Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Si tot el proces finalment quedes en no res que penseu que succeiria a curt- mitja termini?

cristinon 18.155 8 85 👍 743
Bon dia a tothom.

Jo soc realista- optimista, de pesimista FA molts anys que no ho soc pero com que penso que es una pregunta no massa facil de contestar ( almenys per mi) doncs la formulo.


Respostes

Configuració
 • Nou Barris 16.099 8 108 👍 11.295
  Bona part de l'independentisme renegaria definitivament de qualsevol artefacte vinculat a Convergència, vista l'estafa i/o el fracàs, i l'esquerra nacional se'n beneficiaria;  també es radicalitzaria tot comprovant que el govern encara es torna més anticatalà del que ja era. Evidentment no contemplo, ni a curt ni a mitjà termini, un escenari polític on el Podemos estatal tingui prou poder com per oferir una proposta atractiva per als sectors més desencisats i menys militants del sobiranisme (referèndum, reforma constitucional, blindatge del català i de la "plurinacionalitat", etc.). Tenim reaccionarisme espanyol per a estona, i mentre aquest reaccionanirsme furibundament recentralitzador es mantingui, el projecte d'independència tindrà recorregut; que novament fiquéssim la pota ja serien figues d'un altre paner.
  • Sants Usuari sumador 30.114 13 28 👍 9.440
   Són espanyols, però no ximples. L'endemà que el procés peti, ens oferiran "el millor finançament de la història" i un parell de gestos simbòlics, la premsa d'aquí els riurà les gràcies, s'empescaran una nova sociovergència i tema resolt.
   • Nou Barris 16.099 8 108 👍 11.295
    Amb unes engrunes (perquè el "millor finançament de la historia" ve a ser això) pots convèncer molts esperits càndids, però no per gaire temps i menys després de tot el que ha plogut; per molt que La Vanguardia i El Periódico ens ho venguin com una grandíssima efemèride, l'estafa tornarà a quedar palesa de bell nou. A banda d'això, el procés, tot i haver fracassat, haurà donat lloc a una massa d'independentistes ferms que ja mai més no abandonaran aquesta opció. I no parlem pas d'un 20 o d'un 30%.

    També cal tenir en compte que molt probablement l'Estat espanyol viurà una deriva reaccionària encara pitjor, amb els Aznars i qui sap si els Abascals treient el cap i pressionant en una línia cada cop més agressiva; a més a més, el context europeu els afavoreix. Això podria ajudar a recuperar molts desencisats, tot i que tot plegat no es materialitzaria precisament a través de PDeCATs.
    • Sants Usuari sumador 30.114 13 28 👍 9.440
     L'estat espanyol pot caure en una deriva reaccionària o no. Amb una mínima però constant recuperació econòmica, amb el tema català resolt, el govern espanyol es pot penjar les medalles que vulgui i té tota la pau del món per anar fent sense patir. Vox són uns matats, i a l'Aznar, mentre el PP governi i vaig repartint sobres, ja veurem qui li dona suport.

     Per aturar el cop, de moment, en tens prou amb convèncer uns quants esperits càndids que facin perdre la majoria a l'independentisme. Després ja vindran els cants de sirena al PDCat perquè tornin a l'ordre; les "conversions" d'independentistes que ara opten per explorar els límits de la Constitució, que són més amplis del que ens pensàvem (el que passa és que hi havia un grapat de radicalots que ho volien rebentar tot); la desokupació de la Kasa de la Muntanya, i de retruc les detencions i garrotades a tots els peluts i bruixes que trobin (que com tothom sap tenen connexions amb perillosos grups anarquistes italians i grecs, com fa cent anys); els cants de sirena de QWERTY per incorporar els quadres cupaires que considerin més vàlids, o més propers, per "lluitar contra el capital", i el procés pel qual en la imatgeria popular Junqueras passarà de ser un líder ferm i preparat a un gordo patètic i pedant, com els va passar a Carod o Laporta en el seu moment.

     Que continuarà havent-hi un independentisme ferm? Potser sí, però no votarà independentisme. O et penses que als anys 90 l'independentisme era només el 8 o 10% que treia ERC? La CUP són uns radicalots que només volen cremar coses i amb ells no es pot anar enlloc, ERC tindrà alguna escissió i es perdrà en batalles intestines, i el PDCat voldria avançar, però és clar, amb aquests companys de viatge no es pot fer res.

     Ells, el guió, se'l saben de memòria. De moment encara no han trobat cap escletxa per aplicar-lo, però a la mínima que vegin l'opció d'agafar-nos un ditet se'ns empassaran tot el braç.


   • cristinon 18.155 8 85 👍 743
    vols dir???????????
    Sants escrigué:
    Són espanyols, però no ximples. L'endemà que el procés peti, ens oferiran "el millor finançament de la història" i un parell de gestos simbòlics, la premsa d'aquí els riurà les gràcies, s'empescaran una nova sociovergència i tema resolt.

    Sants escrigué:
    Són espanyols, però no ximples. L'endemà que el procés peti, ens oferiran "el millor finançament de la història" i un parell de gestos simbòlics, la premsa d'aquí els riurà les gràcies, s'empescaran una nova sociovergència i tema resolt.


    • Sants Usuari sumador 30.114 13 28 👍 9.440
     Sí, jo crec que faran algun gest de distensió (aparent, com a mínim) i després intentaran tornar a una situació estable, que garanteixi que els nostres partits es puguin barallar entre ells i ser feliços intentant aconseguir petites victòries polítiques però marginant el tema de la independència en el debat.
 • Ecotopia 441 1 👍 325
  La tornada del Duran a la primera línia com a salvador de l'autonomia amb patrocini encobert de l'Estat? Us imagineu?
 • sbarpa_94 1.405 5 👍 569
  Sorgiran partits independentistes més radicals, tan de dreta com d'esquerra, que defensaran la desobediència en tots els àmbits i fins i tot la violència, i treuran representació si no els illegalitzen abans. Si amb la democràcia no podem aconseguir els nostres objectius, haurem d'optar per altres mètodes o bé quedar-nos com uns imbècils a veure si d'aquí abans que s'acabi el segle ens permeten fer un referèndum. Per això la única manera que tenim és fer el referèndum ara sí o sí, arribant fins on calgui perquè vegin que no podran tan fàcilment amb nosaltres, si ens veuen acotxar el cap ho aprofitaran, és molt fàcil dominar un poble que té la sang d'orxata.
 • soldat 1.025 9 👍 796
  Es quedarà en no-res, i una part molt gran de la població passarà a l´abstencionisme. Els indepes de pedra picada continuarem pencant tal i com fèiem fa 25 anys. Dintre de 10 anys tindrem una nova oportunitat.
 • llamp 47.064 16 10 👍 11.342
  A curt termini em dedicaria a arrancar-lis la pell a tires a tots els protagonistes de la desfeta. One by one, només tinc dues mans.

  A mitjà termini ja no em preocupa.

  Pa qué?

Publicitat

Fòrums

 • 9.090.134 missatges
 • 214.072 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat