Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Dediqueu menys temps al Racó i més en espais cibernètics on convèncer gent

Anònim10 15.633 5 116 👍 14.107
Companys, la demagògia espanyolista o criptoespanyolista qualla molt, tenen tots els mitjans, tots els cibervoluntaris, tot, per magnificar (o inventar-se) tot allò que interessa i minimitzar tot allò que interessa amb l'objectiu de crear estats d'opinió contra els enemics i calmar els estats d'opinió contra els aliats, per fer dolent l'oprimit i bo l'opressor. Sí, ja ho sabeu, amb arguments del tipus "embajadas bla bla bla" o "conferencia cuesta dinero mientras sanidad y educación bla bla bla", o "el referéndum cuesta dinero mientras bla bla bla", de vegades contradictoris "ERC és l'escolaneta de Convergència" i tot seguit "Catalunya està dominada pels radicals de la CUP", en català i en castellà, arguments de molt baix nivell i fàcilment rebatibles per algú mínimament informat i amb noció del món, però que quallen força en la massa, que són éssers inferiors a nosaltres, els raconaires. És per això que per contrarrestar aquesta immensa tasca de tot un estat us heu de ficar al fang espanyolista. Targets? els mateixos que tenen ells: notícies molt llegides de mitjans on hi hagi audiència catalana: El Periódico, La Vanguardia... Fils d'una pàgina de Facebook que hagin esdevingut virals (ràpid i abans que passi el moment de la viralitat, que els vostres comentaris aconsegueixin guanyar m'agrada per estar amunt, si voleu creant-vos un compte nou) etc.

Respostes

Configuració
 • lluisbg 21.799 2 62 👍 4.798
  No passo entre Racó Català i els meus 3 equips de Hattrick ja estic ocupat
 • __25388__ 9.162 8 👍 1.881
  Jo ha fa el Rufián per tots
 • Anònim10 15.633 5 116 👍 14.107
  Rebatre acció exterior catalana->Totes les oficines comercials de Catalunya juntes tenen el cost d'una sola ambaixada espanyola, la majoria de CCAA fan més despesa en acció exterior que Catalunya i no en dieu res, perquè l'objectiu és crear opinió contra tot allò català.

  Referèndum->El referèndum costa poc més d'1€ per habitant, per aquesta regla de tres abolim les eleccions i implantem una dictadura perquè costa diners organitzar-les? Mentrestant 15.000 milions anuals (2.000€ per habitant) d'ofec econòmic a Catalunya, 5.000 milions en rescatar autopistes privades a Madrid, 1.500 en rescatar el Castor, 40.000 milions en rescatar la banca, però això no té cap importància, el que importa és el ridícul cost de les urnes. Vaja, el mateix discurs que PP, PSOE i C's.

  Evidentment les xifres de l'espoliació fiscal, o de vergonyoses despeses inútils de milers de milions, les podeu emprar constantment per marcar contrast, però també cal intentar fer comparacions sobre el tema en concret respecte l'estat o altres CCAA i deixar en evidència que ho ataquen només perquè és català, o perquè s'han empassat el rentat de cervell mediàtic.
 • Marcos41247 3.052 1 638 👍 1.841
  A veure, però no veus que a aquestes alçades pocs unionistes ho són per arguments i no per simple nacionalisme? Per molt que rebatim els seus arguments, després de tot el que s'ha fet i demostrat, si no ens cruen (que no ho fan, ho intento a Twitter una vegada rere l'altra) és perquè no volen. Sempre acaba tot igual: ens tracten com nazis o catetos i acaben responent sempre amb pro-pàtria, demostrant que no tenen arguments per rebatre i a sobre no els importa. Aquesta gent no és unionista per falta de dades, ho és perquè és espanyola.

  Dit això, quan trobo algú amb qui crec que hi ha la més mínima possibilitat, hi faig pedagògia. Mai m'ha servit, per desgràcia. Bé, una vegada amb una noia, però és que era portuguesa, no tenia sentiment de pàtria ejpañola i ens teniem molta confiança i amistat. Com comprendràs, no ens val perquè no pot votar. 
 • willybarna 10.912 10 189 👍 2.639
  El boca a boca és el més efectiu creume. El mes productiu és interactuar amb gent, entregar fulletons informatius en busties en barris catalanistes en els quals ICV/Podemos tenen bons resultats electorals.

  Si s'aconsegueix que en districtes de Barcelona com Gracia, Eixample, Sants-Montjuic, Sant Martí, Sant Andreu o Horta-Guinardo cali el missatge entre l'electorat catalanoparlant que encara els vota de que Podemos-ICV son espanyolistes i defensen l'espoli fiscal que els catalans patim, guanyarem molt.

  En aquests districtes s'hi podrien repartir fulletons informatius ben elaborats amb informació precisa i detallada un cop cada 3 mesos per les busties i comercos describint el que és ICV, els endolls de la Colau, l'associació de Podemos amb un partit que deu 17 milions d'€ als bancs.

  Una altra bona idea podria ser crear una web dedicada única i exclusivament a explicar l'espanyolisme d'ICV, la seva corrupció, endollisme, colaboració amb el PSOE, deutes amb els bancs, i també desmuntar la mentida de Podemos i la Colau.

  S'han de saturar d'informació sobre ICV-Colau-Podemos els barris catalanistes en els quals aquesta gent treuen uns resultats mínimament decents. Si sel's destrueix a Barcelona ciutat quedaran destruits a Catalunya.

  El catalanista mitja ha de veure al complet qui son realment aquesta gentusa.

  • Anònim10 15.633 5 116 👍 14.107
   Hi ha molta gent mig salvable que pot caure-hi, creu-me, l'ésser humà no és gaire llest i cau fàcilment en el cunyadisme. Només cal associar la ideologia que vols atacar amb conceptes que tenen connotacions negatives i tenir mitjans sense escrúpols per repetir el missatge mil vegades.

   I els unionistes, de mitjana, estan més preparats que els indepes, perquè només han de repetir tota la merda que els tira la tele, sense necessitat d'anar a informar-se, però quan troben algú mínimament informat i sense lliri, bang, acaben desmuntats, tot i així la intoxicació qualla molt en l'imaginari col.lectiu i és difícil fer-los canviar d'opinió, encara que no siguin radicals.
   • willybarna 10.912 10 189 👍 2.639

    Anònim10 escrigué:
    Hi ha molta gent mig salvable que pot caure-hi, creu-me, l'ésser humà no és gaire llest i cau fàcilment en el cunyadisme. Només cal associar la ideologia que vols atacar amb conceptes que tenen connotacions negatives i tenir mitjans sense escrúpols per repetir el missatge mil vegades.

    I els unionistes, de mitjana, estan més preparats que els indepes, perquè només han de repetir tota la merda que els tira la tele, sense necessitat d'anar a informar-se, però quan troben algú mínimament informat i sense lliri, bang, acaben desmuntats, tot i així la intoxicació qualla molt en l'imaginari col.lectiu i és difícil fer-los canviar d'opinió, encara que no siguin radicals.
    Per aixo vinc dient que si es creen espais de colaboració i altres activitats entre nacionalistes catalans sense complexes, i despres s'hi ajunten alguns catalanoparlants més tebis en la questio nacional amb ells per fer aquestes activitats, si en el grup aquests darrers son un 20 o un 30 per cent del total, i ademes aquestes activitats i en definitiva amb la interactuació entre els 2 tipus de persones és constant i persistent durant un cert temps, es llavors quan aquesta socialització, aquest entorn social( si es fan bé les coses ) fa mella en el grup minoritari i llavors pasen de catalanistes normal i corrents a nacionalistes catalans en l'espai de pocs mesos.

    Per aixo dic que com més activitats entre catalanoparlants es facin i com més espais de colaboració entre aquests es crein, més gent arrosegarem cap al nostre bandol, més ments remodelarem, fent venir l'aigua cap al nostre molí.

    Per aixo parlava ahir en els fils d'immigració sobre crear tallers d'intercanvi de coneixements i/o habilitats entre nacionalistes catalans que estan a l'atur o treballen a temps parcial i disposen de temps lliure, aquesta interactuació apart de ser profitosa pels seus integrants pels coneixements adquirits, per l'enriquiment de les relacions personals, socials i per millorar la capacitat d'organitzar-se, el més important de tot és que pot convertir a catalanistes en nacionalistes catalans,  si les experiencies a nivell practic d'aprenentatge tenen exit, aquest fenomen pot fer de pol d'atracció creant nous espais de catalanitat i reforcant les nostres files, seria el que vulgarment en castella anomenarien " las filas bien prietas ".

    Suposo que tu ja et deus imaginar els milers de ninis catalanoparlants sense empenta, sense caracter ni personalitat que hi han al nostre país. Si amb aixó es pot aconseguir que millorin com a persones i de pas insulflar-lis nacionalisme catala en vena i que ademés molts d'ells en el seu temps lliure moguin el cul del sofa i que es socialitzin molt menys en entorns altament castellanitzats del que ho feien abans, doncs aixó que haurem guanyat company.

    Pensa en com la minoria es sol adaptar gairebé sempre a la majoria en qualsevol entorn, doncs amb aixo que proposo si per cada catalanista standard en el grup hi han 2 o 3 nacionalistes catalans sense complexes, llavors engrandirem les nostres files i rescatarem a molta gent d'entorns hispanitzats.

    Pensa també que aquestes persones noves que s'apuntarien a fer aquestes activitats tenen familia, i potser bastants dels seus familiars voten a ICV, Unió o fins i tot alguns al PSC, doncs amb aquest proces de canvi de mentalitat aquestes persones poden influir i molt en els seus familiars.

    Es que es fins i tot beneficios pels nacionalistes catalans que desitjem que el suport a la independencia augmenti, amb aquestes activitats es pot fer indirectament proselitisme per la nostra causa, i pot ser molt més efectiu que simplement anar repartint informació a porta freda, pensa-ho, per exemple gent que interactua 6, 8 o 10 hores a la setmana durant varis mesos, aixo ha de causar mella per forca si les proporcions de gent de cada tipus a dins dels grups és la adequada.

    A una població de 10.000 habitants per exemple, només que un grupet comences amb 8 o 10 persones( NACIONALISTES CATALANS ) com a organitzadors, i que al cap de poc corre la veu de que es fan aquestes activitats( útils evidentment ) i sel's hi ajunten 8 o 10 persones més, pasen un parell o 3 de mesos i la cosa sembla que funciona i més gent sel's hi afegeix, apart que gran part del poble ja saben que es fa aquesta activitat, doncs al final d'aquest espai de colaboració poden neixer projectes colectius de més envergadura i amb molta més gent participant-hi.

    Ademés el que val per catalanoparlants normalets també serviria per castellanoparlants que utilitzen el catala de vegada en quant, persones de bona fe que voten a Podemos entre altres coses perque aparentment el partit sembla amigable amb els catalans.


    En fí jo crec que podria ser una molt bona idea per atreure més gent a la nostra causa a curt i mig termini.

  • Gelir 741 1 👍 861
   De totes les propostes que fas la dels butlletons informatius desvinculats de qualsevol partit polític en contra de la colau i companyia en certs barris de Barcelona em sembla molt pausible i que pagaria la pena dur-la a terme. 

   Recopilar informació, muntar-la amb un disseny accesible, imprimir uns quants centenars de còpies i repartir-la. Sobretot ara de cara al referèndum i que vé l'estiu on molta gent té temps lliure es podria fer. Com seriem voluntaris l'únic que s'hauria de pagar serien les impressions.

   Hauries d'obrir un fil oficial amb aquesta proposta!
   • willybarna 10.912 10 189 👍 2.639

    Gelir escrigué:
    De totes les propostes que fas la dels butlletons informatius desvinculats de qualsevol partit polític en contra de la colau i companyia en certs barris de Barcelona em sembla molt pausible i que pagaria la pena dur-la a terme. 

    Recopilar informació, muntar-la amb un disseny accesible, imprimir uns quants centenars de còpies i repartir-la. Sobretot ara de cara al referèndum i que vé l'estiu on molta gent té temps lliure es podria fer. Com seriem voluntaris l'únic que s'hauria de pagar serien les impressions.

    Hauries d'obrir un fil oficial amb aquesta proposta!
    Aixo pot funcionar amb persones minimament informades, pero el que realment fa canviar actituts i mentalitats és segons el meu parer l'entorn, la socialització i l'interactuació entre persones. Els resultats sempre seran més positius per al bandol polaritzat quan per una banda el nombre d'elements polaritzats es major que els de l'altre grup, i segon i potser més important, quan en un grup hi han els polaritzats d'una banda i en l'altre grup i han gent mes o menys neutra, si hi ha un grup amb 2 subgrups cadascun dels quals polaritzats en una posició totalment oposada a la de l'altre subgrup, aixó mai pot tenir resultats positius, ja que hi haura un xoc i una perdua d'energies brutal.

    És per aquest motiu que parlo tant de l'autosegregació, l'autosegregació a la llarga acaba amb un aillament social més o menys intens dels colons castellans per una banda i de pas amb els inutils/quinta-columnistes que intenten infructuosament que ens relacionem amb ells.

    • Gelir 741 1 👍 861
     Sí, però nosaltres no hi podem fer res en quant a la socialització i l'entorn de les persones. Però si volem actuar l'unica cosa que podem fer es aço dels fulletons.

     Si s'aconsegueix que en districtes de Barcelona com Gracia, Eixample, Sants-Montjuic, Sant Martí, Sant Andreu o Horta-Guinardo cali el missatge entre l'electorat catalanoparlant que encara els vota de que Podemos-ICV son espanyolistes i defensen l'espoli fiscal que els catalans patim, guanyarem molt.
     Sobretot en ambients joves, que s'empassen tota la demagògia d'aquests sectors espanyolistes per tal de sentir-se d'esquerres i revolucionaris. Potser aquests fulletons molta gent els llançaria directament a la brossa, però com tú has dit només s'actuaria en uns barris estratègics concrets. Imaginat que un pare ètnicament espanyol però que vota indepe perquè està integrat i minímament informat però ho fa a la Cup perquè s'empassa tota la brossa de les clavegueres de l'estat, amb el perill que voti a Potem enganyat. Aquest fulletó refirmaria més el seu fràgil independentisme i potser li ensenyaria al seu fill que vota a na Colau i que cada cop és menys independentista "mira que ens ha arribat a la bústia", potser se'n enriurien o potser se'l llegirien i s'escandalitzarien, sempre que no sembli propaganda partidista...
     • willybarna 10.912 10 189 👍 2.639

      Gelir escrigué:
      Sí, però nosaltres no hi podem fer res en quant a la socialització i l'entorn de les persones. Però si volem actuar l'unica cosa que podem fer es aço dels fulletons.

      Si s'aconsegueix que en districtes de Barcelona com Gracia, Eixample, Sants-Montjuic, Sant Martí, Sant Andreu o Horta-Guinardo cali el missatge entre l'electorat catalanoparlant que encara els vota de que Podemos-ICV son espanyolistes i defensen l'espoli fiscal que els catalans patim, guanyarem molt.
      Sobretot en ambients joves, que s'empassen tota la demagògia d'aquests sectors espanyolistes per tal de sentir-se d'esquerres i revolucionaris. Potser aquests fulletons molta gent els llançaria directament a la brossa, però com tú has dit només s'actuaria en uns barris estratègics concrets. Imaginat que un pare ètnicament espanyol però que vota indepe perquè està integrat i minímament informat però ho fa a la Cup perquè s'empassa tota la brossa de les clavegueres de l'estat, amb el perill que voti a Potem enganyat. Aquest fulletó refirmaria més el seu fràgil independentisme i potser li ensenyaria al seu fill que vota a na Colau i que cada cop és menys independentista "mira que ens ha arribat a la bústia", potser se'n enriurien o potser se'l llegirien i s'escandalitzarien, sempre que no sembli propaganda partidista...
      A veure, anem per parts.

      A curt termini, és a dir de cara a unes eleccions o a un referendum, el tema de repartir fulletons a domicilis en certs barris catalanistes podria en certa manera funcionar mitjanament bé, hi estic d'acord amb tú. De cara a deixar sense votants catalanistes a la Colau, o de cara a atreure cap al SI al referendum a la immensa majoria de votants catalanistes tebis/light.

      De cara al llarg termini el que volem és que l'us social del catala augmenti, i aixo només tindra opcions de tenir exit en un futur si hi ha un petit nucli de persones nacionalment catalanes que dona el primer pas, i jo pregunte el seguent :

      - Quin hauria de ser aquest primer pas ?

        Doncs molt facil, que uns pocs centenars de pares d'alumnes catalanoparlants es constitueixin com a associació de pares d'alumnes amb per exemple el seguent nom ASSOCIACIÓ DE PARES D'ALUMNES PER UNA ESCOLA 100% EN CATALA, aquesta associació podria argumentar que en el cas dels seus fills la immersió linguística no s'acompleix i per tant per a compensar la deixadesa de la Conselleria d'Ensenyament durant tots aquests anys exigeixen que tots els seus fills siguin escolaritzats tots junts en la mateixa escola i amb professors catalanoparlants.


      Amb una única escola com aquesta a l'AMB ja s'hauria obert la porta a que més gent ho demanes, per agrupar els seus fills amb companys compatibles i no conflictius i s'hauria donat un cop molt fort a la partitocracia catalana, obrint-se per tant les portes a un nou escenari en el qual el nacionalisme catala i la llengua catalana cada vegada hi tindrien un paper més rellevant.

      I el millor de tot, només amb l'acció d'uns pocs centenars de persones coordinades en qualsevol lloc de Catalunya es pot desencadenar un canvi brutal en la manera de fer les coses en alguns ambits molt rellevants, i ademés obligaria als partits polítics catalans a deixar per sempre de banda la ambiguetat, no només en les paraules  ......   sinó també en els fets.

  • pirata1714 27.184 9 37 👍 797
   Un cop cada 3 mesos? Queden 3 mesos. 
 • tonibm19 252 1 👍 154
  Anau a 3djuegos que hi ha un fatxum...
 • Mr SISI 2.492 5 727 👍 2.005
  Per exemple en enquestes!
 • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
  Però si les enquestes espanyoles sobre el parlament espanyol diuen que estem morts, quin sentit tindria? deixa que malbarati el meu temps com collons em plagui.
 • pirata1714 27.184 9 37 👍 797
  +1.

  O a la vida real.
 • urzulluz 6.921 8 314 👍 1.643
  Ja estic cansat de veure la mateixa gent unionista (perfils falsos ) escrivint al Facebook de La Vanguardia,ND,... Els arguments són molt pobres i cansa rebatre-ls perquè després et diguina nazi, xarnego, catalufo ,...
 • zikort 2.173 3 795 👍 2.054
  La clau està en els no nacionalistes. La majoria de gent avui en dia ja ha pres opció per un dels dos cantons, especialment els nacionalistes (d'una i altra banda).

  A una persona moderadament nacionalista és pràctimant impossible fer-la canviar d'opinió, ja que a l'hora de la veritat, el sentiment patri passarà per sobre de cap raó lògica. La bossa d'indecisos, es troba precisament entre la gent menys patriota, gent a la que com a mi, els hi sua la unitat d'Espanya, però d'altra banda mai els hi ha agradat mullar-se gaire per una bandera. És aquesta gent la que pot fer el pas cap a l'independentisme (com molts ja hem fet) mitjançant els arguments que més convinguin segons la ocasió. Alguns que m'han funcionat a mi són:

  - Renovació democràtica. La independència és, avui en dia la única possibilitat real d'acabar amb el règim del 78 i trencar d'una vegada la dinàmica que ens ha portat corrupció generalitzada i l'intercanvi de favors. L'oportunitat d'or per fer net i encetar un procés constituent adaptat als nous temps.

  - Republicanisme. Si realment la persona que volem convèncer no es considera nacionalista, li hauria de ser igual a quin estat pertany, i aquí és on entra en joc el gran encert de que la pregunta parli de república. Podem recordar-li que al referèndum es preguntaran dos coses, i si l'estat li és igual, s'ho pot prendre com una pregunta sobre el sistema de govern. Monarquia o república? 

  També va molt bé recordar la no independència judicial, l'espoli fiscal, la tauromàquia... Depèn de l'ambient. Òbviament convèncer algú no és tan fàcil, però com a mínim sí que és relativament fàcil fer que s'ho replantegin, plantar el dubte i donar arguments a favor del sí.

  Altra cosa que intento és no treure sempre jo el tema, ja que no ens interesa gens quedar com uns pesats. També s'ha d'intentar que els arguments quedin ferms però alhora naturals.
 • Lesttatt Usuari sumador 35.345 10 17 👍 10.130
  Hi ha vida fora del Racó?


Publicitat

Fòrums

 • 9.090.130 missatges
 • 214.072 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat