Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El govern en ple signa el compromís amb el referèndum

dimissiopuntorg 23.852 12 48 👍 19.639

El govern en ple desafia la repressió de l’estat espanyol signant el compromís amb el referèndum

'Davant les amenaces, reiterem la determinació amb el referèndum', declara Puigdemont en un acte solemne al Pati dels TarongersEl govern de la Generalitat ja ha escenificat avui al pati dels Tarongers la unitat i el compromís amb el referèndum sobre la independència de Catalunya, signant un document en què tots els membres de l’executiu es fan corresponsables d’aquesta tasca. ‘Ens comprometem a organitzar, convocar i celebrar un referèndum per donar resposta al mandat democràtic que hem rebut de la ciutadania’, diu el text que han anat signant tots els consellers del govern.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que el govern refermava solemnement la seva determinació de convocar i fer el referèndum i ha recordat que la majoria dels catalans volen votar sobre el futur polític del Principat. Ha explicat que la preparació, la convocatòria i l’execució de la consulta es farà col·lectivament, igual que la resta d’accions del procés independentista.

‘El govern és el vehicle a través del qual el poble de Catalunya i el parlament ens convoquen a les urnes per decidir el nostre futur’, ha dit. Així mateix, ha destacat la pluralitat i la diversitat de Catalunya i ha reivindicat que les democràcies avançades, sanes i modernes decideixen sobre el seu futur a les urnes.

El vice-president del govern, Oriol Junqueras, ha subratllat que el referèndum significa ‘amor a la llibertat’ i que és la concreció del mandat democràtic legítim i legal que té el parlament i el govern des de les eleccions del 27-S. ‘Aquest amor a la llibertat s’expressa en les accions individuals i col·lectives. Compartim un compromís amb la democràcia, les urnes i el referèndum’, ha dit.

Ha assegurat que el govern es conjurava per fer tot allò que correspongui perquè els ciutadans de Catalunya puguin participar i decidir el seu futur. Junqueras ha acabat el seu discurs citant l’ex-president Francesc Macià: ‘Cadascú al seu lloc i Catalunya al cor de tots.’procés per part de l’estat espanyol.

Aquesta signatura conjunta vol ser una demostració d’unitat dins l’independentisme, després de l’acte de dimecres al Parlament de Catalunya en suport de Carme Forcadell i els polítics independentistes querellats. L’acte, organitzat pels ex-presidents del parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, es va fer extensiu als inhabilitats pel 9-N –Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs– i s’hi va condemnar la judicialització del procés per part de l’estat espanyol.


vilaweb.cat

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.109.620 missatges
  • 214.693 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat