Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

30 encaputxats cremen pneumàtics a l'AP7 i ningú reivindica la protesta

Respostes

Configuració
 • EstatpropiUsuari sumador162.483 11 1👍 26.255
  Que alguns "estudiants" tenen massa temps lliure.
 • Tico779 2👍 387
  N'hi havia un raconaire molt àmic del foc indiscriminat contra tot. Per a mi és un dels possibles autors.
 • Jordi Freixas19.224 13 80👍 4.093
  Típics encaputxats que se'n van a fer la ronda...
 • antropòfag10.066 9 212👍 2.707
  Fuakaaa...putejant els cotxes per una ximpleria com l'educació pública...privilegiats!
 • Sam Belluga3.898 4 528👍 9.462
  Com s'ha posat Catalunya: pitjor que el País Basc i l'Ulster dels 80.
 • venjança_catalana4.511 3 470👍 5.180
  FUAA ABAX EL SISTEMA ESPLUTADOR ESTUDIANTIL 
 • Jaume_I15.257 10 126👍 7.579
  Amb lo bé que jo vist no perquè hi ha gent que ha de protestar Una mica igual que aquests independentistes, tot el dia protestant i colapsant Barcelona per les seves merdes.
 • FollUsuari sumador77.493 12 3👍 40.303
  Espanyols fent simulacres d'atacs de violència de bandera falsa?
 • Jaume_I15.257 10 126👍 7.579
  tota aquesta gent que que collons fa, que no tenen altre feina o que? ocupar espais publics de forma ilegal Resultat d'imatges de 9 N
 • soldat Svejk17.123 7 97👍 4.321
  estudiants? estibadors? aturades? precaritzades? manters? gentrificats?

   Hi ha massa gent amb motius per encertar-la..
 • Buitraker2.786 2 680👍 4.219
  Quatre flipats de merda. Així de clar.
  Quan fas talls de carretera, s'ha de saber fer-los bé, amb el cap fred i sense testosterona.
  Perquè ho faràs per cridar l'atenció per una cosa, però no pots posar-te els conductors en contra, sinó tot al contrari.
  Recordo la primera vegada que vaig tallar una carretera: era per protestar contra els judicis que es van fer als encausats independentistes, detinguts, torturats i empresonats a partir de l'any 1992.
  Tallavem la carretera, venien els mitjans de comunicació, aconseguiem la foto... però cada deu minuts marxavem i deixaven passar els cotxes. No voliem provocar una caravana quilomètrica, sino posar-nos la gent a favor. Un escamot de noies jovenetes repartien propaganda entre els cotxes, els quals, en el pitjor dels casos, s'armaven de santa paciència, però sempre entenien els motius de la protesta. Ens pitaven quan aixecavem el cordó: treien la mà per la finestra per saludar-nos, aixecar cap amunt... el dit gros, o alçar un puny.
  Després van venir els mossos i encara algun pixapi ens donava suport o insultava els mossos.
  Si fas una cosa, fes-la bé i tingués en compte qui és l'enemic de debò. No emprenyis la gent que condueix.
  Per això, aquesta parida de cremar rodes al mig d'una autopista, posant en un cert perill la visibilitat de l'indret, la seguretat viària, i sense reivindicació per part de ningú em sembla una parida d'aquestes que fan que pensi que bona part dels estudiants de Ciències Polítiques, Lletres o Educació Social de la UAB necessiten amb urgència llargues condemnes a un gulag per contrarrevolucionaris esquerranistes. 
  Perquè em consta que a la UAB s'ha tallat carreteres en el mateix plan que he indicat al principi. I les reaccions poden ser diverses, i alguna de negativa, però si fas bé les coses, tens la gent a favor.
  I si fas parides només te les poden justificar els penjats d'Ulan Bator, tipus mongoleja-i-actua o el julai del tolomon.
 • pensa_i_actua!16.050 13 112👍 7.120
  Als cunyats conspiranoics de " això és cosa del CNI" i "actes de bandera falsa", avui se us ha girat feina. Talls simultanis als accessos de Diagonal, la Ronda i Gran Via:


  Directa@La_Directa1 hFa 1 hora
   
   

  Tallen els accessos a #Barcelona per denunciar unes "taxes universitàries abusives"

  • Tomàs Calaixera13.110 12 159👍 360
   Un dia en podríem parlar d'aquest tipus de protesta, de l'efectivitat que te i del context en el que s'utilitza... 
   • pensa_i_actua!16.050 13 112👍 7.120
    Segurament, ara t'aviso que no sóc estudiant i no hi tinc res a veure, de fet un dia em vaig trobar un d'aquests talls (no estudiantil) anant en cotxe al curro

    En tot cas, em sembla quelcom infinitament menys objecte de debat les costums del món estudiantil que la persistència d'una corrent absolutament idiotitzada en el sí del moviment sobiranista. Tu pots estar o no d'acord amb x coses que es facin, ara, el nivell de "raonament" (si es que es pot anomenar així) que demostren alguns/es, de desconeixement absolut de les dinàmiques de protesta que es donen al país que diuen voler defensar... en fi.

    Davant de tantíssima estupidesa, i a falta de poder fer debats d'aquests en condicions (no pots defensar obertament el fer aquestes coses i el no fer-les en un marc obert), jo trio el suport als que no es deixen arrossegar per aquesta corrent de "violents espanyolistes infiltrats", "es el que busca Espanya" blablabla
    • Tomàs Calaixera13.110 12 159👍 360

     Parlo més aviat del fet que en una protesta ha d'haver un objectiu clar del que es vol aconseguir. i penso que, des de fa temps ja, ens hem abonat a aquest tipus d'acció sense fer massa debat dels resultats que es treuen. Està clar que la fórmula es llaminera pq és "fàcil" de fer (amb poqueta gent pots fotre un bon sidral), s'aconsegueix una imatge combativa, és mediàtica malgrat que els mitjans ho treguin per a rajar, etc...
     Penso que en altres contexts aquest tipus de protesta te més sentit, com ara en una vaga general, tallar accessos a una fàbrica/empresa on hi ha treballadors en lluita, o estudiants tallant els accessos a la universitat...

     Però fer cremar pneumàtics per anunciar una vaga d'estudiants, no acabo de veure... al final acabes "cremant" una eina de protesta, per repetitiva i per mal emprada. 
     Potser seria més eficient muntar el pollastre a la mateixa uni, que és on hi ha el "target" que hauria de rebre el missatge directe, que són els estudiants. Els currantes, transportistes que van per la carretera segurament se la pelarà o potser estant molt a favor però que en treiem? (A part de la seva emprenyada). 

     Al mateix temps que penso que s'utilitzen certes accions contundents de manera molt gratuïta en segons quines manis.
     Penso que la violència és totalment legítima però no aporta res quan muntes el pollastre en el moment equivocat.
     Per exemple, no serveix de res convocar una mani en un 1er de maig si quan comences a desfilar comença a sortir gent, martell en ma, a rebentar-ho tot. Ei, ok, perfecte. Si aquesta és la consigna doncs endavant. Però la convocatòria d'una mani com la del 1er de maig (per exemple) hauria d'estar destinada per a treure la gent al carrer i nodrir de missatge polític el dia en qüestió (pancartes, cantics, agitació, pintades, accions, parlaments....).
     Però si es crea un clima d'inseguretat a la mani, "el poble" acaba marxant. I quan dic "poble" parlo de gent que no és militant segurament i que pot estar d'acord en el missatge, o gent militant que va amb els seus fills/filles. 
     I al final la mani en quedem els de sempre, si és que la mani acaba.. sense parlaments es clar...
     No és més fàcil muntar el pollastre el dia 30 d'abril (dia internacional del sabotatge) que el 1er de maig mateix?
     Ara m'he centrat en aquesta data, però és una crítica global. 
     El dia que li van volar l'ull a l'Esther Quintana la mani anava molt bé fins que va sortir un pelacanyes i va calar foc a un cotxe policial. La mani es va acabar en l'acte, i amb resultat que ja sabem. 
     No és qüestió de botiflerisme ni res per l'estil, però sovint em frustro amb la manera que esgarrem les nostres pròpies mobilitzacions.

     És la meva humil opinió 

     • pensa_i_actua!16.050 13 112👍 7.120
      Si sí, si amb la crítica global puc arribar a estar prou d'acord. La violència és una eina política que com a tal ha d'estar plantejada políticament, molt més selectiva del que a vegades passa a casa nostra, i jo d'anarquista insu d'aquests no en tinc pas res.

      Ara bé, tampoc oblidem que venim d'una tradició política que és la del socialisme, la dels moviments d'alliberament nacional o la del magma revolucionari (com li vulguis dir), on fins i tot l'eliminació física de l'enemic estava acceptada... i ara ens hem d'alarmar (i parlo ara en termes "ètics", no estratègics) per unes meres formes de cridar l'atenció, de cremar 4 pneumàtics? potser el problema és invers: fins a quin punt hem anat interioritzant el discurs de l'enemic sobre la condemna de la violència com a eina d'intervenció política.


      PS: Els saraus a les unis que dius ja passen, de fet hi ha unis que estan específicament dissenyades per a tenir saraus (cas de les universitats "autònomes") i allunyar aquests dels nuclis poblacionals, especialment capitals (Hobsbawn ho explica prou sintetitzat a "Revolucionarios"). El tema no és evitar aquestes demostracions de violència, sinó controlar-les i evitar que ningú s'assabenti d'aquestes.
      • Tomàs Calaixera13.110 12 159👍 360

       No penso que sigui qüestió d'interiorització del discurs de l'enemic.
       Està clar que al llarg dels anys el tipus de lluites van mutant, al mateix temps que la societat i els seus valors.
       Als anys 80 hi havia a europa i al món sencer un munt de grups armats actius i amb suport social prou reconegut. Actualment no en queden gaires. Independentment del motiu que ha portat a cadascun dells a la seva desaparació, està clar que la societat d'avui en dia te un altre tipus de tolerància.

       Penso que actualment vivim en una societat que tendeix a un individualisme extrem i una despolitització preocupant. Si donem un cop d'ull al nostre voltant no polititzat en podrem treure conclusions prou clares.

       I els mitjans de comunicació juguen un paper molt important en tot aixó. Quants cops haurem escoltat a un conegut, amic, familiar rajar de Veneçuela a la brava i els fas 4 preguntes i no saben que cony dir...
       Doncs com aquesta, milers.

       Potser soc jo que tinc una visió massa pessimista del tema, a més de ser prou crític amb certes estratègies que es porten.
   • catalàamallorca40.535 7 14👍 16.439
    Doncs ja et dic jo que tots els conductors que es veuen afectats pel tall de la carretera estan pensant el mateix: no els hauran apujat prou les taxes si es poden gastar els duros en rodes per cremar.

    Si ho fas fes-ho bé, deixant passar els cotxes de tant en tant com descriu en Buitraker més amunt.
    • pensa_i_actua!16.050 13 112👍 7.120
     Això és cosa de l'hegemonia absoluta del pensament ultra-individualista: "JO vull arribar a la feina en punt, JO vull que el metro no trigui (fora vagues a TMB!), JO vull marxar de viatge (fora vagues de controladors!)"... el JO sempre davant de qualsevol altre consideració i així podríem seguir, perquè normalment qualsevol protesta, manifestació o vaga genera efectes a tercers. Diré més, si no els genera, no cal que facis res: un tall on deixes passar cotxes cada x minuts ... quina classe d'efecte genera?

     Precisament l'objectiu concret dels talls és aconseguir ressó mediàtic mitjançant l'alteració de la "normalitat" (que després tinguis la comunicació millor o pitjor preparada és una altra història), no "guanyar suport social". El suport el guanyes en ALTRES terrenys, per exemple, en el cas Bolonya, obligant als cossos policials a mostrar la seva veritable cara... però talls d'aquests també hi havia (i camioners que sortien a l'AP7 amb barres de ferro perquè havien d'estar no sé on l'endemà també...), només cal que tiris d'hemeroteca.


     PS: Tu que crec que també ets historiador, pots citar una vaga d'aquestes que ara treiem tant de pit i tal que no generés conseqüències a tercers? per exemple, la famosa de la Canadenca... segur que no va generar efectes a tercers?
     • catalàamallorca40.535 7 14👍 16.439
      El mateix Jo individualista del que parles és el que empren els estudiants. JO vull una millora en l'educació i si per fer-ho he de fotre el dia (i qui sap si la feina) als demés mala sort.

      És evident que a totes les vagues hi ha hagut i hi haurà tercers que en surten perjudicats però si ho pots minimitzar molt millor. I si minoritzant aquests danys a tercers guanyes el seu suport et surt rodó. Perquè no ens enganyem, el suport de la gent no es guanya perquè al telenotícies vegin carregar els Mossos...
      • pensa_i_actua!16.050 13 112👍 7.120
       Res a veure: la lluita política és una lluita amb perspectiva col·lectiva, no individual. Els estudiants aquests segur que estarien millor dormint per exemple a les 7 del matí, i tampoc estan satisfent cap necessitat individual directa, sinó guiant-se (repeteixo, una altra cosa es que poguem debatre si és encertada o no) per un plantejament col·lectiu. És més, participar d'això els pot comportar conseqüències directament negatives (repressives) i tot i així ho fan. Això és l'antítesi de l'individualisme.

       I contràriament a com ho enfoques, jo entenc que tota batalla té uns determinats terrenys de "combat", i en cada terreny et marques un objectiu específic. Trinxant i incendiant el barri de Sants per Can Vies no crec que és guanyés més suport social que la campanya prèvia de manifestacions, xocolatades, marxes amb batucada i bastoners, etc. prèvia, però en canvi per l'objectiu concret de generar danys a l'enemic que l'obliguessin a moure's, era INFINITAMENT més eficient (BCN com a ciutat-aparador no es pot permetre dies de portades en flames). Amb el cas dels estudiants igual, al meu entendre: una cosa es buscar suport social i l'altra ressò mediàtic, i tot això amb uns ingredients de propaganda a la contra i mobilització mínima. Es pot especular el que es vulgui, però crec que no hi ha massa marge per fer coses diferents i aconseguir mateixos resultats (perquè els talls han estat notícia a diversos mitjans).


       PS: el suport de la gent es guanya quan enmig d'una confrontació en la que no té perquè ser part activa, empatitza amb un dels blocs confrontats. Si veus algú que la BRIMO l'està matxacant, tendeixes a empatitzar-hi. Per això la funció social dels mitjans és en primera instància tractar d'eliminar tota identificació amb els "revoltats" entre la massa, mitjançant perles de la seva literatura com "privilegiats", etc. que et portin a no considerar-los dels teus. Això és el que començarem a sentir dels estibadors si van a la vaga: "són uns privilegiats, no t'identifiquis amb ells que tu tens un treball precari i ells gaudeixen de privilegis, no són dels teus," etc.
 • pensa_i_actua!16.050 13 112👍 7.120
  Tenint en compte que aquests talls es fan al costat de centres universitaris, que el SEPC retuiteja totes les notícies relacionades, que hi ha això per aquest dijous, que és el que es fa cada any per atreure atenció mediàtica, etc.


  No sé, igual és una idea molt boja que desafia la vostra lògica de CNI-CNI-CNI però...ves que no tingui alguna cosa a veure

  http://www.sepc.cat/blog/2017/02/20/vaga-2m-prenem-el-carrer-per-recuperar-leducacio/


Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.222.871 missatges
 • 218.514 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat