Fòrum

Ciudadanos fa una llista negra d’editorials catalanes pels llibres de text d’Història

Rigel 56.997 10 8 👍 25.097

Ciutadans fa una llista negra d’editorials catalanes pel llibres de text d’Història

El partit es basa en un informe sorprenent d’un sindicat minoritari contrari a la immersió


Fotografia: La Galera

Ciutadans ha posat el punt de mira en les editorials catalanes de llibres de text. El grup al congrés de la formació liderada per Albert Rivera ha registrat una iniciativa al congrés en què demana explicacions al govern espanyol pel que considera ‘llacunes flagrants’ en els llibres de l’assignatura de Geografia i Història de l’ESO i de Coneixement del Medi de Primària, editats i publicats a Catalunya.


Concretament, denuncia que hi ha una ‘reducció dels continguts’ que estableix el decret espanyol 126/2014 sobre la Geografia i Història d’Espanya en els llibres de text de Barcanova, Cruïlla, La Galera, Vicens Vives i Santillana; i es queixa de la ‘falta de rigor científic i terminològic’ en els textos de Coneixement del Medi de 5è i 6è de Primària en els llibres de Barcanova, Cruïlla, La Galera, Vicens Vives i Santillana.


També posa el crit al cel perquè diuen que en aquests llibres es presenta Catalunya ‘com una entitat separada de la resta d’Espanya i en molts casos enfrontada’; això en els llibres de les editorials Anaya, SM, La Galera, Vicens Vives i Santillana. I també diu que es presenta una ‘administració pública i una jerarquia de les lleis que no es correspon amb la realitat establerta en l’ordenament jurídic’ en els textos d’Anaya, SM, La Galera, Vicens Vives i Santillana.


La diputada de Ciutadans Marta Martín formula així la pregunta al govern espanyol perquè la respongui per escrit: ‘Quines mesures pretén dur a terme el Govern per garantir la seguretat jurídica i el compliment del Reial decret 126/2014 que fixa els continguts de l’assignatura de Geografia i Història i de Coneixement del Medi?’,


I pregunta també per les mesures d’inspecció, correctives i sancionadores que pretén dur a terme el govern espanyol per garantir el ‘rigor científic i terminològic’ en els continguts i la seva ‘veracitat’, especialment, en aquells que es refereixen a l’estructura i característiques de l’estat de Dret i la seva jerarquia institucional.

Un informe impactant
Aquesta pregunta es presenta poc després de la publicació d’un informe elaborat per un sindicat minoritari a Catalunya anomenat AMES (Acció per a la Millora de l’Ensenyament Secundari). Es tracta d’un sindicat molt pròxim a Ciutadans i que ha fet campanya aquests últims anys contra la immersió lingüística en català a l’escola. Aquest informe es titula ‘Adoctrinament ideològic partidista en els llibres de text de Catalunya, de la matèria “Coneixement del medi” (Geografia, Història i Ciències Socials) de 5è i 6è de Primària


L’informe assenyala les mateixes editorials que Ciutadans en la iniciativa al congrés espanyol. I examina alguns dels continguts que hi ha en els llibres. Un exemple: Es fixa en el llibre ‘Medi natural, social i cultural’ de l’Editorial Barcanova, del cicle superior 2 de Primària. Es queixen que en el llibre es parli de Carles I de Castella i de Catalunya-Aragó i no de Carles I d’Espanya. I, en un altre exemple, critiquen d’aquesta manera com es refereix el llibre la Guerra dels Segadors: ‘En la pàgina 210, quan es parla de la guerra dels “Segadors”, no es diu que si Catalunya hagués donat suport a Felipe IV davant de la declaració de guerra de França el 1635, en comptes d’aliar-se amb els francesos i haver arribat, fins i tot, a declarar el rei de França comte de Barcelona, segurament no s’hauria perdut la guerra que va acabar en la pau dels Pirineus en la qual es va acceptar la pèrdua del Rosselló i de mitja Cerdanya’.


I aquesta consideració sobre la Guerra de Successió…


O aquesta sobre la foto històrica de Macià al balcó del Palau de la Generalitat…Tampoc els agrada, en relació a un altre llibre, que es parli de les tradicions i símbols de Catalunya sense fer esment ‘a les institucions polítiques i administratives de l’estat’.Tampoc entenen que em aquest mapa es situï Catalunya…
http://www.vilaweb.cat/noticies/ciutadans-fa-una-llista-negra-deditorials-catalanes-pel-llibres-de-text-dhistoria/

Respostes

Configuració
 • Nikolai 1.512 2 982 👍 1.921
  Hola, sóc la Marta, doctora en ciències de la comunicació per la Universitat de Alicante (Alacant és un topònim separratista) i em veig en la obligació moral de corregir els textos dels llibres del Santillana i el puto Vicens Vives:

  Els catalans són idiotes, cosa que ho demostra el fet que anomenen encara la Corona "catalanoaragonesa" en comptes de la correcta denominació que és la de Corona d'Aragó, cosa que s'ensenya als llibres de parvularis de tot el Reino, i a TVE i inclús a Intereconomia i 13tv. Allà hi ha grans historiadors com Jiménez Losantos o el César Vidal, que parlen un bon castellà i no  la merda amb accent cacalán dels idiotes separratistes com Tardà i la seva còpia barata xarnega, el Rufián, educats en escoles separratistes del lladre Pujol.
  I és sabut que aquests idiotes catalans viurien molt millor si en comptes de fer revoltes pageses o defensar dialectes inútils que no serveixen per res i institucions de lladregots que els roben haguessin defensat a mort al seu veritable amo, el gran Felip IV en comptes del rei franxute de merda que a les postres els hagués obligat a parlar franxute en comptes del més apropiat i libèrrim idioma parlat en tot el planeta civilitzat "donde nunca se pone el sol". És per culpa d'uns sonats catalans, que mai no haurien d'haver nascut, la culpa que mig nord de cacalunya ara és de franxutilàndia.

  Desde la honestidad, el respecto i la humildad,

  -Signat la Marta, periodista per Alacante i Ciumarrana del mundo.

  P.D. Els toros són cultura i poesia en moviment, això també ho ensenyem a les criatures a TVE en el seu horari de berenar.
 • radi2cat Usuari sumador 39.483 12 14 👍 17.513

  Atencio perque aquest informe es una mina de subnormalitat nivell estepario. Increible.

  Es queixen de que es descrigui Barcelona, i cito textualment, com "la capital tant de la comunitat autonoma de Catalunya com de la provincia que porta el seu nom". Diu que aixo adoctrina els nens en creure que Catalunya es un estat sobira independent i Barcelona la capital d'un Estat i no d'una comunitat autonoma i una provincia.

 • radi2cat Usuari sumador 39.483 12 14 👍 17.513

   

   

  (A sobre diu exèrcit britànic quan al 1589 Escòcia i Anglaterra encara no estaven ni tan sols en unió personal. Com sempre la història explicada en termes d'Estats moderns, per donar a entendre que aquests són eterns i immutables)


Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.066.920 missatges
 • 213.329 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat