Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Fastigós): La Salle-URL avisa els professors que només poden fer classe en espanyol o en anglès...

Estatpropi Usuari sumador 152.013 10 1 👍 22.140

La Salle-URL avisa els professors que només poden fer classe en espanyol o en anglès

Queixes de professors que no poden fer les classes en català

Captura de pantalla 2017-01-10 a les 18.34.22

Els professors de l’Escola d’Arquitectura de La Salle, que forma part de la Universitat Ramon Llull, van rebre ahir un comunicat de la direcció amb la instrucció que les classes ‘es poden fer tan sols en una d’aquestes dues llengües, anglès o castellà’. El motiu del comunicat, tal com consta en el text, és ‘donar resposta a una pregunta recurrent sobre l’idioma oficial de l’escola’. Alguns professors que es queixen per la prohibició d’impartir les classes en català han fet arribar el text a VilaWeb.

La direcció de La Salle ha confirmat que l’havia tramès, però ha indicat que no s’havia expressat prou bé. Vegeu-lo ací:

Captura de pantalla 2017-01-10 a les 13.54.21

La direcció ha explicat que a l’Escola d’Arquitectura, igual com a la d’Animació, es fan dos grups diferents d’alumnes: en l’un les classes són en anglès, i en l’altre són en espanyol. Si un alumne de la classe d’espanyol diu que no entén el català i que vol que la classe es faci en espanyol, el professor té l’obligació de fer-la-hi en aquesta llengua. La direcció recorda, en la línia del comunicat, que l’atenció individualitzada ‘o en grup reduït’ sí que es pot fer en català, o ‘en qualsevol altra llengua, si així s’ha convingut prèviament amb els alumnes’.

Segons dades aproximades que han estat facilitades a VilaWeb, ara per ara la meitat de les classes dels graus en Arquitectura i Edificació són en anglès, i l’altra meitat es reparteixen un 25% en català i un 25% en espanyol. En els cursos de màsters, la presència del català és menor, ‘perquè hi ha més presència d’alumnes estrangers’.

El rectorat de la Universitat Ramon Llull ha dit a VilaWeb que no tenia pas coneixement d’aquest comunicat i de moment no s’hi ha pronunciat.

VilaWeb

Què coi és aquest xantatge??? A fer la mà, home!

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.088.229 missatges
  • 214.014 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat