Fòrum

Catalunya fomenta el neoblaverisme?

Antiblavers PV900 2👍 411
Hi ha una dada que m'ha sorprès, i és que el xiquet neoblaver Vicent Baydal, és professor a la Pompeu Fabra.

Aquest xic (o xiquet, perquè és molt jove), representa molt bé el neoblaverisme, o blaverisme il·lustrat. No nega la unitat de la llengua ni té manies anticatalanes, però la seua obsessió dels seus treballs és demostrar que existeix una identitat valenciana diferent (o totalment diferent) a la catalana. Igual amb el tema de la bandera blavera de la ciutat de València, tracta de justificar la seua historicitat (quan és de finals del s. XIX) de totes les maneres possibles.

Llavors la pregunta és evident: Quines qualificacions té un xic així per a donar classes a la Pompeu Fabra? Catalunya finança (perquè els seus ingressos són el seu sou universitari) un personatge així? Algú s'ha begut l'enteniment allà dalt?

Respostes

Configuració
 • Antiblavers PV900 2👍 411
  Els neoblavers del Racó, com sempre, han intentat embolicar i manipular.

  Però no han contestat a la pregunta principal que he plantejat en altre fil (i que torne a plantejar ací): Quines coses bones ha aportat el neoblaverisme al nacionalisme valencià?


  Jo sols veig una cosa (per a uns poquets), i és aquesta. Però clar, eixe és un benefici per a uns poquets (molt poquets).

  I també caldria potser obrir un altre fil i és si eixos poquets es mereixen guanyar eixos souassos...per treballar mitja jornada en la majoria dels casos.

  P.D.: En el seu dia ja vaig plantejar si era lícit que eixos poquets guanyaren eixos souassos, i com era d'esperar, els neoblavers callaren com a putes.
  • Ecotopia429 1👍 322
   Si el neoblaverisme el que persegueix són "souassos" per què els Flor, Mezquida, etc no van entrar directament al PP que governava el país des del 95?

   Molts "neoblavers" manifestem incomprensió cap als panques, molts de vosaltres per contra manifesteu resentiment. Que si la maricona de Fuset amb els drag Queens, els sous de Mezquida, etc
   • Antiblavers PV900 2👍 411
    I qui t'ha dit que alguns no han acabat en el PP?

    Ai què poca memòria que teniu alguns. Has sentit parlar de Lluís Bertomeu, flamant dirigent de la Joventut Valencianista en els 90, ex d'UV, enfrontat amb Lizondo, íntim de Flor, etc.?... I ara ben colocadet en el PP.

    No t'estranye que algun neoblaver no acabe en el PP (o el PSOE). El seu doblegament servil als dictats d'Oltra diu molt poc de la seua independència intel·lectual.
   • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
    Panques... sí, sí de nou subtilesa eh...! neoblaver... I a sobre fent de ploramiques, com si en aquest fòrum no s'insultara a gent com Fuster, Guia o qualsevol que no siga de la vostra corda.
    • Algú17.118 13 96👍 1.457
     I a sobre fent de ploramiques, com si en aquest fòrum no s'insultara a gent com Fuster, Guia o qualsevol que no siga de la vostra corda.

     Doncs no, no se'ls insulta.


     Una altra cosa és que els fanatics vegeu blasfèmia en qualsevol cosa que se n'isca del vostre marc mental.
     • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
      S'insulta, ploramíques. O no li dieu a Fuster "el Mesies" i tantes parides. I per a fanàtic tu, que els administradors et van editar els insults que havies fet a la primera pàgina a l'autor del fil.
     • Joanot471.517 1 982👍 373
      Home, ens pugem a la figuereta quan discutim amb el blaveram, perquè el blaverisme ha estat la kriptonita per rebentar la recuperació nacional dels valencians... Res de fanatisme, que això passa amb els del GAV. Ací ningú ha anat a trencar-li la cara a cap blavero... pobrets orats i innocents... La inquisició i crema de llibres també ha estat cosa dels blavers... Jo en canvi llig a vore que en podem traure, encara que amb mal de panxa, tot siga dit... Que hi haja algú que s'enerve no el posa en la categoria de fanàtic, sinó en la de 'fins als collons de la cançoneta', que esteu a Compromís envoltats de panques i ja penseu que heu arribat a fer l'entrisme trotskista i vos n'heu eixit amb la vostra...
      • Algú17.118 13 96👍 1.457
       que esteu a Compromís envoltats de panques


       Gràcies a Déu, no, això no és cert.


       A no ser que faces com els del PP i acuses de catalanista a qualsevol que siga un poc valencianista.
   • Joanot471.517 1 982👍 373
    Això no són neoblavers, sinó blavers. Provenen del blaverisme, tot i que són partidaris d'una entesa amb els 'catalanistes' més dialogants. Aquesta estratègia de la UPV ha estat perillosa però valenta al meu entendre, perquè al final no hi ha cap acord i el blaverisme moderat, que continua sent excloent, sense ser sentit com a propi per la majoria de nacionalistes valencians moderats, està agafant parcel·les  de credibilitat que no tenia amb les seues tesis polítiques o culturals, per allò de 'hem d'incloure'ls a tots (que està bé, no en dubte). D'ací parteix el neoblaverisme; que és la tercera via de gent que ha mamat el blaverisme però que veu ridícules les tesis blaveres tradicionals, com l'idioma diferent i allò de Comunitat, però que mantenen tics anticatalanistes.
    El problema de Compromís és explicar a tanta gent que s'ha cremat 40 anys i s'ha vist atacada que al final els seus es blaveritzen, que estan defensant el que no hem defensat mai... però això és un altre cantar.
  • Joanot471.517 1 982👍 373
   A Compromís hi ha de tot... encara que estiguen blavejant ara. És un tema de tacticitat que ja féu el PSOE en el seu moment. El resultat va ser l'eral del PP...
   Cal fer cultura i pedagogia perquè els valencians no coneixen la seua història i han oblidat quasibé tota la seua cultura... I això tard o d'hora ho haurà d'entendre Compromís, que al capdavall sorgeix del món 'fusterià'...
 • tio_cuc1.438 12👍 226
  No, no crec que Catalunya potencie el blaverisme envers València, però el Principat català sí potencia els tòpics folklòrics sobre què som els valencians.
 • Algú17.118 13 96👍 1.457
  Este és el nivell del racó: tres pàgines per a un fil on es busca, obertament, la persecució ideològica de gent (i damunt, amb mentides).

  I per a tan important tema, se n'obrin diversos fils.
 • Taverner14.248 10 136👍 82
  Ei administradors del Racó, els de Valencia Freedom han vingut a trollejar.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 8.986.142 missatges
 • 210.846 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat