Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Tots els cristians evangelistes són així o aquest concretament és d'una secta?

Lukaks 1.091 2 👍 1.078
Bé, ahir vaig parlar amb un evangelista, i aprofití l'ocasió per aprendre un poc de la seua religió i la seua visió del món.
Em digué que ell era evangelista pentacostal, i aquesta branca pel que sé no és xicoteta precisament. Com tota religió es subdivideix en més branques, però vaja, que en principi no és de cap secta d'aquestes que tenen congregacions d'unes poques desenes de persones sense reconeixement de cap altra església. Al principi era tot molt correcte, que si defensar la paraula de Jesús, que si criticar les jerarquies catòliques i l'interés per la opulència... Car, després començaren a eixir els draps bruts del seu pensament. Considerava que els catòlics eren satànics, que Israel segueix sent el poble escollit per Déu perquè ho diu la Biblia, que l'evolució és una mentida, que ha vist amb els seus ulls miracles de gent malalta de la seua esglèsia que es curava per obra de Déu, que Satan es personificarà a la Terra abans de que passe la meitat d'aquest segle, que Jesucrist vindrà a salvar-nos, bé, a mi no i a la majoria de vosaltres tampoc, només als qui s'arrepentisquen de la seua vida de mal cristians i s'adrecen pel camí evangelista, que Eva fou creada de la costella d'Adan, que Déu arrasarà la Terra per sodomites però aquest cop no hi haurà supervivents, que paguen un 10% del que guanyen a la seua església... Bé, realment, ja no anava a l'església i deia que estava sent un mal cristià i que es masturbava mirant porno de lesbianes però que estava a temps d'arrepentir-se. Lo que més em va sorprendre era la literalitat amb la que interpretava la Bíblia. Això i que donava suport a Donald Trump, clar.


He mirat per internet però em costa molt entendre el món evangelista; les discussions que tenen entre corrents evangelistes són dogmàtiques i els criteris que utilitzen per delimitar entre secta i església són irònicament sectaris, i al remat tot el que no siga la seua església és una secta. Així que passe de perdre més el temps cercant a google. Només vull saber si tot això és normal al món evangelista o és que la seua congregació és una secta. Simplement per curiositat, no vinc a faltar el respecte a ningú. Gràcies!

Respostes

Configuració
 • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
    Els protestants (evangèlics) de l'Estat espanyol es declaren públicament favorables al dret d'autodeterminació i al dret de decidir de Catalunya: http://www.iee-es.org/blog/blog/los-protestantes-tambien-por-la-autodeterminacion/
 • TUTTLE 2.398 13 745 👍 1.567
  Bé, com aquell diria... "són una religio de pau"...
 • Tioronnie 2.211 5 789 👍 992
  Primer de tot, els cristians evangèlics, protestants pels amics catòlics, no tenen un Papa ni cap jerarquia mundial, són congregacions locals.

  Els evangèlics tot el que fan es basat en la Biblia, concretament en el Nou Testament.

  Com a totes les branques del cristianisme, hi han sub-branques radicals i algunes fins i tot tenen un comportament sectari i fan ús de certs ''poders'' (fer caure files de gent bufant-los, fer ploure or, suposades llengües ''angelicals'') per tal de arroplegar gent de mentalitat dèbil i desesperada. 

  Una església i amb església em refereixo al terme real (un grup de persones cristianes) no un edifici, que sigui realment cristiana, MAI forçara a ningú a creure rés.

  Cal dir que dintre del Pentecostalisme hi han il.luminats que es dediquen a estafar a la gent i fer-se rics amb certs ''poders'' i etc... Teniu que tindre en compte que en el Protestantisme no hi ha en general un papa o una jerarquia dura que controli tot. 

  En fi, ni tot són flors i violes ni els cristians són perfectes.

  PD: Jo sóc evangèlic.

 • Desconfiat 3.828 3 531 👍 3.993
  Els protestants en general són una secta fanàtica. 
 • Faraday 740 👍 473
  Ostres, com sou els religiosos! 
  Comparteixo amb en Lukaks aquestes ganes de "perdre" el temps debatent les creences dels feligresos. Curiositat. Ja sabeu el que diuen: "Per guanyar a l'enemic cal entendre'l".
  • the_west_rulez 13.609 2 147 👍 12.060
   Lukaks aka Albufaire.
  • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
     El cristianisme només es pot entendre des de dins, és a dir, essent cristià.

     Vosaltres no l'entendreu mai des de fora, us en fareu caricatures grotesques.
   • tut Usuari sumador 1.585 7 958 👍 431
    És que el déu de la biblia és pueril i malcriat. Demanar-li a un pare que matí el fill per demostrar la seva fe...
    • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264

       El cristianisme no és una qüestió ni racional ni antiracional, sinó de praxi.
       Com la música, no és racional ni irracional, sinó una mena d’art.
       Si no hi ha praxi hom no pot copsar la realitat oculta.

       “Les Escriptures no ens han estat donades per augmentar el nostre coneixement sinó per a canviar les nostres vides” (Dwight Lyman Moody, 1837-1899, evangelista estatunidenc).

     https://bracosoberts.wordpress.com/2015/09/07/cristianisme-sens-religio/

       El Déu de la Bíblia no es comprèn (mínimament) si no és a través de la praxi interior, si Ell no et crida i et transmet el seu Esperit, diguem-ne "assessor".
       Segurament sona estrany però funciona: milions de persones a través de molts segles ho hem experimentat d'una manera viva i inconfusible.

       Dir que tots estem bojos o que som massa impressionables no ho pot explicar, ja que hi ha cristians de tota mena i ofici.

       El cristianisme és una fe de la fondària humana per això només des de la sinceritat i l’empatia amb les desgràcies alienes pot ser comprès.
       La gent benestant i còmoda tendeix a la superficialitat i la mol·lície, és en general la tendència natural humana.

       El cristianisme és un optimisme desenfrenat: la Bondat i la Intel·ligència governen l’Univers i ofereixen la Humanitat paranoica de tornar a l’equilibri per un simple acte de fe en l’Amor Perfecte.

       “La religió cristiana, que sembla no té per objecte més que la felicitat de l'altra vida, ens fa també feliços en aquesta” (Montesquiu, 1689-1755, escriptor i polític).

   • Faraday 740 👍 473
    Dins? Fora?
    Jo no em creo carictures de res, jo només veig el que hi ha: cantradiccions, hipocresies i questions de fe. I tot i així procuro entendre-ho i, està clar, respecto la vostra llibertat de creença.
    • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
       D'acord.

       Es cert que hi ha moltes contradiccions en els cristians com en tothom.

       Es cert que a la Bíblia pots trobar contradiccions (si bé no totes les que ho semblen ho són).

       Els incrèduls ho són, com deia aquell ateu: "per la gràcia de Déu".
       Perquè Déu no els ha cridat (encara).
       Perquè no hi tenen interès en arquetipus pregons de l'existència.

     https://renewalrenovacion.wordpress.com/2017/06/28/origen-de-lateisme-01/ 

     https://renewalrenovacion.wordpress.com/2017/07/12/origen-de-lateisme-02/

     https://renewalrenovacion.wordpress.com/2017/07/26/origen-de-lateisme-03/


       Un cristià de debò no fa cap esforç especial a creure el que diu l'Evangeli ja que de diverses maneres ho ha experimentat directament i ho segueix experimentat en sa vida.
       Un cristià no engul llistats de dogmes ni es dedica a pensar en prohibicions constantment. Ni la fe és una cosa pròpia d’u mateix, purament mental, és un Esperit bo.
       Es estimar... malgrat ser tot tan desastrat i caòtic.

       La relació personal amb Déu és una cosa extraordinàriament plaent, interessant i agradívola:

     https://bracosoberts.wordpress.com/2015/06/12/algunes-interessants-paraules-gregues/

     • Faraday 740 👍 473
      Tal i com ho dius fa pensar que clarament existeixen molts menys cristians que els que entren en una esglesia. Si és així hi estaria d'acord. Però per altra banda quan dius que "Un cristià de debò no fa cap esforç especial a creure el que diu l'evengeli" això sí que em costa de creure, donat a les "teòriques" incongruències de lògica i contradiccions dels ensenyaments d'aquesta religió.

      Com sigui ... 
      Desconec si hi ha algun tema creat per formular/respondre subtes existencials (y no tant existencials) sobre la fe cristiana. Si és així em presentaré allà per intentar aclarir els meus dubtes sobre (el) Déu (cristià).
      • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264

          La vida espiritual és la interacció entre Paraula de Déu i l'Esperit Sant a través de l'amor de Déu, que ens renova i regenera constantment.

          No fem especial esforç (puntualment ens podem prendre la feina de cercar incongruències i contradiccions i pràcticament sempre en parla algun clàssic cristià o algun teòleg, si cerques) perquè tenim un GPS interior que es diu Esperit Sant, "la veu/llum interior", que ens va guiant.

          Vosaltres els no-creients també el teniu sovint aprop, és la veu interior, de la consciència, però en tant que no estudieu seriosament la Bíblia ni doneu cap opció a creure que pugui ser veritable, "no us funciona bé el GPS", no se us n'entra adins normalment.

         “L’espasa de l’Esperit, que és la Paraula de Déu” (Efesis 6:17) (Hebreus 4:12).

         A la Bíblia podem llegir afirmacions aparentment contradictòries si les prenem estàticament.
         Tanmateix cal entendre-les en contextos o situacions tan diverses com la vida i també interrelacionar-les, com a límits entre elles on l’acció divina actua.
         A la música hi ha contrapunts i la d’origen africà com els fados, el flamenco, o el jazz, és una música esguerrada, diguèssim que poc lògica. Així és la Paraula i l’acció de Déu: integra sobre la marxa, perquè Déu no és lògic, és supralògic o metalògic.

         Si no vols obrir fil novell, hi ha alguns fils de debat del cristianisme, com ara:
       https://www.racocatala.cat/forums/fil/197439/als-creients-raco-perque-creieu
       https://www.racocatala.cat/forums/fil/176405/raccristi-fil-cristianisme-rac-catal


         
       • Faraday 740 👍 473
        Només un apunt: Jo no sóc no-creient, al contrari, però no em crec cristià. Em costa bastant creure en el Déu de la Bíblia i encara molt més en el de l'Esglesia. 
        M'aniré mirant els fils que per aquí volten, gràcies.

        • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
           La crida de Déu és irreversible i irresistible.

           Quan naixes de nou (o de Dalt) és quan ets cristià, abans només tenim dubtes i confusió.
           Cal donar el pas: per donar-lo cal demanar-ho a Déu perquè nosaltres NO PODEM FER-NOS CRISTIANS a nosaltres mateixos: no és pas un acte intel·lectual, sinó de poder espiritual exterior a l'home.

           A partir del nou naixement, l'Esperit Sant ens guia sobre la base de la Bíblia.
           Ser cristià no depèn d'esglésies ni denominacions ni d'altres cristians, tot això poden ser ajudes puntuals en el camí, però òbviament poden anar errats i solen anar errats en major o menor mesura, ja que som humans.

           Potser et pugui ser orientatiu aquest recull temporalitzat en fases sobre la recerca i la regeneració:
         https://bracosoberts.wordpress.com/2015/07/20/cami-a-deu-1a-part-algunes-consideracions-previes/

           El camí és: amor i humilitat en la vida diària.

           Fer per obeir els manaments i seguir les Benaurances del Sermó de la Muntanya, tot pregant-li sincerament que et guiï.

           Si ho fas crec que és segur que El trobaràs.

           O més aviat: Ell et trobarà.

           Si vols trobar-lo realment, el trobaràs.
           Demanar-li-ho, atendre l'evangeli i estimar en actes és la recepta.

 • ansar 16.711 12 102 👍 6.274
  Com pots distingir un grup religiós d'una secta religiosa? 
  • Faraday 740 👍 473
   Secta és el nom que se li dóna a una secta petita per part d'una secta més gran. 
   • ansar 16.711 12 102 👍 6.274
    O sigui, tots són sectes. 
    • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
       La secta dels ciencinazis (la teva) de les més perilloses: posa per davant la ciència en abstracte de la seva realitat i aplicació en la realitat social i política, fent-ne un mite, un tòtem enganyababaus.

       I Kim Jun-Un molt content amb la seva "científica" bomba d'hidrogen 
    • erintiransom 8 👍 2
     Depèn de la definició, sí, tot grup religiós petit és una secta. Això no té les connotacions negatives que hom hi atribueix generalment.

     Popularment les sectes segueixen líders carismàtics fanàtics i tendeixen a exercir un control psicològic sobre els seus membres. Hi ha sectes filosòfiques (Nueva Acrópolis, encara són a carrer Santa Anna?) i fins i tot polítiques.

     En aquest sentit, l'Opus Dei o els Legionarios de Cristo poden ser considerats més sectaris que la gran majoria de grups extrems evangèlics, ja que exerceixen un control extrem sobre els seus membres. Les autoritats no s'atreveixen a catalogar-los de secta perquè són dintre de l'Església Catòlica.

     La FEREDE i el Consell Evangèlic de Catalunya reconeixen les congregacions, o no. Algunes esglésies petites, normalment de llatinoamericans, ni tan sols cerquen ser reconeguts, ni saben que és un requeriment legal, ni coneixen la FEREDE ni el CEC.

     Fins i tot s'han expulsat grups brasilers propers a l'Evangeli de la Prosperitat per ser negocis encoberts, i aquests s'han querellat davant les autoritats i hi ha hagut judicis.

     Tots els evangèlics que conec són lliures de llegir allò que vulguin, i no tenen un confessor controlant-los la vida. La confessió és voluntària, i no amb cap capellà, sinó amb qualsevol germà o germana en la fe. Malgrat no siguem majoritaris, hi ha un grup d'esglésies catalanoparlants (o mixtes) amb nivells culturals elevats. En aquestes esglésies l'independentisme és considerat com una opció més, i sobretot els més joves acostumen a ser-hi favorables.

     Salut.
     • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
       Veig que ets nou usuari, i cristià evangèlic, benvingut a aquest cau de cristianòfobs! 

       Al Nou Testament mateix apareix que les autoritats romanes anomenaven "secta" als cristians.

       A voltes, més que sectes hi ha sectaris:
       Conec catòlics i evangèlics no gens sectaris i uns altres que ho són molt (per ex. que consideren implícitament i antibíblica que el "Llibre de la Vida" és...el llibre de llur congregació!).

        Les normes a l'Església Catòlica són més rígides però el control real és més laxe.
        A les esglésies evangèliques és al revés: les normes són menys rígides però el control més fort perquè són comunitat: es coneixen més personalment i interaccionen més.
        Les esglésies evangèliques són comunitats com poden ser-ho els kikos a l'Església Catòlica, per ex.

        En general els pentecostals no em semblen gaire fiables, perquè solen avantposar líders carismàtics o pastor únic a pastorat compartit, cosa antibíblica.
        També és antibíblic el fet de dir-se pentecostals, ja que ells parlen d'un do de l'Esperit (parlar llengües en l'Esperit) que no és el mateix que la Diada de la Pentecosta (on ENTENIEN la llengua dels apòstols com en traducció automàtica).
        Pitjor encara és que posen per davant el do de llengües als altres, especialment el de profecia (sembla que inverteixen l'ordre dels dons).
        I pitjor encara que avantposen els dons als fruits de l'Esperit.
        Prediquen passablement la Bíblia, però emboirada amb totes aquestes errades.
        Per la resta hi ha massa congregacions pentecostals que cauen en el subjectivisme, en l'emocionalisme i en alguns xous dubtosos.

        L'Evangeli de la Prosperitat és "un altre evangeli" i, per tant, anatema. Pel que sé són vividors que no deuen ser considerats cristians, ja que enganyen gent amb promeses que no tenen base bíblica correcta, ja que esbiaixen versets per fer creure que donaran a la gent riquesa i benestar.

        El perill que tenim la gent que estudiem i llegim més (encara que potser tenim un enfocament més centrat) és que, en ser menys "fanàtics", potser preguem massa poc i som més laxes.
  • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
   Doncs per qui mana, com mana,
   i per qui cobra i per qui paga i quant paga.

   Alguns criteris (numerats) per reconèixer una secta:
   https://renewalrenovacion.wordpress.com/2015/08/18/sectas-y-fariseos-maquinizacion-de-la-fe/
 • MLC 9.622 4 222 👍 7.536
  Els països protestants són ara mateix els que han fet uns genocidis més esgarrifosos i han buidat el planeta de pobles i nacions per establir-se ells. Els EUA, Canada, Austràlia per part dels anglesos i Namíbia (on van fracassar)i els nazis van  per part dels alemanys (aquests són mig catòlics també).

  També, per part dels americans, són els únics que han tirat una bomba atòmica matant de forma horrible a desenes de milers de persones i encara que sense xifres a la ma, segurament són els que més guerres han començat en els darrers segles i els que més cops d'estat han organitzat i persones bombardejades.

  Segurament, si es fes un rankins de víctimes civils mortes sense cap raó particular més que existir els darrers 300 anys, els protestants acapararien tots els trofeus del ranking.

  També són dels que han creat règims com l'apartheid o sostingut botigues amb cartes que prohibien entrar als xinesos  o als indis, seure als negres a l'autobús amb els blancs, etc.

  Porques religions han tingut efectes més nocius per la humanitat.
  • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
     Fals de punta a punta.

     A Amèrica del Nord es calcula que quan Colom viurien un màxim de 5 milions d'amerindis i a Austràlia molts menys.
     La població ameríndia forta estava a Mesoamèrica i a la zona andina, que són les zones on encara ara queden més indígenes.

     A Mèxic calculen que devien viure més de 40 milions d'amerindis quan arribà Colom. Un segle després n'hi quedaven milió i mig.
     No és tant que fossin assassinats en massa pels castellans sinó que patiren passeres de malalties europees i que no resistien ser esclavitzats.
     Al Carib hi hagué suïcidis massius d'amerindis que no volien ser esclavitzats, per això importaren negres.
     Cuba quedà despoblada d'indígenes en tan sols 50 anys!

     Actualment els amerindis nordamericans solen viure en reserves amb economies prou pròsperes (tenen casinos, etc...) i ni tan sols tenen l'anglès com a llengua obligatòria.
     No pas així els amerindis a Llatinoamèrica, amb drets civils molt precaris. No fa gaires dècades un dictador guatemalenc assassinà més de 100.000 indis maies.

     Res de tan criminal com el marxisme i l'ateisme d'Estat: en menys d'un segle assassinà més de 100 milions de persones.
     Per això heu de fer propaganda falsejada per autoexculpar-vos.
     No passareu!
   • MLC 9.622 4 222 👍 7.536
    Res del que dic és mentida i la prova és que només intentes desmentir una part mínima i perquè ni t'has parat a llegir el que he escrit.

    Els protestants van fer una política de genocidi de destrucció de les poblacions indígenes per quedar-se amb les seves terres que ha esborrat o ho farà en els propers 50 anys a milers de llengües i nacions. Ningú ho ha fet igual.

    Els espanyols van matar més quantitat, però van optar bàsicament per fer treballar als indis en lloc de matar-los.

    El fet és que si mires un mapa de les llengües i nacions que hi havia al 1500 i les que hi ha ara. Les regions que jo he dit han estat buidades dels seus pobladors que han acabat arraconats un 1%  de les terres originals (sense comptar deserts). Cap altre religió ha fet una neteja ètnica tan exhaustiva com els protestants.

    I això dels 100 milions de morts està més que demostrat que és mentida i cap historiador seriós ho considera. Sembla que el que va passar és que un historiador va estudiar els arxius d'una zona concreta d'Ukrania on l'estalinisme va fer una autèntica matança i la va extrapolar. A més va comptar com a morts del comunisme a morts de guerra, fams, enfermetats, etc. I com així sortien uns 60 milions, va arrodonir a 100.

    I jo no soc pas estalinista i penso que els morts van ser un fotimer, però no van ser 100 milions.

    Aquí tens un link d'un article de La Vanguardia (que de comunista en té poc) que parla que Stalin va fer afusellar a 800.000 persones i uns altres 600.000 van morir a presó (molts per malalties i males condicions de vida,fred, etc). És una monstruositat, però no són 100.000 milions. 


    • Gínjol 13.194 2 157 👍 4.264
       A Nordamèrica, com a Austràlia, Amazònia o Patagònia hi havia poca població indígena.
       El que passa és que els qui teniu adins l'espanyolisme d'exculpar els 150 milions d'indígenes morts per la conquesta castellana d'Ameríndia (i després els Estats criolls derivats) treieu com a cortina de fum el que feren els anglosaxons, evidentment molt menor.

       Tu ets un negacionista dels genocidis comunistes
     http://aguadadepasajeros.bravepages.com/estadisticas/victimas_del_comunismo.htm
     https://www.youtube.com/watch?v=6UPveR54W2w
     http://www.subdivx.com/X12X7X180317X0X0X1X-39-aniversario-del-mas-brutal-genocidio-comunista-de-la-historia.html
     , com la majoria de comunistes i com fan també nazis i franquistes amb els propis genocidis.

       Els totalitaris sou així des de sempre: teniu malícia de la llibertat occidental i mireu de desprestigiar-la amb tota mena de mentides a favor dels totalitaris (Hispanitat, Islam, comunisme, etc.)
     • MLC 9.622 4 222 👍 7.536
      Tu ets un tocat del bolet.

      Jo no només no nego el genocidi dels espanyols a Amèrica sinó que al contrari que tu no els exculpo amb el rotllo de "No és que fossin assassinats en massa pels castellans, sinó que patiren passeres de malalties europees i no resistiren l'esclavatge". I uns collons. Els castellans van fer un genocidi com una casa de pagès per molt que els defensis.

      Això de les malalties és una collonada per dues raons. La primera és que la població va descendir de forma irregular segons el tipus d'explotació de la terra, la presència de mines, etc. coses que demostra que els microbis no hi tenien massa a veure.

      Però la segona és que s'ha constatat que a Mèxic la majoria de la població actual és mestissa de forma asimètrica perquè són descendents de dones indígenes i homes europeus. No hi ha cap malaltia que mati només homes i respecti les dones perquè se les passi per la pedra un "conquistador".

      Així que la teva defensa dels espanyols és una enganyifa. Són genocides.

      I jo no nego pas els crims de Stalin, sinó que accepto les xifres dels historiadors i no les de fanàtics com en Losantos o els pallassos que fan els webs que mires tu.

      Pots citar-me autors que acceptin la xifra dels 100 milions  que publiquin llibres en editorials serioses d'universitats britàniques per exemple? 

      I no defensis la colonització i extermini dels pobles americans, australians i d'Oceania que van fotre els protestants perquè és molt lleig.

      I sobre la bomba atòmica què? Et sembla be cremar dones i nens?

      Els cristians heu matat com ningú i si  no mateu ara és perquè ja no podeu.


 • EPS 58.714 13 7 👍 7.719
  Personalment, he tractat amb força gent d'aquesta, i tenen un nivell de fanatisme força elevat, parlar amb ells em recorda a parlar amb un musulmà moderat, o sigui, gent força fanatitzada, tot i que diria q aquest exemple q poses ho supera.

Publicitat

Fòrums

 • 9.110.180 missatges
 • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat