Fòrum

Albiol avisa que no es permetrà la celebració del referèndum "ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho"

FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497

Albiol avisa que no es permetrà un altre 9-N: "Ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho"

Descarta un finançament singular per a Catalunya però demana un sistema que reconegui "el seu esforç"
El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha avisat els sobiranistes que l'Estat no permetrà la celebració d'una altra votació no autoritzada sobre la independència de Catalunya com la que es va fer el 9 de novembre del 2014: "Ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho".

En una entrevista d'Europa Press, ha sentenciat que "el que va passar el 9-N era un cas innovador, però el 2017, el govern i els partits constitucionalistes tenen les coses molt clares, tenen precedents i saben perfectament com se les gasten" els independentistes.

"Per això, el que vam viure llavors no es repetirà [...] Ningú obrirà dependències públiques per posar-hi urnes il·legals", ha avisat, i ha cridat a la unitat d'acció de govern espanyol, PP, PSOE i C's davant del referèndum.

Després de preguntar-li pels mètodes amb els quals s'impedirà l'obertura d'espais públics en el cas que es convoqui un referèndum unilateral, ha dit que "és una qüestió que, quan arribi el moment hipotètic, li correspon decidir al govern espanyol pactant amb els partits constitucionalistes".

El que ningú podrà impedir, ha ironitzat, és que "un grup d'amics organitzin una consulta a la seu de l'ANC o de CDC -ara PDECat-, ja que, si volen posar urnes de cartró allà, poden fer-ho", però mai podran pactar un referèndum independentista amb l'Estat mentre governi el PP, ha avisat.

Albiol ha defensat la ponència política del PP, en què es tanca la porta a qualsevol mena de referèndum sobre la independència: "No hi ha cap discussió sobre aquesta qüestió. Treballem per oferir un projecte de present i futur per a tots els espanyols".

Sobre la possibilitat de seguir la via Cameron i obrir-se a pactar un referèndum com reclamen els sobiranistes, Albiol ha dit que no es pot comparar la realitat del Regne Unit amb la d'Espanya, on "no hi ha una demanda de la immensa majoria" dels ciutadans a favor de la independència.

I ha precisat que el PP sí que s'obre a parlar sobre una reforma de la carta magna: "Si algú vol canviar el model d'Estat ha de posar sobre la taula una reforma de la Constitució i concretar què vol reformar, quan i amb qui. Estem oberts a parlar sobre aquestes bases, però deixant molt clar què, com i quan s'ha de portar a terme".

Si es donés aquest escenari, "hauria de ser una decisió que haurien de prendre tots els espanyols, no només una part", i ha dit que l'estratègia dels partits independentistes catalans té tics autoritaris.

El model de finançament

El PP català aposta per un finançament per a Catalunya que se sustenti en la solidaritat territorial i al mateix temps reconegui "el seu esforç", una proposta que ja ha traslladat al PP i que espera que el Govern concreti aviat: el 17 de gener es farà una conferència de presidents autonòmics per abordar aquest assumpte, tot i que Puigdemont ha anunciat que no hi acudirà.

Albiol considera que no hi ha d'haver un finançament singular per a Catalunya perquè es tracta d'un concepte "pervertit i contaminat per culpa dels independentistes, i donaria una visió que no obeeix a la realitat".

"El model ha de ser just amb comunitats com Madrid o Catalunya, els ciutadans de les quals fan un esforç més gran i tenen una cultura d'afany emprenedor més arrelada que en altres territoris", ha defensat.

http://www.ara.cat/politica/Albiol-no-Ja-enganyar-tornaran_0_1718228268.html

Respostes

Configuració
    • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
      És un avís per a navegants però, més val que ens preparem perquè aquest cop no els agafarem a peu canviat com el 9N i la pressió perquè no poguem obrir locals públics serà brutal.
      • Rigel53.321 9 9👍 20.793
        També cal que estigui tot preparat per a, quan arribi el moment, la justícia catalana pugui actuar de la manera més contundent contra tots aquells que cometin crims contra la democràcia.
      • autokrator8.608 1 252👍 4.935
        Molt d'acord, si algú té la idea de repetir un 9-N és millor que s'ho tregui del cap perque aquesta vegada no ho permetran. 
        • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
          És que ningú vol repetir un 9N.

          Aquest cop hi haurà un referèndum oficial i vinculant. Que posaran totes les traves ja ho sabem.

          Però tampoc van posar facilitats el 9N i ara nosaltres anem molt més preparats, tenim un govern independentista i el compromís de declarar la independència si el guanyem. Anirem a totes i posarem tota la carn a la graella.
    • __30651__404 1👍 499
      La pregunta clau és :  Qui aplicarà aquestes penes " duríssimes" un cop estigui aprovada la llei de transitorietat jurídica?  

      No veig ni als mossos, ni als jutges, ni als funcionaris en general disposats a aplicar tot el que es derivi d'aquesta llei en lloc del corpus legislatiu espanyol. 
      • Rigel53.321 9 9👍 20.793
        Els poders de la República, òbviament.
        • Nou Barris15.696 7 115👍 10.434
          Està molt bé, però quins elements integraran aquests "poders"? I el més important: com executaran les seves decisions?
          • Rigel53.321 9 9👍 20.793
            Això ja es veurà al seu moment, n'hi ha que sembleu criatures que ho voleu tot al moment i que sou incapaços de superar el marc mental autonòmic.
          • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
            Doncs amb el resultat del referèndum sota el braç activarem la declaració d'independència i a partir d'allà les lleis catalanes seran vigents i l'autoritat i la sobirania sobre el territoris passaran a ser catalanes. I evidentment tothom haurà d'obeir des dels Mossos fins a les empreses que hauran de dipositar els impostos a l'Agència Tributària Catalana, sota amenaça de represàlies si no ho fan.

            A partir d'allà dependrà de com la gent vagi visualitzant qui guanyarà. Ajudarà que el resultat del referèndum sigui incontestable i ajudarà la mobilització ciutadana.

            Si tu com a empresa penses que l'Estat català ha vingut per quedar-se, més et val ingressar-hi els impostos i si tot queda en res fer-te l'orni perquè igualment la Generalitat els hauria de tornar a l'Estat Espanyol, que no pas pagar-los a l'Estat Espanyol arriscant-te a que després el futur Estat català te'ls reclami igualment.

            Tot això evidentment que s'haurà de complementar amb mobilitzacions populars sempre que calgui. Però la idea és aquesta, fer una DUI i defensar-la.

            Hi ha hagut països que han fet aquesta transició partint d'una posició molt pitjor, sense tenir una llei que garanteixi el marc jurídic tan ben preparada, sense tenir una policia pròpia, sense haver preparat una agència tributària i sense haver planificat res.

            Tot el que cregui en la independència ha de creure en el període aquest, sigui perquè esperava arribar-hi amb majoria de vots en unes eleccions, amb una DUI directa o amb un referèndum.

            Per tant realment hi ha alguna alternativa? En algun moment hi ha d'haver un xoc de legitimitats.
            • Nou Barris15.696 7 115👍 10.434

              Foll escrigué:
              Doncs amb el resultat del referèndum sota el braç activarem la declaració d'independència i a partir d'allà les lleis catalanes seran vigents i l'autoritat i la sobirania sobre el territoris passaran a ser catalanes. I evidentment tothom haurà d'obeir des dels Mossos fins a les empreses que hauran de dipositar els impostos a l'Agència Tributària Catalana, sota amenaça de represàlies si no ho fan.

              Què entens per "activar la DUI"? També em pregunto com se suposa que es farà obeir els Mossos i les empreses, i com s'executaran les represàlies que esmentes. Em refereixo al poder coercitiu, és clar. A no ser, és clar, que la resposta es trobi en el quart paràgraf:

              Foll escrigué:
              Tot això evidentment que s'haurà de complementar amb mobilitzacions populars sempre que calgui. Però la idea és aquesta, fer una DUI i defensar-la.

              Per a mi aquesta és la clau que obre tots els panys. De fet, és l'única manera que veig de defensar la DUI.

              • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
                No ho sé perquè no tinc una bola de vidre i els petits detalls canvien totalment l'escenari.

                Quin seria el resultat del referèndum i la participació? S'hauria pogut executar amb normalitat? Quina seria l'actitud d'Europa i l'Estat Espanyol?

                Si em planteges un escenari et puc dir el que penso que passaria, però amb tantes variables és impossible saber-ho.

                Només sé que l'escenari més favorable ara mateix és fer un referèndum i guanyar-lo amb el resultat que pronostica el GESOP 79% SÍ 63% participació.

                Prefereixo això que declarar la DUI ara o declarar-la després de la repressió per part de l'Estat impedint el referèndum.
      • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
        Segurament ja estem parlant d'un estadi on l'Estat català ja estaria assentat. 
    • Calidoscòpic19.116 13 76👍 11.008
      Això teu és malatís. Fatxenderia pura, al l'espanyola...
    • soldat1.025 8👍 796
      Sí home, i els jutjats plens de funcionaris espanyols als quals el nostre Govern ha obert la porta, seran els qui les aplicaran
    • dimissiopuntorg23.535 12 50👍 19.266
      La Llei de Transitorietat no crearà cap codi penal, deixarà en vigor el que hi ha. I trigarem uns anyets en fer-nos el nostre, que no és tan fàcil.
      • Rigel53.321 9 9👍 20.793
        Jo parlo del "codi penal en vigor a partir de l'entrada en vigor de la dita llei". I una cosa és tenir el nostre propi codi penal (que, efectivament, trigarà el seu temps), però a partir de l'aprovació de l'esmentada llei no només tindrem plena llibertat per a reformar-lo al nostre grat, sinó que serà imprescindible reformar-ne diversos aspectes immediatament (o pretendràs que, a partir de la independència i durant el temps que sigui, continu essent delicte cremar fotos del monarca espanyol?).
  • anseso18.289 7 85👍 2.257
    Albiol, i tú què saps?. Potser ets un visionari?.
  • Pedrolo9.570 2 220👍 4.117
    Esperem al 28 de gener, a veure si s'aproven o no els pressupostos. QUe només són 21 dies, coi!!!

    Després, ja vindran els temes judicials de Mas, Rigau i companyia que faran bullir l'olla d'allò més.

    A la primavera vindrà el judici a la Forcadell...


    Han de passar tantes coses abans del setembre d'enguany, abans del referèndum, abans de la llei que ha de permetre el referèndum... que crec que anem massa depressa. Ma avia deia "Primer l'u i després, el dos". Doncs això.
  • Calidoscòpic19.116 13 76👍 11.008
    El pitjor que va fer Espanya és fer veure que feia una transició a la democràcia. Com sempre els perd la pasta. Es pensaven que entrant a les comunitats internacionals podrien viure de la subvenció. Ho deuen estar maleint tantes vegades... Tan bé que estaven aïllats, amb l'exèrcit espanyol abocat exclusivament a reprimir ciutadans del propi estat, sense participar en la política internacional, fent cops d'estat quan els sortia de la punta de la fava...

    Espanya s'ha equivovcat en això. Si no és com a estat totalitari, Espanya no funciona.
  • MLC7.979 3 272👍 5.931
    M'ho sembla a mi o hi ha una via oberta a una negociació del referendum?

    El bocaxancla accepta. jo diria que per primer cop, que es faci la consulta i centra l'oposició en els locals on es faci, dient que cap problema si és en llocs no oficials.

    Dit d'altra manera, si es fa en una escola pública no, però en una escola privada o una residència d'avis privada si.

    Enlloc està escrit que un referèndum s'hagi de posar les urnes en un tipus de loca o un altre. Fins i tot posant carpes de votació al mig de les places es podria fer amb totes les garanties i els podemites no tindrien cap excusa.
    • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
      El bocaxancla accepta. jo diria que per primer cop, que es faci la consulta i centra l'oposició en els locals on es faci, dient que cap problema si és en llocs no oficials.

      No, em sembla que més aviat el que fa és dir que l'Estat no pot impedir que es faci una consulta tipus 9N però que sí impedirà de totes totes un referèndum.

      Però certament si el gran problema ha de ser la utilització de locals públics i per aquí l'Estat intenta fotre grapa, atemorir a la gent o segellar-los amb la Guàrdia Civil, tal i com dius mentre hi hagi prous punts de votació es pot fer en locals privats.
      • MLC7.979 3 272👍 5.931
        Ja, però si tenim en compte que per ells el 9N va ser un delicte que s'ha de jutjar, si ara accepten que es repeteixi sembla un canvi.

        El que jo dic és que no és el mateix dir que no hi ha consulta a dir que no amb el cens, però si amb el padro, no a uns locals, però si a d'altre. Això obra la possibilitat de pactar una consulta que nosaltres diguem que si que és un referendum i ells que no.

        Perquè en el fons, tots sabem que el problema gran no és la consultaen sí, sinó que passarà sobre el terreny, quan la Generalitat comenci a dictar lleis i fer drecrets i Espanya a invalidar-los i inhabilitar-los i substituir-los per titelles.

        Que passarà si hi ha dos  caps del mossos o dos consellers de finances?
        • Calidoscòpic19.116 13 76👍 11.008
          El problema no és quants caps dels mosso o quants conseller de finances hi ha. La qüestió és a qui fa cas la població...
          L'autoritat institucional la dóna la població. Per tant, guanyarà qui tingui més adeptes. I en això també hi influeix la qualitat, no només la quantitat...
        • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
          No estic segur de en quin escenari estàs però. De si ens situem després d'aprovar la Llei de Transitorietat Jurídica o si ens situem en un suposat marc on hem pogut fer el referèndum, hi ha hagut posem el resultat que augura el GESOP 79% SÍ 63% participació i Declarem la independència.

          Si dius en la primera fase, l'Estat estarà en negació i el que faran serà recórrer la Llei de Transitorietat Jurídica al Constitucional.

          Si fem el referèndum, guanya el SÍ i declarem la independència... Doncs llavors tocarà defensar-la i tocarà assumir el control del territori. Si el resultat es veu com a molt legítim per la societat catalana (com seria el cas del resultat que prediu el GESOP) les coses serien molt més fàcils.

          A partir d'aquí també entrarà en joc la UE, que en aquest punt ja no pot quedar-s'ho mirant. I també entrarà en joc fins a quin punt els catalans podem mostrar resistència a la opressió espanyola.

          També serà important: el govern pot pagar els funcionaris? S'ha assegurat algun crèdit pont d'algun país? Pot la Generalitat emetre bons?

          Perquè si podem realment pagar les factures durant un període de transició llarg, també ho tenim molt de cara. Què farà al final un Mosso que dubta?

          Quin paper hi jugaran els Ajuntaments?

          Hi ha moltes preguntes. Per mi depèn de si aconseguim un resultat vist com a legítim per gran part de la societat. Perquè si guanyem sobradament i amb bona participació no només som un 50% aprox sinó el 20% restant que també acceptaria el resultat i llavors som la majoria del país i a partir d'aquí tot s'aplana.

          Però clar en algun punt i d'alguna manera s'ha de fer això. Si hi ha un Estat que està totalment en contra de deixar-te ni tan sols decidir si vols ser lliure aquesta és la única manera: un xoc directe de legitimitats. Hi podràs anar més ben preparat o menys, però el xoc hi serà en algun punt!
    • Rigel53.321 9 9👍 20.793
      No és aquest el sentit del que diu.
  • Anònim1014.357 5 131👍 11.969
    Hem de pensar en que si fracassem estarem eternament governats i dominats per Albiols, Rajoys, Riveras i Arrimadas per mantenir la unitat.
  • Jordi de Blanes9.682 12 215👍 671
    " este tio es un campeón "
  • Puigdomènech8.646 11 251👍 1.652
    "Sobre la possibilitat de seguir la via Cameron i obrir-se a pactar un referèndum com reclamen els sobiranistes, Albiol ha dit que no es pot comparar la realitat del Regne Unit amb la d'Espanya, on "no hi ha una demanda de la immensa majoria" dels ciutadans a favor de la independència".


    Però què diu??
    I taaant que es pot comparar!!!

    La demanda sobre el referèndum a Catalunya s'estima entre el 70 i el 80% !!!  

    És un fantasma. La fatxenderia d'aquest home és gran. És òbvi que hem perdut l'efecte sorpresa, i una independència rapideta i bé ja no és possible, ara, d'això a fer massa cas de les seves amenaces hi ha un tros.
    La independència catalana és perfectament possible, i prou bé que ho saben. Indispensable el suport de la població.
    • FollUsuari sumador76.217 11 3👍 37.497
      A més a més, els partits independentistes han obtingut més % de vots que els independentistes escocesos.

      Hi ha més mobilitzacions al carrer, hi ha hagut el 9N, les enquestes donaven un 35% de vots al SÍ a Escòcia... No hi ha excusa, si no volen és per el seu autoritarisme i nacionalisme espanyol, que tracta els catalans com a súbdits.
    • anglès311 2👍 337
      De fet el suport per un referèndum sempre ha estat minoritati a Escòcia, el qual, és clar, no és el cas a Catalunya. 
  • dimissiopuntorg23.535 12 50👍 19.266
    Jo l'enviaria a netejar Badalona amb drap i escombra.

Publicitat

Fòrums

  • 8.965.981 missatges
  • 210.153 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat