Fòrum

La "Universidad de Lérida" contra el referèndum

cathalà 21.342 11 64 👍 4.033

La UdL es nega a donar suport al referèndum de l'1-O


El consell de Govern de la UdL ha votat aquest dijous en contra d'adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum, la campanya que es va iniciar el passat 23 de desembre i que pretén reunir suports d'institucions i organismes amb l'objectiu de reforçar el referèndum que va anunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel proper 1 d'octubre.

El nombre de vots contraris, 19, i de sufragis en blanc, cinc, han frenat els 9 vots a favor de l'adhesió de la universitat al procés impulsat per l'executiu català. Durant la votació, que s'ha fet en secret per petició de la secretaria general, també s'ha comptabilitzat un vot nul i dos degans que no han volgut votar argumentant que aquesta qüestió no tractava de cap tema universitari. 

En el poc debat que s'ha mantingut, el rector de la universitat, Roberto Fernández, ha argumentat que la seva obligació com a màxim responsable de l'organisme és el de "mantenir la neutralitat política" de la universitat, si bé ha considerat que votar a favor d'aquesta proposta "no és el més convenient per la UdL".

Font

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.089.400 missatges
  • 214.049 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat