Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Potser ens convindria de repensar-nos això de la Unió Europea

lituslindus 1.055 1 👍 1.073
(..) no és gaire sensat ni del tot convenient fiar-ho tot, acríticament, a la pertinença de Catalunya a la UE. No sé si no és poc responsable donar per segur que n’hem de formar part, sense preguntar-nos ni una sola vegada amb profunditat si ens convé o no, sense temptejar possibles vies alternatives, sense qüestionar-nos també quin preu haurem de pagar per ser-hi a dins.

Vicent Partal. Vilaweb

http://www.vilaweb.cat/noticies/potser-ens-convindria-de-repensar-nos-aixo-de-la-unio-europea/

Respostes

Configuració
 • autokrator 9.918 2 214 👍 5.862
  Te molta raó però això caldria haver-ho pensat abans. Ara és un argument per tirar enrera. 
   • autokrator 9.918 2 214 👍 5.862
    Jo tampoc soc nacionalista ni soc catalanopartlant, fins ara sempre havia estat pro-UE, no m'agrada molt però penso que sortir és encara pitjor. Ara mateix ja estic començant a tenir dubtes. Però jo diria que, si be és cert que hi ha gent indecisa que potser se sumaria al qüestionar la UE, encara n'hi ha més que es tirarà enrera pel mateix motiu. 
 • goulah 19.122 13 78 👍 5.186
  Vaja, ha passat una mala nit? Potser m'equivoco, però fins ara era un defensor a ultrança de formar part de la UE i de deixar el tema per un futur indeterminat. He d'entendre que s'estan produint canvis en el front ideològic del govern?
 • Carousel 3.276 2 603 👍 2.982
  Vicent, va tot bé? 
 • crb 1.393 11 👍 307
  Tal i com jo ho veig, és la Unió Europea qui ens ha de convèncer que formar-ne part té més avantatges que inconvenients.

  L'avantatge que tots hi vèiem fa un temps (d'una manera potser massa innocent) era que la UE seria un aliat en el nostre enfrontament democràtic amb l'estat espanyol.

  La posició pública de la UE, però, és que per a ells l'únic interlocutor vàlid és l'estat espanyol i nosaltres només som "un afer intern". Amb aquesta perspectiva, desapareix automàticament l'avantatge que tots trobàvem en la nostra pertinença a la UE.

  Per tant, la disjuntiva és clara i és la UE qui s'ha de decidir: o bé pressionen Espanya perquè es comporti de manera democràtica i respectuosa en relació a la independència de Catalunya, o bé la UE que es quedi amb Espanya (i les seves pràctiques "a la turca") i nosaltres ja ens preocuparem de trobar altres aliats estratègics.

  És una simple qüestió de sentit comú. Si Espanya no és ningú per a impedir el nostre dret d'autodeterminació, la UE tampoc.
 • __28388__ 4.924 3 👍 2.241
  Partal ha deixat de ser un fanboy de la UE, no se m'acut quin podria ser l'epítet adient per remarcar la singularitat d'aquest dia.
 • radi2cat Usuari sumador 39.470 12 14 👍 17.473

  (..) no és gaire sensat ni del tot convenient fiar-ho tot, acríticament, a la pertinença de Catalunya a la UE. No sé si no és poc responsable donar per segur que n’hem de formar part, sense preguntar-nos ni una sola vegada amb profunditat si ens convé o no, sense temptejar possibles vies alternatives, sense qüestionar-nos també quin preu haurem de pagar per ser-hi a dins.

  Potser aixo ho haviem de fer fa 5 anys, no se... 

 • anselm_turmeda 5.288 9 409 👍 3.277
  Si aquesta passada tardor haguéssiu viatjat cap al País Valencià, us hagués cridat l'atenció, a partit del Baix Ebre, veure la majoria de camps de tarongers per collir. Per què? La UE va treure els aranzels per a la importació de taronges de Sudàfrica i la Xina, que han arribat a Europa a milers i milers de tones, mentre enviava a la ruïna als llauradors valencians. D'arguments per no voler la UE n'hi ha un sota cada pedra, el problema és que la majoria de vegades els desconeixem.
 • dimissiopuntorg 23.852 12 49 👍 19.638
  Avui en Rigel no ha penjat el full parroquial 
 • Desconfiat 3.637 3 553 👍 3.793
  Aquí n'hi ha molts que fa temps que ja hem vist que a la Unió Europea no hi tenim res a fer. 

  Fuck the Union, vote leave. 
 • Contrarevolucionari 238 1 👍 104
  L'UE està tan morta i soterrada com el vostre procés.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.064.999 missatges
 • 213.269 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat