Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Perquè Compromís ha pactat amb el PSOE la tornada del carrer "División Azul" a Alacant?

Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
Finalment s'ha consumat i el PSOE i Compromís han pactat un calendari per tornar a posar els noms dels carrers franquistes que va traure fa uns mesos per una sentència judicial que havia interposat el PP. Guanyem Alacant (PodemPV, EUPV i ERPV) no han volgut pactar cap calendari i s'han quedat al marge de l'acord del calendari.

El primer canvi es va fer fa uns dies tornant el nom al carrer de la "División azul". I jo em pregunte: on està eixa valentia que venien a l'eslògan de les eleccions? Tan incapaços són d'anar contra l'status quo fins i tot en un tema com aquest? No poden ni deobeïr això? Aleshores a què aspiren en realitat sinó a gestionar les engrunes del règim del 78?

Respostes

Configuració
 • joan cf 3.598 12 561 👍 879
  Perdó per la meva ignorància: El PP ha guanyat el recurs judicial perquè el canvi no es va aprovar en ple municipal, malgrat fer-ho d'acord amb la llei estatal.
  Que no es pot doncs aprovar el canvi al ple, amb la proporció actual a l'ajuntament , si cal com dius retardant la recol·locació de plaques ?
  • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
   Això és el que pretenia Guanyem Alacant pel que tinc entés, però Compromís s'ha posat al costat del PSOE que era partidari d'acatar la sentència de manera inmediata.
   • joan cf 3.598 12 561 👍 879


    Hi havia cap impediment de majories al ple per a aprovar la retirada dels noms nazifalangistes ?

    Vols dir que es tracta d'un episodi del PSOE d'alimentar guerres simbòliques ara que res els diferencia del PP ?
    • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
     No, el problema són els tempos. Al PSOE com a bon partit del règim del 78 no li agrada quedar de cara a l'opinió publica com "a no cumplidor de sentències judicials" (ha de donar exemple) i Compromís ara ha demostrat que tampoc. La burocràcia porta a que els tràmits siguen lents i tot el que comentes al primer missatge no es pot fer de manera inmediata.

     El paper més galdós l'ha fet la regidora de Compromís, plorant quan canviaven les plaques quan han segut ells qui han trencat l'empat i s'han posicionat amb el PSOE per canviar-les inmediatament (tampoc descarte que els plors siguen fruït de l'impotència de complir "ordres de València", que és una posibilitat). Menys plorar i més valentia desobeïnt sentències ni que siga per uns mesos, perquè el cas el tenen guanyat doncs tenen majoria a l'ajuntament.
     • cobertor 798 2 👍 705
      Indesquerra escrigué:


      El paper més galdós l'ha fet la regidora de Compromís, plorant quan canviaven les plaques quan han segut ells qui han trencat l'empat i s'han posicionat amb el PSOE per canviar-les inmediatament (tampoc descarte que els plors siguen fruït de l'impotència de complir "ordres de València", que és una posibilitat).


      Ja m'estranyava a mi que no culpares a València capital, fins i tot quan passa a Alacant!

      El teu odi malaltis cap a la capital del país, la denominació popular i oficial de la llengua, la bandera, les falles etc és el que explica que la gent com tu no es menge políticament un torrat. Fòbia absoluta a tot el que fa olor a valencianisme i així vos va.
      • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
       Quanta visceralitat i quan de poc trellat. On veus tu cap odi? El govern valencià està format per PSOE-Compromís i que jo sàpiga està a València, no es descartable que vinga d'allà. Precissament és una explicació que done per intentar justificar els plors de la regidora, i ho hauries d'agraïr, doncs sinó és que aquesta és directament una hipòcrita, doncs plora sent ella la responsable del canvi.

       PD. El que més m'agrada es com et poses en evidència dient una serie de xorrades que deuen fer riure a mig Racócatalà. Què tinc odi al nom popular i oficial?  Però si jo popularment li dic valencià?  La bandera? Quina bandera? Hi han milers de banderes. Les falles?  Què les falles no m'entusiasmen vol dir que les odie?  T'han d'agradar obligatòriament els moros i cristians? 

       O siga, falles és valencianisme i moros i cristians no, la bandera (amb blau supose que et refereixes) és valencianisme la quatribarrada no...  Jo flipe quina mena de valencianisme sectari defenseu alguns, precissament per això gent com tu no es menja un torrat políticament i ha de buscar aixopluc al Bloc i Compromís després de la desfeta d'Unió Valenciana.
     • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029

      Indesquerra escrigué:
      (tampoc descarte que els plors siguen fruït de l'impotència de complir "ordres de València", que és una posibilitat).         No desaprofites una, eh!
 • maori 11.571 2 172 👍 5.231
  Qui és aquest Gabarre?
 • EPS 58.059 12 7 👍 7.286
    La veritat que sembla mentida com estan les coses.
 • Estatpropi Usuari sumador 152.013 10 1 👍 22.141
  A veure que en diu Polisero. 
 • imperi90. 1.879 4 👍 3.963
  Si la meitat de vosaltres tinguéssiu la quarta part dels collons que tenien els divisionaris, Catalunya ja seria independent.
 • Benisud 870 3 👍 520
  El més greu de Compromís no és haver pegat la cabotà, sinó no haver explicat quin és el seu full de ruta per tornar els noms dels carrers. Sembla que els interessa més aprofitar-ho electoralment fent antiPP que no traure els noms franquistes.
 • MigjornViu 914 3 👍 620
  En fin los de compromis hunos franquistas todos. Bota ERC.

  Gràcies, Indesquerra. 
  • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
   El vostre problema és aquest:

   • MigjornViu 914 3 👍 620
    Ja sabem que a tu et fot que els valencians tingam una radio televisió pròpia. Tu només vols TV3 i una conexió territorial a la província valenciana.
    • ALX Usuari sumador 31.684 12 24 👍 1.979
     No conec NINGÚ al principat que tingui aquesta posició.
     • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
      Ni al Principat ni al PV però per fer de flamer (declaració confesa) tot val. 
      • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029
       Al principat tant els fa. Al regne t'assegure que més d'un i més de dos ho diu, que ja està bé de televisions "regionalistes" i el que cal és convertir TV3 en una televisió "nacional", o siga, fins a Guardamar. Que recorde jo ara, ho expressaven així uns quants en comentaris a La Veu.

       Digues la veritat, a que a tu et faria més goig la segona opció.


       • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
        De veritat et creus el que dius? Realment sou o uns paranòics amb el catalanisme o no sabeu que és el catalanisme realment. M'agradaria que em posares l'enllaç on apareixen eixos comentaris, però vaja ni així (els espere igualment, eh!) serien de fiar, a LaVeuPV pot escriure qualsevol troll (tu mateix) i no fa falta ni registrar-se, gens fiable per tant.

        Però bé, anem al gra, fins i tot el vostre dimoni emplomat Pepito Guia, per que veges que eixos suposats comentaris són un zero a l'esquerra, ha tret un tuit alegrant-se de que Empar Marco siga la directora, com potser això si els malvats catalanistes estan contra la tele valenciana? I més el Guia, tu? Com es menja això?

        I si t'interessa la meua opinió, jo vull una tele nacional (i més igual si la seu està a Barna o València, EL TEMPS per exemple és nacional i està editat a València) però a dia de hui i per capacitat i presupost, esperiència i situació política, és TV3 la candidata òbviament, però això no impedeix una tele territorial al PV. No és incompatible, són complementaries.
        • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029
         Doncs el que jo havia dit. Ho has expressat perfectament, TV3 televisió nacional i una sucursal valenciana per a les notícies "regionals".


         • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
          No, no és el que tu dius. Segueix amb la paranoia, jo no he dit res de sucursals ni de notícies "regionals". Sembles un vulgar blaver.

          PD. I espere l'enllaç a la notícia dels comentaris; intoxicador.
          • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029
           Ho tens clar si creus que ara em posaré a rebuscar en notícies antigues d'un digital tan cutre que no té buscador.

           Busca-ho tu, si t'interessa. Només cal trobar notícies sobre la nova televisió valenciana i ja trobaràs a un bona colla d'usuaris, usuaris habituals no trolls, que et diuen que lo que de veritat els interessa del nou canal valencià és que es pose en marxa la reciprocitat i poder vore TV3.

           Són els mateixos que consideren innecesari l'AVL perquè ja està l'IEC, per exemple.

           I tu ho saps perfectament.


          • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
           Ja va eixint la manipulació. De no voler la tele valenciana i voler TV3 nacional, ara dius que el que volien era la reciprocitat. Xicoteta diferència, no?

           I no compares dos acadèmies per a una normativa, amb dos televisions per a dos territoris diferents (encara que una siga compartit). És absurda la comparació.
          • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029
           Jo no he dit que no volen televisió valenciana. Ningú està totalment en contra. Dic, i mantinc, que a molts lo que els agradaria de veritat és una televisió catalana nacional on el canal valencià fora una delegació territorial.


          • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
           Ací ningú parla de cap delegació territori, escolta! Què si jo me'n vaig uns dies al Pirineu de Lleida i vull saber el temps que farà m'és igual que la informació me la done Àpunt (que no ho farà) que la TV3, jo vull saber el temps que farà sense posar cap tele en castellà. I si Àpunt em dona la tabarra amb la cremà de les falles i puc vore a TV3 el resum del partit del Llevant també ho puga fer. Així de simple.
          • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029
           Jo no he parlat en cap moment del que tu vols o deixes de voler. El que jo dic, i és la resposata meua inicial és que hi ha valencians que no tenen el menor interés en una nova televisió valenciana (que no vol dir estar en contra), que l'únic que els interessa és TV3 (i, per tant només esperen de la nova televisió que es puga activar la reciprocitat) i que, ja que hi ha d'haver televisió valenciana, els encantaria que fora una delegació territorial (pots dir-ho de moltes maneres) d'una televisió nacional catalana.

           A la Veu hi ha usuaris valencians que, més o menys, defensen això.

           Ara mateix crec recordar un tal Mol, un altre Amarcord i un altre "Castellonen". Inclús crec que hi ha un que porta el nick del gurú de Sueca que parlava de la televisió valenciana com una iniciativa regionalista i espanyolista.
          • Indesquerra 17.982 8 86 👍 4.756
           Però això és perquè supose que tenen el record d'un Canal 9 que era una merda de televisió, i no només parle de la manipulació del PP, era cutre, de baixa qualitat, semblava un cinefòrum i no era millor que una comarcal bona. És normal que si ha de ser semblant o només un poc millor la gent es quede amb TV3, fins i tot tu et quedaries.

           PD. Per exemple diuen que volien fer un "Polònia" valencià, ja vorem, i done per fet que serà més roïn que el de TV3 però com siga molt molt més roïn no m'extranya que la gent opine el que no vols que opine, no sigues tu ara xovinista valencià.
          • tio_cuc 1.505 12 984 👍 280
            

           Sí senyor, jo no ho hauria expressat millor. Sincerament crec que malbarates massa temps amb aquests blaverets de pacotilla. Cada vegada puc suportar menys els valencianets dels collons, i jo no amagaré el que pense, són uns prepotents, ignorants, presumptuosos perdonavides que van donant lliçons sense tenir ni puta idea ni d'història, ni d'allò d'on vénen, ni què representen...
     • UsuariV 9.099 4 236 👍 5.029
      Al principat no sé, al regne t'assegure que n'hi ha més de un. No cal més que revisar alguns comentaris a La Veu del País Valencià.

      Els "principatins" no vos podeu imaginar fins on pot arribar l'autoodi valencià de certs "regnícoles".
 • Estatpropi Usuari sumador 152.013 10 1 👍 22.141


  Per quan un carrer a Flechas y Pelayos?
 • Talpó roig 626 1 👍 328
  La darrera batalla de la División Azul és la darrera batalla regular en que va intervenir el ejercito espanol...

  poca broma !!!


  Aquest paios estaven allà per fer morir de fam 2 o 3 milions de soviètics a Leningrad. 


  S'ha de respectar la seva cultura de la barbàrie i l'assassinat.
 • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
  De debò que només sóc jo el sorprès per la normalitat amb què s'accepta que tinguem carrers dedicats als voluntaris que van lluitar per Hitler, i que van ser homenatjats fins al vòmit pel "nostre" dictador? A mi això em posa els pèls de punta, però si et mires el debat sembla com si només es tractés d'una discussió sobre l'import a pagar en zona blava. En això dels homenatges a criminals i als símbols del règim no hi hauria d'haver ni debat.

  Quan un espanyol em diu que a Espanya, a diferència de la resta d'Europa no hi ha extrema dreta jo bàsicament em despollo. Resulta que el darrer país d'Europa occidental en "abandonar" un règim de tall feixista (ho poso entre cometes perquè aquí no hi va haver revolució dels clavells, sinó que el primer presi de la democràcia ser un ministre del Movimiento Nacional) ara per art de màgia no té extrema dreta. S'ha volatilitzat, ha desaparegut de la societat i ara tothom és un modern demòcrata, truqueu el mago pop perquè ens expliqui el truc.

  El que passa és que l'extrema dreta està tan normalitzada i integrada en el joc polític que se'ns ha fet fins i tot invisible.
  • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
   És que m'estic mirant els noms dels carrers que tornen i no només hi ha la división azul, sinó que també hi ha combatents del bàndol nacional, falangistes de renom, símbols del règim com la batalla de l'ebre... no entenc com pot ser que alguns puguin pressionar la justícia per aturar l'esmena d'aquesta merda i no els caigui la cara de vergonya (i es surtin amb la seva) ni com hi pot haver gent que digui que no hi ha motius per desobeir. Em sembla delirant.
  • Anònim10 15.609 5 116 👍 14.076
   Mira al Youtube vídeos sobre el tema i veuràs com la majoria de gent del carrer es posiciona en contra d'esmenar aquesta barbaritat. Jo em vaig quedar esfereït, malgrat no esperar-ne gaire. El franquisme sociològic, més militant o més inconscient, és molt elevat.
 • Ramon Muntaner 3.218 11 618 👍 848
  A mi se'm fa ben difícil d'entendre la posició del govern local, la veritat

  D'altra banda, em faig creus que una ciutat que va estar governada unes quantes legislatures pels socialistes (des del 77 al 95?) encara tinguera carrers dedicats al Comandante Franco. No emprenyem, que no parlem de noms o nomenclatures que pugen passar per neutres...
  • tio_cuc 1.505 12 984 👍 280
   Però com penseu que a la transició molta gent va passar de tenir el carnet de la Falange al del PSOE? I en molts pocs anys! Del 1975 al 1981... El franquisme sociològic és present en un 90% entre la gent de més de 75 anys i heretat per molts fills i sobretot néts. És més que sabut que al PSOE es va refugiar molt exfalangista.  
   • tio_cuc 1.505 12 984 👍 280
    Els socialistes a Alacant no només no van fer net, sinó que va ser un cau per a molta gent d'ultradreta sobretot a la policia local, aquest cos de policia des dels inicis del govern Lassaletta va estar ple de neonazis i segurates amb molta baixa qualificació i preparació, si no volies problemes amb ells millor fugir-los la mirada i sobretot parlar-los sempre en castellà... 
   • Ramon Muntaner 3.218 11 618 👍 848
    Ja, ¿però i perquè en altres zones del PV, també governades pels socialistes, sí que es va fer neteja dels carrers franquistes? Quina particularitat va tindre Alacant?
    • Juan Lloris 5.271 6 407 👍 2.486
     Ser l'última ciutat en caure durant la Guerra Civil?
     • Ramon Muntaner 3.218 11 618 👍 848

      Bé, això podria explicar la repressió tan forta que es va patir a la ciutat durant la postguerra (sense dubte, un dels motius que va accelerar la substitució lingüística entre els autòctons), però en arribar la transició l'esquerra espanyola (PSOE i PCE) tenien una ampla majoria.

      Vaja, que no podem parlar d'Alacant com si fóra Boadilla del Monte (poble pròxim a Madrid on fa uns anys l'alcalde del PP va convocar un referèndum per a modificar la nomenclatura franquista dels carrers i el no va guanyar ).

      Per cert, el cap de setmana passat vaig estar a Alacant i vaig veure una placa del nou carrer de Miquel Grau  De moment encara no l'han substituït per la placa vella

     • tornacombat33 4.748 10 453 👍 323
      Girona el 4 de febrer i Figueres el 8 de febrer varen ser les últimes ciutats catalanes en caure i mai varen tenir un carrer "division azul"

      Múrcia ,Cartagena i Almeria varen ser les últimes ciutats republicanes espanyoles en caure (31/III/1939) i no tenen cap carrer "division azul".Publicitat

Fòrums

 • 9.088.229 missatges
 • 214.014 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat