Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

"Catalanoparlant i castellanoparlant"? No, gràcies!

GICA 1.539 13 975 👍 512

"Catalanoparlant i castellanoparlant"?

Jo no ho he fet servir mai. Per a mi només hi ha catalans i espanyols que, malauradament, viuen a Catalunya. O, si us ho estimeu més, catalans i estrangers.

Fou l'invent dels 70 que fou aplicat rigorosament pels mestres i professors de català a partir del setembre del 1978. Mentre la mainada espanyola - ells es deien castellans sense cap vergonya i llurs pares també - es referia als catalans com aquells companys de classe que parlaven català amb els pares, les directives, els llibres i tot l'establishment català utilitzava el mot castellano- i catalano- parlant. Una vergonya i una falsedat sociolingüística que només volia tapar la realitat. Quina era, doncs ?:

Doncs que Catalunya - els catalans - com a país amb un territori propi havia rebut una immigració massiva espanyola i a aquests se'ls havia d'afegir tota la massa de funcionaris del poder ocupant militar espanyol, els colons, si voleu.

Suïssa també va rebre als 50-60-70-80 una arribada massiva d'estrangers. Ara en tenen més d'un milió. Molts suïssos són d'origen estranger naturalitzats. Mai se li acudiria a un suís parlar-ne amb un altre mot que no fos "estranger". A Catalunya fa por utilitzar-lo.

L'objectiu del poder ocupant militar espanyol és evident i d'aquí uns anys se sabrà que tot fou planificat. La destrucció de la immersió lingüística accelererà simplement el procés de desaparició o minorització del català a la societat.

35 anys de falsa immersió i de manca total de política lingüística han produït una autoestima lingüística molt feble. I encara pitjor: no han fet mai cap campanya estimulant a parlar només català. La por els ha tenallat i els tenalla encara.

És tard per començar a fer-ho?

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.090.134 missatges
  • 214.072 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat