Publicitat

Fòrum

Bàndol Nacional o Bàndol Republicà

Bandòl Nacional o Bandòl Republicà
Bandòl Republicà
90 (84.91%)

Bandòl Nacional
16 (15.09%)

Vots emesos: 106
Tioronnie 1.712 4 919 👍 726

Jo faig una pregunta, de temàtica històrica i política. Amb la mentalitat que teniu ara, si hagués una Guerra Civil com la del 36, a quin bàndol us unirieu?

Perquè a Catalunya hi han catalans de bé i amb valors pero també hi han autèntics pirates i malfactors que defensen una Catalunya multiculturalista, anticristiana i xupiguai.

Qui sap el que passaria...

Respostes

Configuració
 • Lucky Luc 463 👍 568
  Fotre el camp. 
  Ni boig em foto al mateix bàndol que els tarats espanyolistes de la FAI i especímens similars, ni tampoc seria mai capaç de lluitar amb els nacionalistes espanyols contra Catalunya.

  Decisió molt difícil, a Catalunya sembla que ens ha tocat fer el paper de progres ho volguem o no, per desgracia.
  • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726
   Volem ser els més guais del barri i ens estem suïcidant amb la nova idea progre guai multiculti. Catalunya al 36 va agafar la moda, com ara mateix de anar de progres. Mentrès, la gent de bé al mig patint.
  • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
   La FAI era internacionalista i iberista, no espanyolista. La qüestió nacional era un tema de burgesos i benestants... Els obrers volien alliberar-se de la fam, no d'Espanya, i aleshores el tema nacional començava a prendre forma, però era molt secundari. ERC era minoritària i començaven a haver sentiments nacionalistes fins i tot dins els sectors llibertaris...
   No pots parlar així d'allò que no coneixes.
   Et deixe un enllaç on pots llegir què deien els de la CNT sobre el tema nacional fa 100 anys: https://saltemunaestonapeldespatx.wordpress.com/tag/el-noi-del-sucre-2/
   • Lucky Luc 463 👍 568
    No tinc les dades a la mà, tot i que fa temps em vaig llegir llibres sobre el tema, entre d'altres el que té per portada el teu avatar - Anarquisme i alliberament nacional-. Però si que sè que al meu besavi el van anar a buscar a casa seva per tenir un negoci i ser catòlic, i que es va salvar perquè els seus propis treballadors el van amagar. 

    Com va passar i passa ara, jo almenys no vull tenir res a veure amb la gent que va fer això, si la lluita ha de consistir en fer una revolució socialista o com li vulguin dir, que vagin a morir ells al front, a mi no m'hi trobaran.
    • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
     Cadascú tria les idees per les quals lluita. Un avi meu era exmilitar d'aviació (mecànic), feu espionatge i l'enxamparen. No el mataren però morí al manicomi. Deixà dues filles i una dona.
     L'altre era de la CNT i no sé què feu a la guerra. Acabà la guerra, no fou represaliat (bon símptoma) i porta endavant quatre fills i la dona.
     La revolució aleshores era en part acabar amb l'antiga casta, i el model la revolució francesa. Després de John Lennon i les mentides democràtiques es pot ser molt pacifista, però et recorde que aleshores els patrons tenien en nòmina matons i gàngsters per assassinar obrers sindicalistes, i la cosa anava d'ells o nosaltres.
     La repressió i la venjança dels oprimits va ser intensa, però res a veure amb la de l'altre bàndol. Pensa que els treballadors que amagaren el teu avi possiblement eren del mateix pensar dels que l'anaren a buscar. Això succeïa moltes més vegades del que no penses...
     • Lucky Luc 463 👍 568
      "Els patrons" és un terme molt genèric, com "la casta". Molts cops els que parlen de casta en realitat ho són ells de casta, fent negoci amb la misèria dels altres. Només cal veure els comptes corrents de molts d'aquests "alliberadors" dels pobres de podemos, els comuns o aquell de la cup.
      Si se suposa que eren els bons, per què mataven gent pel sol fet de ser catòlics? No em sembla acceptable miri com es miri. Els inquisidors de l'esquerra em fan la mateixa por que els nacionalistes espanyols, que no esperin que els ajudem a guanyar una guerra perquè després puguin venir a fer neteja amb la resta de coses que no els agraden.
      • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
       Quan va morir Durruti, les seues pertinences eren una maleta petita, una pistola i una muda...
       Els patrons eren la gran i mitjana patronal, Foment del Treball. Imagine que hi hauria uns partidaris de la violència o gent que no la volia, però la pasta eixia de les fàbriques i dels amos a l'hora de pagar assassins...
       L'església havia fet costat al poder per construir Espanya i per mantenir els privilegis; la inquisició durà als PPCC més que enlloc de l'estat espanyol. Els retor eren els bocamolls dels rics i la gent espavilava i s'adonava que les creences catòliques alimentaven el conservadorisme i tractaven que res no canviàs...
       És més... llig més i entendràs perquè l'església fou perseguida. El poble no els volia...
       • Lucky Luc 463 👍 568
        L'esglèsia no, els creients, gent normal i corrent. M'imagino que devia ser com ara, els progres multicultis cridant racista, masclista, però en la versió de l'època, i fen les seves purgues en nom del poble. Ves a la república txeca, un lloc on la revolució del poble es va imposar fa uns anys, i veuras què en pensa el poble del vostre model de societat, ideat pels masons, tot sigui dit.

   • Estatpropi Usuari sumador 146.598 10 1 👍 20.153
    A la FAI es va camuflar tot de xurma criminal, company. Dius que no eren espanyolistes però van fer mans i mànigues perquè EC no pogués entrar al CCMA a l'inici de la guerra. I és la mateixa xurma que li feia el joc als franquistes perseguint a la reraguarda nacionalistes catalans, alguns d'ells catòlics com Carrasco i Formiguera.
 • lluisbg 20.060 2 74 👍 4.220
  Bàndol Republicà críticament perquè es la opció menys dolenta de les dugues opcions a votar
 • sbarpa_94 1.297 4 👍 482
  Amb la mentalitat i les circumstàncies del 36, no ho sé. Amb la mentalitat d'ara, amb els que lluitessin per la independència de CATALUNYA, ni dretes fastigoses ni esquerres ronyoses espanyoles. I si hagués de triar entre aquestes dues per nassos, els que fossin menys fills de puta contra nosaltres (republicans), per després lluitar contra ells també.
  • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
   Que els sentiments de llibertat nacional no us facen cecs davant la resta de llibertats. L'esquerra del 36 ja la voldríeu per vosaltres. I Catalunya pot estar molt orgullosa...
    • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
     Que em dius amb aquesta foto? Que odies els estrangers? Ja m'ho imaginava home...
     • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726
      Als estrangers no, als islàmics si. 
     • __23791__ 7.114 8 👍 2.430
      "Polítiques d'igualtat" i tres dones tapades de dalt a baix precisament per això, per ser dones. Aquesta imatge, com a mínim, convida a pensar i reflexionar. I potser deixa entreveure certa hipocresia en el discurs de l'esquerra i l'extrema esquerra: Volem igualtat, però a la vegada afavorim i defensem a capa i espasa un tipus d'immigració que es carrega per definició tots els principis d'igualtat de gènere. 
      • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
       Ja en vaig parlar amb un altre fil, d'aquest tema. Hi estem d'acord... El problema és emparar aquestes ideologies, no les persones concretes i individuals. Però no vos hi equivoqueu, el capital el que vol és el caos absolut, i aquesta moguda de l'emigració només els serveix per barrejar la gent, desarrelar els immigrants, baixar costos laborals, etc... L'esquerra deuria defensar que als països d'origen es donen les condicions per tal que la gent no hi haja d'emigrar... Democràcia, drets socials, independència econòmica.
       Els poders fàctics han dissenyat una multiculturalitat de la pobresa per mantenir els privilegis. Tot això no és casualitat...
       Quant a l'Islam, li cal una revolució democràtica profunda, però quan n'hi ha hagut gent posada a la feina els poders occidentals els hi han enviat ajuda... als fanàtics i als retrògrads, perquè ajudar els laics i progressistes és ajudar l'esquerra i llançar-se pedres sobre el sostre. El nostre sistema capitalista és el responsable de tot el que passa, i la resposta que necessitem no és una altra Le Pen més... sinó mesures revolucionàries. No parle de violència, sinó de canvis profunds. I el capitalisme obsolet i podrit és la pedra angular del manteniment de les injustícies i l'opressió.
 • Xicoira 2.013 1 826 👍 1.711
  Republicà... M'estimaria més suar d'una guerra espanyola i deixar que es matin entre ells, si decideixen "conquerir" Catalunya els estarem esperant

  Per cert, Franco era un desgraciat que va causar el forat negre més important a l'avenç econòmic espanyol, i alguns encara li riureu les gràcies. 

  I renteu-vos la boca abans de parlar d'en Companys i dels centenars de milers de catalans assassinats pel règim feixista. Us hauria de caure la cara de vergonya a tots els filo-facciosos del Racó
 • Estatpropi Usuari sumador 146.598 10 1 👍 20.153
  En fi, un resum del que ens vol explicar en Tioronnie en aquest divertit fil...


  https://www.youtube.com/embed/Hg1WQrlN-8k
 • Caupes 3.538 1 570 👍 2.087
  Falta l'opció: no lluitaria per cap bàndol espanyol.
 • MLC 8.386 3 257 👍 6.291
  Cal recordar que l autor del fil és un racista declarat. En un altre fil, després de defensar que els negres eren éssers inferiors, ho va voler justificar amb el link a una mena de wikipedia nazi plena de creus gamades i fotos de Hitler, que segons ell és la que dona explicacions verdaderes sobre història i temes del seu interès. Aquest és el nivell de la criatura.
 • Sóc jo 1.142 1 👍 1.085
  Tironnie, o estàs tarat o ets una rata botiflera. Si de debò fossis un patriota català no dubtaries. Recorda amb quin bàndol es van aliar els patriotes catalans i deixa d'emmerdar el racó.
  • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
   A aquest li falta un regó...
  • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726


   Si clàr, patriotisme català en estat pur. 
   • Sóc jo 1.142 1 👍 1.085
    Dubtes del patriotisme d'Estat Català?

    Jo no dic que el bàndol republicà fossin patriotes catalans (no ho podien ser, eren espanyols i eren una merda). Dic que la bona gent d'Estat Català i Nosaltres Sols! i altres van aliar-se (aliar-se, no ser membres) amb el bàndol republicà espanyol.

    I recorda part de l'himne de la Falange: "Catalán, judío y renegado, pagaràs los daños que has causado".

    Només tens raó en el fet que cap dels dos bàndols enfrontats en la Guerra d'Espanya eren bons per Catalunya. Però, clarament, un era menys dolent. I és amb els qui es va aliar la gent d'aquí sota:

    • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726
     https://ca.wikipedia.org/wiki/Cara_al_sol

     Proves, si us plau. Aquest és l'himne de Falange, el Cara al sol. Altra cosa que tinguin altra cançó o etc... pero siguem honestos i diguem les coses bé. No m'agrada que és tergiversi les coses (no ho dic que ho facis, possiblement t'hagis confós).

     I sí, no dic que hi havien catalans de debó, que van lluitar per una Catalunya Catalana, independent i lliure, pero no va passar. 
     • Sóc jo 1.142 1 👍 1.085
      L'estrofa catalanòfoba del 'Cara al sol'
      Amb la guerra encetada, la premsa del Principat es feia ressò de la catalanofòbia del bàndol revoltat. Un titular de 'La Publicitat' l’agost del 1936 era prou explícit: “Els insurgents ja exploten la fòbia anticatalana. Els traïdors al règim ens tracten d’estrangers”. No es tractava de cap exageració. En les seves emissions radiofòniques des de Sevilla el general Queipo de Llano deixava anar perles com aquesta: “Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar”. I el 1938 la Falange Española va canviar una estrofa del seu himne, el 'Cara al sol', per la següent: “Catalán, judío y renegado, pagarás los daños que has causado. Arriba escuadras, a vencer, que en España empieza a amanecer”. Tal realitat la reconeixien fins i tot diaris editats en la zona franquista, com era el cas de l’ABC (“Hay –inútil sería ocultarlo- en muchos lugares de la España en definitiva, un sentimiento muy acusado de rencor contra los catalanes”) o El Adelanto, de Salamanca (“Actitudes “catalanofobas” las hemos hallado recientemente en artículos insertos en periódicos de la España liberada”).

      http://www.sapiens.cat/ca/mentides-sobre-catalunya.php

      I sobre amb qui lluitaven els independentistes(assassinats per l'Exèrcit Popular també), no n'hi havia cap al costat del bàndol golpista. Per alguna raó era.
      • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726
       Tot el que vulguis, pero no és la lletra original i actual del Cara al Sol.
       • barcelonista100 14.105 10 138 👍 450
        Ningú ha dit que sigui la lletra original ni l'actual, tros d'imbècil. Sinó que durant la Guerra Civil es cantava. Vés a vomitar merda franquista a una altra banda, que fots pena.
        • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726
         El fet de que em consideris franquista ja diu molt del teu retard mental. Ets com els rojos que inventen, diuen feixista a tot el que no és de la seva condició (xusma roja). El problema és que voleu sensacionalisme anti 'lo que voleu'' i no acceptar o entendre l'informació que us donen, si haguès sigut un rojo, no fotries tant d'escandol.
         • barcelonista100 14.105 10 138 👍 450
          No, no, jo no dic franquista a qui no pensa com jo, ni molt menys.

          T'ho dic a tu. FRANQUISTA.

          Manllevant importància a l'anticatalanisme del franquisme amb arguments imbècils. Per això t'he dit imbècil. I tot per netejar la imatge del franquisme, justificant imbècilment el franquisme. Per això t'he dit que vomites merda franquista. La frase "Tot el que vulguis, pero no és la lletra original i actual del Cara al Sol" és de traca i mocador.

          I aquí ho deixo, perquè ja es veu que ets força justet, i no només ho dic per aquest fil. I dic justet, no perquè pensis diferent, que al Racó hi ha un fotimer de sensibilitats diferents, sinó pel teu nivell argumentari, d'escriptura, de comprensió lectora...
          • Tioronnie 1.712 4 919 👍 726
           "Tot el que vulguis, pero no és la lletra original i actual del Cara al Sol" Pero és veritat o no?


           Justificar el franquisme? On? Quan? En cap moment dic que el Franquisme és la solució , aixó ho ha deduït el teu microcervell.

           Tots els rojos sou iguals, senyaleu sense proves i solament accepteu proves si són en contra del enemic, mai en contra vostra. 

           Que em faci fàstic els rojos no vol dir que sigui franquista. Clar, si altre escriu com un retrasat pero diu xorrades de rojos, pos au, vàlid!

           Ves a que et doni l'aire un ratet, va.
          • barcelonista100 14.105 10 138 👍 450
           En aquest fil n'hi ha de molt crítics amb la República, a tu no et defineixo per les crítiques a la República i als seus possibles excessos, sinó per l'intent de blanqueig del puto franquisme amb argumentari neandertal. Es pot criticar la República sense caure en intentar blanquejar el franquisme. Però tu, com ha quedat demostrat en aquest fòrum i ja des de fa anys, ets com ets. I ara no em refereixo a franquista ni a coses semblants.

           Bona nit.
 • Joanot47 1.631 1 942 👍 392
  En aquest tema, en aquest fil, el nivell d'alguns és de pena....
  Franco es revoltà contra la República ALS SIS ANYS DE SER PROCLAMADA. Tot va ser una maniobra dels elements més raccionaris de la societat ESPANYOLA (aquesta que tots odiem) per assegurar-se del retorn de la MONARQUIA BORBÒNICA. Com Franco era un DELINQÜENT que havia tombat una república democràticament constituïda i implantat una DICTADURA NACIONALISTA D'EXTREMA DRETA fou normal que s'esperara que moriren els delinqüents que havien TRAÏT el poble, per tal que els no calgués donar-hi explicacions ni retre comptes.
  Franco es revoltà CONTRA LA ANARQUIA I EL SEPARATISME només perquè gallecs, bascs, catalans i valencians havíen demanat un ESTATATUT d'AUTONOMIA encara que la major part dels autonomistes se sentien també ESPANYOLS, no les esquerres en concret...
  L'esquerra no lluitava per Espanya, sinó per acabar amb la pobresa, la fam, la incultura i l'opressió del poble treballador. La qüestió nacional estava en calces, i no era ben vista, perquè els moviments nacionalistes EREN ELS RESPONSABLES DE LA MAJOR PART DE LES GUERRES que hi havia hagut a Europa. Somiaven amb una república mundial federada i es declaraven internacionalistes la major part d'ells, tot i que clarament alguns començaven a tenir en compte el tema nacional.
  En el bàndol de FRANCO lluitaren MOLTS SIMPATITZANTS DE LA REPÚBLICA que es trobaven en la part equivocada del territori espanyol. Disciplina, repressió i por els deixaren lluitant en el bàndol equivocat...
  El MOVIMIENTO era un tot d'ESPANYOLISME que odiava tot progrés de qualsevol tipus, inclós el progrés nacional i sobretot l'independentisme. Un lema vos deixarà ben clar quina era l'opinió d'aquesta gent. ESPAÑA, ANTES ROJA QUE ROTA.
  Així que ja sabeu quin bàndol hauríeu triat...
 • RobRoy 7.260 15 293 👍 230
  De veritat que no us imagineu a l'estepario cantant allò de "catalán judio y renegado pagarás el daño que has causado, adelante escuadras a venser que en España empiesa a amaneser"?

 • Canyadesucre 7.142 2 301 👍 9.153
  Jo què voleu què us digui, simpatitzo una mica més amb la República, o, per ser més estricte, trobo una mica menys aberrant la República en temps de pau que no pas el règim de Franco. Però parlar en termes de poder escollir bàndol... Senzillament, la gran majoria de soldats d'un bàndol i l'altre anaven amb el que els tocava, que sovint no era el que volien. 
  Però bé, ja que hi som, Regiment Pirinenc i tota la pesca, que si tots els que escrivim comodament des del sofà de casa ho féssim de veritat potser fóra més aviat una divisió o fins i tot un cos d'exèrcit.

 • venjança_catalana 3.622 2 556 👍 3.882
  Com a catalans ens hauria d'importar una merda, perquè també hi ha anarquistes i republicants anticatalans, com ara vaja
 • Desconfiat 3.374 2 591 👍 3.395
  Els moros anaven amb Franco, per tant bàndol republicà. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.012.500 missatges
 • 211.586 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat