Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El batlle de Celrà desafia l'exèrcit espanyol

__24318__ 20.381 8 👍 799

L'equip de govern de Celrà ha emès un ban per reclamar-ho i la CUP també demana a la batllessa de Girona que ho faciL’exèrcit espanyol ha comunicat als ajuntaments de Girona i Celrà que dilluns vinent faria maniobres militars per camins rurals dels dos termes municipals. El Ministeri de Defensa espanyol pretén desplegar una vuitantena de soldats i quatre camions lleugers tot terreny per la zona, en un exercici que anomenen ‘marxa d’enduriment’.

La CUP s’hi ha oposat. El batlle de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ja ha respost que de cap de les maneres no vol soldats recorrent el poble o el terme municipal. L’equip de govern ha emès un ban en què recorda que el novembre passat van aprovar una moció rebutjant la presència de l’exèrcit espanyol i creu que les maniobres no són res més que una estratègia per atemorir-los i laminar tots els passos que han fet en favor del procés sobiranista. ‘Fins ara no havien vingut mai a fer maniobres; no és casualitat’, diu Cornellà.

L’Ajuntament de Girona encara no s’hi ha pronunciat, però la CUP ja ha demanat a la batllessa, Marta Madrenas, que mogui fitxa i prengui mesures immediates per impedir la presència dels militars.

Al setembre la Diputació de Girona va aprovar una moció impulsada per la CUP en què s’acordava de ‘fer arribar a les instàncies militars de les comarques gironines la petició que cessin les maniobres militars en espais no estrictament militars, i promoure també que els ens locals actuïn de la mateixa manera’.http://www.vilaweb.cat/noticies/lexercit-comunica-que-fara-maniobres-militars-entre-girona-i-celra-i-lalcalde-els-respon-que-no-els-vol-al-poble/


És evident que és tota una provocació. Aplaudeixo l'actitud que han tingut a Celrà amb l'assumpte.  

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.088.229 missatges
  • 214.014 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat