Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Reingressa a presó per arrencar un cartell de l'AMI

Athene noctua 1.810 8 891 👍 729

Un pres en tercer grau arrenca un cartell independentista i ha de tornar a la garjola

La Policia Local de Sallent (el Bages) va denunciar dimecres als jutjats de Manresa el protagonista del vídeo (retirat de la xarxa) que va publicar NacióManresa, en què se'l veia arrencant amb violència un senyal d'entrada al poble amb el rètol "Municipi per la independència", per un presumpte delicte contra el patrimoni amb l'agreujant de sentiment d'odi.

Malgrat que, inicialment, hagués pogut semblar òbvia l'autoria dels fets, la policia ha explicat que sempre ha actuat en l'exercici de la protecció de drets i llibertats i amb "prudència, rigor, objectivitat, imparcialitat i neutralitat" segons els termes legalment previstos. La policia ha confirmat al diari que la publicació del vídeo va generar una allau de trucades i denuncies anònimes, de manera que, el passat dia 12 de febrer de 2017, quan es va tenir coneixement oficial dels fets, el cap de la Policia Local va ordenar l'obertura de diligències.

Realitzades totes les gestions policials corresponents per a la comprovació dels fets i la seva autoria, s'haurien conclòs les diligències amb la identificació d'una persona, que gaudia d'un tercer grau penitenciari i que respondria al nom de Raul M.P., veí de Manresa, tot i que havia viscut a Balsareny (el Bages), com a presumpte autor del delicte contra el patrimoni amb l'agreujant d'odi, atesa la seva vinculació amb altres actes de suport a la unitat d'Espanya. La policia de Sallent, per mitjà del seu cap Jaume Salinas, ha volgut agrair en un comunicat la col·laboració ciutadana l'interès i col·laboració mostrada.

L'autor dels fets reingressa a presó

Arran d'aquest i altres fets, segons ha pogut saber NacióManresa de fonts oficials, el jutjat va decidir suspendre dimecres el tercer grau penitenciari de què gaudia Raul M.P. i el mateix dimecres al vespre reingressava a presó, al centre penitenciari Lledoners, per acabar de complir una condemna anterior.

Raul M.P. va ser condemnat a 10 anys de presó per robatoris i delictes contra la salut pública -drogues- i feia poc més de 2 anys que gaudia del tercer grau d'una pena que vencia el 2021. Com a conseqüència d'altres investigacions i d'aquesta amb el rètol de Sallent, el jutjat va decidir suspendre-li el tercer grau i ha tornat a presó.

Font: Nació Digital

Et felicito, fill.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.110.176 missatges
  • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat