Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Milícies cristianes maten 30 civils que busquen refugi a l'interior d'una mesquita

maori 12.028 2 168 👍 5.471


Centenars de civils estan buscant refugi dins d'una mesquita a la ciutat fronterera de la República Centreafricana de Bangassou arran dels continus atacs de les milícies cristianes que han matat 30 civils, van dir funcionaris de les Nacions Unite i treballadors d'ajuda el darrer diumenge.

Els atacs al llarg del cap de setmana a la ciutat de Bangassou a la frontera amb el Congo s'han involucrat a centenars de combatents amb armes pesades i semblava estar dirigit als musulmans, van dir, en l'última mostra que el conflicte està empitjorant.

La base de l'ONU també ha estat blanc, el que va provocar el desplegament de tropes addicionals a la remota ciutat el diumenge en previsió de nous atacs. Havien tingut èxit en l'obtenció de part de la ciutat al vespre, va dir Herve Verhoosel, portaveu de la missió de l'ONU (MINUSCA).

"La situació és extremadament lamentable i estem fent tot el possible per tornar a prendre ràpidament el control de Bangassou", afirma el cap de MINUSCA Parfait Onanga-Anyanga a Reuters en una entrevista.

Consultat sobre el nombre de morts civils, va afegir: "És clar que estem davant d'un nombre que fàcilment podria arribar a 20 a 30. Molts dels combatents són nens soldats que semblaven estar sota la influència de drogues".

El Pastor Antoine Mbao Vogue, president local de la Creu Roja, va dir que els trets seguia sonant als afores de la ciutat el diumenge, fet que obstaculitzen els intents de la seva organització i altres per arribar als ferits i recuperar els morts.

En els últims mesos, les milícies estimulades per les rivalitats ètniques i religioses han intensificat la violència tot i el compromís de participar en un programa de desarmament dirigit pel govern.

Els treballadors d'ajuda diuen que les milícies semblen estar explotant buits de seguretat després que les tropes d'Uganda i soldats francesos van deixar el país en els últims mesos, quan van acabar les seves missions.

Antonio Guterres, el secretari general de l'ONU, va dir diumenge que estava "indignat" pels atacs a la missió de 13.000 efectius que han matat sis cascos blaus al voltant de Bangassou, una àrea prèviament a l'abric de conflicte.

El primer ministre Simplice Sarandji va condemnar els atacs en un comunicat a la ràdio local el diumenge i va dir que els responsables serien portats davant la justícia.

La República Centreafricana (RCA) s'ha vist afectada per la violència inter-religiosa des de 2013 quan els combatents Seleka, principalment musulmans, van prendre el poder i expulsant el llavors president Francois Bozize, el que va provocar assassinats en represàlia de les milícies anti-Balaka procedents de la minoria cristiana.

Més de 400.000 persones en l'ex colònia francesa són desplaçats interns i 2,2 milions, o gairebé la meitat de la població, són dependents de l'ajuda.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/15/central-african-republic-death-toll-could-reach-30-says-un/ 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.108.575 missatges
  • 214.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat