Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El catanyol tancat

Benfresc 10.795 5 194 👍 7.961
M'he fixat que sobretot la gent jove i persones en general de Barcelona, l'AMB, però també cada cop més a comarques, suposo que passa el mateix a d'altres contrades dels PPCC; parlen un catanyol cada cop més tancat. De vegades tinc la sensació que visc en algun indret de mala mort de l'Espanya profunda, però no, sóc a terres catalanes!

Quan una persona aprèn francès, anglès o qualsevol altre idioma, s'esforça a parlar-lo bé, també és important la pronunciació. El contrari passa amb el català, en aquest cas els mateixos catalans ens esforcem en parlar un catanyol el més tancat possible.

D'on ve aquesta fal.lera per la llengua que se'ns imposà a punta de pistola, fins al punt de voler convertir la  nostra pròpia en un dial.lecte d'aquesta?                            ---------------------------------------------------------------------------------------------------


Pels que encara no us n'heu assabentat.

Aquest fil no és per mostrar-me prepotent i xulesc davant dels fills de la immigració espanyola ni tampoc per enfotre'm d'ells, això no és pas el que pretenc, el catanyol és una malaltia degenerativa que afecta sobretot als catalans catalanoparlants "de tota la vida" que els seus avis parlaven en català i ara ells parlen un catanyol cada cop més tancat. Els altres, els immigrants que volen aprendre a parlar en català simplement copien aquests catanyoloparlants que ja són majoria.

El que pretenc és denunciar la precària situació de la nostra llengua i la nostra molt baixa autoestima nacional, tot per tal de despertar consciències i fer que poc a poc anem canviant de xip. El catanyol és una malaltia degenerativa que porta al català camí de convertir-se en un dialecte del castellà.

https://www.racocatala.cat/entrevista/39221/catala-sesta-convertint-dialecte-castella

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.064.372 missatges
  • 213.248 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat