Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El govern valencià s’acosta a l’Institut Ramon Llull

Doomuu 5.041 8 430 👍 313

El govern valencià s’acosta a l’Institut Ramon Llull i acorda la promoció exterior del català

L'objectiu d'aquest conveni marc és establir programes de lectorats i càtedres en universitats ubicades fora del país

El ple del consell ha aprovat un conveni marc de col·laboració entre l’Institut Ramon Llul i la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la promoció del català en universitats de fora del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears. L’objectiu d’aquest conveni marc és establir programes de lectorats i càtedres en universitats ubicades fora del país.

En els lectorats i càtedres que s’estableixin s’impartiran estudis de llengua, literatura i cultura que es complementaran amb la realització d’activitats acadèmiques i d’investigació, així com seminaris i conferències. Així mateix, es col·laborarà per a propiciar la realització de proves de certificats oficials de coneixements lingüístics.

A més, l’Institut Ramon Llull establirà els contactes necessaris amb les universitats que la conselleria consideri estratègiques, i gestionarà el manteniment i funcionament dels programes de lectorats i càtedres.

Ambdues institucions subscriuran, conjuntament, convenis singulars anuals on es fixaran aspectes com la programació, el calendari d’activitats, les universitats on s’impartirà la docència, els continguts curriculars o les aportacions econòmiques.
Aquest conveni tindrà una vigència de quatre anys.

Aquest acord és una passa més en l’acostament entre la Generalitat i l’institut Ramon Llull i se suma als moviments fets en el mateix sentit per la Xarxa de Municipis LLull. El president d’aquest col·lectiu, el batlle d’Alzira, Diego Gómez, demanava en aquesta entrevista més rapidesa i decisió al govern valencià.  Des del Consell  s’assumeix que la signatura de l’acord no compleix totes les espectatives d’aquells que voldrien una integració completa, però consideren que  decisions com aquesta s’han de prendre  amb un ritme determinat. El Govern de les Illes Balears va reingressar a l’Institut Ramon Llull en 2015.

-> Enllaç <-

---------------------------------

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.088.229 missatges
  • 214.014 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat