Fòrum

TMB fa campanya contra el ‘manspreading’ al metro

maori 11.592 2 172 👍 5.249
https://www.youtube.com/embed/6Qn-YGH-pBY


Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha publicat avui un vídeo per a fer campanya contra l’eixancarrament masculí (conegut en anglès com a ‘manspreading’) al transport públic. Amb el lema ‘Quan seguis, respecta l’espai dels altres’, TMB vol conscienciar els usuaris sobre la necessitat d’eradicar aquesta pràctica.

L’eixancarrament masculí consisteix a seure, els homes, amb les cames obertes i ocupar l’espai d’altres passatgers, sobretot quan el seient del costat és ocupat per una dona. Segons que informa l’empresa en un comunicat,  el vídeo forma part de la campanya ‘Viatja amb Karma’.

A més, TMB ha col·locat diversos cartells informatius a la xarxa de metro i autobusos de Barcelona per a donar consells sobre el frau, el respecte als seients reservats, el bon ús del mobiliari dels autobusos, l’ús d’auriculars per a escoltar música i el perill de caminar massa a prop de les vies del metro, entre més recomanacions.


http://www.vilaweb.cat/noticies/video-tmb-fa-campanya-contra-el-manspreading-al-metro/

Respostes

Configuració
 • milicià català 4.296 11 494 👍 445
  Jo crec que hi ha estacions de metro on les validadores es moren de fàstic. I sabem tots quines són i quin perfil acostumen a tenir els coladors... Crec que hauria de ser la veritable prioritat i no tantes campanyes estúpides. • __27961__ 6.367 6 👍 1.899
  Hi ha estudis seriosos sobre si els homes realment fan això més que les dones? En quines situacions? Només quan no tenen gent al costat? 
  Segurament no. Sembla una parida més d'un feminisme cada cop més ridícul, igual que la campanya.
  • __28502__ 15.344 3 👍 16.859
   Si hi hagués estudis, tampoc no te'ls hauries de creure a la lleugera. Generalment els porten a terme o els encarreguen entitats molt parcials (recordem que els "estudis de gènere" són segurament l'únic àmbit acadèmic on tothom és de la mateixa tendència), i qui tindria interès en fer una investigació honesta sobre temes així?
 • llamp 47.064 16 10 👍 11.342
  Mireu, jo aixó del meastream no ho he vist.

  Aprofito el fil per denunciar el que sí he vist i és la gent que estira les cames. Se m'en refot que ho facin per evitar la síndrome de la classe turista però creuar els vagons és una pista americana.

  No entenc com fixen l'atenció en una cosa que no es veu quan la que dic no és només que es vegi és que pots pendre mal
 • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
  Qualsevol crítica a aquesta campanya quedarà subnormal i automàticament etiquetada com a mansplaining (homes plorant perquè veuen com perden els seus privilegis). I així, de manera senzilla i expeditiva, s'annul·la el debat, es talla qualsevol possibilitat de defensa i es blinda l'estigmatització per raons de gènere (o més aviat s'amplia, perquè la cosa ve de lluny. Seria imbècil no reconèixer l'estigmatització per gènere que han patit i pateixen les dones).

  L'escenari es complica quan el dogma injust i absurd s'assumeix des del poder i és vist amb bons ulls per bona part de l'opinió pública. Després, quan alguns desgraciats entrin en reacció exotèrmica -reacció que no justifico i que condemno, però que veig inevitable de seguir per aquest camí- i les xifres fatídiques pugin com l'escuma, llavors vindran els plors.

  Ui el que ha dit. És clar, des del moment que s'assumeix com a dogma que aquí només hi ha, d'una banda, el patriarcat i de l'altra la revolució contra el patriarcat, es pot argumentar fàcilment que és inacceptable aturar una lluita legítima per por de les conseqüències dels opressors. Però és que el fet d'entendre les relacions històriques i actuals entre homes i dones com una dominació dels primers cap a les segones és una lectura simple i esbiaixada. Es pot desmuntar fàcilment, ja sigui parlant de la pressió social que històricament també ha patit l'home, obligat a no mostrar-se mai feble, a no fracassar, a competir i a mantenir la família, o sense anar més lluny apuntant a l'actual criminalització de l'home pel fet de ser-ho i no pel fet d'actuar com un criminal.

  No sóc marxista i no comparteixo moltes de les lectures marxistes. Els oprimits sempre han de tenir preferència a l'hora de parlar de l'opressió, certament, però els privilegiats poden i de fet cal que vagin de la mà amb els desafavorits mentre provem d'igualar les desigualtats. A més a més, la desigualtat social té tants fronts oberts que al final tothom acaba caient en un o altre col·lectiu trepitjat i alhora en un altre de privilegiat. "Intersectionality", en diuen les feministes (malgrat que posin l'opressió femenina com a mesura de totes les coses, sense cap justificació lògica).

  Dic això perquè el gran repte, ja no només per als homes, sinó per a tota la societat -que és el marc conceptual col·lectiu en què trobo coherent i m'agrada moure'm-, és alçar la veu sense complexes, rebatre el discurs de gènere, desmuntar les seves fal·làcies de manera didàctica i efectiva, desvincular-lo de l'espai polític socialista, social-demòcrata, social-liberal, de tot arreu on hi hagi una certa voluntat d'assolir una societat igualitària (sigueu generosos, cal un mínim d'unitat), desallotjar-lo del púlpit i del poder, que és on es troba ara, i alhora ser prou fort com per no fer el joc als masclistes durant el procés (ara m'estic dirigint essencialment als homes). Déu n'hi doret si hi ha feina.

  Mentre ens hi acabem de posar (hi ha gent poc situada que no sap ni d'on venen les hòsties, però confio que el temps i la realitat implacable els acabin de situar), gaudim de la misèria intel·lectual, social i material que representen el discurs i les polítiques de gènere que ens ha tocat patir en la nostra època.
 • Trumpista100 2.861 1 663 👍 3.227
  Aneu amb taxi i deixeu el metro. Quin mitjà de transport més insofrible, per Déu!

  Vagues, calors, apretaments, pudors de suat, carteristes, gent demanant... fora!, fora!
  • __28502__ 15.344 3 👍 16.859
   I també hem de canviar el futbito per l'esquí a l'hivern i les regates a l'estiu, oi? Quin person.
  • Ohtar 16.574 7 103 👍 7.262
   Clar que sí, anem tots en taxi. Segur que el trànsit a al ciutat millora molt.
  • Triomfador 717 2 👍 292
   Però els taxistes poden ser immigrants, amic meu. Ho havies pensat, això?
  • xicotiu 8.784 2 247 👍 1.879
   Els taxis són per a Betas. 


   Lo Alpha de veritat, és tindre una limusina, i canviarli el nom al xòfer dia sí dia també, encara que sàpies com s'anomena. Es per a enrecordarli que és el teu esclau, i que li dones més importància...prou més! A la limo que al xòfer.  


   • FuRTi Usuari sumador 19.078 11 77 👍 6.130
    No et pensis, anant en taxi pots fer veure que estàs tenint una conversa d'alt nivell per telèfon amb un peix gros per sentir-te el puto amo i impressionar al taxista, talment com he sentit prou cops fer a l'ave 
    • xicotiu 8.784 2 247 👍 1.879
     Hahaha cert! No havia caigut que's podria fer açó, , i és clarament Alpha-Temple. xDD. .


     I si el taxista tracta de donarte conversa, una mirada de suficiència i un "psshé" molt despectiu, sense dirli rés, també rep l'aprobació de la broscience xDDD.


     ps: Per cert m'acabe d'enrecordar un viatge en l'alaris a madrid, que és una mena d'alta velocitat però sense arribar al AVE, estil l'Euromed de Valencia-Barcelona, en clase "bussiness" perque la que anaba a vore m'havia comprat eixe bitllet, i no veges, els del vagó, lo esnobs que eren, totalment cert. 

     Jo faria unas 20 anys, i damunt aparentaba menys, i encara aixina el que seia al costat meu tingué la necesitat de contarme com de bé l'anaben els negocis xDD. Quan acabà de parlar, vaig llegirme el periòdic que m'havien donat sense dirli rés, no'm veia contantli que feia o deixaba de fer en eixe tren o perquè anaba jo a Madrid. 
     • FuRTi Usuari sumador 19.078 11 77 👍 6.130
      Ja veus, rotllo comentari de: "pfff quin pal ara haver de pujar al pis 52 de la torre de La Caixa per a parlar amb el Fainé..." 

      Jo és que n'he agafat uns quants, i a certes hores hi ha tres perfils, els que anem mig adormits o a la nostra bola llegint, els qui estan currant amb el portatil com cabrons, i els que volen que els demés els sentin les seves converses vacilones (inventades o no) xDD

      Que trist voler impressionar a un nano de 18 anyets 
      • xicotiu 8.784 2 247 👍 1.879
       Sep . O en plà: Collons, el xic que'm neteja el ferrari no l'ha deixat al meu gust, per a variar. I ferli un gest de complicitat al taxista, en plà: Que no t'ha ocorregut mai, que't netejen mal el ferrari?. xDD.

       A mi em va tocar ú dels esnobs, en eixe cas xD. per sort quan va vore que escomençaba a llegir ja em va deixar en pau xD. i la veritat pasa ràpit el viatge, entre que t'oferixen "xampàn o suc", que'm vaig demanar xampàn, i fou el moment que eixe tio m'escomençà a menjar la orella. Després que pasen en el dinar, i tal i qual, el periòdic..pasa molt ràpit el viatge hehehe.
       • FuRTi Usuari sumador 19.078 11 77 👍 6.130
        També l'he agafat aquest tren que dius, però no en business. Suposo que serà més o menys el mateix, però sempre deu comptar més anar a fer negocis a la capital del reino que a una capital de provincies 

        Però sí, en preferent passa ràpid el viatget... Primer beure, el diari per llegir (l'únic que devia agafar el punt-avui xD), el berenar-dinar-berenar, els carmels, les tovalloletes de llimona...
 • __28664__ 8.828 2 👍 10.120
  I per acabar amb les vagues del metro dels dilluns fan alguna cosa?
 • Buitraker 2.561 1 709 👍 3.221
  Desperta puto masclista! La teva postura acapara espai públic que podria ser usat per dones: per coses com aquestes es violen les dones i hi ha ties a les que estàn cardant fora de la feina. Això és una falta greu i t'imposaren un multa....  Ai, perdoni! Em pensava que era un tio gras, i no pas una dona. Dispensi i perdoni'm per haver-la despertat.  La tia de l'esquerra incompleix una petita norma d'urbanitat, quan posa la bossa al seien. El paio amb les cames obertes està acaparant espai públic, segrestant i ocupant-lo de cara a augmentar la qüota masculina dintre de l'espai. Ja se sap, anar amb les cames obertes és sinònim de persona que vol demostrar amb el llenguatge corporal una certa presència, i aquests rols són masclistes, opressors i ofensius cap a les dones. 


  Això és manspreading!


  Això és un petit descuit, com a molt una manca d'educació.

  comentari avalat i aprovat  per Mongolega-i-actua, Roderic, la Berta Marcelinera i altra gent amant de les estepes de Mongolia.

 • Tuixec 3.473 8 577 👍 1.396
  L'absurd nom en angles i amb biaix de genere, pel fet d'obrir les cames al teu seient envaint l'espai dels altres es comenta sol.

  A banda d'aixo, algu ha pensat que la gent que fa mes d 1.85m es fisicament impossible que hi capiga als seients del bus o que les cames no arribin a mig passadis del metro? Perqué a mi em miren malament (sobretot al bus) estant assegut amb l'esquena completament vertical i els genolls tocant el seient del davant. 

  El fet de medir uns 13cm mes de mitjana per forc,a influeix en el fet d "envair" l'espai de l'altre. 
 • Xicoira 2.453 1 734 👍 2.115
  Ja ho he explicat, es tracta de parlar amb qui seu al teu costat i demanar-li que ajunti les cames si és necessari.

  D'altra banda, la comoditat al transport públic és essencial. T'hi estàs acalorat, suant, i si a més ets alt doncs normal que estiris les cames.
 • Baluard de Sant Clara 1.010 2 👍 1.533
  Podríen fer una campanya recomant la dutxa abans de pujar al transport públic, crec que és un problema més greu i suposaria una millora per a tots, que no l'enèssima merda intel·lectual de la progressia.

Publicitat

Fòrums

 • 9.090.130 missatges
 • 214.072 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat