Fòrum

L'avió més gran del món l'Stratolaunch, es prepara per iniciar la fase de proves...

Estatpropi Usuari sumador 152.176 10 1 👍 22.212


L'avió més gran del món surt de l'hangar per iniciar la fase de proves

APRIL KELLER / AFP


Instant en què el Stratolaunch surt de l'hangar al desert de Mojave, on s'ha acoblat

Dimecres passat, l'avió més gran mai fabricat sortir per primera vegada de l'hangar que Stratolaunch Systems Corporation -l'empresa que ho desenvolupats té al desert de Mojave (Califòrnia) per a realitzar proves de proveïment de combustible, segons ha informat en un comunicat l'empresa, impulsada per Paul Allen, cofundador de Microsoft. "Això marca la finalització de la fase inicial de construcció de l'aeronau i la transició a la fase de proves de terra i vol de l'avió", afegeix l'empresa. Aquestes proves han de finalitzar en el 2019, que és quan s'espera que l'aeronau efectuï la seva primera demostració en vol. El cost del desenvolupament no ha transcendit.

El Stratolaunch és un avió de doble fuselatge i doble cabina, amb unes enormes ales de 117 metres d'envergadura. Mesura 72 metres de llarg i 17 metres d'alt, pesa gairebé 230 tones, està propulsat per sis motors de Boeing 747, té una autonomia de vol de 3.704 quilòmetres, i dimecres va rodar per la pista gràcies a 28 rodes. Per poder enlairar-se i aterrar, necessitarà una pista de 3,6 quilòmetres de longitud, mentre que a un avió convencional en té prou amb una de dos quilòmetres de llarg. Una vegada que entri en funcionament, la seva tasca principal no serà transportar passatgers, sinó que es farà servir, sobretot, per transportar i llançar coets i satèl·lits a òrbites baixes, col·locats entre els dos bucs de la nau. Quan l'avió estigui operatiu, la idea és que arribi als 10,6 quilòmetres d'altura, poseu la càrrega -que no pot pesar més de 590 tones- en la seva òrbita, i torni a la Terra sa i estalvi.

Segons els seus dissenyadors, aquest sistema aporta més flexibilitat que llançar coets directament des de la terra. "Això representa un pas històric en el nostre objectiu de fer realitat la visió de Paul Allen d'estandarditzar l'accés als vols en òrbita baixa", va dir Jean Floyd, el conseller delegat de Stratolaunch Systems. "Aquest és el primer avió d'aquest tipus i serem molt rigorosos en la fase de proves", va assegurar Floyd.

En els últims anys, la conquesta de l'espai assisteix a l'enfrontament dels grans responsable de les empreses tecnològiques de Silicon Valley, com Jeff Bezos (Amazon) o Elon Musk (Space X i Tesla), a les que des del 2011 s'ha afegit Stratolaunch Systems, creada pel multimilionari i filantrop Paul Allen i l'enginyer Burt Rutan, que ja havien desenvolupat el primer vehicle comercial que va completar un vol suborbital al juny de 2004, el SpaceShipOne.

Pau Allen, de 64 anys, ocupa la posició número 42 a la llista Forbes de les persones més riques del món, amb una fortuna propera als 20.000 milions de dòlars. Ell va ser un dels fundadors en 1975 de Microsoft (llavors Microsoft), i tot i que ara ja no ocupa cap càrrec directiu, segueix sent accionista de l'empresa de Bill Gates. Tots dos es van conèixer i es van fer amics a l'escola privada Lakeside de Seattle, en la qual van coincidir.

Allen és un apassionat dels esports. El 1988 va comprar els Portland Trail Blazers, equip de bàsquet de la NBA, per 70 milions de dòlars. El 1996, es va fer amb la propietat dels Seattle Seahawks, club de futbol americà de la NFL, pels quals va desemborsar 200 milions de dòlars. A més també és un dels amos minoritaris de l'equip de futbol Seattle

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.090.119 missatges
  • 214.072 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat