acords de la declaració de Granada

Salutació plurinacional i agraïment a Susana Díaz

Pedro Sánchez ha començat el seu discurs saludant en castellà, català, euskera i gallec. En un moment del discurs, Sánchez també ha fet una defensa de les llengües:

"Jo em pregunto per què no tenim per primera vegada un govern que defensi el català, el gallec o el basc amb la mateixa força que el castellà"

En un moment del discurs, Sánchez també ha agraït, malgrat les discrepàncies, a Susana Díaz i Paxrti López per la participació a les primàries del partit.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.089.400 missatges
  • 214.049 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat