Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Albiol avisa que no es permetrà la celebració del referèndum "ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho"

Foll Usuari sumador 76.617 11 3 👍 38.632

Albiol avisa que no es permetrà un altre 9-N: "Ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho"

Descarta un finançament singular per a Catalunya però demana un sistema que reconegui "el seu esforç"
El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha avisat els sobiranistes que l'Estat no permetrà la celebració d'una altra votació no autoritzada sobre la independència de Catalunya com la que es va fer el 9 de novembre del 2014: "Ja ens van enganyar una vegada i no tornaran a fer-ho".

En una entrevista d'Europa Press, ha sentenciat que "el que va passar el 9-N era un cas innovador, però el 2017, el govern i els partits constitucionalistes tenen les coses molt clares, tenen precedents i saben perfectament com se les gasten" els independentistes.

"Per això, el que vam viure llavors no es repetirà [...] Ningú obrirà dependències públiques per posar-hi urnes il·legals", ha avisat, i ha cridat a la unitat d'acció de govern espanyol, PP, PSOE i C's davant del referèndum.

Després de preguntar-li pels mètodes amb els quals s'impedirà l'obertura d'espais públics en el cas que es convoqui un referèndum unilateral, ha dit que "és una qüestió que, quan arribi el moment hipotètic, li correspon decidir al govern espanyol pactant amb els partits constitucionalistes".

El que ningú podrà impedir, ha ironitzat, és que "un grup d'amics organitzin una consulta a la seu de l'ANC o de CDC -ara PDECat-, ja que, si volen posar urnes de cartró allà, poden fer-ho", però mai podran pactar un referèndum independentista amb l'Estat mentre governi el PP, ha avisat.

Albiol ha defensat la ponència política del PP, en què es tanca la porta a qualsevol mena de referèndum sobre la independència: "No hi ha cap discussió sobre aquesta qüestió. Treballem per oferir un projecte de present i futur per a tots els espanyols".

Sobre la possibilitat de seguir la via Cameron i obrir-se a pactar un referèndum com reclamen els sobiranistes, Albiol ha dit que no es pot comparar la realitat del Regne Unit amb la d'Espanya, on "no hi ha una demanda de la immensa majoria" dels ciutadans a favor de la independència.

I ha precisat que el PP sí que s'obre a parlar sobre una reforma de la carta magna: "Si algú vol canviar el model d'Estat ha de posar sobre la taula una reforma de la Constitució i concretar què vol reformar, quan i amb qui. Estem oberts a parlar sobre aquestes bases, però deixant molt clar què, com i quan s'ha de portar a terme".

Si es donés aquest escenari, "hauria de ser una decisió que haurien de prendre tots els espanyols, no només una part", i ha dit que l'estratègia dels partits independentistes catalans té tics autoritaris.

El model de finançament

El PP català aposta per un finançament per a Catalunya que se sustenti en la solidaritat territorial i al mateix temps reconegui "el seu esforç", una proposta que ja ha traslladat al PP i que espera que el Govern concreti aviat: el 17 de gener es farà una conferència de presidents autonòmics per abordar aquest assumpte, tot i que Puigdemont ha anunciat que no hi acudirà.

Albiol considera que no hi ha d'haver un finançament singular per a Catalunya perquè es tracta d'un concepte "pervertit i contaminat per culpa dels independentistes, i donaria una visió que no obeeix a la realitat".

"El model ha de ser just amb comunitats com Madrid o Catalunya, els ciutadans de les quals fan un esforç més gran i tenen una cultura d'afany emprenedor més arrelada que en altres territoris", ha defensat.

http://www.ara.cat/politica/Albiol-no-Ja-enganyar-tornaran_0_1718228268.html

Respostes

Configuració
 • torraina_infernal 37.465 10 16 👍 22.306
  Hi ha possibilitats de que els sectors més progressistes de l'independentisme acceptin dins la nova legalitat catalana pena de mort només per alguns casos molt concrets?
 • Ó Thuaidh 1.245 7 👍 369

  El poble català ha avisat Garcia Albiolels espanyols que no permetran la celebració d'una altra aixecada de camisa com les de 1932, 1978, 1996 o 2010: "Ja ens van enganyar més d'una vegada i no tornaran a fer-ho".

  En una entrevista d'Europa Press, han sentenciat que "el que va passar el 9-N era un cas innovador, però el 2017, els catalans tenen les coses molt clares, tenim precedents i sabem perfectament com se les gasten els fatxes de merda espanyols".

  "Per això, el que vam viure llavors no es repetirà [...] Ningú fotrà cas a les amenaces per posar urnes", han avisat, i han cridat a la unitat d'acció dels catalans davant del referèndum.

  Després de preguntar-los pels mètodes amb els quals s'impedirà que Espanya foti les seves brutes mans en el cas que es convoqui un referèndum unilateral, ha dit que "és una qüestió que, quan arribi el moment hipotètic, li correspon decidir al govern català pactant tots els partits independentistes".

  El que ningú podrà impedir, han ironitzat, és que "un grup d'amigotes organitzin un alzamiento a la seu de l'IBEX, a la llotja del Bernabéu o a 13TV, ja que, si volen posar pìstoles i tancs de cartró allà, poden fer-ho", però -en això coincidim- "mai podran pactar un referèndum independentista amb l'Estat mentre governi el PPSOE", han avisat (al QWERTY).

  El poble català ha defensat la ponència política que  tanca la porta a qualsevol mena de diàleg de fireta de l'Estat espanyol: "No hi ha cap discussió sobre aquesta qüestió. No s'ho creuen ni ells...". I hi han afegit: "Treballem per oferir un projecte de present i futur per a tots els catalans; ara que ja no ens emprenyin, que tenim feina".

  Sobre la possibilitat de seguir la via Cameron i pactar un referèndum com reclamen els cantamanyanes del QWERTY, el poble català ha dit que no es pot comparar la realitat de Catalunya amb la d'Escòcia, on "no hi ha una immensa majoria dels ciutadans a favor de la independència com ja es va veure al referèndum escocès, i per això Espanya el prohibeix, perquè veuen les enquestes internes que els arriben i es caguen a les calces".

  I han precisat que, a aquestes alçades de la pel·lícula, els espanyols es poden fotre pel cul la seva presumpta reforma de la seva sacrosanta carta magna: "Si algú vol canviar el model d'Estat, ja ha fet tard. Se'ls veu massa el llautó. Que no es pensin que ens tornaran a aixecar la camisa amb quatre escurrialles per tal de salvar els 16.000.000.000 € d'espoli anuals".

  Sobre la possibilitat que, amb la independència de Catalunya, la UE expulsi Espanya per insolvent, amb un deute públic de més d'1 Bilió d'€, Catalunya opina que "hauria de ser una decisió que haurien de prendre tots els europeus, no només els espanyols", i ha dit que l'estratègia dels partits espanyolistes té tics franquistes.

  El model de finançament

  El PP català aposta per un finançament per a Catalunya que se sustenti "en la solidaritat territorial i al mateix temps reconegui el seu esforç". Vaja, que, "catalufus, seguiu pencant com uns cabrons a canvi d'uns serveis públics estatals de merda; però si us oblideu de la independència, potser us deixarem d'insultar i tot, i a més us deixarem dir quatre coses en català! Huhuhuuuu!"  una proposta que els funcionaris colonials ja han traslladat a la metròpoli i que esperen que el Govern concreti aviat: el 17 de gener es farà una conferència de presidents autonòmics, perquè estan acollonits amb això que se'ls acabi la mamella.

  Albiol considera que no hi ha d'haver un finançament singular per a Catalunya perquè "la seva obligació és seguir pagant el sou als paràsits de l'Espanya profunda per 'derecho de conquista'".


Publicitat

Fòrums

 • 9.088.229 missatges
 • 214.014 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat