Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Puigdemont ha d'anar al Congrés per parlar del referèndum?

Puigdemont ha d'anar al Congrés per parlar del referèndum?
- Sí, peró el referèndum serà igualment al setembre.
25 (43.86%)

- No, aixó és cosa només dels catalans.
17 (29.82%)

- No, ara ja és tard per anar al Congrés.
13 (22.81%)

- Sí, encara que impliqui ajornar el referèndum.
2 (3.51%)

Vots emesos: 57
Pedrolo 9.764 2 217 👍 4.214
 

Notícia

Sáenz de Santamaría desafia Puigdemont a plantejar el referèndum pactat a les corts espanyoles

Una 'invitació' perquè 'el diàleg i el debat es produeixi en seu parlamentària'

POLÍTICA19.05.2017 13.30 hREDACCIÓ
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha instat aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a plantejar a les Corts espanyoles la seva proposta per a la celebració d’un referèndum pactat.

Una “invitació” perquè “el diàleg i el debat es produeixi en seu parlamentària” que segons la vicepresidenta permetria abordar la celebració del referèndum “on correspon, que és al Congrés dels Diputats”. Segons Sáenz de Santamaría, la proposta té sentit perquè “avui per avui només les Corts poden decidir sobre una qüestió d’aquesta naturalesa”, mentre que el govern espanyol “no pot autoritzar ni negociar” la celebració d’un referèndum.

Sáenz de Santamaría també ha avançat que cap membre del seu executiu assistirà a la conferència que Puigdemont, juntament amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva oferiran el pròxim dilluns a Madrid.

Respostes

Configuració
  • AviMarcelinero 11.016 5 185 👍 4.985
   Totalment d'acord amb tu.

   El què acabarà passant no crec que sigui el que entenem tu i jo 
  • Rock 104 2 👍 53

   Es per fer-nos perdre el temps, però s'ha d'anar per esgotar totes les vies possibles i per fer constar la nostra determinació de realitzar el referèndum al setembre i exposar-lis en línies generals com es farà el procés de decisió en el cas de que el govern espanyol no doni el suport, també s'hauria d'explicar (però esplaiant-s'hi bastant més) en les formes en les que podria ser portat a terme en cas que el govern espanyol hi dones suport.

   Directament dubto que serveixi de res, però al menys després podrem demostrar que es va fer tot el que era possible dins el marc legal anterior i al ser impossible es va fer valdre la voluntat directa dels ciutadans per crear-ne un de nou.

  • llamp 47.263 16 10 👍 11.412
   Na Soraya l'envia al Congrés perquè com sap molt bé en Ibarretxe allà l'espera l'escamot d'afussellament amb bales de NOmm parabellum.

   Legeix sisplau les meves reflexions de més abaix.
  • tocafon 6.255 13 342 👍 2.829

   Per exemple podria fer una conferència estil Brussel·les pels mitjans internacionals dient que seguidament traslladarà al Congrés formalment la petició d'un referèndum.


   Això és precisament el que ells volen, per poder dir al món que la seva petició a estat derrotada democràticament

   Per tant canviaria la teva última frase per:
   Seguidament comunicar la convocatòria de referèndum àmplia i majoritàriament reclamada pel poble de Catalunya i emplaça al govern d'Espanya a acordar el referèndum 


  • __31437__ 752 1 👍 744
   Volen jugar amb els tempos intentant crear més tensions entre nosaltres per a què això acabi en autonòmiques. Res més.
 • tocafon 6.255 13 342 👍 2.829
  Anar a fer la conferència explicativa, s'hi pot anar igual que van voler anar al senat 


  Anat ha demanar permís per fer el referèndum, de cap de les maneres 


  la sobirania de Catalunya és del poble català i aquest vol fer el referèndum, no pas anar a pidolar-ho

  La resposta al govern espanyol es ben senzilla 
  El poble català va voler pactar amb Espanya amb l'Estatut del 2006 i Espanya no va estripar el pacte de manera unilateral 

  Ara amb el precedent històric dels incompliments unilaterals per part d'Espanya de tots els pactes,

  L'únic que està autoritzat pel poble de Catalunya, es anar a explicar com farem el referèndum, ja que democràcia no vol dir que altres decideixin per un 

 • Trinxant 10.677 8 197 👍 2.822
  Done. Ja ho vam fer això. Hem demanat diàleg per terra, mar i aire; que no ens toquin els collons ara.
 • llamp 47.263 16 10 👍 11.412
  Missatge que he deixat a la portada del Racó sobre aquesta noticia:

  Què pesats amb la Constitució.

  Per començar se l'hauria de suspendre cautelarment. Alló no va ser aigua clara es miri per on es miri.

  Després començar a fer les coses bé i obrir una Causa General contra el franquisme que inclogui a tots els sublevats contra la República i els seus col·laboradors i a la inhabilitació política, també preventiva, contra els seus parents, amics companys i saludats. Pillan molts del PP i deunidó del PSOE.

  Recordo que en Joan de Borbón va allistar-se al bàndol feixista i per tant queda tota la familia real suspesa de sou i feina. Ara sabran el que és guanyar-se les garrofes i posar la cara i el cul perquè t'els reventin.

  Ara el que preguntes:

  Puigdemont no ha d'anar a explicar-lis rés als del Congreso perquè protocolariament el seu superior és en Rajoy i a més és l'únic que té potestat, segons "marca" la CE78+addendes per a convocar referèndums.

  I aqui rau el quid de tot el que està passant que s'està parlant d'un referèndum i que els referèndums del Govern espanyol són constitucionalment novinculants.

  Per modificar segons quins articles de la CE78+addendes cal un rebombori de cal ample però per fer "un referèndum" a Catalunya, sobre Catalunya només cal que es signi el corresponent Decreto-Ley i que sigui publicat al PRAVDA aquell que tenen.

  Ni más ni menos

  Ja sabem que de guanyar el Sí però no poder-se concedir el resultat degut a que espanya és com és pobreta aqui ens posariem com una moto i ells quedarien com uns segrestaors de Pobles i Nacionalitats (lo de les CA's va en un altre capítol de menor pés i es refereix a com es distribueix l'administració pública en canvi les nacionalidades ja surten al article 2 del Títol Preliminar i lo dels pueblos ara no ho penso buscar).

  Sabut aixó i si a en Puigdemont li agafés de fer de timbaler del Bruch -perquè a en Junqueras jo no el veig corrent montanya amunt montanya avall- aleshores la Soraya podria interpretar a la perfecció la seva cavalcada de la walkiria a lloms de la Guàrdia Civil que són els de més fiar -els grissos van entorpir el 23 F i ja no estan immaculats.

  I si ho volen fer mes rimbombante doncs que ho facin a nivell estatal i que votin fins i tot els de les Chafarines i Vélez Málaga, però el que mirariem seria els resultats aqui. I mira, igual hi hauria sorpreses i tot i més si per poder permetre la independència -el referèndum ja s'hauria fet en aquest sentit- caldria modificar la CE78 i aleshores encara perdrien bous i esquelles.

  O sigui que lo millor que poden fer és deixar-nos en pau d'una puta vegada. Ells a lo seu i nosaltres a lo nostre.
 • Menphis 46.343 11 11 👍 2.328
  No ho tinc clar. És evidentment una proposta enverinada i cerquen fer un Ibarretxe. Ara bé, que l'Ibarretxe se n'anés amb la cua sota les cames després que se n'en fotessin no vol pas dir que naltros ho faríem. Lògicament se'ns en fotrien igual, perquè és la seva condició arrogant. Però en lo nostre cas, com que estem determinats a fer el referèndum, una humiliació espanyola a les Corts espanyoles no ens faria pas arronsar. Ans al contrari: ens donaria potser l'empenta definitiva de tirar pel dret.
 • Rigel 58.549 10 8 👍 26.816
  El mateix que amb el Senat.
 • Benfresc 11.318 5 179 👍 8.617
  A mi l'estat no em fa por, ja sabem perfectament qui és i com és. Qui si que em fa molta por és el govern de la generalitat.
 • Toni Montagutí 32.202 7 23 👍 19.889
  El Parlament ja hi va enviar uns representants escollits democràticament i se'n van fotre a la cara. Si el president considera que hi ha d'anar, que hi vagi, però que tingui en compte que el seu cognom és molt més difícil de digerir que el de l'Ibarretxe.
  • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
   Però segons ho he entès jo, en algun lloc he llegit que "contraprogramaven" l'acte de Puigdemont a l'Ajuntament de Madrid no?

   Però en tot cas hi estic d'acord, jo no ho veig malament sempre que no s'endarrereixi res, si comencen a fer la puta i la ramoneta doncs passem.
  • Menphis 46.343 11 11 👍 2.328
   Doncs la solució és acceptar la invitació a canvi que retirin querelles i que posin data immediata per l'acte. Si no ho accepten en X dies, adéu.
  • Indecomuner 3.286 2 608 👍 3.325
   Si el problema és el tempo, ok. S'hi ha d'anar ja en les properes setmanes o no ens interessa perdre més temps . Pel demés, s'hi pot anar perfectament.

   • __31437__ 752 1 👍 744
    Dubto que així fos. De fet, el PDECAT ha registrat una moció al Congrés per instar el Govern espanyol a pactar amb la Generalitat la celebració d'un "referèndum d'autodeterminació" a Catalunya. I el ple no serà fins la segona setmana de juny. Per anar al Congrés cal que no s'hagi dit ni la data ni la pregunta. I si així anem... O una altra opció: que el president hi vagi, però amb la pregunta i data ja anunciada. Però després el govern espanyol tindrà el que volia, és a dir, semblarà que de cares a la comunitat internacional, ells ens han ofert diàleg i nosaltres hem suat. I si ens esperem a anar al Congrés per anunciar data i pregunta després, amb l'espera només aconseguirem fer que els partits es barallin entre ells. Que també és el que volen. El govern espanyol es vol treure de sobre la pressió i en comptes de dir ells no, volen que ho digui el Congrés. A més, aconseguirien mostrar que ells són els garants de la unitat d'Espanya, aconseguirien marcar pit davant Ciudadanos i desgastar PSOE davant Podemos. 
 • Quid 236 1 👍 301
  Si aquesta oferta fos de bona fe, no intentarien impedir la conferència de Puigdemont, Junqueres i Romeva del dilluns vinent. Ans al contrari, trobarien raonable que s'expliquessin en fòrums públics.

  Però les accions del PPSOE contra la conferència, àdhuc titllant-la d'il·legal, ja indiquen que la proposta del Congreso és una ensarronada per emprar la imatge de la humiliació "democràtica" internacionalment. Una democràcia a la turca o a la marroquina, es clar.
 • henke 56.677 11 9 👍 9.426
  Puto Prussés, quin bucle constant.
 • Indiclm 1.465 1 👍 425
  Sí que hi ha d'anar, a dir quin és el dia i la pregunta del referèndum. Per cert, si us plau, posa bé els accents oberts
 • dimissiopuntorg 23.852 12 48 👍 19.639
  La clau és com es concreta això "d'anar al Congreso". Esperen que presentem una llei? O una reforma constitucional? Que demanem autorització per referèndum?
 • anseso 20.001 8 74 👍 3.262
  Per a mi, no té gaire sentit anar al Congreso per tal que l'esbronquin, ataquin, retreguin i tal vegada ridiculitzin el màxim representat de Catalunya, sabent que la gran majoria són unionistes/espanyolistes i no treure'n  res de positiu. No cal donar-los munició.
  Seria com posar-se al davant d'un brau per tal que t'envestís (penso)
 • lluisbg 22.424 2 57 👍 4.976
  No, això seria un pas enrere
 • fcim 18.995 9 80 👍 1.801
  Jo seria més original:

  1. Acceptaria l'invitació d'anar al congrés.

  2. Diria que me'n alegro de la invitació.

  3. El dia del Congrés, pujaria a la tribuna i anunciaria la data i la pregunta. Aprofitaria per a invitar al diàleg el govern espanyol per a negociar la separació de béns.

  4. Arribaria a casa, posaria els peus al sofà, obriria la tele i posaria TV13 mentre em prenc una copa de cava. Potser em fumaria un havà per a rematar.
  • Pavel_Korchagin 2.193 1 792 👍 3.977
   Però el que diu no és que el conviden a ell a parlar, sinó que els diputats catalans presentin una proposta de llei per fer el referèndum i el Congrès la debati. Si la presenten, diran que és anticonstitucional i la tombaran. Si aleshores els diputats catalans presenten una proposta de modificació de la Constitució la tornaran a tombar. I s'ha acabat. Una presa de pèl i prou.
 • TonixCat 3.635 7 554 👍 2.089
  Ja hi vam anar al 2014. PROU.
 • __28502__ 15.344 3 👍 16.859
  No em deixa d'astorar la baixa volada i poc recorregut de les "propostes" del govern espanyol. La "Operación diálogo" no va durar ni dues setmanes i d'aquesta pocasoltada, tret que es faci el passerell des d'aquí, demà passat ja ni se'n parlarà.
 • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
  Sembla que aquest cop els hem vist venir de lluny i no hem mossegat l'ham:

 • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213 • Athene noctua 1.810 8 891 👍 729
  Dons la resposta ha estat que sí. Amb un "però...".
  Junqueras, per la seva banda, ha recordat que el dret a l'autodeterminació del poble català és "irrenunciable" i ha reiterat la invitació al govern espanyol a assistir a la conferència que tant ell com Puigdemont i el conseller Raül Romeva faran a Madrid. El vicepresident ha exigit que siguin retirades les querelles presentades contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa per haver permès el debat sobre "la mateixa qüestió" de la qual aquest divendres ha debatut el govern espanyol durant la reunió del consell de ministres.

  La conferència de dilluns es farà, i al Congrés estan disposat a anara-hi, sempre que retirin les querelles.
  A veure si les retiren.


  P.S.: Collons amb en Foll, amb el temps de jo escriure un comentari ell en fot tres! xD
 • Nikolai 1.512 2 987 👍 1.921

  “El referéndum de autodeterminación NO SE VA A CELEBRAR JAMÁS, como no se va a celebrar en Baviera, como no se va a celebrar en el Véneto" -Soraya Sáenz de S.

  Un demòcrata al Reichstag de nazilàndia? De cap de les maneres.
 • RocBlanc 1.942 9 853 👍 362
  Falta l'opció:  Sí, ha d'anar al Congrés, si hi ha acord sobre el referèndum d'autodeterminació. 
 • Javo. 72 1 👍 10
  Haurien d'aprofitar que està a Madrid per tancar-lo a Alcalá Meco fins que recapaciti.

Publicitat

Fòrums

 • 9.110.177 missatges
 • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat