Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Albiol avisa que no es permetrà la celebració del referèndum "ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho"

Foll Usuari sumador 76.905 11 3 👍 39.161

Albiol avisa que no es permetrà un altre 9-N: "Ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho"

Descarta un finançament singular per a Catalunya però demana un sistema que reconegui "el seu esforç"
El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha avisat els sobiranistes que l'Estat no permetrà la celebració d'una altra votació no autoritzada sobre la independència de Catalunya com la que es va fer el 9 de novembre del 2014: "Ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho".

En una entrevista d'Europa Press, ha sentenciat que "el que va passar el 9-N era un cas innovador, però el 2017, el govern i els partits constitucionalistes tenen les coses molt clares, tenen precedents i saben perfectament com se les gasten" els independentistes.

"Per això, el que vam viure llavors no es repetirà [...] Ningú obrirà dependències públiques per posar-hi urnes il·legals", ha avisat, i ha cridat a la unitat d'acció de govern espanyol, PP, PSOE i C's davant del referèndum.

Després de preguntar-li pels mètodes amb els quals s'impedirà l'obertura d'espais públics en el cas que es convoqui un referèndum unilateral, ha dit que "és una qüestió que, quan arribi el moment hipotètic, li correspon decidir al govern espanyol pactant amb els partits constitucionalistes".

El que ningú podrà impedir, ha ironitzat, és que "un grup d'amics organitzin una consulta a la seu de l'ANC o de CDC -ara PDECat-, ja que, si volen posar urnes de cartró allà, poden fer-ho", però mai podran pactar un referèndum independentista amb l'Estat mentre governi el PP, ha avisat.

Albiol ha defensat la ponència política del PP, en què es tanca la porta a qualsevol mena de referèndum sobre la independència: "No hi ha cap discussió sobre aquesta qüestió. Treballem per oferir un projecte de present i futur per a tots els espanyols".

Sobre la possibilitat de seguir la via Cameron i obrir-se a pactar un referèndum com reclamen els sobiranistes, Albiol ha dit que no es pot comparar la realitat del Regne Unit amb la d'Espanya, on "no hi ha una demanda de la immensa majoria" dels ciutadans a favor de la independència.

I ha precisat que el PP sí que s'obre a parlar sobre una reforma de la carta magna: "Si algú vol canviar el model d'Estat ha de posar sobre la taula una reforma de la Constitució i concretar què vol reformar, quan i amb qui. Estem oberts a parlar sobre aquestes bases, però deixant molt clar què, com i quan s'ha de portar a terme".

Si es donés aquest escenari, "hauria de ser una decisió que haurien de prendre tots els espanyols, no només una part", i ha dit que l'estratègia dels partits independentistes catalans té tics autoritaris.

El model de finançament

El PP català aposta per un finançament per a Catalunya que se sustenti en la solidaritat territorial i al mateix temps reconegui "el seu esforç", una proposta que ja ha traslladat al PP i que espera que el Govern concreti aviat: el 17 de gener es farà una conferència de presidents autonòmics per abordar aquest assumpte, tot i que Puigdemont ha anunciat que no hi acudirà.

Albiol considera que no hi ha d'haver un finançament singular per a Catalunya perquè es tracta d'un concepte "pervertit i contaminat per culpa dels independentistes, i donaria una visió que no obeeix a la realitat".

"El model ha de ser just amb comunitats com Madrid o Catalunya, els ciutadans de les quals fan un esforç més gran i tenen una cultura d'afany emprenedor més arrelada que en altres territoris", ha defensat.

http://www.ara.cat/politica/Albiol-no-Ja-enganyar-tornaran_0_1718228268.html

Respostes

Configuració
 • anseso 19.999 8 74 👍 3.262
  Albiol, i tú què saps?. Potser ets un visionari?.
 • Pedrolo 9.763 2 217 👍 4.212
  Esperem al 28 de gener, a veure si s'aproven o no els pressupostos. QUe només són 21 dies, coi!!!

  Després, ja vindran els temes judicials de Mas, Rigau i companyia que faran bullir l'olla d'allò més.

  A la primavera vindrà el judici a la Forcadell...


  Han de passar tantes coses abans del setembre d'enguany, abans del referèndum, abans de la llei que ha de permetre el referèndum... que crec que anem massa depressa. Ma avia deia "Primer l'u i després, el dos". Doncs això.
 • Calidoscòpic 20.115 14 72 👍 12.501
  El pitjor que va fer Espanya és fer veure que feia una transició a la democràcia. Com sempre els perd la pasta. Es pensaven que entrant a les comunitats internacionals podrien viure de la subvenció. Ho deuen estar maleint tantes vegades... Tan bé que estaven aïllats, amb l'exèrcit espanyol abocat exclusivament a reprimir ciutadans del propi estat, sense participar en la política internacional, fent cops d'estat quan els sortia de la punta de la fava...

  Espanya s'ha equivovcat en això. Si no és com a estat totalitari, Espanya no funciona.
 • MLC 9.589 4 222 👍 7.500
  M'ho sembla a mi o hi ha una via oberta a una negociació del referendum?

  El bocaxancla accepta. jo diria que per primer cop, que es faci la consulta i centra l'oposició en els locals on es faci, dient que cap problema si és en llocs no oficials.

  Dit d'altra manera, si es fa en una escola pública no, però en una escola privada o una residència d'avis privada si.

  Enlloc està escrit que un referèndum s'hagi de posar les urnes en un tipus de loca o un altre. Fins i tot posant carpes de votació al mig de les places es podria fer amb totes les garanties i els podemites no tindrien cap excusa.
  • Foll Usuari sumador 76.905 11 3 👍 39.161
   El bocaxancla accepta. jo diria que per primer cop, que es faci la consulta i centra l'oposició en els locals on es faci, dient que cap problema si és en llocs no oficials.

   No, em sembla que més aviat el que fa és dir que l'Estat no pot impedir que es faci una consulta tipus 9N però que sí impedirà de totes totes un referèndum.

   Però certament si el gran problema ha de ser la utilització de locals públics i per aquí l'Estat intenta fotre grapa, atemorir a la gent o segellar-los amb la Guàrdia Civil, tal i com dius mentre hi hagi prous punts de votació es pot fer en locals privats.
   • MLC 9.589 4 222 👍 7.500
    Ja, però si tenim en compte que per ells el 9N va ser un delicte que s'ha de jutjar, si ara accepten que es repeteixi sembla un canvi.

    El que jo dic és que no és el mateix dir que no hi ha consulta a dir que no amb el cens, però si amb el padro, no a uns locals, però si a d'altre. Això obra la possibilitat de pactar una consulta que nosaltres diguem que si que és un referendum i ells que no.

    Perquè en el fons, tots sabem que el problema gran no és la consultaen sí, sinó que passarà sobre el terreny, quan la Generalitat comenci a dictar lleis i fer drecrets i Espanya a invalidar-los i inhabilitar-los i substituir-los per titelles.

    Que passarà si hi ha dos  caps del mossos o dos consellers de finances?
    • Calidoscòpic 20.115 14 72 👍 12.501
     El problema no és quants caps dels mosso o quants conseller de finances hi ha. La qüestió és a qui fa cas la població...
     L'autoritat institucional la dóna la població. Per tant, guanyarà qui tingui més adeptes. I en això també hi influeix la qualitat, no només la quantitat...
    • Foll Usuari sumador 76.905 11 3 👍 39.161
     No estic segur de en quin escenari estàs però. De si ens situem després d'aprovar la Llei de Transitorietat Jurídica o si ens situem en un suposat marc on hem pogut fer el referèndum, hi ha hagut posem el resultat que augura el GESOP 79% SÍ 63% participació i Declarem la independència.

     Si dius en la primera fase, l'Estat estarà en negació i el que faran serà recórrer la Llei de Transitorietat Jurídica al Constitucional.

     Si fem el referèndum, guanya el SÍ i declarem la independència... Doncs llavors tocarà defensar-la i tocarà assumir el control del territori. Si el resultat es veu com a molt legítim per la societat catalana (com seria el cas del resultat que prediu el GESOP) les coses serien molt més fàcils.

     A partir d'aquí també entrarà en joc la UE, que en aquest punt ja no pot quedar-s'ho mirant. I també entrarà en joc fins a quin punt els catalans podem mostrar resistència a la opressió espanyola.

     També serà important: el govern pot pagar els funcionaris? S'ha assegurat algun crèdit pont d'algun país? Pot la Generalitat emetre bons?

     Perquè si podem realment pagar les factures durant un període de transició llarg, també ho tenim molt de cara. Què farà al final un Mosso que dubta?

     Quin paper hi jugaran els Ajuntaments?

     Hi ha moltes preguntes. Per mi depèn de si aconseguim un resultat vist com a legítim per gran part de la societat. Perquè si guanyem sobradament i amb bona participació no només som un 50% aprox sinó el 20% restant que també acceptaria el resultat i llavors som la majoria del país i a partir d'aquí tot s'aplana.

     Però clar en algun punt i d'alguna manera s'ha de fer això. Si hi ha un Estat que està totalment en contra de deixar-te ni tan sols decidir si vols ser lliure aquesta és la única manera: un xoc directe de legitimitats. Hi podràs anar més ben preparat o menys, però el xoc hi serà en algun punt!
  • Rigel 58.498 10 8 👍 26.771
   No és aquest el sentit del que diu.
 • Anònim10 15.769 5 115 👍 14.273
  Hem de pensar en que si fracassem estarem eternament governats i dominats per Albiols, Rajoys, Riveras i Arrimadas per mantenir la unitat.
 • Jordi de Blanes 9.682 13 219 👍 671
  " este tio es un campeón "
 • Puigdomènech 9.133 12 236 👍 2.172
  "Sobre la possibilitat de seguir la via Cameron i obrir-se a pactar un referèndum com reclamen els sobiranistes, Albiol ha dit que no es pot comparar la realitat del Regne Unit amb la d'Espanya, on "no hi ha una demanda de la immensa majoria" dels ciutadans a favor de la independència".


  Però què diu??
  I taaant que es pot comparar!!!

  La demanda sobre el referèndum a Catalunya s'estima entre el 70 i el 80% !!!  

  És un fantasma. La fatxenderia d'aquest home és gran. És òbvi que hem perdut l'efecte sorpresa, i una independència rapideta i bé ja no és possible, ara, d'això a fer massa cas de les seves amenaces hi ha un tros.
  La independència catalana és perfectament possible, i prou bé que ho saben. Indispensable el suport de la població.
  • Foll Usuari sumador 76.905 11 3 👍 39.161
   A més a més, els partits independentistes han obtingut més % de vots que els independentistes escocesos.

   Hi ha més mobilitzacions al carrer, hi ha hagut el 9N, les enquestes donaven un 35% de vots al SÍ a Escòcia... No hi ha excusa, si no volen és per el seu autoritarisme i nacionalisme espanyol, que tracta els catalans com a súbdits.
  • anglès 341 2 👍 355
   De fet el suport per un referèndum sempre ha estat minoritati a Escòcia, el qual, és clar, no és el cas a Catalunya. 
 • dimissiopuntorg 23.852 12 48 👍 19.639
  Jo l'enviaria a netejar Badalona amb drap i escombra.

Publicitat

Fòrums

 • 9.108.566 missatges
 • 214.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat