Fòrum

L'ensenyament en llengua pròpia, majoritari per primera vegada al País Valencià

Respostes

Configuració
 • Ramon Muntaner2.580 10 706👍 494
  Molt bona notícia


  D'un país que no és el nostre, però és el país que ja anem fent! Avant el conseller Marzà!!!
 • Pedrolo9.621 2 220👍 4.132
  PD: Això deu coure als de...
 • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
  I cagada monumental amb força  perjudicats greus (i emprenyadíssims, fins i tot votants de Compromís) en l'aplicació...

  El certificat de capacitació, un obstacle fins i tot per als mestres valencians
  • Indepessimista23.665 12 49👍 1.480
   Ha de ser dur veure sempre el cantó negatiu de tot. Creu-me, si canvies de mentalitat el cos ho notarà a nivell de toxines. 
   • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
    Cantó negatiu? Quina barra. Coneixes algú que li haja passat? Gent que no pot tornar a casa seua després d'anys ("exiliat forçós") fent classes en català a la CAC per un certificat de "capacitació en valencià" que després si vol fer classes en valencià al PV en zona castellanoparlant o un lloc on "li obliguen" fer-les en castellà no podrà i tindrà problemes davant les direccions, els inspectors i la mateixa conselleria?

    A qui se li ocorreix catalogar totes les places amb requisit de capacitació (fins i tot zones castellanoparlants) i no convalidar la capacitació amb mestres que estan donant fa anys classes on si hi ha inmersió lingüística com la CAC i Balears)?

    Ets un panxacontent.
    • Indepessimista23.665 12 49👍 1.480
     Si aprenguessis a no viure amb aquesta agror minvarien les toxines del teu organisme i potser sumaríem algú més a la causa. Així, no alçarem en la vida un gat pel rabo. 
     • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
      Jo no tinc cap agror ni toxines a l'organisme. Tu confons ser crític políticament amb altres coses i ja sé que tu ets molt de CiU, pujolisme i tota la pesca. I en el cas del comentari anterior de fet no hi ha res ni polític, és un comentari d'empatia amb gent com algún cas que conec per amistat i és una situació que està vivint gent en primera persona i que és una putada en tota regla, gent amb la parella al PV que no ha pogut baixar al PV o gent amb fills, quina agror penses tu que han de tenir amb una injustícia tan gran? Què no tens empatia amb la gent o què?

      Respecte al tema més polític, ja et vaig dir que no era massa crític amb això del plurilingüísme perquè l'inmersió ara per ara és molt difícil, però crec que Escola Valenciana ni té toxines ni cap agror, no? Doncs són crítics en el model i el voldrien més senzill, i et recorde que EV són un banc de vots per al Bloc. El perill és, i tu ho obvies canviant el titular, que abans les línies eren 100% valencià i ara són només el 75% valencià i la resta en anglés i que a les zones castellanoparlants s'està agafant el nivell mínim i prefereixen no fer anglés (ja es pagaran una acadèmia) que fer res en valencià. I personalment crec que en eixes zones es deuria fer tot en castellà amb l'assignatura de valencià obligatòria, crearia menys problemes i no es sentirien discriminats (evites manis com les de Torrevella, una altra cosa són espanyolistes com la d'Alacant que les pancartes eren ofensives) i realment no es sentiran discriminats al no poder fer anglés.

      No tot és color de rosa i menys vist des de la CAC.
  • MigjornViu903 3👍 597
   Com pots viure així d'amargat tot el dia?
   • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
    Ja no sabeu ni què dir? 

    Ara discrepar és viure amargat? Per sort no estic pensant les 24h en política, tinc molt moltes més coses a fer i en general sóc prou feliç per al la teua informació.

    PD. Poc original el comentari, per cert. Si vols llegir la resposta a Indepessimista potser no series tan poc original.
 • torraina_infernal36.611 10 16👍 21.153
  Ja era hora que la gran majoria de valencians poguessin estudiar en català! Ha costat anys d'esforç que els colons i llur llengua s'apartessin. Ara a seguir guanyant terreny en favor dels valencians!
 • willybarna9.560 9 221👍 1.885
  A veure:

  Escoles públiques País Valencia( 1253 centres ):

  54% Nivell avancat , 30% Nivell intermig, 16% nivell basic .

  Per demarcacions:

  Alacant :

  40% Nivell avancat , 32% Nivell intermig, 28% nivell basic .

  Castello :

  83% Nivell avancat , 10% Nivell intermig, 7% nivell basic .

  Valencia :

  55% Nivell avancat , 34% Nivell intermig, 11% nivell basic .


  - A mi personalment em semblen unes dades forca positives, deduint que entre els que han escollit el nivell basic hi hauran també inclosos els mes reticents a la llengua valenciana, doncs es podria quantificar que en el pitjor dels casos a la demarcació d'Alacant hi ha un 28% de pares d'alumnes que no tenen gaire simpatia per la nostra llengua.

  No estan gens malament aquestes dades, ni molt menys.

  Seguim avancant pel bon camí!  • Indepessimista23.665 12 49👍 1.480
   Si haguessin tingut immersió als 80 i uns mitjans no diglòssics, ara podrien ser perfectament un 60%. No ha estat així, però. 
   • willybarna9.560 9 221👍 1.885

    Indepessimista escrigué:
    Si haguessin tingut immersió als 80 i uns mitjans no diglòssics, ara podrien ser perfectament un 60%. No ha estat així, però. 
    Una pregunta per curiositat:

    - Si a l'epoca Pujol s'hagues aplicat a Catalunya aquest model de 3 nivells quins creus que podrien haver estat els percentatges que els pares d'alumnes haguessin escollit en cada model?

    I a llocs com Santa Coloma o Hospitalet com creus que podrien haver quedat les proporcions de cada nivell? • EnginyCatUsuari sumador6.028 6 357👍 546
  Un decret molt ben plantejat per desarmar l'oposició colona


  Qui vol pot quedar-se igual i qui ho vol pot avançar cap al plurilingüisme... animant evindentment a fer-ho.
 • Calidoscòpic19.492 13 75👍 11.573
  Doncs, certament, un model flexible que s'hauria pogut tenir en consideració en totes les zones del domini lingüístic. Per al País Valencià e sembla excel·lent. La millor manera de cohesionar el país. Molta sort...

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 8.986.144 missatges
 • 210.846 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat