Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El PDCat salva el cul a Rajoy en el problema de l'estiba...

Estatpropi Usuari sumador 153.774 10 1 👍 22.759

L'abstenció del PDeCAT permet aprovar el decret de l'estiba sota l'amenaça de la vaga

Els sindicats d'estibadors paralitzaran els ports dimecres de la setmana que ve
Redacció 18 Mai 2017 - 14.01
 
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, aquest migdia, durant la sessió al Congrés

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, aquest migdia, durant la sessió al Congrés

El Congrés dels Diputats ha aprovat el decret de reforma de l'estiba, amb 174 vots a favor, 165 en contra i 8 abstencions. La reforma ha tirat endavant en el segon intent, dos mesos després que la cambra va rebutjar el decret. Aquest dijous, la liberalització del sector ha prosperat perquè, a més dels vots a favor del PP, Ciutadans i PNB, també ha comptat amb l'abstenció dels diputats del PDeCat, després que el govern espanyol va introduir modificacions en el decret.

Un cop aprovada la reforma, l'Estat podrà complir la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que el va condemnar a modificar la llei de ports del 2010.

Diputats com Jordi Salvador, d'ERC, i Félix Alonso, de Podem, han expressat el seu rebuig pel decret vestint una samarreta on es podia llegir "T'estibo molt"

 

 

Les modificacions incorporades al decret no són suficients per als sindicats d'estibadors, que ja han convocat vaga als ports a partir de dimecres de la setmana que ve. La patronal també ha lamentat que el Ministeri de Foment no hagi negociat amb ells.

El mes de març, el Congrés va rebutjar el projecte. Només hi van votar a favor el PP i el PNB. Ciutadans es va abstenir. I s'hi van oposar el PSOE, Podem, ERC i el PDeCAT. Des del PP van afirmar que el rebuig del decret podia suposar per a l'estat espanyol una multa diària des de Brussel·les de 134.000 euros.

Respostes

Configuració
 • Carousel 3.411 2 590 👍 3.069
  Oh, sorpresa. 
 • Solaris 287 2 👍 142
  El PDeCAT té un greu problema, amb el procès, s'ha vist obligada a "treballar" amb nomès partits d'esquerres.(ERC, CUP, Comuns).

  En certa manera, a ERC no se li retreu que pacti o treballi amb partits no independentistes, fins i tot el PSOE.

  Encara que tambè s'ha de dir que els socis "naturals" del PDeCAT (C's i PP) són precisament els més anticatalans que hi ha.
  En definitiva, el PDeCAT es troba en un equilibri molt díficil, en que vol realitzar determinades polítiques pel seu electorat i no sap com coi fer-ho. 

  A les municipals, el partit "menys d'esquerres" amb el que pot fer alguna cosa es el PSC. Aixó fa molt mal a la gent que els vota, perque vol dir que encara que hi haguès majoria de  dretes en un ajuntament, governaria l'esquerra. Per tant, s'envia el missatge que el vot al PDeCAt no serveix si vols votar centre, centre-dreta. 
  • Pavel_Korchagin 2.193 1 792 👍 3.977
   La majoria de votants de CDC es consideren de centre-esquerra.
   • sbarpa_94 1.470 5 999 👍 600
    Doncs si és així van molt perduts, perquè tenint ERC què si és de centre-esquerra, no sé què hi volen fer a un partit considerat de centre centre-dreta, al menys fins fa poc.  Per això no saben com definir-se al PDeCat? No fotem, a Catalunya també hi ha d'haver dreta (fora de l'unionisme) i el PdeCat s'hauria de proclamar de centre-dreta, sinó ens carreguem la transversalitat del procés i ho aglutinem tot en un espai on per collons has de votar esquerres... Cal una dreta nacional independentista, i penso que no tenen la valentia per dir-se de dretes perquè avui dia queda malament, i això no ens beneficia, ja tenim l'espai d'esquerres independentista cobert per dos partits, o tres si sumem tots els indepes perduts que estan a Podem, Colau i companyia.
    • Pavel_Korchagin 2.193 1 792 👍 3.977
     Més enllà de les teves palles mentals sobre la transversalitat, CiU, i crec que també el PDECat, no ha estat mai un partit que s'autodefineixi "de dretes" ni han reclamat aquest espai ni aquesta etiqueta.

     La major part de la població catalana s'autoubica a l'esquerra-centre. I CiU amb la seva aspiració de "casa gran del catalanisme" sempre ha intentat ocupar una posició central en l'espectre polític català. I la posició central és veu aquí:
     2008


     2012


     És el PDECat qui se situa a "l'esquerra" liberal per no perdre l'hegemonia política, ningú els obliga. A ERC i a la CUP ja els hi aniria bé que es definís obertament com un partit conservador de dretes i s'enfonsés encara més. Si seguissin el teu consell tindriem un PDECat amb 8-10 escons, i una ERC amb més de 50.
     • sbarpa_94 1.470 5 999 👍 600
      Pavel_Korchagin escrigué:
      Si seguissin el teu consell tindriem un PDECat amb 8-10 escons, i una ERC amb més de 50.
       
      I si fos així, on seria el problema? Almenys el panorama polític estaria definit , les coses s'ubicarien com correspon. I tindríem com a líder indiscutible un partit independentista de fiar. El Pdecat és centre-dreta disfressats d'una altra cosa, precisament pel que has dit tu, per no quedar-se marginals, no confio en un partit què es mou cap allà on bufa el vent, tant en això com en l'independentisme. Espero que el temps acabi demostrant el contrari.
 • quatreanys 34.023 5 19 👍 9.037
  LLegint el fil sembla que la victoria de la independència depengui dels estibadors.
 • FuRTi Usuari sumador 19.160 11 78 👍 6.228
  Deixant de banda la poca simpatia que sento per aquesta colla de privilegiats, no entenc què collons ha fet el PDECat amb aquesta qüestió... En primer lloc, com era d'esperar obrint els telenoticies hispànics on se'ns en han enfotut a la cara.

  En segon lloc, ara ves que no ens trobem amb una sorpresa molt desagradable: és conscient el PDCat que com ara facin vaga de 10 dies pot tornar a passar com amb la vaga de controladors aeris i ja tinguin l'excusa perfecta per a dur-nos un munt de militars de l'exèrcit per a fer aquestes tasques i es quedin aquí? De debò no ho han pensat???
 • __25388__ 9.162 8 👍 1.881
  IN-IND€-IND€P€ND€€€€€€€€€€€€€€....!!!


 • catalàamallorca 38.326 6 14 👍 13.545
  La samarreta és lletja amb ganes.
 • grinfild Usuari sumador 24.707 14 45 👍 3.428
  Els estibadors diuen que estan contents amb el PDeCAT però pel que sembla la gent d'esquerres no està contenta amb l'actuació del PDeCAT amb l'afer dels estibadors, tot i que els estibadors estan contents amb l'actuació del PDeCAT.

  Gràcies per les vostres paraules.

  Seguim, al costat dels #Ports de TGN i BCN #estiba @Pdemocratacat @carlescampuzano @Ferran_Bel pic.twitter.com/lviLwUQB55

  — ***Lourdes Ciuro *** (@lciuro) 18 de maig de 2017
 • henke 56.677 11 9 👍 9.426
  DASKUNACSIOOOOOÓO!!1
 • estepario 4.543 2 👍 723
  El PP i el PDECat representen exactament els mateixos interessos de classe, són dues gotes d'aigua amb l'única diferència que un és espanyol i l'altre separatista de català. Per això és tan hilarant quan alguns nacionalistes catalans pretenen interessadament atorgar-li un vernís de sensibilitat social als convergents, com si no tinguessin un immens historial de putades a la classe treballadora.

  El triumvirat de la vergonya (PP-PDECat-PNV) hauria de deixar clar a més d'un nacionalista suposadament d'esquerres que té moltíssim més en comú amb aquells espanyols que odia artificialment que amb molts dels seus companys de Procés.
 • Josep Carles 5.857 13 357 👍 1.267
  No tot és com pot semblar a primera vista -i sense escatir-hi gens per dintre. Jo en sóc el primer sorprès. A voltes, els prejudicis ens fan errar:

  "[Bon dia] –Ahir em vaig equivocar. Després de veure les imatges del congrés espanyol amb els estibadors enfadats vaig fer una piulada dient que no entenia què feia el PDECat salvant una votació com aquella al PP, tenint en compte que el PP havia expulsat del parlament el seu cap de llista. Em vaig deixar endur per la visió purament política. Immediatament, alguna gent va criticar que no hagués vist les reiterades declaracions dels estibadors, que precisament agraeixen al PDECat la capacitat negociadora i tot allò que han aconseguit. Els qui em criticaven tenien tota la raó: jo hauria hagut de saber aquestes declaracions i aquesta posició abans d’atrevir-me a dir el que vaig dir. Vaig provar d’explicar-ho després amb més piulades i avui publiquem a VilaWeb les declaracions d’un dels dirigents dels estibadors que ho ratifica. Tot això no neteja, però, el meu error impulsiu d’ahir."

  http://www.vilaweb.cat/noticies/lacord-sera-impossible-pero-que-no-siga-per-culpa-nostra/

  • dimissiopuntorg 23.852 12 48 👍 19.639
   tot allò que han aconseguit... què és? Que la gent assenyali l'independentisme com a col·laborador de la precarització dels llocs de treball?
   • Josep Carles 5.857 13 357 👍 1.267
    Jo no ho sé però si tan funesta hagués estat la gestió del PDeCat el representant dels estibadors no donaria aquesta resposta:

    "—L’abstenció del PDECat, com la valoreu?
    -Nosaltres estem molt agraïts al PDeCat. Als altres partits també. A Ciutadans, que va frenar la primera envestida. A ERC, que ens ha obert les portes de les institucions. Però he de dir que en aquesta darrera fase la responsabilitat del PDECat ha estat molt gran i ha fet uns esforços negociadors molt importants, sempre pensant en una solució positiva per als ports catalans. Això que han aconseguint negociant amb el govern espanyol ara ens servirà per a negociar amb les empreses."
   • Patriarca 1.945 2 854 👍 1.571
    Home, que un partit de dretes s'abstengui en comptes de "anar a putejar" suposo que és el màxim que li pots demanar, lumpen.
 • caçadornegre 1.145 9 👍 603
  Potser si que es veritat que els partits catalans han enterrat el lliri. El nivell de complicitats que ha aconseguit ERC en el camp portuari es molt i molt important, i la manera com a jugat el PDeCAT demostra que quan volen podern ser molt bons polítics.

  Cal tenir en compte que ERC ha estat l'únic partit amb gran pes institucional de l'estat que s'ha posat del seu costat des del minut 1. El PdeCAt controla les APT's de Tarragona i Barcelona, i no podia quedar-se d'espectador, ha demostrat que sap ser un bon arbit.

  Per cert, les bones relacions convers amb el sector estibador són de ja fa molts anys, quan CCOO i UGT (Instigats pel PSOE) va anar a la guerra contra el sindicat de Coordinadora, ja que els 2 super-sindicats no tenien cap mena de pes en els ports. CiU va veure una bona manera de trencar el monopoli sindical socialista, i des del Port de Barcelona, Coordinadora es va fer el sindicat gegant que és ara.

Publicitat

Fòrums

 • 9.110.178 missatges
 • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat