Fòrum

Apareixen pintades amenaçadores contra els turistes al Park Guell...

EstatpropiUsuari sumador144.850 9 1👍 19.469
“Per què dir-ne temporada turística si no els podem disparar?”. Pintada contra el turisme a l’accés del Park Güell de Barcelona. // Twitter“Per què dir-ne temporada turística si no els podem disparar?”. Pintada contra el turisme a l’accés del Park Güell de Barcelona. // Twitter
 
Actualitzada el 11-05-2017 09:39

Augmenten i s’agreugen les mostres de rebuig al turisme a Barcelona. Els visitants del Park Güell -que rep 34 milions de persones l’any- s’han trobat aquest dimecres amb una sèrie de pintades en què no se’ls rebia precisament amb hospitalitat.

S’hi veien frases com “Why call it tourist season if we can’t shoot them?” (Per què dir-ne temporada turística si no els podem disparar) o una altra que versionava el lema del Tercer Reich a les portes dels camps de concentració: “Tourismus Macht Frei” (El turisme us farà lliures).

'El turisme us farà lliures'. Pintada contra el turisme a Barcelona. // Twitter'El turisme us farà lliures'. Pintada contra el turisme a Barcelona. // Twitter

Unes pintades de què van prendre nota els Mossos d’Esquadra, que van avisar operaris municipals perquè les esborressin.

Pràctica habitual

Malauradament, l’aparició de lemes contra el turisme s’ha convertit en una pràctica freqüent. El tradicional “Tourist go home” és, des de fa anys, el lema del moviment contra els turistes que visiten la capital catalana.

Diverses pintades contra el turisme a la ciutat de Barcelona. // TwitterDiverses pintades contra el turisme a la ciutat de Barcelona. //
 
 

Respostes

Configuració
 • lluisbg19.271 2 75👍 4.044
  Pufff, es que no se que dir, es que no m' ha agraden aquest tipus de pintades ni tampoc els problemes que comporta el Turisme a Barcelona
 • antropòfag9.779 8 211👍 2.270

  El argumento de la "turismofobia" (ni hablo de mezclarlo con xenofobia) es pueril, ni siquiera puede considerarse un argumento. Es ridículo.

   
   
   
   
   
   
  1. Conversación nueva
  2.  
   En respuesta a @apuente

   El cambio económico q está ocurriendo en BCN es colosal, gigante, con una afectación social al nivel de los grandes fenómenos de la historia

    
  3.  

   Responder a este fenómeno con un "hum, turismofobia" es como presenciar el diluvio universal y zanjarlo abriendo el paraguas.

    
  4.  

   És curios. Els dos darrers tuits s'haurien pogut aplicar de forma idèntica a la inmigració canviant 'turismofòbia' per 'xenofòbia'

    
    
  5.  

   I dit això, si turismofòbia és un argument pueril, que ho és, m'agradaria saber què en penses de lemes com 'Tourists Go Home'.

    
    
  6.  

   Que son lemes, com "No Walls" no va en contra de les parets.

    
    
  7.  

   Ahh vale. Que subtil.

  • maori9.563 2 221👍 4.144
   Qui és aquest Jaume?
  • Anònim1014.370 5 131👍 11.979
   Doncs no, el "Tourist go home" és absolutament desagradable i incorrecte. La criminalització del turisme massiu perquè una part no és de qualitat i genera problemes, o perquè rebenta el preu del lloguer i fa més mal que bé a segons quines classes socials que viuen segons on, és un error com ho és la criminalització de la immigració massiva perquè degrada les condicions laborals, genera guetos, o fa baixar l'estat del benestar allà on hi ha atur estructural, en tot cas, en tots dos aspectes, si no s'hi està d'acord, el que cal és demanar limitacions i lesgislació per fer el fenomen més sostenible.

   I sí, hi ha un matís important, que és que la criminalització de la immigració té un rerefons fosc que no té la criminalització del turisme, que és que sovint ataca col·lectius en situació de vulnerabilitat per fòbia de la seva condició etno-cultural o religiosa, però això no treu que en ambdós casos la criminalització sigui un error i que les protestes cal fer-les a l'administració.
 • Baluard de Sant Clara646 2👍 925
  Típica campanya que només servirà per donar feina a la brigada de neteja de Barcelona neta.

  Per la resta, qualsevol massificació (sigui turística o immigrant) no crec que aporti res de bo a la supervivència de Catalunya com a país.
 • badall1.247 7👍 95
  Avui en dia gairebé tothom és un turista un cop o un altre. Em costa de creure que els qui fan aquestes pintades no vagin mai de viatge.
   • Panda Vermell15.051 11 122👍 4.735
    Respectar la població local és quelcom molt relatiu. Jo prefereixo mil vegades un turista com la majoria dels que vénen a Barcelona, que algú com tu que discrimina la gent pel seu lloc de naixement.

    Tu ets l'exemple clar de turista que no voldria al meu país. Tot i així no et faria fora ni demanaria que et disparessin al cap, perquè per sobre les meves preferències personals, hi ha el teu dret a viatjar on vulguis.
 • Mastegot29.330 8 30👍 1.897
  em pregunto si els autors hauran anat a Amsterdam a provar l'herba o a Londres, per posar un parell de ciutats amb molt de turisme també.
 • popcalent10.942 10 181👍 3.137
  Val a dir que en llegir el títol del fil hauria apostat un bon grapat de calers que les pintades eren en castellà. Veure-les en anglès és una "alegria" agredolça...
 • Harris Dawkins304👍 247
  Això de pixapins als barcelonins seria graciós si no fos per què la resta de Catalunya viu a costa del que genera la ciutat. No us quadraria ni un puto pressupost si no fos pel que genera la metropoli. Si a canvi de treballar en aquest infern de contaminació, sobrepoblació, soroll i especulació, després no podem anar al poble a descansar 20 dies l'any, llavors millor tanquem el xiringuito i no hi haurà ni poble.
 • Sam Belluga3.050 3 639👍 7.045
  Aquestes pintades, i lo del altra dia 1 de maig dels atacs als hotels del Gòtic per part dels pallassos (mai millor dit) fot una ferum moolt sospitosa.
  • pensa_i_actua!14.741 12 127👍 4.544
   Res a veure.

   Una cosa és posar el focus en hotels de luxe de la ciutat, en un barri on una de les principals problemàtiques és que grups d'inversors han comprat blocs de pisos sencers, expulsant als veïns (posant preus totalment desproporcionats) per a fer-hi hotels de luxe, i l'altra ben diferent posar el focus el el turista. Jo estic d'acord amb el primer i rebutjo totalment el segon.

   Tema a part, que ja sé que aquí funciona molt el parlar per parlar, però qualsevol que hagi passejat algun cop per la zona, sabrà que el triangle que hi ha entre Kasa de la Muntanya, Blokes Fantasma i altres okupes de l'estil, si fa no fa sempre ha tingut aquesta agitació els darrers anys (per cert, no dubtis que per Hamburg o Tessalònica per exemple segur que s'hi han deixat caure en més d'una ocasió). Que al gremi d'hotelers li interessi treure-ho ara per X motius (victimisme per l'aprovació del PEUAT, augment de la percepció negativa de la massificació turística, etc.) és una altra història.


   PS: Recordo que fa 3 o 4 anys just davant KM van fer un mural amb el lema "tourist you are the terrorist", i una empresa va fer una samarreta i tot amb la imatge, i la venien en botigues de carrers adjacents a les Rambles
   • Sam Belluga3.050 3 639👍 7.045
    Estem d'acord totalment en el teu primer paràgraf. La única pregunta que et faig, perquè crec que tens coneixement de l'assumpte, és si no es fan servir manifestacions amb reivindicacions prou lícites per aprofitar-les un cert sector d'infiltrats (a sou d'espanya) per crear una espiral d'aldarulls, que se surten de l'esperit del 99% dels que es manifesten, i anar creant un brou de cultiu en diferents àmbits que justifiqui una intervenció militar (policial ja fa temps que ho estem i tu i jo ho sabem) sota l'excusa que Catalunya s'ha desmadrat i que existiria un "terrorisme de baixa intensitat" (sic). Relacionat, és clar, amb el procès.

    No sé si heu pensat en aquestes possibilitats i quin control teniu sobre això per evitar que us/ens caigui merda injustificadament.

    Gràcies d'altra banda pel teu punt de vista. 
 • Sònia91Usuari sumador16.674 9 101👍 2.693
  És molt estúpid atacar al turista, quasi tots hem sigut turistes algun cop i depèn de la persona ser cívic o no. Això no treu que hi hagi descontrol amb els pisos, que s'hagi venut la ciutat i que els ciutadans haguem perdut qualitat de vida, però s'ha d'atacar a qui té la culpa. Qui fa fora a tot un bloc de veins per especular amb els pisos no són els turistes i qui ho permet legalment tampoc. 
 • Vitus2.580 6 704👍 695
  De la massificació del turisme en certs barris el culpable n'és l'Ajuntament.
  • Puigdomènech8.646 11 251👍 1.652
   Sí. Omenten totalment la seva responsabilitat. Només van a pels calers.
   No fa molt no sé qui de l'Ajuntament de Barcelona va justificar l'elevat preu del transport públic pel fet que hi havia molt de turisme... és una vergonya.
 • FollUsuari sumador76.223 11 3👍 37.499
  Fa gràcia com els mateixos arguments que es fan servir contra el turisme serveixen exactament contra la immigració. O és que què és més greu un que viu a l'Eixample i de cop hi ha una afluència de pisos turístics amb tots els problemes de convivència que comporta que el que viu al Raval que directament és com els pisos turístics multiplicat per 100 i permanent?

  Em sembla una contradicció molt bèstia aquesta intolerància amb el turisme alhora que es demana "obrir fronteres".

  Per mi les dues coses han d'estar controlades. El turisme a nivells racionals no crec que importi a ningú. La massificació i els comportaments incívics, sí.

  De la mateixa manera no crec que ningú protestés per excés d'immigració si Catalunya hagués acollit un 1% d'immigrants en 10 anys (que ja seria molt) però és que la població ha augmentat en un 16% que és una animalada, un milió de persones en una població de 6 milions i escaig.

  Per tant em fa a mi que quan l'esquerra defensa la immigració no ho fa per tolerància (perquè quan és amb els turistes s'ho passa pel forro) sinó per pur dogmatisme immigració=bona turisme=dolent.
 • regiravolt87👍 47
  El que us ha passat a Can Fanga us ho mereixeu. A l'Empordà i la Cerdanya heu fet el mateix durant dècades, impossibilitant que la població local pugui viure al seu poble pels preus abusius. Ara, que us fan el mateix gent de fora, ploreu. A cagar a la via, home!!!
 • Pesca_crancs10.908 7 183👍 1.908
   Bona iniciativa, amb sang pero sense treball intelectual.

   Cal fer l'Estatut del Turista i el carnet de turista premanent ja. Promure el balconing, regular-lo amb distancies mínimes, obrir més aqualeons descapotable tour, conscienciar l'esperit guiri per a que s'ajuntin sempre en recoreguts model Ikea, dutxes col·lectives, participació exclusiva en sangria-tourist vs correubou-speed, habitacions exteriors als hospitals que no els privin del sol... Prou de racisme contra els turistes, ells tenen la seva cultura i cal donar-los el que venen a buscar. Una mica d'empatia si us plau. 
 • rlborinot5.086 10 425👍 1.482
  http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/poblenou-esta-colonitzat-per-tonteria-6034353

  U
  n altre motiu del perquè al rebuig al turisme massiu (ho sento per enllaçar aquesta brossa de diari).

Publicitat

Fòrums

 • 8.966.359 missatges
 • 210.168 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat