Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Actualitzat: "La Jornada", nou diari nacional, d'esquerres i en català inicia campanya de subscripcions

pensa_i_actua! 15.408 13 119 👍 6.008

Aquest dilluns 20 de novembre comença la campanya de subscripcions i socis/es per fer de la Jornada una realitat a principis de 2018. Ens han dit que és impossible. Ara et creuràs que no és possible fer un diari en paper d’esquerres, feminista i cooperatiu? LAIA ALTARRIBA, directora    I   20 DE NOVEMBRE DE 2017

#JornadaNouDiari

 

Ara sí.  Encarem la recta final per tal de fer possible el que fa mig any que us vam anunciar: que estem treballant perquè neixi un nou diari, la Jornada. Un diari que, com us hem anat explicant, és cooperatiu i es mira el món des de les esquerres transformadores i els feminismes.

Que encarem la recta final significa que aquest dilluns arrenquem la campanya que ens ha de permetre aconseguir el mínim de subscripcions necessàries per tal de garantir la viabilitat del projecte. I tu ets una peça clau.

Sabem que hem nascut a contracorrent de les tendències del món actual en què vivim atrapats en l’individualisme, el guany ràpid i la immediatesa. Ens han dit que és impossible fer un diari sense un gran empresari que el financi. Ens han dit que és impossible que un mitjà de base cooperativa pugui jugar a la lliga dels grans. Ens han dit que ja ningú llegeix en paper. Però segur que no us agrada fer el cafè acompanyats del diari? O gaudir mentre viatgeu en tren de la columna d’opinió d’aquella articulista sense mordasses? O intentar entendre la complexitat dels conflictes que ens sacsegen a través d’anàlisis, reportatges i entrevistes en profunditat asseguts al sofà de casa? Que potser no heu contribuït mai a un fer possible un projecte deslligat dels grans poders?

També deien que era impossible que les dones votéssim, i les sufragistes van tombar aquella prohibició. I els treballadors i treballadores de la Canadenca van aconseguir amb una vaga general la jornada laboral de vuit hores, tot i que els havien dit que era impensable. També deien que el servei militar era obligatori, i milers d’insubmisos van desafiar aquella imposició i els joves d’avui en dia no han d’anar a fer de soldat. O que l’Horta a València era impossible de salvar, que el decret de trilingüisme balear de Bauzà no es podria tombar i els sindicats ho van aconseguir. I fa molt poc hem sentit a dir que no es podria votar l’1 d’octubre a Catalunya; més de dos milions de persones van desobeir i ho van fer possible, molts posant-hi el cos.

I de debò que ara ens creurem que és impossible el diari que tanta i tanta i tanta gent ens heu dit que és necessari i que voleu començar a llegir-lo ja?

Ja sabeu com fer-ho una realitat: feu-vos-en sòcies i socis (a partir d’una única aportació entreu a formar part de la cooperativa i podreu decidir amb nosaltres el rumb del projecte), subscrivint-vos-hi (al diari en paper o a la versió digital), animeu les persones i entitats del vostre entorn que facin també aquesta passa.

I d’aquesta manera, a principis de 2018 ja serem cada dia als quioscos i informant-vos a les xarxes.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.109.627 missatges
  • 214.693 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat