Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Escassa assistència a la manifestació unionista de Societat Civil Catalana a Barcelona (unes 5.000 persones)

Foll Usuari sumador 76.632 11 3 👍 38.638

Societat Civil Catalana es manifesta a Barcelona amb el lema 'Aturem el cop separatista'

PP i C's s'han adherit a la manifestació, però no ho ha fet el PSC, que aquest diumenge reuneix el seu consell nacionalA partir de les 12 del migdia, Societat Civil Catalana (SCC) convoca la ciutadania a una nova mobilitació a Barcelona contra la independència i el procés sobiranista. ' Aturem el cop separatista' és el lema escollit per l'entitat, al que se sumen institucionalment el PP i C's, però que no compta amb el suport del PSC (tot i que hi haurà militants a títol individual). El primer secretari del partit, Miquel Iceta, va desmentir dijous passat que els socialistes donessin suport a l'acte i va recordar que aquest diumenge el PSC reuneix el seu consell nacional.

La manifestació comença a la Plaça Urquinaona i, després de baixar la Via Laietana, acabarà a la Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat. " L'objectiu és recuperar la democràcia i la llibertat i assegurar la convivència", explica SCC, que les veu amenaçades a Catalunya com a conseqüència del "desafiament" del Govern a l'ordre constitucional. La llei de transitorietat jurídica, que els grups independentisme volen fer servir per desconnectar la legalitat catalana de l'espanyola, és una "clara provocació a l'Estat i al conjunt de catalans", segons explicava aquesta mateixa setmana el vicepresident de Societat Civil Catalana, José Domingo.

Segons ell, també ho és el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana, perquè planteja un escenari de conflicte amb una possible declaració unilateral d'independència. Contra el que considera un "cop institucional" plantejat pels partits i les entitats sobiranistes, SCC ha decidit manifestar-se aquest diumenge a Barcelona.

Societat Civil Catalana és l'entitat que ha encapçalat les darreres mobilitzacions contra la independència de Catalunya. La darrera, també a Barcelona, va reunir 1.400 persones segons la Guàrdia Urbana al Parc de Can Dragó el passat 16 d'octubre. La manifestació, que s'havia de fer el 12 d'octubre en motiu de la festa de la Hispanitat, es va acabar ajornant quatre dies per la pluja.


http://www.ara.cat/politica/manifestacio-societat-civil-catalana-barcelona-contra-proces-sobiranista-catalunya_0_1762023962.htmlRespostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.089.444 missatges
  • 214.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat