Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Anna Gabriel (CUP): "Ens han volgut eliminar i encara hi ha qui treballa per destrossar-nos"

pensa_i_actua! 15.194 13 124 👍 5.595

Aquí podeu veure el vídeo amb l'entrevista sencera que li va fer ahir Pablo Iglesias a la Tuerka:

https://www.youtube.com/watch?v=AcLO9ByTz0M

https://www.youtube.com/embed/AcLO9ByTz0M

---


PS: Si tireu d'hemeroteca veureu que els mitjans converteixen avui unes declaracions en notícia... quan de fet es diu el amteix que ja es deia fa 1 any: http://www.vilaweb.cat/noticies/anna-gabriel-assegura-que-mas-va-plantejar-la-liquidacio-del-grup-parlamentari-de-la-cup-per-alterar-les-majories/

Respostes

Configuració
 • Nàtius 1.684 3 929 👍 1.795
  És ben simptomàtic veure tots els cupaires del sector Gabriel/Garrobo criticant al que només fa una mica més d'un any era el "cap de llista" d'aquesta formació, en teoria un candidat de consens, simplement per expressar desavinences fortes amb la direcció actual de la CUP. Se li ha dit que se'n vagi a fer tertúlies, que el seu pas per la CUP era només per rellançar la seva carrera periodística... 

  Curiós veure com també fa una mica més d'un any passava el mateix amb David Fernàndez, quan va fer una carta recomanant que s'investís Mas. Dos ex-caps de llista seguits expressant la mateixa tendència després de ser-ho, i criticats pels propis de la CUP... 

  Realment, com es troba a faltar la CUP de Fernàndez i Arrufat! I això no només ho penso jo, que no en sóc per a res del món un potencial votant, tots coneixem gent que ha votat la CUP i pensa el mateix.
  • pensa_i_actua! 15.194 13 124 👍 5.595
   Quines reflexions tant absurdes i primitives.

   1- Si coneguessis una mica del que parles, veuries que aquest cop no és només la gent del que tu anomenes "afina a Anna Gabriel" sinó molta altra gent de l'EI la que s'ha enfadat amb la ficada de pota de'n Baños.

   2- RES A VEURE amb en David Fernàndez, que continua sent una persona molt respectada dins la CUP, també per la gent que pot no compartir sensibilitat política. D'entrada perquè en David és un militant de tota la vida, no un arribista. Però sobretot al Baños el que se li retreu no és que dimitís sinó la seva gestió de tot plegat: anar primer a la radio (en comptes d'explicar-se a la militància, que l'havia escollit), després va voler tornar al veure el desenllaç (acord amb JxSí) i com finalment no va poder, cada vegada que la CUP diu algo, aprofita per deixar anar una mica de ressentiment. Seria humanament comprensible si no fos perquè fer-ho a una tertúlia d'un espai com el Grup Godó, amb tot de paios reconeixent que "rajen" d'una entrevista que ni han escoltat... en fi, cagada una darrere una altra.

   3- "La CUP del Fernàndez i de l'Arrufat" dius En Roger Palà va provar d'explicar-ho de manera fàcil per persones una mica primàries com tu que s'han tragat la propaganda conver:
    
   http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/missio-acabar-amb-cup-5687944

   "un relat en ambients sobiranistes que afirma que en realitat no hi ha una CUP, sinó dues. Una CUP responsable, representada per David Fernàndez i els diputats de la primera legislatura al Parlament, que estava disposada fins i tot a investir Artur Mas i votar els pressupostos de Junts pel Sí. I una CUP irresponsable i que vol carregar-s’ho tot, representada per Anna Gabriel i els 10 diputats cupaires actuals, radicals i intransigents.

   La realitat, no obstant, és que la CUP d’abans del 27-S i la CUP actual són la mateixa. El que ha canviat és l’escenari polític: la CUP de l’anterior legislatura era aritmèticament irrellevant. En canvi, la CUP actual té deu diputats determinants. Mas va dir el desembre del 2015 que la CUP no tenia tanta força per «canviar un president». Els fets, però, van demostrar tot el contrari. [...]"


   A part, té "guasa" que parlis de la CUP de l'Arrufat tenint en compte que és el portaveu del Secretariat Nacional (el més semblant al que seria una direcció) i que la major part de l'equip de la direcció el va triar ell. Més "CUP de l'Arrufat" que ara no en trobaràs.
  • Estatpropi Usuari sumador 150.903 10 1 👍 21.695
   Gràcies per ser tant franc-o, però n'Arrufat no ha pas marxat. 

  • pensa_i_actua! 15.194 13 124 👍 5.595
   Aix... de veritat que fas peneta i tot, exercint sempre el paper de l'etern perdedor que només li queda replegar-se a l'anonimat. 

   Que l'ha cagat és un fet, t'ho reconeix des del que aprofita per treure la mania que li tenia pel que fos al que fins ara li queia bé i tal. Tindrà altres qualitats, però que de vegades és un bocamoll, també ho té. I no passa res per dir-ho, tothom té dret a equivocar-se (com ens vam equivocar la gent que vam apostar per ell de cap de llista). La millor manera si ens llegeix de gestionar-ho és deixar que passi el tema, demanar perdó i intentar empatitzar una mica amb tota la gent que s'ha sentit apunyalada.

   I no, la gestió de les diferències assembleàries és quelcom que pots reclamar amb la gent DE DINS de l'EI, però En Baños és algú que està FORA per decisió seva, marxant de la pitjor manera i passejant-se pels platós de l'enemic a atacar les posicions del moviment.
  • Buitraker 2.558 1 713 👍 3.211
   Pavel Korchagin escrigué:

   "En aquest cas ha dit una cosa molt raonable de la Gabriel. A casa d'en Pablito s'hi ha d'anar a presentar batalla, no a buscar consol."

   Aquesta entrevista és un exemple de com NO es tempera l'acer.

  • autokrator 9.918 2 214 👍 5.864
   A veure home, a una entrevista es va a explicar-te el millor que puguis perque dependrà de qui et faci les preguntes. I la Gabriel va estar molt be a can Pablo, és guanya molt més desde la proximitat que va mostrar que anant allà a muntar una guerra absurda que ve al cas.

   P.D.: Això i que está-to-güena-pa-la-cama
 • Gonexar Usuari sumador 9.336 14 229 👍 2.246
  Ho diu la qui dóna suport a Nicolás Maburro que està matant al poble de Veneçuela.
 • GuillemRM 2.646 8 694 👍 1.093
  Algun conegut em deia l'endemà de les eleccions: n'he votat les CUP per a que facin pressió. Ara s'emprenyen quan els ho recordo. Qui amb nens s'allita mulladet el lleva.
 • __28502__ 15.344 3 👍 16.859
  L'Anna Gabriel no em representa.

  Molt simptomàtic que afirmi que els seus dos intel·lectuals de referència (després de dir que no en té, en aquesta mena d'hipocresia tan recorrent en certs sectors de dir una cosa i fer la contrària esperant que, per enunciar-ho, realment es materialitzi que per exemple "no hi ha líders") siguin Hannah Arendt i Alba Rico. La primera una pensadora burgesa en tota regla. El segon un post-trotskista miserable defensor dels jihadistes a Síria.

  Em produeix una profunda decepció personal que la CUP sigui això, que el mixembrat eclèctic d'oportunismes variats (el pitjor de l'anarquisme i l'autonomisme, el pitjor del reformisme, el pitjor de la tradició progressista acadèmica yankee, el pitjor dels moviments socials, etc.) siguin tot el que aparentment tingui a oferir l'esquerra independentista. Si us interessa puc aprofundir més en tot plegat, tot i que francament quan l'escolto només tinc ganes d'apagar la pantalla.
  • antropòfag 9.927 9 213 👍 2.550
   Si PL no fes seguidisme amb CDC, no m'importaria militar-hi, tan sols per mirar de fer de contrapès comunista dins la CUP.
  • Desconfiat 3.640 3 551 👍 3.796
   Ens interessa que aprofundeixis i rajis una mica. 
  • Lukaks 1.091 1 👍 1.078
   Santiago Alba Rico té moltes més coses que el suport inicial al als follacabres. En cap moment diu Anna Gabriel que el considere referent en aquest àmbit. I de totes maneres ja sabem de quin costat està l'esquerra indepe en general amb el tema Siria.

   La segona part del teu post segurament sí la compartisc.
   • __28502__ 15.344 3 👍 16.859
    Ho he dit per simplificar, evidentment que tinc moltes més coses a criticar als trotskistes i a Alba Rico que la seva posició respecte a les revolucions de colors i les primaveres àrabs. Però pitjor que un trotskista és aquest frankenstein ideològic que és la Gabriel, cada puta frase sembla il·luminada per una teoria diferent i es contradiu amb la següent i l'anterior.
    • autokrator 9.918 2 214 👍 5.864
     Tenim un greu problema d'imatge els comunistes. Avui dia queda molt be parlar de Trotski o reivindicar a un absolut imbécil com l'Andreu Nin pel fet que els van matar. Quan resulta que són gent amb pensaments que fan passar vergonya aliena, com per a convocar una vaga general en mig d'una guerra sent el líder d'un micropartit. El problema és que ningú sortirà a reivindicar, per exemple, a Stalin perque et posen de criminal cap amunt. Hem perdut la batalla del 'relat' que es diu ara.
     • __28502__ 15.344 3 👍 16.859
      No crec que hàgim de ser stalinistes, francament. En molts altres moviments i revolucions del món (la Cuba revolucionària, el PCI nacional-popular, l'ETA d'Argala, el Chavez més antiimperial...) s'hi ha vist el mateix fil roig, al meu parer, d'una tendència revolucionària que no fa estridència en lo social, que no li té por ni rebuig al poder sinó que el posa al centre de l'equació, o que s'identifica amb les més àmplies masses de treballadors i reivindica la pàtria per a ells (en una definició no exhaustiva, en contrast amb la tendència trotsko-esquerranista que busca escandalitzar en lo social, que té una relació d'ambivalència freudiana amb el poder i que s'identifica amb els elements més tràgics, grotescos i marginals de la societat tot rebutjant les identificacions nacionals, etc.).
      • autokrator 9.918 2 214 👍 5.864
       No cal ser stalinista, però he posat l'exemple amb tota la intenció. És a dir, tothom que sigui comunista, d'una manera o un altra ha de mirar referents com els que tu assenyales i referents que impliquin la presa del poder i el seu manteniment, vull dir: models de socialisme que realment s'han construit, amb els defectes que siguin, per a mi aquí caldria parlar bàsicament de Fidel Castro i de Stalin que són els grans 'arquitectes' de sistemes socialistes que s'han fet realitat i que han tingut una existència durant un temps suficientement llarg com per a prendre-les en consideració. 

       El que passa és que mola molt més viure en la èpica dels discursos teòrics del que hauria d'haver estat, o de models que van durar uns mesos (com la Catalunya del Comité de Milícies). Sempre hi ha hagut una esquerra per a això, una esquerra "a l'esquerra de l'esquerra" que té aquests referents perque se suposa que els altres són del PSUC el PC oficial de torn de cada país o els seus hereus ideológics (digue-li ICV o EUiA). El problema és que ja fa anys que ens hem quedat sense esquerra 'oficial' pel gir que van fer partits tipus ICV o IU i s'ha obert el camí a aquesta altra esquerra que, si be semblava una esperança de renovació, a l'hora de la veritat te els referents que te. No és casualitat que l'Anna Gabriel sigui filla de gent del PSUC, si ICV fos una altra cosa doncs no crec que ella hagués acabat en una cosa com les CUP, especialment perque quan va començar les CUP eren una mena de grupúscle, però ha acabat allà i s'ha fet la construcció teòrica que aquest espai permetia fer-se que és una barreja absurda de FAI-CNT amb el POUM i gent més pirada i tot. Ja està prou be per haver-se format allà que els he conegut que parlen de Mao i tot. 

       Crec que, quan acabi això del procés sigui per be o per mal, la CUP tornarà a aquesta marginalitat de la que venia. 
   • Foguera Catalana 4.389 3 491 👍 3.501
    I de totes maneres ja sabem de quin costat està l'esquerra indepe en general amb el tema Siria.
    Quin? Jo diria que, en general, està del costat dels kurds. Però últimament també hi ha gent que es posiciona al costat del govern. I els trotskos a l'òrbita de l'EI, amb l'oposició. Vaja, que potser és de mal generalitzar.
 • Indesquerra 17.715 8 91 👍 4.488
  Segons sembla, la declaració en concret de la polèmica, va venir editada per propi Pablo Iglesias, que la va fer circular abans del propi video, alguns pixeu fóra de test apuntant cap on no és.


 • Indesquerra 17.715 8 91 👍 4.488
  Ja has vist quin tall de l'entrevista de Pablo Iglesias ha tret La Sexta aquesta nit en horari de màxima audiència mentre entrevistava Junqueras? 
  • pensa_i_actua! 15.194 13 124 👍 5.595
   No, no miro massa la Sexta.

   El que sí que he vist és a raconaires criticar a l'Anna Gabriel pel fet d'anar a "La Tuerka" callar absolutament quan hi va en Rufián. Si tots fossin jerkis, mira, el partidisme extrem fa molt que està inventat. Però veure a "suposats" simpatitzants de l'EI d'aquests que per ressentiment o altres causes psicològiques, caient en aquest joc, "rajant" contra les seves per coses així i callant quan ho fan altres... en fi. 

   El mateix Baños va dir des de RAC 1 que "ell mai aniria a la Tuerka" (subratllo: a Rac 1, Grup Godó), i altres li van donar la raó ("el canal del Pablo", etc.). Heu sentit alguna crítica similar quan hi ha anat algú d'ERC aquesta setmana?

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.066.271 missatges
 • 213.311 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat