Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El neonazi Dylann Roof, condemnat a la pena capital per la matança de Charleston...

Estatpropi Usuari sumador 152.013 10 1 👍 22.141
Pena de mort per a l'assassí racista de Charleston

Dylann Roof va assassinar a nou persones afroamericans en un atac en una església coneguda per la defensa dels drets civils dels negres a EUA


La decisió del jurat federal compost per 12 persones (nou negres i tres blancs) va ser unànime (Grace Beahm / Pool / EFE)
0
14
EFE
11/01/2017 00:45 | Actualitzat a 11/01/2017 11:24

Dylann Roof, condemnat per matar al juny de 2015 a nou feligresos afroamericans en una església de Charleston (sud d'EUA) durant una sessió d'estudi de la Bíblia, va ser sentenciat avui a la pena de mort per un jurat federal. Roof, de 22 d'anys, no fat mostres de penediment i a la seva declaració final va assegurar que “encara sento que havia de fer-ho”.

En un tribunal de Charleston, en l'estat de Carolina del Sud, la decisió del jurat federal compost per 12 persones (nou negres i tres blancs) va ser unànime. El jurat ja va declarar culpable a Roof el desembre passat dels 33 càrrecs que pesaven en contra seva, dels quals 18 comporten la pena de mort, per l'atac comès el 17 de juny de 2015 a l'Església Africana Metodista Episcopal (ESTIMI) de Charleston.
Roof va confessar els crimenes i la seva motivació racial

Roof, qui va optar per representar-se a si mateix durant part del judici, serà formalment sentenciat a la pena cabdal aquest dimecres pel jutge instructor del cas, Richard Gergel. Encara que els advocats defensors van qualificar l'actitud de Roof de “delirant” i “anormal”, el jutge Gergel va considerar que el jove té la competència mental i emocional per defensar-se a si mateix.

Durant el procés judicial, el jove va confessar els crims i va reconèixer que va triar atacar l'església de Charleston per ser una de les més antigues congregacions del sud d'Estats Units i una de les més fermes en la defensa dels drets civils dels afroamericans.

La nit de l'atac a la històrica església, el jove condemnat es va asseure durant 45 minuts en un dels bancs amb un arma semiautomàtica mentre els feligresos llegien la Bíblia, abans de començar a disparar de manera repetida contra els assistents i matar a nou d'ells.

Imatge d'arxiu de la nit dels assassinats, en la qual es veu a un policia buscant a Roof (Matthew Fortner / AP)

Dylann Roof era “un home d'odi intens. Aquestes nou persones exemplifiquen una bondat major que el seu missatge d'odi”, va dir al desembre el fiscal Nathan Williams durant el juicio.el sentenciat va admetre els assassinats poc després de ser detingut en una confessió gravada en vídeo que va ser presentada en el tribunal, i en la qual detallava el seu relat dels crims i les seves motivacions racistes.

En una vista celebrada el passat dia 4, els fiscals van tornar a retratar a Roof com un “fred i calculador” supremacista blanc que va planejar durant mesos l'atac i ho va perpetrar amb l'objectiu de desencadenar una guerra racial en un moment de gran tensió social a EUA per la mort d'afroamericans a les mans de la policia.
Roof, qui va optar per representar-se a si mateix durant part del judici, serà formalment sentenciat a la pena cabdal aquest dimecres


Roof, qui va optar per representar-se a si mateix durant part del judici, serà formalment sentenciat a la pena cabdal aquest dimecres (Uncredited / AP)

LV

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.088.229 missatges
  • 214.014 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat