Fòrum

Campanya #DefensemDDHH contra la criminalització de la solidaritat amb Palestina

tolomón9.786 8 212👍 5.838

Denuncien nou activistes per demanar al Rototom que no contractés Matisyahu

Un centenar d'entitats reaccionen amb un manifest on consideren que "es tracta d'una acció legal amb l'objectiu de deslegitimar el compromís no-violent amb els Drets Humans a Palestina"El jutjat d'instrucció 19 de València ha admès a tràmit una querella criminal presentada pel president de la recent creada associació Comitè Legal para la Lucha contra la Discriminación, Abel Isaac De Bedoya Piquer, on es denuncia que nou activistes pels drets humans haurien comès delictes d'incitació a l'odi i/o amenaces durant la campanya que, l'agost de 2015, va reclamar "un gest de coherència" al Festival Rototom perquè no incorporés Matisyahu a la seva cartellera. El cantant ha donat suport a l'exèrcit d'Israel, després d'operacions sagnants com la de l'assalt a la Flotilla de la Llibertat.

El querellant ha dipositat 2.000 euros al jutjat per tal d'exercir l'acusació popular en una causa on ja s'ha citat a declarar com a testimoni l'organitzador del festival. L'esdeveniment cultural va ser l'epicentre de les crítiques a les xarxes socials aquell estiu, precisament per haver convidat un artista que en diverses ocasions havia donat suport explícit a les intervencions militars.

La campanya va reclamar "un gest de coherència" al Festival Rototom perquè no incorporés el cantant Matisyahu a la seva cartellera, l'agost de 2015

Acusen els nou activistes d'un presumpte delicte "de promoció i incitació pública a la discriminació i l'odi per motius referents a la ideologia, religió o creences, o subsidiàriament, per lesió a la dignitat de les persones per raons de la seva ideologia, religió o creences del capítol 510 del Codi Penal", el mateix article que la Fiscalia contra l'Odi acostuma a aplicar als grups neonazis. A més, també assenyala que s'hauria comès un presumpte delicte d'amenaces o coaccions. De Bedoya Piquer vincula els acusats amb les organitzacions Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) del País Valencià i Catalunya, i atribueix a aquestes entitats la "promoció de l'odi". Es tracta de la primera vegada que s'acusa activistes pels drets humans a través de l'article 510 del Codi Penal. Els fets s'han conegut just la setmana que, en resposta a la condemna del cantant de Def Con Dos, 200 catedràtiques i professores de dret penal han signat un manifest en defensa de la llibertat d'expressió.

Manifestació al Rototom el dia de l'actuació de Matisyahu / BDS País ValenciàTot i les afirmacions del querellant, els tuits –que són la base argumental de la causa– als que es fa referència denuncien el "sionisme" i no pas la condició religiosa del cantant: "Sabeu que @sunsplash invita a artistes sionistes i els pinta com a pacifistes", es diu textualment. A la definició de sionisme que trobem a la Viquipèdia s'assegura que "l'objectiu declarat des del començament serà expulsar els pobladors palestins natius per establir-hi una majoria de població jueva que faci viable el projecte d'Estat jueu", i per a argumentar-ho citen les paraules d'un dels ideòlegs del sionisme, Chaim Weizmann: "...els pobladors indígenes són com les pedres de Judea, obstacles que han de ser escombrats en un camí difícil". Malgrat tot, a la mateixa querella es reconeix que un dels acusats es va posar en contacte amb l'organització del festival per manifestar que l'artista "justifica crims contra la humanitat i assassinats" i això "és incoherent amb un festival que promou la pau i el respecte pels drets humans, com és el cas de Rototom". A la querella s'afegeix que alguns dels encausats assenyalaven el cantant com a "justificador d'assassinats de persones i de massacres de nens i nenes".
 

Reacció d'entitats i personalitats

La reacció no s'ha fet esperar, i un llarg llistat d'entitats i personalitats han signat un manifest “en defensa de la llibertat d'expressió i contra la criminalització de la solidaritat amb Palestina”. "Es tracta d'una acció legal amb l'objectiu de deslegitimar el nostre compromís no-violent amb els Drets Humans, que prové de la defensa de la llibertat, la igualtat i la justícia de la mateixa manera que la portaren a terme Rosa Parks, Martin Luther King o Nelson Mandela", asseguren les persones impulsores del text. En el manifest s'emmarquen les crítiques a Matisyahu en "un intens debat, en el qual les diverses opinions van poder aflorar, en exercici de la llibertat d'expressió i la legítima llibertat política.. Suposaren una interpel·lació, una crida a la coherència al Festival Rototom Sunsplash, de llarga trajectòria de compromís amb els Drets Humans i la pau".

Un llarg llistat d'entitats i personalitats han signat un manifest "en defensa de la llibertat d'expressió i contra la criminalització de la solidaritat amb Palestina"

En roda de premsa, les acusades han denunciat la situació al costat del catedràtic Javier de Lucas i Liliana Córdova de la Xarxa Jueva Antisionista Internacional Ijan, que s'han adherit a la campanya. De Lucas ha denunciat que la persecució que pateixen les activistes de BDS és un "escàndol i un disbarat jurídic". Per la seva banda, Córdova, filla de supervivents de l'Holocaust, ha recordat que els jueus de tot el món van demanar boicot, desinversions i sancions contra el règim nazi. En total, ja hi ha més de 1.300 adhesions de persones, grups i entitats al manifest Defensem els Drets Humans. 

Roda de premsa a a València, davant la Diputació i la Generalitat / Lluïso Garcia Llorens


Des de BDS Catalunya asseguren que "és una tècnica habitual vincular l'acció política del BDS amb finalitats antisemites per neutralitzar la creixent adhesió internacional a aquesta campanya de denúncia dels crims de guerra comesos per Israel, reconeguts per les més altes instàncies internacionals". En aquest sentit, els signants del manifest s'adhereixen "a les veus de personalitats com el científic Stephen Hawking, el premi Nobel de la Pau Desmond Tutu, el supervivent del camp nazi de Buchenwald i participant en la redacció de la Declaració Universal dels Drets Humans, Stéphane Hessel, o supervivents de l'Holocaust com Hajo Meyer, Hedy Epstein, Suzanne Weiss, Alfred Grosser o Chava Folman Raban que criden per la fi de la colonització, l'ocupació i l'apartheid a Palestina".

Entre les signatures, hi destaquen els cantants Xavi Sarrià o Marina Abad, l'humorista Facu Díaz, el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya David Bondia o el catedràtic de filosofia del dret Javier de Lucas. És significativa la presència a la llista d'organitzacions amb activistes jueus, com Junts (Associació Catalana de Jueus i Palestins) o Xarxa Jueva Antisionista Internacional, així com d'entitats amb una llarga trajectòria en la defensa dels drets humans com Sodepau o Novact. 

FONT: https://directa.cat/denuncien-nou-activistes-demanar-al-rototom-que-no-contractes-matisyahu

Respostes

Configuració
 • tolomón9.786 8 212👍 5.838
  Comunicat de la campanya:

  Campanya per la llibertat d’expressió i contra la criminalització de la solidaritat amb Palestina

  Dóna suport als Drets Humans, dóna suport a la llibertat d’expressió

  DEFENSEM ELS DRETS HUMANS

  Campanya per la llibertat d’expressió i contra la criminalització de la solidaritat amb Palestina #DefensemDDHH
  Nosaltres, defensores dels Drets Humans i de la lluita no violenta del poble palestí pels seus drets establerts per l’ONU, hem estat acusades de delictes en relació amb els esdeveniments que van tenir lloc a l’agost de l’any 2015 durant el festival de reggae Rototom Sunsplash a Benicàssim. Considerem que això és una violació flagrant de la llibertat d’expressió i un intent de criminalitzar i reprimir el nostre dret democràtic a la defensa dels Drets Humans tant als nostres territoris com internacionalment.
  Hem estat acusades per Abel Isaac de Bedoya de cometre actes de coaccions, amenaces i incitació a l’odi arran de la nostra campanya pacífica per convèncer el Festival Rototom Sunsplash de cancel·lar la invitació d’un artista amb un historial de defensa de crims de guerra i de violacions greus dels Drets Humans, d’incitació a l’odi racial, de negació de l’existència del poble palestí, i amb documentades connexions amb grups extremistes i fonamentalistes violents. La identitat de l’artista mai no ha tingut cap tipus de rellevància en la nostra campanya. Considerem que qualsevol persona -independentment de la seua identitat- que defensa i/o col·labora amb aquest tipus de crims extremistes, racistes i violents no és coherent amb un festival, com el Rototom Sunsplash, que té una llarga trajectòria de compromís amb la pau i els Drets Humans.

  Tota la nostra campanya destinada a convèncer el festival de que cancel·lara la invitació d’aquest artista es va dur a terme a través de canals públics com Twitter, en exercici de la nostra llibertat d’expressió i de l’acció política legítima no violenta. En l’estiu de 2014, l’any anterior, les bombes israelianes queien sobre Gaza i assassinaren més de 2.100 persones (incloent més de 500 xiquetes i xiquets). En aquelles setmanes, l’organització del Fòrum Social del Rototom Sunsplash va convidar BDS País Valencià, grup al que pertanyen algunes de les acusades de hui, per participar en el seu fòrum de debat. Allà vam estar acompanyades del periodista David Segarra, supervivent de l’assalt de l’exèrcit israelià a la Flotilla de la Llibertat al 2010, en el qual van ser assassinades 10 persones. Matisyahu va justificar aquest atac que quasi acaba amb la vida d’aquest periodista valencià.

  El lletrista de l’artista, Ephraim Rosenstien, és ell mateix un colon en una colònia il·legal de Cisjordània. Rosenstien està vinculat a Honenu, una organització israeliana que defensa el terrorisme dels colons que diàriament ataquen la població palestina per expulsar-la de les seues terres. El mateix Matisyahu, un mes després del Rototom 2015, va donar-se la mà alegrement amb un líder dels colons a Cisjordània mentre afirmava “vam guanyar la batalla” (del Rototom). Les colònies israelianes de Cisjordània no només violen el dret internacional i han estat condemnades recentment pel Consell de Seguretat de l’ONU en la seua resolució 2334 del 23/12/2016, sinó que acullen a colons que ataquen violenta i quotidianament la població palestina, com el colon israelià que va cremar vius fins la mort un nadó palestí de 18 mesos, sa mare i son pare menys de tres setmanes abans de l’inici del Rototom 2015. No podem oblidar tampoc com Matisyahu va posar la seua música i el seu treball al servei de l’organització d’Amics de l’Exèrcit Israelià (FIDF), que recapta fons per a l’exèrcit de l’Estat d’Israel, que va massacrar, reiterem, més de 500 xiquetes i xiquets de Gaza a l’estiu de 2014.

  Considerem que aquestes falses acusacions contra nosaltres són part d’una estratègia molt més àmplia, finançada i dirigida per Israel i els seus grups de pressió, per criminalitzar les campanyes pacífiques i els suports als Drets Humans del poble palestí, i, en particular, dirigida contra el moviment Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) per la llibertat palestina, la justícia i la igualtat. Evocant el període més fosc de la repressió a la Sud-àfrica de l’apartheid, l’estratègia d’Israel contra el BDS empra la guerra legal, l’espionatge i una intensa propaganda.

  Impulsada el 2005 per més de 170 organitzacions de la societat civil palestina, el moviment de Drets Humans BDS fa una crida a les persones de consciència, les organitzacions de la societat civil, confessions, sindicats i col·lectius de base d’arreu del món per aplicar una pressió no violenta al sistema d’ocupació, apartheid i colonització d’Israel amb l’objectiu d’aconseguir l’aplicació del dret internacional i dels Drets Humans.

  El moviment BDS s’inspira en la lluita sud-africana contra l’apartheid i en els boicots internacionals que van ajudar a assolir els seus objectius, així com en el moviment pels drets civils de Rosa Parks, Martin Luther King o Nelson Mandela.

  Respectem els principis del moviment BDS, que rebutja totes les formes de racisme, inclòs l’antisemitisme. El suport jueu al BDS ha augmentat considerablement en els últims anys, especialment als Estats Units, on una enquesta realitzada al novembre de 2014 per part d’un lobby d’Israel revelava que el 46% dels homes jueus estatunidencs no ortodoxos menors de 40 anys donen suport a un boicot total a Israel.

  S’estiga d’acord o no amb el moviment BDS i amb les seues tàctiques, cal acceptar que la defensa dels drets palestins en virtut del dret internacional a través d’un moviment no violent, inclusiu i antiracista, com és el BDS, és absolutament legítim sota la llibertat d’expressió. Aquesta és precisament la posició oficial de la Unió Europea (UE).

  Federica Mogherini, cap de la diplomàcia de la UE, va dir: “La UE es manté ferm en la protecció de la llibertat d’expressió i la llibertat d’associació d’acord amb la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, aplicable en el territori dels Estats membres de la UE, incloent les accions de BDS realitzades en aquest territori. La llibertat d’expressió, tal com se subratlla en la jurisprudència de la Cort Europea de Drets Humans, també és aplicable a la informació o les idees que puguen ofendre, xocar o pertorbar l’Estat o qualsevol sector de la població.”

  A més de la UE, els governs de Suècia, Irlanda i Països Baixos, així com les principals organitzacions internacionals de Drets Humans, entre elles Amnistia Internacional, la Federació Internacional de Drets Humans i la Unió de Llibertats Civils Americana (American Civil Liberties Union), han defensat el dret de cridar al boicot contra Israel com una qüestió indissociable de la llibertat d’expressió.

  Donen suport o atenen el BDS personalitats internacionals del pes del científic Stephen Hawking, el Premi Nobel de la Pau Desmond Tutu, el supervivent del camp de concentració nazi de Buchenwald i coautor de la Declaració Universal dels Drets Humans, Stéphane Hessel, o supervivents de l’Holocaust com Hajo Meyer, Hedy Epstein, Suzanne Weiss, Alfred Grosser i Chava Folman Raban, els quals han demanat la fi de l’ocupació, l’apartheid i la colonització a Palestina. A l’agost del 2014, centenars de víctimes jueves de l’Holocaust van demanar el “boicot complet” a Israel.

  Com a defensores moralment coherents dels Drets Humans, denunciarem i farem públiques les manipulacions i mentides llançades contra nosaltres pel lobby d’Israel i els seus partidaris a l’Estat espanyol i cridarem a la mobilització de les xarxes de suport mutu i solidaritat. Tota aquella persona a qui l’importe la protecció dels Drets Humans i dels drets polítics, especialment el dret a la llibertat d’expressió, veurà aquesta caça de bruixes contra nosaltres com una amenaça al principi de la llibertat d’expressió i un intent de silenciar la solidaritat amb les causes dels Drets Humans, com la causa del poble palestí.

  Us demanem nodrir aquesta xarxa de solidaritat. Signa i fes córrer la veu.

  Per signar/adherir-te/dona suport, envia un mail posant com a assumpte el teu nom, cognoms i professió (o el nom de l’organització) a defensemddhh@gmail.com
  Gràcies!

   
  • llevantdemallorca16.748 11 97👍 2.859
   No, calla, que ara Hezbollah és una ONG pacifista. Que li donin el Nobel de la Pau! (Total, ja el té Obama)
  • MLC7.143 3 298👍 5.135
   Entenc que aplaudeixes ambles orelles l'afirmació de Chaim Weizmannque es cita al text: "...els pobladors indígenes són com les pedres de Judea, obstacles que han de ser escombrats en un camí difícil"

   Quan algú diu que t'escombrarà com una pedra, suposo que és legítim aliar-se amb el dimoni per tal de sobreviure.

   Els sionistes són els moderns nazis com demostra la frase citada.
   • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
      No he aplaudit res amb les orelles (les meves no són de pàmpol com les teves) ni molt menys eixa afirmació que t'inventes.
      Els moderns nazis i curts de gambals sou els qui us feu passar per esquerrans i defeneu una política que sempre ha estat bel·licista, antisemita i nazi: la dels dirigents palestinencs.
      Feu igual atacant Israel que els espanyols atacant Catalunya, acuseu les víctimes del nazisme de nazis.

      Rajoy amb vosaltres http://a-com.es/2016/12/25/la-grave-irresponsabilidad-del-gobierno-rajoy-en-la-onu-y-su-traicion-a-nuestro-aliado-israel/

      Israel votà contra Franco:
      Les esquerres catalanes i l’Estat d’Israel http://blocs.mesvilaweb.cat/jrenyer/?p=116244
      Nabil Haalki, un ciutadà àrab d'Israel i veí de Jerusalem, explica una anècdota en clau d'humor sobre el suposat "apartheid" que pateixen els àrabs. https://www.facebook.com/acaicat/posts/10154041573947909
    • MLC7.143 3 298👍 5.135
     És evident que el sionisme preten substituir la población indígena de Palestina per jueus arribats de tot el  món. Pots penjar mil anècdotes de palestins comprats, però també és evident que milions de palestins viuen en camps de refugiats perquè els van fer fora de cada seva.

     Abans o després tornaràn perquè la legislació internacional sobre refugiats és clara. Només el poder dels EUA permet que s'ho passin pels collons.

     I no hi ha cap suposat apartheid, sinó un verdader apartheid. Els palestins passen per carreteres diferents, només poden votar en un percentatge molt petit, etc.

     I si la cita és falsa, explica que t'ho fa pensar. O és una pura suposició. Perquè els nazis que inventar el sionisme al segle XIX dubto que tinguessin cap vergonya en dir això o coses pitjors, perquè llavors era normal pensar en colonitzar o tancar nadius en reserves.
     • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
        Els "esquerrans" defensors de Palestina sou la gent més penosa que corre pel món: entre tants pobles oprimits trieu el més neonazi.
        Per altra banda traïu Catalunya, ja que mentre Israel quasi segur que donarà suport a la independència catalana, el govern palestinenc, subvencionat per Rajoy, s'hi ha mostrat contrari ben clarament i públicament per declaracions del seu ambaixador.
       
        En fi, no tinc paraules per a gent que fa coses així. No vull gastar-hi ni sal·liba.
        Creu i ratlla.
     • alexpv429 1👍 197
      I a Catalunya la immersió lingüística és un apartheid i una amenaça contra el castellà. 
      Vinga! 
      Partits antisionistes i panarabistes al parlament d'Israel. Apartheid. 
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_Israel

      Israel no és pas senzill d'entendre 
      http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/05/10/5-facts-about-israeli-christians/

      I et engantxaria un enllaç sobre l'extremisme religiós musulmà i el nacionalisme àrab però malauradament és en xinès (abans de la etiqueta: no m'importa que les persones siguen musulmanes sinó la seua cultura.)
      • Gínjol9.860 2 209👍 3.129

       Cal recordar que al 1948 quan Israel declarà la independència els jueus foren expulsats de quasi tots els països musulmans i hagueren de refugiar-se al nou Estat independent. Això no ho diuen.
       Però no fan de refugiats com fan els palestinencs per fer propaganda i recaptar ajudes internacionals.
       El sionisme és el nacionalisme jueu i Israel, estat sionista multicultural, la garantia per als jueus contra la persecució i l'extermini a què els han sotmesos durant dos mil anys.
     • llevantdemallorca16.748 11 97👍 2.859
      Poden venir a Catalunya els 5 milions de futurs refugiats jueus., no?

      #elsjueusalmar
      • MLC7.143 3 298👍 5.135
       La desgraciada idea decimonónica del segle XIX de fer un estat colonial jueu a base de fer una neteja ètnica de la població nativa només pot acaba malament.

       Israel ha suposat la desparició, un verdader geocidi cultura, de pràcticament totes les comunitats jueves  del món amb les seves llengües i cultures, per tal de crear un camp militar amb una llengua inventada. Han fet tabula rasa de tot el patrimoni cultural jueu.

       Però només són un 50% de la població que hi viu a Palestina i després d'expulsar a la meitat dels natius. A la llarga, quan la democràcia ho permeti, els exiliats tornaran i els jueus es quedaran en minoria.

       És qüestió de temps.
       • llevantdemallorca16.748 11 97👍 2.859
        "Llengua inventada" com a argument per a demanar la desaparició de l'Estat d'un poble... Bé, més que argument, complement ideal a un libel.

        A mi em sembla genial que odiïs els jueus tant com per a negar-los decidir el seu destí, que existeixin, però que no es governin, de ciutadans de segona de països que els van voler exterminar, però no vagis de bona persona.
        • MLC7.143 3 298👍 5.135
         Les males persones sou els que justifiqueu pràctiques tant brutals com la neteja ètnica, el robatori de terrres, l'assassinat impune de miles de nens, l'apartheid jurídic, etc perque ho fan "els vostres".

         Jo justament valoro tant les cultures jueves i les seves llengües com el jidish, el NENA, el ladí i tantes altres que lamento la seva perdua irreparable en nom d'una llengua tan inventada com l'esperanto.

         Jo tampoc nego als jueus el poder decidir el seu desti, però que no ho poden fer sobre la terra d'altres. La idea que algú pot reclamar una terra després de casi 2000 és tan ridícula que no hi ha cap altre cas,malgrat que hi ha pobles amb molts més drets.


         Que en penses de que els sioux o els comances recuperin les seves terres? Perquè aquests no basen els seus drets en un llibre religiós sinó en tractats signats pel govern dels EUA.

         Creus que un suposat poble descendents dels visigots, com podrien ser els tatars de crímea, té dret a conquerir Catalunya i fer als catalans les barbaritats que els jueus han fet als palestins?

         No és que jo vulgui als jueus com a ciutadans de segons, és que tu els vol com a raça superior que pot fer allò que a ningú se li permet.
        • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
         Els "antisionistes" en el fons solen ser espanyolistes i odien "els nacionalismes" (sense Estat).
         També diuen que el català o l'èuscar són llengües "inventades" de laboratori.
         Ja sabem com són.
         • MLC7.143 3 298👍 5.135
          Justament els que defenseu el tracte que l'estat d'Israel dona a la població nativa de Palestina, a la queno reconeix ni el dret de viure on ha nascut, no teniu cap dret moral a demanar un tracte diferent per catalans o altres minories.

          Per quina raó els espanyols no poden tractar-nos als catalans com els jueus tracten als palestines? Si Rajoy decideix aplicar les polítiqus israelianes, com podeu protestar, si defenseu que són democràtiques?

          I sobre l'hebre, buca exemples millors o calla. En el cas  del català o del basc, el que es qüestiona és la creació de l'estàndard, no la llengua mateixa.

          L'hebreu bíblic només té uns pocs milers de paraules i no se sap com es pronunciava. Per això, literalment s'han inventat el 90% de les paraules i la pronuncia és de tipus europeu i no semític.

          • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
             Quantes calúmnies fas servir perquè et quadri la demagògia.
             On he defensat jo cap maltracte?

             Si u està punxant contínuament a un altre que té un garrot més gran, allò fàcil d'esperar és que acabi rebent.
             Però són Aràbia Saudí i altres estats islamistes els que porten "líders palestinencs" (la majoria dels quals no han pas nascut a Palestina) per fer interminable l'odi i la violència i no acceptar cap pau, ni tan sols quan els oferien la meitat de Jerusalem.
             Palestina els serveix de "Gibraltar" per galbanitzar unes masses incultes i fanatitzades, tal com a Espanya fan servir Catalunya ara i quan Franco Gibraltar.
             Sacrifiquen els palestinencs pel panarabisme islamista que volen escampar.

             L'hebreu sempre s'ha parlat, sols que durant molts segles de manera minoritària (rabbins, erudits, etc...). No ha estat mai una llengua "del tot morta".
             Igual que el llatí o el sànscrit, no han estat mai llengües del tot mortes.
          • MLC7.143 3 298👍 5.135
           Comparar el cas de l'hebreu modern amb el del llatí o el s'ansccrit és un disbarat lingüistic.

           L'hebreu modern  no és l'antic amb vocabulari nou, és una llengua diferent inventada. La fonètica és europea i no semítica perquè s'han perdut les faringals, la gran majoria del lèxic no existeix en hebreu antic, etc.

           I per cert, l'hebreu antic no era hebreu, sinó cannaneu. La llengua dels hebreus la van perdre i van adoptar la de la població nadiua. Encara que sembli mentida,ara mateix els palestins són més descenedents dels antics parlants d'hebreu que no els colons jueus.

           Parlar d'odi com una cosa inculcada per Àrabia Saudi és ridícul si veiem com els jueus van robant les terres una a una i expulsant als palestins d'allà on han nascut.

          • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
             Els jueus compraren les terres. Els àrabs els les venien.

             Quan el 1948 els àrabs agrediren el nou Estat d'Israel i perderen foren les autoritats palestinenques les que van dir a la població àrab de retirar-se, malgrat que els jueus no mataven població civil.
             Foren les autoritats àrabs les que promogueren la retirada i no volgueren signar cap pau.
             Que s'ho mengin amb patates.

             On són els refugiats alemanys de Prússia o Silèsia de la II Guerra Mundial?
             Doncs la majoria a l'actual Alemanya: perderen les terres perquè llur país agredí i perdé la guerra. Ara no reclamen res a Polònia ni a Rússia.
             En canvi, Palestina sí.
             Ja s'ho faran, no cal ni moure un dit.
             Al món hi ha molts altres pobles oprimits: amerindis, igbos, berbers, kurds, tibetans, etc... que mereixen molt més la nostra solidaritat internacionalista.

             Però vosaltres sols us solidaritzeu amb els que surten a les TVs (capitalistes), que sempre dediquen molta atenció a Palestina-Israel i no gens a la resta de pobles oprimits.
           Potser perquè els petrodòlars els omplen les butxaques.
       • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
        Neteja ètnica fou la que van fer els estats musulmans que van expulsar quasi tots els jueus que hi vivien el 1948 quan es declarà la independència d'Israel (i els àrabs l'agrediren sense provocació prèvia).

        Israel Conducted No Ethnic Cleansing in 1948 http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.746676?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

        Hamas: Vote for Us or Burn in Hell https://www.gatestoneinstitute.org/8670/palestinians-local-elections#.V62ZvWHnHPk.twitter

        Fatah Makes Incendiary Facebook Claim of Killing 11,000 Israelis http://www.nytimes.com/2016/08/05/world/middleeast/fatah-makes-incendiary-facebook-claim-of-killing-11000-israelis.html?_r=0

        Nabil Haalki, un ciutadà àrab d'Israel i veí de Jerusalem, explica una anècdota en clau d'humor sobre el suposat "apartheid" que pateixen els àrabs https://www.facebook.com/acaicat/posts/10154041573947909

        How a Muslim also became a Zionist http://blogs.timesofisrael.com/how-a-muslim-also-became-a-zionist/

  • Buitraker2.194 1 795👍 2.083
   Si no fos pel Gloriós Exèrcit Roig, dels jueus avui en dia no se'n cantaria ni gall ni gallina, perquè els nazis els haurien exterminat a tots.
   Tots els prosionistes del Racó li haurieu d'estar fent un homenatge setmanal al camarada Stalin. Si és que de debò sou amics del poble d'Israel, que sabeu apreciar i valorar qui va ser el salvador real dels jueus; i no pas uns cultural warriors de pà sucat amb oli, que és el que sou.
   Bé, el llevantdemallorca no cal que ho faci, perquè, què en podem esperar d'un paio que ni la seva pròpia mare el suporta? Em fa recordar aquell acudit, d'un tio tan desgraciat que el va parir una gossa perquè a la seva pròpia mare li feia fàstic. I no sé com s'acaba l'acudit.

   • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
      Segons conta la filla de Stalin, Svetlana, son pare era antisemita (tenia molta tírria a més als vells bolxevics jueus com Trotski i altres), si bé no fins al grau de matar-los per ser jueus com feien els nazis.
      Stalin era més de matar al·leatòriament.

      Me la bufa el teu gloriòs Exèrcit i quant a política internacional, nacional i el Racó tampoc són per a mi prioritats vitals.
      El món és un femer ple de bojos i poc més, i el Racó, ni te cuento...
       
      I deixa d'odiar, que d'això només en trauràs pedres al fetge.

      
   • llevantdemallorca16.748 11 97👍 2.859
    Ets molt pobre, d'arguments i d'esperit. No et reporto el missatge perquè l'esborrarien i no podrien veure com de miserable ets.

    • Nou Barris14.997 7 122👍 8.534
     Tranquil, entenem que per a un anticomunista més aviat curtet de gambals, com és el teu cas, és tot un trauma haver de reconèixer que fou l'Exèrcit Roig qui derrotà el Tercer Reich i salvà milions de jueus.

     Ja ho acabaràs assimilant.
 • Almirall9X2.125 2 808👍 2.202
  Sense manifestarme en favor de Israel he de dir que la majoria d'actitus criminalitzadores i anti-llibertat d'expressió que veig a casa nostra són contra qualevol que es declari simpatitzant dels jueus o d'Israel...
 • Ius Novum1.452 1 996👍 2.354
  Les meves felicitacions al magistrat del 19 de València.

 • Gínjol9.860 2 209👍 3.129

  Israel votà contra Franco:
  Les esquerres catalanes i l’Estat d’Israel
  http://blocs.mesvilaweb.cat/jrenyer/?p=116244

  Espanya, molt preocupada pel possible suport d'Israel a un Estat Català #DretaDecidir
  http://www.xarxaindepe.org/2017/02/espanya-molt-preocupada-pel-possible.html

  Terricabras: ‘Israel podria ser dels primers a reconèixer una Catalunya independent’
  http://www.vilaweb.cat/noticies/terricabras-israel-podria-ser-dels-primers-a-reconeixer-una-catalunya-independent/

 • Livius1.412 1👍 591
  Aquí es veuen els que defensen l'autodeterminació dels pobles com a dret humà i els que ho veuen com a dret català.


  Edit: Abans d'ahir van sentenciar a un soldat israelià per disparar al cap d'un home ferit i indefens 18 mesos de presó. 18 mesos. Als nens que llencen pedres a tancs els tracten centenars de vegades pitjor.
 • Gínjol9.860 2 209👍 3.129

  La “intel·ligència” de l’esquerra internacionalista antifeixista és tal que, entre tants pobles oprimits del món, dediquen el 90% dels seus esforços al més neonazi de tots: Palestina, que té dos best-sellers: l'Alcorà i el "Mein Kampf" i dos partits majoritaris declaradament judeòfobs (antisemites), tots dos vinculats al feixisme.

  Israel votà contra Franco, per això els trolls a sou d'Espanyistan són anti-Israel:
  Les esquerres catalanes i l’Estat d’Israel
  http://blocs.mesvilaweb.cat/jrenyer/?p=116244  • Rockafort294👍 135
   Ja que penges les teves estúpides imatges per justificar crims inhumans et deixo quatre enllaços aleatoris, et podria possar milers de documents de tota mena dels darrers 50 anys de genocidi però és tan obvi que no cal, o ets un freak indocumentat o estàs a sou i francament no se que és pitjor.
   Per cert, has vist qui està al mateix bàndol dels petrodolars a Siria ignorant?
   Pot ser algun dia et tancaran a un camp de concentració, mataran a la teva família després de violar-la i així podràs compendre el patiment de les victimes enlloc de defensar al botxins.

   https://youtu.be/GdnXMBpKrMg

   https://youtu.be/2UXiYqXgJbs

   https://youtu.be/btekFlG572c

   https://youtu.be/I8oLnh6lXk8


   • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
    Els propalestins soleu ser uns antisemites inconscients, uns "esquerro-feixistes" rabiüts i sense matisos, i a més treballeu contra els interessos catalans i la nostra supervivència com a nació.
    • Rockafort294👍 135
     Mare de Déu!
     Tens raó! No me'n havia adonat!
     Som-hi tots a matar palestins i els que quedin vius a camps de concentració!
     Així serem molt més catalans!
     • Gínjol9.860 2 209👍 3.129
        Deveu anar a cursets de manipulació.

        Ací ningú no ha parlat ni de matar ningú ni de camps de concentració.

        Ara bé, els vostres palestinencs duen banderes nazis, lligen el "Mein Kampf" i volen "llençar els jueus al mar". I vosaltres, suposats rabulussiunaris els defenseu.

        Fins i tot feministes, GLTB, comunistes i anarquistes àrabs de la zona es refugien a Israel fugint de l'integrisme musulmà de Hamàs, Hezbul·lah i altres grups nazi-terroristes musulmans.
        Però vosaltres, suposats esquerrans, ataqueu el país que obre les portes a aquesta gent perseguida per la intolerància islamista.

Publicitat

Fòrums

 • 8.856.752 missatges
 • 206.500 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat