Fòrum

Està Endavant a sou dels serveis secrets espanyols?

Està Endavant a sou dels serveis secrets espanyols?
33 (54.10%)

No
28 (45.90%)

Vots emesos: 61
Antiblavers PV 906 3 👍 416
Molts ho diuen, i cada dia en veig més indicis:

1-Les seues "campanyes" són tan ridícules, tan estúpides, que semblen expressament dissenyades per a allunyar la gent del nacionalisme.

2-La seua actitud envers els altres sectors de l'independentisme és d'allò més sectària. No sóc tampoc l'únic que diu que al PV no hi ha més CUPs per culpa d'ells. Sols Poble Lliure salva la dignitat de l'EI, però en són molt poquets.

3-Els seus dirigents són penosos i gens de fiar: Anna Gabriel, Jordi Salvià, Josep Villarroya, etc.

Què en penseu vosaltres?

Respostes

Configuració
 • tolomón 10.615 9 197 👍 7.053
  Estan pagats pel BBVA i han comprat la segona divisió espanyola on hi ha molts equips catalans i valencians per potenciar que la lliga catalana seria de segona i allunyar de la independència  als més futbolers.
 • Sam Belluga 3.449 3 580 👍 8.132
  La pregunta clau és: està Rigel pagat pels serveis secrets tietils?

  Resultat d'imatges de concepto gif airbag
 • Pirinarra 17.876 9 88 👍 6.190
  Si no ho estan, em dono de baixa d'Endavant
 • FreeCATll·ll 2.084 3 812 👍 940
  A frikos, I falta l'opció Crom... 
 • malllamplll_ 3.182 1 620 👍 2.029
  Jo encara diria més : Qui hi ha darrera els serveis secrets espanyols ?  Endavant ?  No, darrera !
 • Caupes 3.660 1 550 👍 2.117
  Han de cobrar per força. No em cap al cap que hi hagi gent que es cregui de debò totes aquestes collonades d'endavant.
 • MigjornViu 912 3 👍 618
  Jo pense que no, només són així d'imbècils, els qui heu tingut el "plaer" de compartir espai amb gent d'eixa troca ho sabreu. El paper de l'EI és crear espanyolistes en els últims temps, amb tota la merda infecta que fan relacionar a la gent amb catalanisme i sobiranisme.
 • polmas 14.252 6 138 👍 2.073
  "No subestimis mai el poder de l'estupidesa humana"

  Més que a sou del CNI són el que els soviètics anomenaven "idiotes útils", o sigui, fan el mateix servei que un agitador a sou però de franc. 
 • Quid 224 1 👍 291
  Els d'Endavant són uns il·luminats, d'aquests que arruinen les causes nobles en les que participen, i amb quasi total seguretat tenen infiltrats del CNI dins....

  .....Però, just en aquests moments en que anem de pet cap al conflicte, mentre compleixin i donin suport al referèndum, cosa que estan fent, per res del món posaré cap dubte sobre ells, ans al contrari, els defendré com a companys de lluita que són, i posaré a qui ho faci en quarentena (si no és que ja ho està d'anteriors fils -que se note el efecto sin que se note el cuidado-).
 • Harris Dawkins 304 1 👍 247
  https://twitter.com/EndavantOsanTgn/status/862346063541358593


  Ho dius per això? On neguen que hi hagi morts i repressió a la dictadura bolivariana de Veneçuela?

  Si volen fer algo útil, en comptes de convidar al cònsul de la dictadura aquesta, que facin una recollida d'antiagregants per tots els cardiòpates que estan morint en aquell pais gràcies al socialisme XXI.
 • AviVicenç 14.222 5 140 👍 1.654
  A sou No, ho fan gratis
 • Joanot47 1.642 2 940 👍 393
  Igual Andreu Nin no va morir i és al darrere d'Endavant...
 • Joanot47 1.642 2 940 👍 393
  Això d'Endavant no és l'evolució cap a Herri Batasuna del PSAN? És possible que hi estiguen infiltrats, però les seues eixides de to, que no les conec, deuen ser obra de la seua pròpia radicalitat.
  També vos dic que si els radicals arriben a 'ratllar-se' amb els seus propis slògans, els moderats de tots els colors han deixat que la dreta moga el centre polític cap a la dreta pura i dura. Mireu el PSOE en la política espanyola que ha negat suport a Podemos abans que deixar que li faça la competència... o mireu el PP que es presenta com el partit del seny i reïxen amb aquest missatge sense cremar-se, quan són un niu de corrupció descarat... A la política catalana passa a l'inrevés, però... i per això hi ha partits de l'esquerra radical que tenen un protagonisme que no tindrien ni de ben lluny a la política espanyola...
 • tolomón 10.615 9 197 👍 7.053
  Hui han fet un acte a Saragossa amb la Levy:

 • resnoesmes 2.630 2 697 👍 2.586
  No. Simplement no donen per més.
 • Fernando 70 1 👍 73
  Endavant són molta gent, i Arran i companyia també. Costa creure que sigui una cosa simplement de secretes, tot i que mai es pot assegurar res. Crec que ha de ser un problema més estructural, arrelat en la psicologia dels seus militants, gent amb transtorns d'autoestima que necessiten aïllar-se del món i construir el mite de la seva superioritat moral envers tothom, inclòs els MMSS com dius. Opera una dinàmica de secta, no parlo metafòricament, sinó que complirien una diagnosi i alguns cops m'he plantejat fer la denúncia legal. Pateixen una dissonància cognitiva amb el món compartida internament i diacrònicament creixent. L'aïllament i l'endogàmia els porta a crear un microcosmos on sempre s'aplaudeixen mútuament facin lo que facin, fet que els porta a la mediocritat i la degeneració política fins a cotes inimaginables per algú que visqui en l'ecosistema social de la majoria de les classes populars. Vaguen pel món fent merda i enfonsant-s'hi en una dinàmica que es retroalimenta i que cada cop té menys sortida. Són molt semblants al que es veu en alguns ambients de moviments socials, especialment anarquistes.
  Ara mateix a Catalunya amb la CUP podrien patir una metamorfosi. Després de defensar inicialment la inexistència de càrrecs remunerats, s'han dedicat a generar-ne i a copar-los sense dubtar en saltar-se els Estatuts de l'organització o qualsevol compromís ètic, convertint la CUP en la seva agència de col·locació. Podríem dir que és un comportament mafiós, però destinar diners públics a donar feina a gent amb transtorns socials i poques capacitats professionals és algo bonic i bo pel conjunt de la societat. També es dediquen a subvencionar les seus xiringuitos i els seus negocis que, d'altra forma, estarien abocats al fracàs per la seva ineptitud militant. En aquest sentit és lleig que la CUP digués que rebaixava els sous als seus diputats, i a la pràctica aquests diners es destinin a donar-se feina. Té un punt de prevaricació i engany electoral, però si algú creia realment en la bondat de la CUP és perquè mai havia tractat internament amb l'MCAN. El cas és que Endavant està deixant de ser la Cajei dels grans i s'està convertint en una organització de gent subvencionada i a sou de la CUP. Això pot fer madurar d'una vegada per totes Endavant, tot i que els pot convertir en una secta pitjor i més degenerada del que ja és. L'única característica d'una secta que no complien era l'enriquiment, i ara ja el compleixen. Aquest sistema de lucre de l'organització també té un problema, i és que funciona a costa d'omplir la CUP de gent amb el carnet d'Endavant, gent que generalment no és apte per a fer aquestes feines ni cap feina. La CUP es pot ressentir d'això i el sistema podria col·lapsar si segueixen corcant el partit. Només cal veure que Anna Gabriel perd 10.000 vots cada cop que obre la boca. Endavant és un paràsit que està matant l'hosta. Paradoxalment, necessita que Poble Lliure i l'altra gent normal facin feina normal i mantinguin el vaixell a la superfície.
  • Buitraker 2.558 1 713 👍 3.211
   Molt ben explicat. Però amb matissos.
   Penso que en aquest cas és molt interessant la dinàmica que existeix entre linea política i de treball, cultura política i tipologia de la gent a la que atreus.
   No penso que actualment Endavant atregui gent amb problemes psicològics i manca d'autoestima. Més aviat és que la seva linea política ultraesquerranista ha comportat moltes coses: una d'elles aquest aïllament de la realitat i la construcció de la seva famosa bombolla militant i organitzativa, això els fa impermeables a tota crítica que se'ls hi pugui fer, la seva superioritat moral, i la seva indegència política i intel·lectual. Però té els seus atractius, també, com en tot.
   Aquesta linea de treball, i tota la seva cultura política (ultraesquerranisme, assemblearisme, odi contra Poble Lliure com a factor de cohesió) ha fet que molta gent que hi va entrar a mitjans de la dècada passada (molta d'ella, sobretot a comarques, venia d'antics nuclis de Maulets -gent amb una cultura política diferent d'Endavant) hagi quedat homogeneitzada: No hi ha diferències avui en dia entre Vic i Vilafranca, per exemple.
   Però és veritat que al capdavall, hi ha una correlació entre la manera de treballar d'una organització i la gent que atreu. Si fas frikades, només atreuràs frikis. I això és el que penso jo que acabarà passant a Arran, que d'aqui a cinc anys, deixarà de ser una organització que fa que la gent honesta que hi entri acabi tarada del cap, sino que només atreura a gent previament tarada. 
   I un deu a la idea que els endavanteros amb més  empenta han fet de la CUP el seu SOC, amb l'Anna Gabriel al capdavant. Mentre pagui la CUP podem fer tonteries com organitzar un Rebrot amb fortes perdues econòmiques i sense capacitat d'atracció, tenir un fotimer d'alliberats i intentar aconseguir-li  a l'Altarriba subvencions pel seu diari de paper. I aquest és el seu perill: són conscients que són uns paràsits que si es passen de frenada acabaran matant la seva gallina d'ous d'or. Un exemple: en Pau Llonch postulant-se com a diputat i llançant arguments a favor d'aprobar els presupostos.
   Per tant, el que ells voldrien és acabar amb el Procés, i que el sistema politic pivotes entre Comuns i ERC, i una CUP amb cinc o sis diputats, prou potent com per ajudar a donar pagueta als endavanteros.... però sense cap mena d'influència en la vida real. 
 • Brioix 4.729 5 457 👍 1.307
  A veure, hi ha manuals que expliquen com dur una organització a la paràlisi.

  Per exemple, per bloquejar la presa de decisions, sempre es recomana crear "una comissió". Un sol infiltrat pot deformar les discussions d'una comissió i fer prendre una desició poc encertada i poc beneficiosa per a la organització.  Objectivament, està claríssim que Endavant té dinàmiques que mostren que aquesta organització està sotmesa a fortes pressions. No cal dir que són per part de l'Estat Espanyol, qui se'n beneficia. El sindicat SEPC, més de lo mateix.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.066.272 missatges
 • 213.311 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat