Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

ERC intentarà forçar un gir del Govern perquè accepti inculpar CDC en el cas Palau.

Marc Espasa 15.140 13 124 👍 3.386
Més enllà de la picabaralla pública entre el PDECat i ERC, basada en piulades a Twitter i rodes de premsa creuades, la qüestió del paper de la Generalitat en l'estratègia judicial del Palau de la Música en el judici sobre el saqueig de l'entitat i, molt en concret, en relació a la inculpació de CDC no està tancada. Segons va denunciar l'ajuntament de Barcelona, els seus representants al Consorci del Palau van intentar divendres un canvi de rumb perquè aquest tornés a inculpar els nacionalistes, però el departament de Cultura de la Generalitat va imposar la seva majoria a l'organisme per bloquejar-ho.

A la cita, segons fonts consultades, hi va assistir Pau Villòria, secretari general de Cultura, mentre que Carles Puigdemont i el conseller del ram, Santi Vila, van delegar el seu vot. Tot i això, els republicans, aspiren a convèncer el PDECat de la necessitat de fer-se enrere en aquesta decisió, que ha aixecat polèmica al llarg de la jornada. La CUP ha tancat la ronda de crítiques en un comunicat en què el diputat Benet Salellas ha demanat que la Generalitat reconsideri la posició per tal de no fer un "flac favor " a la lluita contra la corrupció.

més a : 

http://www.naciodigital.cat/noticia/131185/erc/intentara/forcar/gir/govern/perque/accepti/inculpar/cdc/cas/palau

Respostes

Configuració
 • URxvt 506 1 👍 538
  El PDeCAT guanyaria molta credibilitat i recuperaria la confiança del seu electorat (que està perdent a passes de gegant) si assumís responsabilitats en tots els problemes de presumpta corrupció que li afecten: fent dimitir els electes imputats (com passa en qualsevol país del nord de la UE), acceptant i fins i tot promovent la investigació a sí mateix, votant a favor de les comissions d'investigació que li afecten, etc., ni que sigui per demostrar la seva innocència si així ho creuen, o per demostrar que tenen la voluntat de fer net i que al seu partit no s'hi accepten corrupcions.

  El problema és que la gent del PDeCAT és la mateixa que la de CDC durant molts anys. L'amiguisme i els interessos són dos factors que pesen massa en un partit que, malgrat ser de nova creació, té unes arrels llargues i força corcades. Si realment volien fer un rentat d'imatge amb el canvi de sigles, no ho estan aconseguint. És el tarannà el que havien de canviar, i evidentment aquest no canvia si són les mateixes persones amb els mateixos problemes d'arrel.
  • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
   El problema és que amb la justícia espanyola els casos s'allarguen i s'allarguen i no s'arriba a cap conclusió mai.

   Quan portem amb el cas del 3%? 12 anys???

   I amb el cas Palau, quan cony se sabrà què ha passat i què no?

   És que al final el problema és que quan hi ha una acusació l'opinió mediàtica ja jutja directament als investigats i ja sembla que estiguin emmerdats i es passa la pressumpció d'innocència pel forro.

   Però és que és evident que la opinió pública fa això perquè per esperar el veredicte calen, quan, 15 anys???

   Són els eterns casos que mai es resolen perquè sempre pesi l'ombra del dubte. I així els poden anar airejant quan cal emmerdar.

   És que el problema és que mai no en podem treure l'aigua clara. I que els acusats estan en un cas d'indefensió permanent on són culpables fins que es demostri el contrari... I d'aquí que es demostri...
 • Pesca_crancs 11.023 8 184 👍 2.005
   A mesura que surtin proves tangibles de la implicació del PDeCat en qualsevol cas de corrupció, el mateix partit ha de depurar responsabilitats, pel bé de procès (i no amagar-se i enmerdar aquest).

   Tot el que no siguin proves tangibles s'ha d'ignorar o posar-ho en el context que pertoca; el d'una guerra bruta.

   Ja en tenim prou amb la "mare superiora", entre altres.
 • AviMarcelinero 11.016 5 185 👍 4.985
  Els comuns i les seves minyones: ERC i la CUP, neguitosos que se'ls acaba el filó del Palau del qual no trauran cap cosa sucosa, han intentat - a manca d'un programa político-econòmic amb cara i ulls - allagar-ho 10 anys més al darrer segon.

  Resultat: llufa i rídicul monumental dels 3 grans palafraners regionalistes, dels fiscals afinadors.

  Es mereixen un .

 • rudes sant antoni 894 10 👍 292
  No entenc que espera aconseguir el Pdcat amb aquesta estratègia suïcida.

  Després de la refundació del partit això era una aparició de la verge per ells, la possibilitat de demarcar el nou partit de la part corrupta del vell 

  No els entenc, era perfecte.... Però be, la veritat és que no els he entès mai.
 • Sants Usuari sumador 30.285 13 28 👍 9.576
  • Pavel_Korchagin 2.193 1 792 👍 3.977
   L'Ajuntament de Sabadell és acusació particular en el cas Mercuri i l'Ajuntament de Santa Coloma en el cas Pretòria.
   • Sants Usuari sumador 30.285 13 28 👍 9.576
    O sigui que només falta l'ajuntament de Barcelona...
    • Pavel_Korchagin 2.193 1 792 👍 3.977
     Com alguns comenten per aquí dalt, el PDECat està perdent l'oportunitat que tenia de desmarcar-se de la podridura de CiU.

     Per fer el que fan ja es podien haver quedat amb la marca de CiU i no haver renunciat al seu "patrimoni polític" per fer-ne una mala còpia. O et renoves del tot o intentes salvar les coses bones que tinguis, però cremar les naus per un forat a la carena i després intentar reconstruir-les amb canyes i cordill és força estúpid.
     • Sants Usuari sumador 30.285 13 28 👍 9.576
      Doncs sí...
     • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
      Però és que no es tracta del PDEcat, si fos en unes circumstàncies normals que fotin el que vulguin ells sabran, es tracta de que hi ha un bé superior que és el procés d'independència i que per tant s'havien d'empassar el gripau per no donar arguments a l'unionisme perquè l'únic que importa ara és el procés.

      Tenim els propers mesos una finestra d'oportunitat que potser no es repetirà en tota la història. Podem acabar sent Quebec. Per tant no podem jugar amb el destí ara mateix. Qualsevol cosa que estigui sota el nostre control el més important ha de ser el procés.
      • Pedrolo 9.764 2 217 👍 4.214
       Poden passar 1.000 coses peró mai serem el Quebec si ens quedessim a Espanya.
       • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
        En el sentit de: passa una gran oportunitat per aconseguir la independència i llavors Espanya aconsegueix sembrar el "no ho aconseguireu mai" de manera que l'independentisme es queda en un 40% permanent sense poder fer res. I tant que pot passar, per això és crucial que aprofitem aquesta finestra d'oportunitat.
      • freezamite 11.017 9 186 👍 4.885
       Esperar que CDC posi "el procés" per davant del partit amb l'historial que tenen és d'ingenus.
       El moment ara mateix és bo, però cal ser realista amb les expectatives, amb el PDCat ostentant la presidència i conselleries clau és molt difícil que la cosa acabi bé.

       Dit això, l'espanyolisme no té gaire millors perspectives. El seu únic projecte viable és un federalisme impossible i amb cada cop menys credibilitat, i per postres, amb les multes que els cauran pel tema de les renovables (fins a 13.000 milions poden haver de pagar) i el deute que tenen Espanya és un país en fallida i això cada cop pesarà més en la vida de tots els que vivim aquí. I una cosa és dir "vivaspañah" quan més o menys pots anar tirant i l'altra fer-ho quan el vaixell s'enfonsa.

       CDC no farà res que creguin que els pot perjudicar per aconseguir la independència, i de fet, més aviat n'has d'esperar que si fan res que els pugui perjudicar electoralment parlant sigui per bloquejar-la.
 • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
  Una pregunta: si finalment es canvien les conclusions i la Generalitat es persona contra CDC, això canvia d'alguna manera la suposada sentència que s'hauria d'emetre al juny?

  Ho retrassa d'alguna manera?

  Per què he llegit en algun lloc que a l'Ajuntament de Barcelona li interessava fer no sé què perquè s'allargués?
  • __11694__ Usuari sumador 39.613 12 👍 17.702

   Per què he llegit en algun lloc que a l'Ajuntament de Barcelona li interessava fer no sé què perquè s'allargués?

   Però al final no ho han fet, ara ja és massa tard. La decisió del PDeCat de que el Palau regali a la hisenda espanyola tot el que li pogues pertocar ja és irrevocable.

   • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
    Diuen que hi ha fins al dia 26 perquè no sigui irrevocable.

    Però el que pregunto jo és si fer-ho allargarà el tema.

    Perquè potser des del punt de vista del procés ens convé que això es finiquiti quan abans millor i no que torni a sortir el tema al setembre. 

    (És clar que des del punt de vista del procés també ens convenia que el Govern exigís comptes al Palau) però ja s'entén la meva pregunta, tindria això efectes en la data final del judici?
    • __11694__ Usuari sumador 39.613 12 👍 17.702
     Ah, aquest migdia deien que al final no s'havia fet això d'allargar-ho i que ja era definitu. Ara sembla que les defenses encara no han presentat els seus escrits i per això hi ha fins el 26.
     • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
      Però la meva pregunta continua vigent: és el mateix el fet del que estem parlant ara, és a dir si la Generalitat es persona com a acusació contra CDC, que el que la Colau volia per allargar el cas?

      En d'altres paraules es rumoreja que per fi es podrà tancar aquest cas el mes de juny, si CDC es persona altera això alguna cosa?

      Quina era la martingala que volien fer els Comuns perquè això es tornés a allargar?
      • Vertigen 342 14 👍 184
       No és la Generalitat qui té que personar-se contra CDC, és el Palau de la Música on sembla ser que la Generalitat té dret de veto en el consell.

       Segons he escoltat, es demana a CDC el que les contructores va pagar al Palau i que Millet / Montull va desviar cap a CDC. Uns 6 milions. Si Palau és acusació, en cas de recuperar alguna part, aniria al seu "ligitim propietari", al palau. En cas contrari, CDC només podria rebre una multa (més voluminosa), que cobraria el sistema juridic espanyol.
       • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
         Això més o menys ho havia entès, però merci per l'explicació, evidentment ho has explicat millor tu.

        Però encara plana el meu dubte: quina era la martingala que volien fer els Comuns perquè el procés s'allargués més?
 • AviMarcelinero 11.016 5 185 👍 4.985
  http://elmon.cat/noticia/201091/la-fundacio-orfeo-catala-palau-de-la-musica-defensa-que-no-esta-legitimada-per-exercir-accions-penals-contra-cdc

  La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música defensa que no està legitimada per exercir accions penals contra CDC

  La institució afirma sentir-se "immensament defraudada" per la rebaixa de penes del Fiscal a Millet, Montull i la seva filla

  La Junta Directiva de l’Associació Orfeó Català ha mostrat aquest dimecres la seva "profunda indignació" per la utilització de la institució per un presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya. La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana manté la posició expressada en l'escrit de conclusions provisionals i no s'ha adherit a la tesi del fiscal en la 'peça Ferrovial'. L'entitat entén que "no està legitimada per exercir accions penals" per uns fets pels quals "no ha estat perjudicat" i esgrimeix que si la sentència dictamina provada la tesi del fiscal per un delicte de tràfic d’influències, el retorn dels 6 milions d’euros correspondria al Tresor públic. Així mateix, la institució ha volgut mostrar-se "immensament defraudada" per la rebaixa de penes del Fiscal a Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, i lamenta els "intents continuats" per polititzar el judici. L'Associació Orfeó Català defensarà aquesta posició en la propera reunió del consorci, que tindrà lloc dimarts que ve.

   

  La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i l’Associació Orfeó Català han presentat aquest dimecres les seves conclusions finals davant la Secció 10a de l’Audiència Provincial de Barcelona. En un comunicat, la institució assegura que manté la mateixa posició la presentada fins ara d'aconseguir el "màxim rescabalament" per a la institució.

   

  El Palau reclama més de 30 milions d’euros a Fèlix Millet i Jordi Montull, entre altres acusats, quantitat en la qual estan inclosos els 6 milions de l’anomenada 'peça Ferrovial'. En cas que la sentència dictamini com a provada la tesi del fiscal, la institució entén que el retorn d'aquests diners correspondria al Tresor públic pel delicte de tràfic d’influències.

   

  Així mateix, el conjunt d’entitats no renuncien a la defensa dels seus interessos patrimonials un cop executada la sentència "en el moment, la forma i el procediment escaients". 

   

  Els informes desaconsellen acusar CDC

   

  La Fundació i l'Associació recorden en el mateix comunicat que ha encarregat dos informes després que se celebrés el judici oral davant la Secció 10a de l’Audiència Provincial de Barcelona per estudiar les diferents possibilitats que tenien les entitats. Els resultats dels dos informes no aconsellen modificar la posició de l’entitat ni adherir-se a la tesi del fiscal, una decisió que es va mantenir "per àmplia majoria".


   
 • Estatpropi Usuari sumador 153.774 10 1 👍 22.759
  És divertidíssim veure a LaBerta defensant l'indefensable i tot per la pagueta.  
  • Rigel 58.549 10 8 👍 26.816
   És lamentable veure com ERC és tan cega d'emmerdar-se en un afer que, si tingués visió de conjunt (cosa que seria d'esperar en un partit independentista), se'n guardaria prou de ficar-s'hi. I encara és més trist veure independentistes aplaudir aquesta operació mediàtica totalment estrangera al concepte "judici just".
 • Foll Usuari sumador 76.920 11 3 👍 39.213
  Per cert ja he trobat la resposta al que buscava a Vilaweb:

  Quan se sabrà la sentència?
  La sentència podria arribar abans no s’acabi l’any, però per tancar el cas ben segur que ha de passar pel Suprem. Això vol dir que la sentència definitiva arribarà probablement el 2019, quan farà deu anys que es va descobrir el desfalc.


  Què ens hi juguem que la sentència cau al Setembre. 
 • dimissiopuntorg 23.852 12 48 👍 19.639
  I la crosta raconvergent defensant l'indefensable.

Publicitat

Fòrums

 • 9.110.178 missatges
 • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat