Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Un aficionat antifeixista denuncia una agressió per part de seguidors ultres del Girona

maori16.231 3 114👍 8.349


Mitjanit del dissabte 20 de maig. Un parell de joves de 18 anys, en Xavi i l'Arnau, creuen la plaça Catalunya de Girona i es dirigeixen cap al carrer del Carme. Han sortit del Casal Independentista 4 Rius, okupat ara fa tres anys i amb una ordre de desallotjament imminent. Havien celebrat la que havia de ser la darrera vetllada al Casal i un cop acabada la festa se'n van a buscar uns amics. Ells encara no ho saben, però els segueix un cotxe gris amb 3 o 4 persones a dins.

Davant de la comissaria dels mossos d'esquadra a Vista Alegre, el cotxe alenteix la marxa i el copilot baixa la finestreta i els proposa pegar-se: "ens van dir que què ens semblava si ens pegàvem dos contra dos en un carrer paral·lel". Els joves no en fan cas i apressen el pas. Quan creuen el riu cap al carrer Bisbe Lorenzana, el cotxe accelera però no els arriba a atrapar perquè els separa el pont. Els dos nois continuen caminant de pressa fins a arribar a l'estació, on tenen el cotxe aparcat. Sota les vies, a l'alçada del passeig d'Olot, apareixen dos individus encaputxats i amb la cara tapada. A partir d'aquí, en Xavi explica que tot passa molt de pressa: "em demanen que em tregui la samarreta del Girona i la dessuadora que diu 'Antifeixistes'". Davant de la negativa, un d'ells li clava cops de puny a la cara i puntades de peu. "Tan sols em va pegar ell; el de darrere, que era més gros, no va intervenir". "Quan va acabar de colpejar-me, ens va dir que correguéssim", afegeix. Li preguntem si va reconèixer l'agressor i ens diu que era el copilot del cotxe que els havia increpat davant la comissaria dels mossos. "No el coneixia, però després fent cerca al Facebook el vaig identificar".

El 22 de maig, primer dia laborable després dels fets, en Xavi va presentar una denúncia davant dels mossos d'esquadra. Li van dir que ja el trucarien perquè identifiqués l'agressor en una roda de reconeixement. Encara no l'han avisat. El seu company va trucar el 112 quan va veure que els agressors s'acostaven en el moment dels fets. La policia els va dir que enviarien una patrulla "a veure com estava la cosa". La patrulla tampoc va arribar.


Neonazi, aficionat del Girona i simpatitzant del Gerunda Sud

Tal com publicava l'Ariet el febrer del 2015, el Gol Sud de l'estadi de Montilivi, s'ha convertit en l'escenari idoni perquè individus d'extrema dreta facin proselitisme emparant-se en un suposat grup que anima el Girona. Entre les seves files vam identificar almenys dues persones que van assaltar un col·legi electoral a Girona durant la consulta del 9-N. Les pintades d'aquesta grada d'animació amb simbologia nazi a les parets de Girona, el llançament de bengales al CSO Kan Kolmo, el llançament de pedres al Casal Independentista 4 Rius i diverses agressions nocturnes, són actes que els moviments socials de Girona han vinculat de manera més o menys directa a aquesta grada d'animació.

De fet, la majoria d'agressions tenen un punt en comú: hores abans s'ha celebrat un partit del Girona, tal com ens assegura un dels membres del Casal 4 Rius: "alguns no són de Girona i el camp acaba esdevenint un punt de trobada", afegeix. I aquell dia tampoc va ser una excepció, efectivament el Girona FC havia jugat aquella tarda a Montilivi, a les 7, amb l'Alcorcón.

En aquest cas, però, tot sembla indicar que han anat un pas més enllà de les seves activitats habituals. Era una acció molt premeditada. Coneixedors que el Casal 4 Rius celebrava la seva darrera vetllada, es van situar a la plaça Catalunya, un lloc d'intersecció quasi inevitable pels que sortien del 4 Rius. "Van sortir de cacera", ens assegura en Xavi.

En Xavi ha identificat el seu agressor com Ángel Valls. En el seu perfil de Facebook s'exhibeix amb unes bengales en una entrada en què Raúl Galán –assaltant d'un col·legi electoral durant el 9N i membre de les Joventuts Identitàries de PxC– li pregunta per la foto, i Ángel Valls li contesta que "faltan fotos así en Montilivi". Segueixen desenes de comentaris en què Valls fa consideracions sobre la "raça europea" i demostra que era un assidu de la coneguda llibreria neonazi Europa de Barcelona, clausurada per l'Ajuntament el juliol de l'any passat. Les vinculacions de Valls amb el Girona FC s'evidencien amb diverses fotografies en què es troba al camp de Montilivi rodejat de membres del Gerunda Sud.

La celebració de l'ascens d'aquest diumenge del Girona deixa amb preocupació i un regust agredolç en Xavi, els seus companys i altres gironines. Consideren que el club no ha resolt el problema al Gol Sud i que l'ascens a primera serà una ocasió d'or per multiplicar el proselitisme neonazi.

https://directa.cat/actualitat/un-aficionat-antifeixista-denuncia-una-agressio-part-de-seguidors-ultres-del-girona-fc 

Respostes

Configuració
 • FollUsuari sumador77.703 12 3👍 40.700
  Com he dit penso que s'està magnificant molt l'assumpte. Són 10 persones comptades i ja ni tan sols porten banderes espanyoles.

  Protagonitzen accions vergonyoses així, sí, però com he dit són 10. Girona no té un problema d'ultradreta ni de nazis, són uns frikis. Ara, evidentment que cantava molt quan portaven banderes espanyoles o quan protagonitzen accions així.

  Però precisament l'afició els ha marginat i han deixat de fer-ho. I al camp del Girona anar-hi i sentir-hi només català és un gust. Seriosament si les enquestes troben que més del 65% dels culers són independentistes si a Girona ciutat aquest 65% hi és en la població general (eleccions) això vol dir que el 90% de l'afició del Girona és independentista.

  Una altra qüestió seria parlar de contundència, haurien de campar lliurement? Penso que a Girona no hi ha la mateixa mala llet que a d'altres llocs. Normalment perquè la gent que és independentista és bona gent i aquests són quatre deixalles humanes que no tenen res a perdre.
  • Astralcat3.578 2 575👍 3.107
   Doncs mira, no vull donar cap lliçó de valentia i menys per internet que és la cosa més fàcil i menys fiable.

   Però si son 10 persones mal comptades sincerament aquesta gent haurien d'estar amagadets i muts. No cal quasi ni despentinar-se 

   Em fot molta ràbia situacions com aquestes, són pràcticament incomprensibles.
  • Rigel65.210 11 5👍 33.898
   Per fi un comentari lògic en mig de tants missatges volent fer creure que el gel crema i que el foc glaça   
  • StoichkovUsuari sumador14.215 14 142👍 2.537
   "Seriosament si les enquestes troben que més del 65% dels culers són independentistes si a Girona ciutat aquest 65% hi és en la població general (eleccions) això vol dir que el 90% de l'afició del Girona és independentista."

   Aquesta extrapolació que t'has tret de la màniga no té ni cap ni peus. Que et fa pensar que l'afició d'un equip "local" sigui més catalanista que la mitjana de la seva ciutat? El Barça té un clar biaix catalanista, que encara aguanta malgrat la seva popularitat però dubto que l'equip del Girona en sí tingui cap biaix especial.
 • rotllan11.911 5 171👍 11.915
  Per cert, Boixos Girona encara existeix?
 • maarc17141.418 11👍 34
  Com que veig que molta gent comenta sense gaire coneixement de causa intentaré exposar la meva experiència viscuda a Montilivi el dia de l'ascens i com a ex-soci que vaig ser.

  El tema dels ultras-Gerona, ja és sabut, són uns 10 i no és difícil trobar-ne els noms a través del facebook i el twitter. La majoria no són ni de Girona, a banda d'un dels líders que és un ex-militar espanyol que viu a Salt i a través de PxC ha engrescat 3 o 4 joves. La resta són de pobles de la província i com tants crepuscles d'extrema-dreta han trobat el seu punt de trobada en el futbol. Van patir una època daurada farà 3 o 4 anys quan van fer-se la famosa fotografia al camp del Nàstic. Ara quasi no van al camp i si ho fan mai és amb banderes espanyoles, potser la directiva els va dir alguna cosa o potser va ser el rebuig social, sincerament no ho sé. Els dies de partits grans es solen ajuntar tots (els dies normals no crec que vagin més de 3 o 4 al camp) i protagonitzen accions violentes a qualsevol persona que vegin amb una estelada o simbologia antifeixista. Són els mateixos que han atacat algunes vegades el Casal de Joves 4 rius, Kan Kolmo o que van liar-la el 9N.


  Titllar tota l'afició del Girona d'espanyolistes o quelcom similar per aquests 10 fexistes és fer pagar justos per pecadors i em sembla de molt mal gust. Tot i això, convindria que la directiva els hi retires el carnet i que notéssin el rebuig social de tot l'estadi, s'ha de dir que quan van treure les banderes era quan al camp no hi anaven més de 3.000 persones, m'agrdaria veure la reacció de l'estadi si ho haguesisn fet diumenge ja que crec que hauria estat una bona xiulada.

  Pel que fa el tema de les estelades, vaig estar a Montilivi el diumenge i us puc assegurar que estelades penjades a les branes n'hi havia coma mínim unes 6 o 7 i també un merder de capitans estelada, el probelma és que aquest no s'aprecien per la tele. Les celebracions totes en català a banda dels jugadors que són de fora i per recordar l'Eloi Amagat fent cantics d'indpendència a la celebració a la plaça del Vi.

  L'idioma del 75% del camp és el català, s'ha de dir, que en dies de partits gran, aquest percentatge puja perquè l'aficinonat normal si qu és una mica més castellà que la mitjana de la ciutat. Si algú té ganes de veure un ambient social de futbol català, que vagi l'any que ve a Montilivi. Famílies senceres amb nens i algun capità estelada, quasi segur que es cantarà independència al 17.14 (el diumenge es va cantar t i que no hi havia minuts al marcador pel tema de la jornda unificada), joves ressacosos catalans insultant l'arbitre, vells amb el puro i caliquenyo patint en català. Un ambient digne d'un país normal que per desgràcia em temo que només podrem gaudir a Montilivi des de que el Camp Nou ha estat envait per guiris, encara que el soci culer segueix tenint un perfil similar. Què no tot el camp és indepe? Clar, estem parlant del Girona i no d'un partit de la selecció catalana de futbol. Qui no vegi que l'ascens del Girona és postiu per la selecció catalana, pels jugadors catalans, per una futura lliga catalana i per Catalunya en general és que és sec o no vol veure-hi.-
 • torraina_infernal38.369 11 16👍 23.503

  El de la foto de l'esquerra Ángel Valls i el de la dreta de la foto de la dreta Raúl Galán. Si Hitler els veiés els fotria de pet al forn. xD Quina merda de nazis fumant, bevent, mal vestits i morenos.

  Dutxin-se, guarros.
 • Unitat i Orgull10.069 10 213👍 7.342
  Però si els Gerunda Sud són uns nens, uns frikis, no són ni nazis.

  Mare meva, haurieu d´ haver vingut a Montilivi a tercera, quan hi havien 300  persones i estaven els Comando Gerona fa 15 anys, que després es deien Ultras Gerona, aquests si que eren xungos fa 15 anys...

  Nosaltres vem anar fa 15 anys i vem treure l´estelada i quasi bé ens maten, eren uns 30 skins de lo mejordito de la província gironina 

  Ens van tindre que treure els mossos escoltats a final del partit mentres ens cantaven judios hijos de puta i coses així 

  Ja fa bastants anys que es van retirar per sort.

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.675 missatges
 • 220.704 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat