Fòrum

Actualitzat: "La Jornada", nou diari nacional, d'esquerres i en català que apareixerà a la tardor...

pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
Actualitzo posant aquesta notícia que sembla rebel·lar bastantes claus del nou diari. L'entrevista és força llarga, a baix destaco algunes claus que permeten donar una idea del diari:

http://www.publico.es/public/laia-altarriba-primera-divisio-encara-passa-per-diari-paper-als-quioscos.html


Laia Altarriba: “La primera divisió encara passa per ser un diari en paper als quioscos”

"Necessitem jugar aquesta lliga", diu la directora d'un nou diari, Jornada, un mitjà cooperatiu, que hauria de ser al carrer a la tardor. Considera que la versió impresa pot fer arribar una “altra manera de veure el món” a un públic més ampli del que a la xarxa ja està conscienciat o és activista. Aposta per recórrer a la publicitat privada i pública per finançar-se, però sota els límits d'un codi ètic."“[...] Volem ser als quioscos, als bars, a les biblioteques amb una estètica que sigui la mateixa que els diaris: que el vegis i diguis que és un diari. Que no et puguis confondre amb una revista i no tingui un nom gaire trencador. Les seccions també mantenen els noms d'una manera clàssica: volem que no sigui la forma que confongui a la gent. Que la forma els atragui i que els continguts siguin el que es trobin diferent”

"[...] Ella i el seu equip estan convençuts que cal jugar: “Aquesta primera divisió passa per ser un canal de la TDT, per ser una ràdio FM i per ser un diari en paper als quioscos”. “Per tenir l'impacte que volem aconseguir, per arribar més enllà de la gent que ja és activa i conscienciada, necessitem jugar aquesta lliga”, raona sobre la seva aposta i sobre el públic al que volen arribar amb el nou mitjà de la premsa escrita."

“[...] Encara hi ha uns espais principals en els quals la gent llegeix en paper, la gent que li agrada informar-se en general. A la gent que li agrada llegir va molt a les biblioteques, encara es llegeix molt als bars i en espais públics d'aquestes característiques. Nosaltres volem planificar com ser de manera central en aquests espais. Hi ha molta gent al llarg del dia que hi passa, que hi va a fer el cafè, la canya, i tenim constatat que a la gent li agrada en aquests espais buscar el diari i llegir-se'l. Serà una de les maneres que tenim previstes per trencar els cercles més conscienciats i poder anar més enllà i ser un altre mitjà de comunicació de masses"

"[...] han de comptar amb un suport de subscriptors estables que permetin fer una tirada diària del mitjà, que calcula que serà d'uns 15 mil números diaris. “Per arrancar hem de tenir un mínim de subscriptors, no cal arribar, però si s'ha d'apropar als 8-10 mil subscriptors. Si no ens apropem no sortim. El nostre pla de viabilitat contempla que amb aquests 8-10 mil ens hi sortim. El que sí que som conscients és sobre els costums comunicatius entre setmana i els caps de setmana. Entre setmana tenim pensat un producte molt més lleuger, de poder-te'l llegir de manera més ràpida, que sigui de notícies i opinió curta; i pels caps de setmana serà un diari amb més pàgines, més profunditat, reportatges, entrevistes a fons, suplements, etc.”."

"[...] No creiem en la independència dels mitjans de comunicació. No hi ha mitjans independents, els mitjans depenen de qui els paga, els impulsa, els compra, els llegeix..i això els fa dependre i els fa moure's. El que no volem és dependre d'un gran empresari, d'un grup empresarial, d'un grup corporatiu, d'interessos determinats que influeixen de manera determinant sobre com es mira el món aquest mitjà”, argumenta sobre possibles fonts de finançament. “Els grans diaris són tots de grans empresaris i això els condiciona enormement en com mirem el món, i pot ser més dramàticament que mai”, fa la lectura. "

"[...] necessiten 1 milió d'euros per arrancar, amb les aportacions dels socis, i 2 milions d'euros anuals per aguantar el projecte, entre subscripcions i publicitat. “Per la viabilitat econòmica tenim contemplada la publicitat ordinària que tenen tots els mitjans, l'únic que nosaltres estem acabant de tancar un codi ètic de publicitat perquè sabem que no ens agradarà, ni els que el fem ni els que el llegeixin, trobar-se pàgines senceres del BBVA”"

"[...] pel que fa a la secció d'esports, han decidit no tenir cap periodista especialitzat en plantilla però sí fer un suplement els dissabtes"

"En el meu cas sóc una persona que ha estat vinculada a la CUP i no me n'amago, no tindria cap sentit, però quan he exercit periodisme sempre ho he fet amb rigorositat i honestedat. [...] hi ha gent com és la [Isabel] Clara Simó, la Marta Sibina, Pascual Serrano de Rebelion.org, Jaume Mateu de Mallorca, la Mònica Parreño del País Valencià, que són gent de perfils polítics diversos. La meva vinculació amb la CUP porta a la gent a dir que és un diari de la CUP. Llavors diem, mira sí: ha de ser el diari de la CUP, dels Comuns, de Podem, de Compromís, d'ERC, dels sindicats combatius, dels feminismes diversos, del cooperativisme, dels moviments veïnals. Ha de ser el diari de tot aquest àmbit tan divers i plural”.

" [...] Tot això des d'una perspectiva d'esquerres, però si hi ha gent que té coses interessants a dir no li demanarem carnet a ningú”, aclareix. Tot i això, encara no donen noms de les persones que, reconegudes o no, escriuran a la secció d'opinió del diari"

"Tenim una voluntat dita des de fa mesos de trobar maneres de col·laboració, i que nosaltres anem a competir als quioscos. Serem un diari, però també una plataforma de distribució als quioscos cada dia i això vol dir que pots distribuir suplements, monogràfics, llibres, DVD i altres productes interessants”.

Respostes

Configuració
 • Mastegot29.329 8 30👍 1.897
  Sent un diari generalista, també hi haurà secció d'esports, no?
 • FocViuUsuari sumador5.886 8 362👍 628
  Article de Pascual Serrano. Dedicat a en Buitraker & co 

  Pascual Serrano
  (València, 1964). Periodista i assagista. Autor d’una vintena de llibres sobre periodisme, entre els quals Contra la neutralidad, Medios violentos i Desinformación. Va ser fundador de Rebelion.org i ha estat assessor de TeleSUR .

  Fer periodisme
   
  Uns bons amics i amigues hola araposaran en marxa un nou diari. Ho aprofito i els demano una cosa, a ells per una banda, i als lectors potencials per una altra. Als promotors els demanaria que s’oblidessin d’aquestes hipòcrites crides a la neutralitat, la imparcialitat i l’equidistància, però que recordessin que han de fer periodisme. Que busquin allò que alguns no volen que s’expliqui i que tinguin com a bandera el compromís i la veritat. Perquè, com va dir José Gervasio Artigas, amb la veritat no ofenc ni temo (una altra cosa és que a alguns els ofengui la veritat). Vivim temps en què sembla que triomfa la mentida, que fins i tot es presenta amb l’eufemisme de postveritat. Per això els qui ens movem per valors i principis, i volem canviar tantes coses, no podem renunciar a la principal bandera del periodisme: treure a la llum les veritats ocultes.

  Una altra cosa que els demano és que decideixin els continguts, però que escoltin els lectors. S’està enfonsant un model de periodisme que escoltava accionistes i anunciants –o millor dit, en rebia ordres– i menyspreava els lectors. Es deia que vivíem en un món de mitjans sords i lectors muts. Per això crec que cal fer el contrari, no dependre d’anunciants ni d’empreses accionistes i, a canvi, donar explicacions als lectors. Els assumptes que s’han de tractar i les signatures, els tria l’equip que és al capdavant del diari, però hem d’atendre els suggeriments i les queixes dels lectors. I, a més, ja que els demanem que siguin el suport econòmic del mitjà, caldrà retre’n comptes. No s’hi val a exigir transparència als polítics i que nosaltres no en donem exemple. I parlant de comptes, cal pagar els periodistes i els col·laboradors. Perquè en aquesta professió, entre empresaris miserables i amiguets camarades, al final ningú no recorda que el periodisme també requereix tractar amb dignitat els professionals.

  I ara les peticions als lectors. Si volem un periodisme decent que no estigui al servei de poders ocults, grans empreses anunciants, polítics compradors o bancs creditors, ens toca mantenir-lo nosaltres. És a dir, fer-nos socis, subscriure’ns-hi, comprar-lo al quiosc, difondre’l… Sí, la informació és un dret, com la sanitat o l’educació, però algú l’ha de pagar. Mentre no arriba el socialisme, haurem de fer-ho nosaltres.

  També us demano, alhora, esperit crític per a vigilar els continguts, i paciència amb els errors i deficiències. Aquest periòdic serà de tots o no serà, i si els responsables us han d’escoltar, també vosaltres heu de contribuir a millorar-lo. Quan l’amic s’equivoca, intentem corregir-lo, no el repudiem pas.

  Dit tot això, posem fil a l’agulla. Els enemics no són pocs ni covards, però nosaltres som més i som més valents.
  «Si volem un periodisme decent que no estigui al servei de poders ocults, grans empreses anunciants, polítics compradors o bancs creditors, ens toca mantenir-lo nosaltres.»
 • Toni Montagutí26.212 6 41👍 14.821
  Benvingut sigui, que com més serem més riurem. I més pensarem.
 • Fernando70👍 73
  Li desitjo lo millor. Però estic massa acostumat a veure antisistemes produir textos per a l'autoconsum i de poca qualitat, inintel·ligibles per àmplies capes de la població. En tot cas, espero que vagi bé i suposi un augment qualitatiu de l'EI, que li fa falta.
 • Sau de Treviac1.568 959👍 1.556
  L'aparició de qualsevol nou mitjà de comunicació en llengua catalana és una gran notícia!

  Benvingut!

 • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
  Jornada @DiariJornada14 hFa 14 hores
   
   

  Comencem la roda de presentacions arreu del territori. Divendres a Santa Coloma de Gramenet

 • Indesquerra17.204 8 95👍 4.105
  En principi que hi haja un diari en català, d'esquerres i de Països Catalans em sembla bé, com no podia ser d'una altra manera. Dit això, jo sóc dels que preferisc reservar-me, és a dir, esperar a que isca per vore exactament de què anirà el diari, sense actituds preconcebudes buitrakistes però també sabent (pel que s'ha comentat) qui està i de quin peu coixeja la directora. Vull vore també i respecte al País Valencià, quin serà el tractament respecte Compromís en eixe diari, si li riuran les gràcies o serà punyent i crític amb ells, és a dir, si al País Valencià ha de ser simple corretja de transmissió als seus lectors valencians del vot (in)útil al neoregionalisme com a mal menor, que no m'extranyaria gens pel mateix motiu que he dit abans.

  I respecte a això de les subvencions i tal, ja frise per vore el logo de la Generalitat de Dalt al diari per poder dir-li a la tal Altarriba que és una tieta i una convergent perquè reb subvencions. Ai com riurem alguns al final...
  • tio_cuc1.436 12👍 226
    Si fores dona estaria enamorat de tu! (Tranquil que estic casat i no m'agradat mai allò de l'assetjament i tal...) "si al País Valencià ha de ser simple corretja de transmissió als seus lectors valencians del vot (in)útil al neoregionalisme...
  • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
   Doncs potser és per la inexistència de mitjans en paper i en català al PV, però de moment han fet més presentacions al PV (16) que a la CAC (14), almenys això és el que anunciaven a mitjans-finals de juliol.

   Sobre subvencions d'administracions així com publicitat, a l'entrevista que he enllaçat més a baix hi ha més claus sobre el tema.
 • Juan Lloris4.783 6 453👍 1.829
  I bé, ja vos haveu subscrit?
 • RafeldePatraix794 3👍 311
  Algu sap si ja roda pels quioscos?
 • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
  Per actualitzar una mica la info (això és de fa uns dies, de finals de juliol):


  Jornada @DiariJornada
   
   

  No podem estar més contentes i agraïdes per tot el suport que estem rebent. Moltes gràcies a totes!

  • TywyllUsuari sumador40.780 10 13👍 3.835
   Ja hi som amb la neoparla. 
   • DK7.487 8 287👍 3.372
     però el cartell desdobla -i posa al davant el masculí, cosa que per mi no caldria-

    la Laia Altarriba també fa equilibris (no faré comentaris sobre el fons):  

    Tornem colpides i colpits pels atemptats de Barcelona i Cambrils, que amb el dol ens emplaça a mirar-nos i repensar-nos com a societat. (..)  I mentrestant hem aprofitat per conèixer les veïnes que resisteixen al turisme insostenible a Mallorca; per felicitar la lluita dels treballadors aeroportuaris
    (..) La Jornada som totes i cada una de les persones que hi intervenim. La Jornada és aquelles que hi escrivim. Però també aquelles que la llegiu, les que compartiu els continguts a les xarxes socials, les que genereu debat, les que elaboreu una crítica que ens ajuda a avançar. Només si entenem així aquest nou mitjà, podrem fer un periodisme rigorós (..) al servei de les
    persones.  https://www.diarijornada.coop/tornem_a_ser_aqui/ 

    l´ús i abús d´aquesta parauleta -persones- no és gaire original però serveix per colar el femení de manera menys forçada.  

    (Ara: el nostre 'tothom' plora desconsolat per un racó, oblidat...)
 • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
  Actualitzo posant aquesta notícia que sembla rebel·lar bastantes claus del nou diari. L'entrevista és força llarga, a baix destaco algunes claus que permeten donar una idea del diari:

  http://www.publico.es/public/laia-altarriba-primera-divisio-encara-passa-per-diari-paper-als-quioscos.html


  Laia Altarriba: “La primera divisió encara passa per ser un diari en paper als quioscos”

  "Necessitem jugar aquesta lliga", diu la directora d'un nou diari, Jornada, un mitjà cooperatiu, que hauria de ser al carrer a la tardor. Considera que la versió impresa pot fer arribar una “altra manera de veure el món” a un públic més ampli del que a la xarxa ja està conscienciat o és activista. Aposta per recórrer a la publicitat privada i pública per finançar-se, però sota els límits d'un codi ètic.  "“[...] Volem ser als quioscos, als bars, a les biblioteques amb una estètica que sigui la mateixa que els diaris: que el vegis i diguis que és un diari. Que no et puguis confondre amb una revista i no tingui un nom gaire trencador. Les seccions també mantenen els noms d'una manera clàssica: volem que no sigui la forma que confongui a la gent. Que la forma els atragui i que els continguts siguin el que es trobin diferent”

  "[...] Ella i el seu equip estan convençuts que cal jugar: “Aquesta primera divisió passa per ser un canal de la TDT, per ser una ràdio FM i per ser un diari en paper als quioscos”. “Per tenir l'impacte que volem aconseguir, per arribar més enllà de la gent que ja és activa i conscienciada, necessitem jugar aquesta lliga”, raona sobre la seva aposta i sobre el públic al que volen arribar amb el nou mitjà de la premsa escrita."

  “[...] Encara hi ha uns espais principals en els quals la gent llegeix en paper, la gent que li agrada informar-se en general. A la gent que li agrada llegir va molt a les biblioteques, encara es llegeix molt als bars i en espais públics d'aquestes característiques. Nosaltres volem planificar com ser de manera central en aquests espais. Hi ha molta gent al llarg del dia que hi passa, que hi va a fer el cafè, la canya, i tenim constatat que a la gent li agrada en aquests espais buscar el diari i llegir-se'l. Serà una de les maneres que tenim previstes per trencar els cercles més conscienciats i poder anar més enllà i ser un altre mitjà de comunicació de masses"

  "[...] han de comptar amb un suport de subscriptors estables que permetin fer una tirada diària del mitjà, que calcula que serà d'uns 15 mil números diaris. “Per arrancar hem de tenir un mínim de subscriptors, no cal arribar, però si s'ha d'apropar als 8-10 mil subscriptors. Si no ens apropem no sortim. El nostre pla de viabilitat contempla que amb aquests 8-10 mil ens hi sortim. El que sí que som conscients és sobre els costums comunicatius entre setmana i els caps de setmana. Entre setmana tenim pensat un producte molt més lleuger, de poder-te'l llegir de manera més ràpida, que sigui de notícies i opinió curta; i pels caps de setmana serà un diari amb més pàgines, més profunditat, reportatges, entrevistes a fons, suplements, etc.”."

  "[...] No creiem en la independència dels mitjans de comunicació. No hi ha mitjans independents, els mitjans depenen de qui els paga, els impulsa, els compra, els llegeix..i això els fa dependre i els fa moure's. El que no volem és dependre d'un gran empresari, d'un grup empresarial, d'un grup corporatiu, d'interessos determinats que influeixen de manera determinant sobre com es mira el món aquest mitjà”, argumenta sobre possibles fonts de finançament. “Els grans diaris són tots de grans empresaris i això els condiciona enormement en com mirem el món, i pot ser més dramàticament que mai”, fa la lectura. "

  "[...] necessiten 1 milió d'euros per arrancar, amb les aportacions dels socis, i 2 milions d'euros anuals per aguantar el projecte, entre subscripcions i publicitat. “Per la viabilitat econòmica tenim contemplada la publicitat ordinària que tenen tots els mitjans, l'únic que nosaltres estem acabant de tancar un codi ètic de publicitat perquè sabem que no ens agradarà, ni els que el fem ni els que el llegeixin, trobar-se pàgines senceres del BBVA”"

  "[...] pel que fa a la secció d'esports, han decidit no tenir cap periodista especialitzat en plantilla però sí fer un suplement els dissabtes"

  "En el meu cas sóc una persona que ha estat vinculada a la CUP i no me n'amago, no tindria cap sentit, però quan he exercit periodisme sempre ho he fet amb rigorositat i honestedat. [...] hi ha gent com és la [Isabel] Clara Simó, la Marta Sibina, Pascual Serrano de Rebelion.org, Jaume Mateu de Mallorca, la Mònica Parreño del País Valencià, que són gent de perfils polítics diversos. La meva vinculació amb la CUP porta a la gent a dir que és un diari de la CUP. Llavors diem, mira sí: ha de ser el diari de la CUP, dels Comuns, de Podem, de Compromís, d'ERC, dels sindicats combatius, dels feminismes diversos, del cooperativisme, dels moviments veïnals. Ha de ser el diari de tot aquest àmbit tan divers i plural”.

  " [...] Tot això des d'una perspectiva d'esquerres, però si hi ha gent que té coses interessants a dir no li demanarem carnet a ningú”, aclareix. Tot i això, encara no donen noms de les persones que, reconegudes o no, escriuran a la secció d'opinió del diari"

  "Tenim una voluntat dita des de fa mesos de trobar maneres de col·laboració, i que nosaltres anem a competir als quioscos. Serem un diari, però també una plataforma de distribució als quioscos cada dia i això vol dir que pots distribuir suplements, monogràfics, llibres, DVD i altres productes interessants”.

  • DK7.487 8 287👍 3.372
   curiositat: "ha estat vinculada a la Cup"? Jo em pensava que encara hi militava

   pel que fa als esports, el meu consell seria que sí que en tinguessin d´expert(s). Si no, no podran competir amb l´Avui, que pot ser un mal diari però té un bon suplement d´esports  -els diumenges, això sí-. Pot semblar un tema intranscendent però algun lector pot fer perdre, i a més és qüestió de rigor (si tens suplement d´esports és per fer-lo bé..)
  • Indesquerra17.204 8 95👍 4.105
   Llavors diem, mira sí: ha de ser el diari de la CUP, dels Comuns, de Podem, de Compromís, d'ERC, dels sindicats combatius, dels feminismes diversos, del cooperativisme, dels moviments veïnals.   Si és el que dic, no hi ha més cera de la que crema. Vols dir que els editorials i demés notícies tindran una tarannà clarament independentista? Que no hi haurà d'acontentar a tots? Molt de criticar a Vilaweb, però caldra vore-ho si tenen una línia clarament independentista com la de Vilaweb. Des d'una posició de diari d'esquerres com Vilaweb no crec que tinga que acontentar més al PDCat que La Jornada des d'una posició independentista als comuns, podemites i a la fadaralista espanyola Mónica Oltra. Ja vorem...
 • Roderic12.548 13 163👍 5.224
  És clau una bona secció d'Internacional amb col•laboracions de renom en l'àmbit del pensament crític. Com també fidelitzar el lector amb productes culturals de qualitat: llibres, còmics, entrades...
 • CATòlic2.225 2👍 1.289
  La veritat és que la premsa en paper, segons com, tindrà molts anys de futur. El compraré unes quantes vegades a veure com toca el tema nacional, a veure si fa servir la divisió comarcal, etc.
 • saturos179 2👍 105
  El diari Jornada començarà a publicar continguts a la seva plana web (actualitzada) diariàment d'aquí no gaire:

  https://www.diarijornada.coop/tornem_a_ser_aqui/
  • Indesquerra17.204 8 95👍 4.105
   Ja vorem que és el que comença a publicar, perquè serà clau per saber de que va el diari i pel que veig a l'apartat "periodisme" va molt curt de discurs independentista. Podem trobar articles sobre aquells discuros postmoderns que tant agrada a alguns, tipus "Periodisme en femení", "l'ecologisme social", "Deconstrucció dels discursos assimilats", "Mitjans i violències masclistes"... però cap article de temàtica independentista, cap ni un i en ple procés cap a un referèndum. No està el procés independentista d'actualitat? Quin periodisme és eixe? Perquè periodisme independentista no és. I curiosament els tres articles que tenen una certa temàtica lingüístico-nacional estan escrits per tres col·laboradors que no són de la CAC (2 valencians i 1 mallorquí). Acaba semblant un diari d'una mena d'ICV radicalitzada on són només col·laboradors de la perifèria nacional els que li posen un toc anecdòtic de discurs nacional. Què trist.

   I per altra banda, em fa gràcia com comencen a aparèixer les rebaixes en temes que el mateix postmodernisme feminista tenia com a mantra. La directora ha de deixar al calaix el genèric femení en acomiadar-se i al web es demanen sòcis i sòcies també, però només subscriptors, subscriptores no en cales es veu. Com anem a riure...
   • saturos179 2👍 105
    Fem això doncs. Crec que abans de criticar preventivament, és millor esperar veure quina mena d'articles s'hi pengen. Comparteixo la crítica a l'error (segons el meu punt de vista) d'escriure en femení genèric, però sense perdre'ns excessivament les formes, penso que és més important criticar el contingut (o la manca d'aquest, que esmentes) quan hagin pogut publicar més coses.

    PD: No em puc estar de ressaltar que ha de ser "...què és el que ...", "...de què...", penso que després de "periodisme", "cap ni un", davant i darrera de "curiosament" hi haurien d'anar comes, hi posen enlloc de hi posen, i calen enlloc de cales. (Espero que no et molestin les correccions )
    • Indesquerra17.204 8 95👍 4.105
     Està molt bé demanar que esperem als articles que es publiquen, però també hi ha uns antecedents: articles que ja hi ha penjats i entrevista al responsable del diari que diu com serà i a qui va dirigit el diari. Tota modificació posterior serà benvinguda però eixa és la base de la que es parteix i no altra.

     PD. Com que veig que t'has quedat més en les correccions en un missatge de fòrum, algunes agafades amb pinces o directament inventades (jo he dit "li posen" no "de hi posen"), ininteligibles pel mal (ab)ús de les comes, i tot això curiosament, abans de quedar-se en el fons del missatge que és obvi que no ha estat del teu agrat, jo tampoc puc estar-me de ressaltar-te què ha de ser "errada" i no "error". Què vols que et diga?
     • saturos179 2👍 105
      A veure, si et cito textualment a tu, al principi dius "Ja vorem què és el que es comença a publicar per a saber de què val el diari" i dos paràgrafs després ja comences a carregar contra aquest. Efectivament, això em molesta en tant que crítica preventiva que ignora el teu preàmbul. Després en aquest missatge matises que estàs criticant segons quines bases de les quals es parteix per a fer el diari, crítiques, que puc compartir en gran part, fins i tot, però em sembla que la diferència mereix ser remarcada.

      Pel que fa a les correccions. Ei, em sembla molt bé si prefereixes que no te'n faci, senzillament no havia intercanviat cap missatge amb tu i no sabia si et molestaria o no. Ha sigut el cas, i per tant no te'n faré més. Malgrat això, he de dir que en cap cas penso que restin res al fons del teu missatge, i em sap greu si se m'ha malinterpretat en aquest sentit. Simplement intento que es tingui tanta cura com es pugui de la llengua i en general intento separar-ho del contingut del missatge tant com puc. Essent així, agraeixo la teva correcció, i si pots, m'agradaria que expliquessis amb quines comes estàs d'acord o no, perquè és un tema que no domino tant com m'agradaria i tota ajuda és benvinguda.
      Finalment, tots els "que" que t'he corregit que van amb accent fan una funció sintàctica diferent que es marca amb l'accent, i no penso que siguin agafats amb pinces.
      • Indesquerra17.204 8 95👍 4.105
       Home! Si vols carregue directament sobre ell i ja està. Si he fet eixa introducció és precissament per suavitzar la crítica que venia després que té raó de ser pel que s'ha dit i s'ha fet fins ara. No és preventiva, és una cosa que ja s'ha dit i s'ha fet.

       I ara em sap greu que t'ho agafes així, però jo estic un poc cremat de les crítiques a altres mitjans independentistes i d'esquerres amb molta menys base argumental de la que jo he dit ací i molt més recalcitrants que s'han fet en aquest mateix fòrum. Jo simplement no espere molt d'eixe diari, la veritat siga dita, però si m'equivoque serè el primer a autocorregir-me. A mi m'interessa més un "Gara" català i en català que no un "Directa" de paper.

       I tema faltes, no anava pel tema "que" precissament això d'agafat amb pinces... pots agafar-te al "cales"/"calen" que sincerament és obvi que és una errada de teclat. Però vaja, que estem en un fòrum d'internet no en una col·lumna del diari Jornada...
 • AviVicenç13.572 4 148👍 1.447
  Fins que La Farola no se editi integrament en català no em creure que la salut del català és bona
 • EstatpropiUsuari sumador144.850 9 1👍 19.469
  Ja queda menys.
 • ReiDeCasa1.083 1👍 867
  Mirant la pagina web, sembla un projecte com La Directa. No de contigut, que no en tenen encara, pero el model dels socis i la vessant social.
  • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
   El propi mitjà ho explica a les xerrades: la principal diferència és que la Directa fa notícies sobretot dels moviments socials, és a dir, notícies que NO surten a la premsa generalista, mentre que aquest diari pretén tractar l'actualitat generalista (des d'un prisma ideològic determinat, bastant diferent que el que puguis trobar a la resta de diaris).
 • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.539
  Un encert al meu entendre que la Jornada s'obri a fer vídeo-notícies, aquest format que va popularitzar playground i que per fer arribar determinat tema a certs sectors poc donats a la lectura són bastant productius.

  Parlo d'això: https://twitter.com/DiariJornada/status/902774377846013954
  • ReiDeCasa1.083 1👍 867
   Video noticies potser si, pero voler fer un diari de paper, crec que s´equivoquen de molt. Encara recordo el Publico l´edicio de paper per a tota Espanya va fracassar, nomes l´edicio digital els ha sortit be, i aixo que Espanya te mes poblacio.

   Pero vaja ells sabran, jo nomes llegeixo noticies de diaris online, primer per el preu, i segon perque es mes actual que les noticies d´ahir, i tercer perque ho pots llegir al mobil.

   Esperem que m´equivoqui, pero fer un diari de paper, es molt dificil, tothom fa el contrari, tanquen el de paper i el fan digital.
 • MLC7.984 3 272👍 5.932
  Tand de bò que li vagi bé, però el mercat de premsa en català és tan limitat que no sé si hi ha prou espai per tants diaris. De fet, el Punt i l'Avui ja es van haver de fusionar perquè no donava.
 • tom jones3.461 7 577👍 1.654
  M'acaba d'arribar missatge del distribuïdor . Aquest diumenge el número 0 per dos euros , ja informaran quan serà la sortida regular
 • Panda Vermell15.051 11 122👍 4.735
  Jo estic passant de passar-me de l'Ara a la Jornada. Algú té informació sobre quan sortirà? Al web diuen "a finals del 2017", sense concretar...
 • anseso18.289 7 85👍 2.257
  Després de l'aplicació del 155...tindran un espai?
 • SantsUsuari sumador28.944 13 31👍 8.441
  Té bona pinta, no? M'hi subscric o no m'hi subscric? 
 • eestlaasedcatalà8.710 2 250👍 1.794
  Vaig comprar el primer número i no estava gens malament, però no l'he tornat a veure.

Publicitat

Fòrums

 • 8.966.128 missatges
 • 210.154 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat