Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Perquè eixe menyspreu cap als valencians?

Algú 17.118 14 96 👍 1.418

Per què eixe menyspreu cap als valencians?

 
4/01/2017 - 

VALÈNCIA. Menyspreu: "Sentiment pel qual s'estima menys del que val a algú o alguna cosa"

Esta pregunta ens la fem molts valencians cada vegada que escoltem en la televisió alguna nova ofensa cap a la nostra terra. La llista ha anat creixent i creixent i al remat arribarà el moment en el qual esgotaran la nostra paciència. O, com deia Vicent Andrés Estellés, "perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot". Passaré a enumerar algunes de les recents faltes de respecte cap als valencians, potser vos semblen anecdòtiques, però la repetició demostra que l'anècdota s'ha convertit en un costum, i que els valencians no pintem fava. És més, de vegades som inclús objecte de burla, i riure’s d'un mateix és molt sa, però que et prenguen el pèl és una altra història.

Menyspreu geogràfic

Orihuela és valenciana! Senyors i senyores de La Sexta i de Cuatro, no costa tant mirar un mapa per adonar-se que Oriola (Orihuela) no està a Múrcia. Des del 1304 és de manera definitiva part de la província d'Alacant, és a dir, abans que existira Espanya, Oriola ja era valenciana.

El temporal abandona el Llevant. Hi hagué una frase de l'oratge a Antena 3 molt divertida: "Las fuertes tormentas abandonan el Levante y se dirigen hacia Cataluña y Baleares". Balears està al llevant o al ponent de la Comunitat Valenciana? Tarragona no forma part del llevant de la península? Això del "Levante", a més de ser un terme franquista, és una falta de respecte de primer nivell, perquè elimina la identitat i et descriu com una zona sense nom, sense importància. El terme va aparéixer fins i tot a Pasapalabra.

Els Països Catalans. No totes les faltes de respecte provenen de la premsa de Madrid, a Catalunya tenen també predilecció per incloure la Comunitat Valenciana dins dels Països Catalans, la qual cosa òbviament ofén molta gent. Ja posats, per què no els Països Valencians?

 

Menyspreu cultural

L’IVAM es queda sense subvenció. Abans tenia una subvenció vergonyosa, de només 171.888 euros, una misèria comparats amb els 36,6 milions del Reina Sofia o el 1.042.900 del MACBA català. Enguany es quedarà sense res. Com els valencians tenim la sort de comptar amb les obres de Pinazo i de Julio González deuen haver pensat que no calien més obres d'art. Perquè o és això, o directament els la bufa la nostra cultura.

Les falles/fogueres/Moros i Cristians/Misteri d'Elx: Qualsevol festa o tradició nostra és menys important que qualsevol d'un altre lloc. La cremà els aprofita perquè algun periodista madrileny vinga a dir coses com "con lo que cuestan, qué pena que se quemen". I on les clavem, tio figa? Nosaltres som els primers que moltes vegades ens hem pres les nostres festes a catxondeo, deixant que personatges com Julio Tormo les convertiren en un sainet. Però que ho faça gent que no en té ni idea, encara et toca més la corfa. I amb les tradicions igual, sembla que tot Espanya dine capón o canelons el dia de Nadal, i tots nosaltres que som més de putxero no existim.

El Palau de les Arts, un altre greuge comparatiu. Les dades de l'any passat són clares: Teatro Real de Madrid, 9,39 milions d'euros; Liceu de Barcelona, 7,1 milions; Maestranza de Sevilla, 1,6 milions. El Palau de les Arts, poc més de 500.000 euros i només supera en 20.000 euros l’Asociación de Amigos de la Ópera de Bilbao. Toca't el nas, deu ser que l'òpera té massa nivell per a les províncies.

La ruta, la música i la fama. Mentre que la Movida madrilenya era una cosa molt revolucionària de Madrid, la Ruta del Bakalao era cosa de drogoaddictes. Mentre que els sanfermines són una festa internacional que cal traure a la tele cada dia, la Tomatina és un malbaratament d'aliments. A la televisió sembla que només servim per a fer programes com Gandia Shore, i amb la tonteria ara tenim fama de "tetes, xonis i ciclats". I res de destacar que el 50% dels músics professionals de tot Espanya són valencians, o que la Ruta o el FIB han sigut referents musicals a tot Europa.

La llengua de camalet. En este cas el menyspreu és constant inclús a casa. No és tan difícil dir "Vicent", veritat? Aleshores per què a Madrid em diuen Vincent i a Barcelona Vicenç? El mateix els passa a Jaume, Gemma, Artur, Empar, Josep o a molts dels que tenim cognoms valencians. Per no parlar de quan a aquells que parlem valencià ens consideren inferiors, o et solten allò de "háblame en cristiano". Perquè encara hi ha gent que pensa que això de parlar valencià és cosa de "gent de camalet", "de pobles" i "de gent poc fina". Ser de poble, llaurador i poc fi són per a mi elogis més que insults, tot siga dit. Però el pitjor arriba quan alguna informació pública apareix en valencià, i els propis valencians són els primers a dir "publícala también en castellano para que nos enteremos todos", com va passar, per exemple, amb la llista d’escoles tancades pel temporal. Això, tristament, a l'inrevés no passa.

 

Menyspreu culinari

Els paellicidis. Ens resulta indignant trobar "paella valenciana" per tot Espanya plena de pèsols, ceba i xoriço. Però més indignant encara quan dius alguna cosa al respecte com: "Disculpe vosté, això no és paella, això és arròs amb coses". Ràpidament t'ataquen amb sentències com "els valencians sou uns talibans de la paella" o "ya llegó el valenciano a dar por saco con el arroz". Què hem de fer, estimem la nostra gastronomia, i la nostra paella, i estem un poc farts d'invents com "la paella catalana" o la paella blanca en perol de Jamie Oliver.

Els nostres productes. Taronges de Sud-àfrica que arriben a Castelló en desembre, supermercats que obvien els vins valencians, torrons i orxates sense denominació d'origen que els fan passar per autèntics. Si vols un Rioja, o tomaques canàries perquè t'agraden més, perfecte. Però que no pugues trobar productes autòctons, normalment de més qualitat, per indiferència del comerç, això no és tolerable. Que el nostre camp ha sigut motor de l'economia del país durant molts anys, estimem-lo i defensem-lo per Europa, per Espanya, i principalment a les nostres cases.

Menyspreu en infraestructures

El transport i les autopistes rescatades. Mentre que continuem pagant l'AP7, una autopista caríssima més que amortitzada, el govern rescata autopistes deficitàries de la resta d'Espanya. Mentre que Madrid i Barcelona reben entre les dos més de 224 milions per al foment del transport públic (principalment EMT), València no rep cap euro. Les obres de l’A-31 al pas per la Font de la Figuera han patit endarreriments vergonyosos, i fa poc llegíem com la falta d'infraestructures està impedint el creixement de la província de Castelló.

 

El corredor mediterrani. Per tots és conegut que era més necessari l'AVE a Sevilla o la Corunya que el corredor mediterrani. Però ara que ja estan fets, tocaria arreglar el tema del corredor i del tren a Barcelona, que sempre porta endarreriment. Per no parlar de l'odissea d'anar des de València en tren a Terol o Granada. Un exemple: la inversió estatal l’any passat en rodalies a València va ser d'1 milió, Sevilla se'n va emportar 52, Barcelona 185 i Madrid més de 326 milions. I continuem sense tindre tren de Gandia a Dénia...

I podria seguir amb el greuge comparatiu que va suposar la inversió en l'Expo de Sevilla o Saragossa, i també el cost de la carrera olímpica de Madrid o Barcelona amb el que han sigut els 0 euros de deute assumit per l'estat de l'America's Cup. Però ja vos feu una idea general de com es tracta la nostra terra des de fora.

L'infrafinançament autonòmic, la invisibilitat de les nostres comarques o la indiferència davant de qualsevol reclamació que es fa des de València, som una regió extremadament solidària per obligació, que amb una renda per capita un 12% inferior a la mitjana estatal, en compte de rebre diners, n’aportem a altres regions més riques. Açò només ho podem canviar units, amb voluntat i sense "meninfotisme". Per això jo enguany als Reis d'Orient els demanaré que en el 2017, en compte de pegar "la cabotà", trenquem a cabotades els greuges comparatius que patim amb la resta d'Espanya, i traguem l'orgull de ser valencians contra el menyspreu constant al qual estem sotmesos.

Respostes

Configuració
 • Hanzel und Gretyl 4.753 9 453 👍 1.140
  No acabe d'entendre la finalitat del fil en este fòrum.

   

   

  • UsuariV 9.372 4 228 👍 5.224
   Provar que als valencians no mos vol ningú.


  • Garroferet 807 2 👍 640
   Discutir sobre banalitats.

   Orihuela és valenciana!
   Orihuela, en valencià, és Oriola. Però bé, renega que la Sexta i Cuatro l'han ubicat erròniament. Són ganes de fer-se la víctima per part de l'autor, doncs errors geogràfics a les notícies hi ha cada dos per tres: el nivell de geografia és esperpèntic entre la societat espanyola en general.

   El temporal abandona el Llevant
   Val, a mi també em molesta que ens diguen "Llevant".

   Els Països Catalans
   La tonteria del mapa del temps de TV3. Com he dit abans, quan a TVE ens trauen amb Múrcia no passa res, però molts valencians tenen tant d'odi a Catalunya que els porta a dir moltes coses irracionals. Una d'elles, queixar-se per tonteries com estes. 

   L’IVAM es queda sense subvenció
   El Palau de les Arts, un altre greuge comparatiu.
   Només es preocupa per les institucions ubicades a la ciutat de València. Val. Però al País Valencià hi ha més museus i tal que també necessiten més finançament, no sols per part de l'estat, sinó de la Generalitat.

   Per rematar, diu: "deu ser que l'òpera té massa nivell per a les províncies". Vaja, un dels "valencianistes" per al qual només existix Castelló, València i Alacant. Bona forma de fer país.


   Les falles/fogueres/Moros i Cristians/Misteri d'Elx
   Nosaltres no ens burlem de la Feria de Abril o de qualsevol cosa que tinga a vore amb Múrcia, no. Com dirien els castellans, "consejos vendo pero para mi no tengo".


   La ruta, la música i la fama
   Els tòpics són els tòpics. Tampoc els andalusos estan tot el dia al bar ni ballant sevillanes.


   La llengua de camalet
   Que s'aplique un poc i que empre la llengua per a tot, que quan vol vendre una cosa bé que empra el castellà. Comenta "Ser de poble, llaurador i poc fi són per a mi elogis més que insults, tot siga dit". Ser poc fi és ser poc fi. I punt. A mi no em fa gràcia eixa gent que quan parla en valencià ho ha de fer de forma molt basta, com si no estiguera bé. Disculpa, però a mi em molesta, que la meua llengua no és per a fer gràcia, sinó per a comunicar-nos, com qualsevol altra.


   Els paellicidis
   Fer broma sobre com és la paella pot tindre la seua gràcia. Fer d'açò una ciència exacta i rabiar quan algú la fa diferent, és ser ridícul.


   Els nostres productes
   Defensar la nostra agricultura i consumir productes locals està molt bé. Però espai no caure amb el proteccionisme, que les repetides queixes a nivell particular que hi ha per les xarxes socials sobre les taronges de Sudàfrica són un poc alarmants. Sudàfrica està a contratemporada, i quan allí hi han Navels, ací no en tenim, i viceversa. No són competidors nostres. A més, als magatzems els resulta més barat comercialitzar la taronja d'ací, que no dur-la 21 dies en vaixells des de milers de quilòmetres de distància.

   Com els europeus es fiquen exquisits alhora de consumir només productes locals, enfonsen el camp valencià en 2 dies. Les nostres taronges inunden els mercats europeus. Així que no pretenem defendre només les taronges valencianes, però al mateix temps pretendre que tots els europeus consumisquen les nostres taronges valencianes. Que Itàlia, Marroc, Turquia, Egipte, Israel, etc. també fan cítrics. No tenim la patent ni cap privilegi especial.


   El transport i les autopistes rescatades
   D'acord amb l'infrafinançament. Però en desacord amb els exemples. L'EMT va bé (ai, eixe valencianocentrisme). FGV sí que hauria de rebre les ajudes que reben a altres llocs pel servei metropolità en ferrocarril. I comenta que la província de Castelló (que pesat amb les províncies, tu), l'infrafinançament impedix el seu creixement, en quan són els qui més inversió per càpita reben per part de la Generalitat (sí, coses de les províncies, gràcies a les quals moltes comarques estan tant abandonades).

   El corredor mediterrani
   Val. Ha comentat moltes trivialitats, i el més important a hores d'ara, que és l'infrafinançament valencià, queda diluït en un missatge victimista.
  • Algú 17.118 14 96 👍 1.418
   No acabe d'entendre la finalitat del fil en este fòrum.

   Últimament veig a la gent molt interessada en saber la finalitat dels fils... doncs simplement compartir un text i vore què n'opina la gent.
   • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
    No veig fils compartint articles espanyolistes d'ABC al Racó a vore que "n'opina la gent"? 

    És simplement l'article que tu hauries escrit i t'escudes en un article per dir: ei! mateu el missatge no el missatger, quan simplement fas de troll sibilí i demostres, una vegada més, la teua covardia política.
    • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
     Home tio, reivindicar coses per a Valencia ( tota la Nació me'n referixc) no és cap cosa roïna. Si la majoria de reivindicacions que se fàn són cap a Madrit, a banda.

     A mi me'n pareix bona pedagogia, per una banda per als lector d'eixe periódic, i per atra banda en este foro per als catalans que pugan entendre, que mai seràn tots però bé, per a compendre millor el caràcter/ reivindicacions valencianes i facilitar les relatcions en els veins del nort. No li vec rés de roï sincerament.

     Lligte a Calidoscopic per eixemple, que no crec que'l tingues considerat com a "troll" ni com a "neoblaver" ni rés d'açó, i de fet crec que és pro-PPCC.


     • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
      Fer suposades reivindicacions amb tics d'anti(pan)catalanisme està més vist que el tebeo, això era Unió Valenciana. I les reivindicacions són més per a la ciutat de València (la majoria) que per al País Valencià, també discurs UV. Res nou sota el sol.

      Ara, si a algú li mola eixe discurs, com als "tres tenors" és problema vostre.

      I de Calidoscòpic només vore les contradiccions que té, que són de jutjat de guàrdia ja no cal ni comentar-les. ProPPCC dius?  Clar i aplaudeix que el PV no isca al mapa de la TV3 ja em diràs tu quin pro-PPCC està fet, no varia molt del discurs dels Rigel i companyia.
      • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944


       I de Calidoscòpic només vore les contradiccions que té, que són de jutjat de guàrdia ja no cal ni comentar-les. ProPPCC dius?  Clar i aplaudeix que el PV no isca al mapa de la TV3

       Aplaudix que els valencians tingam discurs propi, és a dir, respecta les opinions dels valencians independientment de que el tinga la seua 
       • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
        No, respecta el discurs dels anti(pan)catalanismes. Els valencians mai han donat majoria absoluta a UV en el millor dels temps. Jo sóc valencià i eixe discurs calcat d'Unió Valenciana no em representa ni a mi ni a la majoria de valencians. 
        • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
         El teu discurs representa encara menys a la majoria de valencians ( sense acritut t'heu dic)
         • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
          Que equivocat estàs, precissament UV ha desaparegut del mapa polític i Compromís veu en part del Bloc, i per tant d'UPV i el fusterianisme. No veus que el vostre discurs és antiqüat i centrat bàsicament en la ciutat de València? I que aquest és minoritari i està lligat en la versió més majoritària a l'espanyolisme del PP?
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Bé, Compromís és un partit" estrictament valencianista" ( esta és la percepció de la societat) que està arreplegant un ou de vots en les comarques aon históricament sempre les havia arreplegat UV. A banda d'en atres comarques, però ja m'entens. Es percebuda com una "força política valencianista".

           No és casualitat la quantitat de vots que ha tengut Compromís venent valencianitat, en l'Horta, en contes de (pan)catalanitat, que és com era percebut  El Bloc, i com heu seguiria sient ( la percepció social) llevat que canviaren el nom, si abandonaren la coalició Compromís.  (IMO)

           PS: Ja saps que no soc de Compromís.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Estrictament valencianista? 

           Amb Equo? Amb Podemos? Tu també vius als mons de Yupi?

           Compromís recull vot a les zones ex-UV per Mónica Oltra que fa de Lizondo, però la gent de Castelló i Alacant i Comarques Centrals no vota a Compromís pel mateix. Vius als mons de Yupi.

           Jo ja ho he dit, al PV hi ha el Bloc (dins Compromís), ERPV (20 regidors) i l'EI (2 regidors). Tota la resta és un zero a l'esquerra.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Per açó l'he entrecomillat. He possat "percebuda com estrictament valencianista". I ja sé que la sociologia és diferent a les comarques históriques de votants d'UV que en atres, precisament és lo que he dit. No és cap món de Yupie, de fet estàs dient heu mateix que jo, en el fons, al dir açó:


           Compromís recull vot a les zones ex-UV per Mónica Oltra que fa de Lizondo, però la gent de Castelló i Alacant i Comarques Centrals no vota a Compromís pel mateix.


           Te dones conter o no. has dit heu mateix en atres paraules ; )

           I ja saps que pense envers ERPV i com (des)ajuden qualsevol valencianisme, provocant la re-acció de vots cap al PP. Però bé, pensem diferent.

           PS: El Bloc, presentants en solitari i quan era percebut com a (pan)catalanista com sempre ha set percebut, aband d'integrars en Compromís ( pareix mentida però un canvi de nom pot fer molt) mai ha passat del 5%. Eixa és la realitat social. 
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Sí, i l'UPV era valencianista i? El fusterianisme és valencianista per molt que vos moleste.

           A vore, escriviu ací perquè no teniu cap fòrum de la vostra corda, no poseu notícies de LaVeudel PV (i poseu de ValenciaPlaza) perquè no teniu cap diari digital de la vostra corda, voteu Compromís perquè no hi ha cap partit de la vostra corda... No veus que esteu de cap a caiguda? Que se vos ha enfonsat tota la xarxa del anti(pan)catalanisme en la versió heavy i s'haveu quedat amb una mà davant i una altra darrere?

           Sou uns "cansinos", avise, no vaig a contestar a cap dels "tres tenors" en força temps. Ja s'ho fareu, pesats!
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944

           Tu dius que UPV "era valencianista". Jo't dic que la societat valenciana sempre l'ha percebut com "pancatalanista" i mai s'ha menjat un torrat electoralment per aixó precisament.

           No és casualitat, ni els vots que tingué UV a meitat 90's ni els vots que té Compromís ara. En les seues diferencies i tot heu que vulgues, ambdues eren/són "percebudes per la societat com valencianistas".

           PS: Es que ja ni t'estic donant la meua opinió, simplement són matemàtiques, el % de vots rebuts per cada partit  que estem anomenant,al seu moment o ara, compara i treu conclussions.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Que no cola , xiquet. En quina somnis has vist tu que UV subvencione el RacóCatalà?

           Sou uns flipats, se vos ha afonat el vaixell i ara ens veneu gat per llebre.

          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Que té a vore aixó en heu que dic jo?

           Que tinc a vore jo en UV? Quan UV treia tants de vots, jo tenia uns 12-14 anys per a la teua informació. I quan les bombes jo tenia exactament zero anys, perque no havia naixcut.

           Este foro lo financien dues Generalitats, una d'elles la meua ; )


           A banda, és que quan sí estigué actiu políticament uns anys després, que jo sàpia, cap Ateneu Llibertari tenia cap relació, ni en el blaversime ni en els panques .
           -----------------

           Es que és com si'm postejes ara una imatge del partit nazi i'm dius: Aon veus tú que el NSDAP financie el Racó? Puix per enlloc 


           Crec que veus blavers per tot arreu Indesquerra, i no te'l dic a males, però una cosa és el valencianisme anti-catalanista i atra cosa és el valencianisme sobiranista. Ja hauries de saver tú açó ; )

           ---------------------

           I pense, sincerament, que els 4 gats com dius tú ( i és veritat que no són molts) d'Esquerra Nacionalista Valenciana han colaborat, a la seua manera, per a que ERPV puga expresarse lliurement sense rebre hosties. A bon "enteneor".....poques paraules fan falta.

           Que açó implica per a mi el deixar de pensar que ERPV fà mal al valencianisme? No. Si ja saps com pense. 

           ------------------------

           Has provat de no acusar de "blaver" en els teus eufemismes de "neoblaver", "filoblaver" etc a tot el que no pense com tu? Que ham possat cap bomba a cap seu d'ERPV? No vitat? N'hi ha hagut cap violència física? No vitat? Vos hem reventat cap acte?No vitat? 

           Puix aixó nano, simplement jo no pense com tú.

           I t'he deixat unes dades estadístiques que, sé que no, però potser, t'haurien de fer refrexionar
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Jo no acuse de res, ets tu el que et poses al costat de l'anti(pan)catalanisme. Compromís via Generalitat (perquè és el Marzà eh! No és la Mónica Oltra ni el Ximo Puig! subvenciona el Racó Català que és un lloc d'informació dels PPCC, i subvenciona Vilaweb i la Veu del PV). I això no ho faria ni UV ni CAP de vosaltres, que només teniu obsessió en l'anti(pan)catalanisme com tenia Unió Valenciana, de què et penses que vivia? A més eixe moviment, com tots els vostres, estan centrats a la ciutat de València i no representen el País Valencià. D'una cosa LOCAL en feu una abstracció de tot el País Valencià.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Jo crec que sí acuses. Si no de qué el dir que si "Uv financia o no el Racó Català"?

           Crec sincerament, que't pot l'odi envers Valencia, per la raó que siga, i d'ahí les teues disquisicions.

           Mira, jo puc acceptar, que un valencià qualsevol tinga una opinió diferent a la meua. Pots vore com he argumentat en Garroforet, que té una posició més propera a la teua que a la meua. Per no dir que té la teua directament, potser. Però com a mínim  no'l veig cagantse literalment en Valencia literalment, o acusantme a mí u atres directament de "tots els mals de la humanitat"

           Reflexiona compa, no te'l dic a males, però crec que "veus fantasmes" i a soles te confundix la boira. 
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Per cert:


           I això no ho faria ni UV ni CAP de vosaltres, que només teniu obsessió en l'anti(pan)catalanisme


           Jo, canviantle el nom, sí financiaria un foro comú com a punt d'encontre envers valencians i catalans...sempre que és respectés qualsevol paraula valenciana. Però tampoc me faig creus perque se diga "Racó català" saps?  Ni m'entra cap alergia. A mi'm pot caure bé o mal una persona, siga catalana, valenciana o de Burkina Faso. No tinc anti-rés de manera global.

           I respecte les discusions polítiques dels catalans sense ficarme pel mitg.

           Que la meua posició política és la del sobiranisme valencià? ( i com a mal menor des d'una evolució personal des del anarquisme que és llarga de contar). Puix sí, i mai l'he amagada


           Com te deia, barreiges el valencianisme anticatalanista en el valencianisme sobiranista, pense en prou de mala llet, perque no't pense com alié a conéixer les característiques de cada una d'estes ideologies.

           ---------------------------------

           Si sapieres coses que poden pasar si mos unim tots els estrictament valencians...per a fer força per Valencia i envers Madrit. ( i no preguntes que no diré rés més). Però tu a barreigar coses, com a pollastre sense cap.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Tu has volgut comparar UV i Compromís i això és comparar un ou a una castanya. UV mai finançaria RacóCatalà mentre que Compromís si ho fa. Teniu l'anti(pan)catalanisme igual que UV, el nom ja se'l poseu vosaltres, jo només dic que aquesta característica teniu la mateixa.

           I no comences en l'odi, no veus que això que dius és una parida? En tot cas l'odi el tens tu a la resta del País Valencià perquè no el coneixes, una gent com tu que diu que no ha estat MAI a Ontinyent o a Xàtiva ja em diu de quin tipus de personal sou i com podeu parlar sense saber. Jo us conec massa, ja li ho deia als altres dos tenors, que no veieu més enllà del Micalet i és una característica que compleix SEMPRE.

           La diferència entre Garroferet i jo és que passa de vosaltres i no us ho diu a la cara, però jo dic les coses pel seu nom. A mi un raconaire valencià que no crega en els PPCC li accepte la seua opinió, però es que els tres tenors no es que no cregau en els PPCC sinó que esteu sempre fent anti(pan)catalanisme al RacóCatalà, és una obsessió continua, un únic discurs que es repeteix a tot hora, el famós monotema, d'on no eixiu d'ell.

           Reflexiona de la funció que fas (feu) al Racó, perquè amb fils com aquest la gent se'n ha donat compte, fins i tot Hanzel und Gretyl que és més bé de la vostra corda ho ha dit més amunt. Feu i deixeu fer, però no s'obsessioneu amb l'anti(pan)catalanisme i més al RacóCatalà, perquè bàsicament es poseu en evidència.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Tu has volgut comparar UV i Compromís i això és comparar un ou a una castanya. UV mai finançaria RacóCatalà mentre que Compromís si ho fa.


           Com que vec que no has entés heu que he dit abans, tractaré de dirho en atres paraules: qualsevol força política que siga valencianista, estrictament, o percebuda aixina pels valencians si preferixes,  rebrà el recolç polític que mai ha rebut cap partit pancatalanista. Ahí són les dades estadístiques, no és la meua opinió, és lo que hi ha.

           La comparació no va més lluny.....però si no vols vórelo, no'l veges.


          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Escolta! No comences a duplicar i editar misatges com un pollastre sense cap!

           Et conteste tot JUNT en l'altre, en una excepció que no deuria fer, perquè ets més cabut que més valdria deixar-te per impossible.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           He editat perque he trobe un tema complexe i he volgut afegir informació .


           PS: Deixemho......si no vols entendre heu que dic quan te parle d'eixes dades estadístiques, i no de la ideologia raere UV o Compromís, pos rés. Jo puc ser cabut, heu admitixc, però nano, pense que'm superes.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           El sobiranisme valencià que tu representes és anti(pan)catalanista, també ho vas a amagar? Igual que hi ha un sobiranisme valencià (pan)catalanista com és ERPV. Jo no sóc sobiranista valencià, però respecte a ERPV pel simple fet que no és anti(pan)catalanista. O el mateix Bloc, tot i no ser sobiranista, no és anti(pan)catalanista, els seus estatuts diuen el que diuen, i tot i que no diu Països Catalans, se li entén massa.

           A mi el que m'extranya senzillament és que tu tingues un passat anarquista i penses com penses, sigues tan reaccionari. I només ho puc pensar que siga si és veritat, perquè no t'enteraves de massa (no és una crítica, de jove passa a tots) i podies haver acabat al GAV o a España2000 o com ja t'he dit, aquestes "coses rares" només passen a València. Als anarquistes de la resta del País Valencià, sense ser proPPCC necessariament mai farien un discurs anti(pan)catalanista com fas tu.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           T'he dit que no contestes per ací.

           Però vaja com insisteixes, tu no has aportat CAP estadística, no hi ha cap número, percentatge, ni estudi d'opinió en tots els teus comentaris. Això no és cap estadística.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           El sobiranisme valencià que tu representes és anti(pan)catalanista,


           Una cosa és no ser pancatalanista, i atra cosa és ser anticatalà. Menys mal que no acuses.

           I que vaig a ser reaccionari si soc a un partit d'esquerres? Heu que pasa és que som pocs, tractem de ser integradors, i no som fanàtics.

           Però si l'ideologia de molta gent individual d'estos partits és més propera al anarquisme o comunisme llibertari que al comunisme orotodoxe. No a la manera hippiesca? Cert. Que som pocs i mos ajuntem els que som, cada ú en la seua manera de pensar, i no som fanàtics? també cert.

           Saps qué? Jo demà me n'aniré a Hernani, i que sàpies que acusaré a tots els xiquets de 10 anys fins als jovens de 30 de ser "neo-etarres".

           Si és que tracte d'argumentar en tu i no hi ha manera.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Però vaja com insisteixes, tu no has aportat CAP estadística, no hi ha cap número, percentatge, ni estudi d'opinió en tots els teus comentaris. Això no és cap estadística.           T'he dit que mires les dades estadístiques de eleccions ja pasades, i tregues conslusions. No és tan complicat xD
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Però vols NO CONTESTAR A DOS LLOCS! Ets un Cabut o és que no entens les coses?
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Nol faig per fotre, és la meua manera d'expresarme. Te llig un troç, te'l conteste. I després te continue llegint i te conteste a atre. Però pot ser heu faig perque soc un satànic furta taronjes 
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           De l'altre comentari. Ja t'ho he dit Compromís trau més vots que UV als millors temps. Compromís subvenciona RacoCatalà i UV mai ho faria. Les estadístiques em donen la raó a mi, no ha tu! 

           On he dit jo anticatalà? Ets un anti(pan)catalanista i odies a tot valencià que ho siga, tu i els altres dos tenors.

           El teu partit no és d'esquerres, bé, en tot cas tant d'esquerres com el PSOE.

           Tens un discurs polític molt pobre, sense acritud, i les idees molt difuminades i poc clares. Quan vas passar per la CNT no vas aprofitar res del que podries haver aprofitat.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Deixa el victimisme i contesta, si vols a l'altre. No veus que tot això de fer-se la victima de manera irònica és prou patètic?
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Ets un anti(pan)catalanista i odies a tot valencià que ho siga, tu i els altres dos tenors.

           A mí per ací hi ha forers pancatalanistes valencians que'm cauen bé i no m'importria companejar unes cervesses, encà no tinguen la meua ideologia. Com t'he dit, jo no soc cap fanàtic, encà tu penses heu contrari.           Quan vas passar per la CNT no vas aprofitar res del que podries haver aprofitat.

           CNT estrictament no......Ateneu LLibertari, del Cabanyal (proper ideológicament a CNT sí).  Crec que ja està tot dit no? Quan tu hagues fet heu que jo fiu a la meua vintena, arriscante políticament, i arriscant la teua llibertat, vens i me dones lliçons.

           PS: I jo no estigué d'acort en totes les accions que se feren des d'allà ni totes les aciones eren preses en decisió comuna per banda de la gent del Ateneu. I fins ací te dic.

          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Però no és qüestió de cerveses, però no ho entens? Et penses que no tinc amics que no són proPPCC o què? Tu confons l'amistat en l'atac d'una determinada manera de pensar.

           Ateneu Llibertari? El que t'he dit, vas acabar allí com en qualsevol altre Lloc "radical" que mola a la juventut. Mira, i no em dones lliçons a mi d'arriscar políticament, perquè qualsevol Ateneu Llibertari no li dona tanta al·lèrgia al fatxerio local i blaver de la ciutat de València com li han donat els independentistes valencians proPPCC. Jo que no sóc de València, no vaig a apuntar-me "punts" que no em toquen, però al meu poble o quan anava a València o estudiava no me'n has de contar a mi res.

           De veritat, reflexiona si has aprés alguna cosa d'allí. El blaverisme és reaccionari i qualsevol anarquista el combatria, i el discurs antiPPCC en el fons és reaccionari. Jo tinc una amic anarquista que va virar cap a l'independentisme català i no li va costar massa, això sí, no era de València on teniu tot eixe ambient tan fatxa i blaver.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Jo mai he set blaverista indesquerra. Com vec que no entens una merda, pa tu la perra gorda, i au.

           PS: I com que no eres del Cap i Casal,.........no has entés rés del que he dit al mencionar eixe Ateneu. No'm pots donar lliços de combatre el feixisme. es que ...no pots.

           Però pa tu la perra gorda i au .
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Una cosa és no ser blaverista i una altra absorbir o estar contaminat d'eixe discurs. Deuries de reflexionar sense eixe sentimentalisme que et perd, has de ser més racional. 
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Pa tu la perra gorda.           Com que no'm fie de tu.....i no sé si per l'odi que't mou cap al Cap i Casal , no sé si piularies com un pardalet o no.....


           que sàpies que existix un programa anomenat:

           https://privnote.com/

           Si vols per privat te dic un par de cosetes, perque a lo millor se t'hauria de caure la cara de vergonya, acusantme de tal o pascual. Es un programa que a mi'm garnatiria l'anonimat, com si cada missatge "no existís".

           Però bé, que és que té lo mateix, encà que't digués tal o pascual, com soc d'Hernani, ja soc "neo-etarra". 

           Pos bé, pa tu la perra gorda, tu guanyes. 


          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Vols que riga o plore? De vegades crec que no estàs bé del cap.
           Només per casualitat m'expliques el segon paràgraf que no entenc res, serà el teu apitxat? 
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Hi ha coses que cal sapier llegir entre llínies.

           Millor heu deixem ací.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Tens tu molta boqueta i res més.

           La teua actitud em recorda molt a la dels blavers, i ara ho dic amb totes les conseqüencioes. Com els blavers, igualet.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           T'estàs pasant vint pobles.....tira d'hemeroteca i tanca el bocó.

           A banda que escrius missatges a-lógics, si els blavers anaben "de boqueta", perqué vos tenien acollonats? Dius coses sense trellat.

           PS: i que sàpies que t'heu deia per a dirte X coses, no amenaçarte, heu d'eixe programa. pareixes bobo.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Què pinta ací l'hemeroteca. Et dic que sigues racional i només ets un sentimentalista sense cap raonament, com els blavers
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Què pinta ací l'hemeroteca.


           Te costa eh?  LLegir ja no entre llínies, però directament.

          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Ets massa impulsiu. ..
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Crec que no m'has entés.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           És difícil d'entendre't. Quan no és perquè escrius en apitxat macarrònic és perquè no redactes bé o és perquè el sentimentalisme i l'efusivitat et fa escriure i dir veritables animalades. Si tu t'agafes mal el que et dic no és culpa meua, però no poses en boca meua coses que jo no he dit. Jo tinc les coses molt clares i que conste que també sóc impulsiu però al darrere sempre hi ha reflexió, cosa que a tu et falta. I jo m'ho agafaria com un consell.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Presumixes de racionalitat i eres pancatalanista en una nació aon mos sentim valencians. I m'acuses de "sentimentalisme" xD.

           Rés més a dir, senyoria.

           I m'has dit les coses que m'has dit, ben clares. I jo't dic que tu no pots presumir de heu que puc "presumir" per aixina dir jo, és a dir que no'm pots donar lliçons, envers segons quins temes.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Veus? Ja estàs atacant i fent anti(pan)catalanisme. Jo he dit que sigues racional, no he dit que et faces proPPCC.

           Però vaja, el fusterianisme és precissament allò més racional que hi ha, no està impregnat de sentiments. D'on ve sinó la teua obsessió en la senyera amb blau? perquè si no fores de València no l'entendries, que és el que no enteneu molts.

           Respecte a lliçons, no pense fer cap competició, és un tema que me la sua, sincerament...
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Don ve la teua obssesió contra la senyera en blau? D'aon vé la teua obssesió per sentirte català del sud?

           Com eres tan racional seernt pancatalanista a Valencia? Tu has vist les dades electorals dels darrers 40 anys?

           Presumixes d'una cosa de la que careixes. No tens eixa racionalitat que dius tindre.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Jo no tinc cap obsessió amb la senyera amb blau. És la senyera de la ciutat de València i té molta tradició, però resulta que jo no sóc de la ciutat de València, perquè he d'acceptar-la com de tot el País Valencià? I perquè no puc acceptar la d'Ontinyent? O la de Castelló de la Plana?

           Tampoc tinc cap obssesió per sentir-me "català del sud", perquè de fet no em definisc així. Jo sóc valencià, sempre ho he estat i com Fuster abans era el que te diuen els documents "espanyol". Des de la RACIONALITAT perquè sentimentalment jo era el que em diu el DNI, vaig entendre que no era espanyol, sinó que era català. Per tant l'únic que he fet és canviar espanyol per català, i això és un procés racional. Si no parle espanyol no sóc espanyol, si parle català sóc català.

           Sí, les dades electorals de fa 40 anys diuen que sóc espanyol, però com que la RACIONALITAT em diu que no ho sóc, perquè parle una llengua que no parlen els espanyols, doncs sóc proPPCC. Ja et vaig dir, sinó fóra racional supose que seria un espanyol més...

           Tu confons racionalitat, amb moda o situació política. Si a un negre tothom li diu que es blanc, ell com que es racional i es mira a l'espill veu que es negre. Ja li poden dir tots que es blanc que ell serà negre. Estar en minoria no té res a vore en la racionalitat.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Jo no tinc cap obsessió amb la senyera amb blau.


           LOL.

           I per a la teua informació: no tots els negres són ni's senten de la mateixa nació. Tampoc els xilens se senten argentins.


           Per tant l'únic que he fet és canviar espanyol per català, i això és un procés racional.


           En fí........lo teu és racional. Lo d'atres, sentimentalisme neo-etarra.

           PS: Les dades electorals diuen que en partits estrictament valencianistes se treuen vots, en partits pancatalanistes, no. Però com eres "racional" i no "sentimental"....au va.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Tu m'has vist penjar una senyera amb blau i dient animalades d'ella? No. Ara, si he vist fotos teues a la mínima posant-la com a imposició a tot el País valencià. A mi per exemple, que les bandes falleres porten blau a València em sembla normalisim, mai ho criticaré, el que no em sembla bé és que ho porten a la resta de llocs.

           L'exemple dels negres no anava de nacions, sinó de racionalitat. Ser negre és una raça, xile i argentina eren colònies. Els valencians parlem català i sempre, sempre, hem compartit estat amb els catalans (siga de manera federal, confederal o com vulgues).

           I de nou fas el ridícul, neo-etarra no he dit jo mai. Mira, fés un exercici de racionalitat. Intenta traure't de sobre tota la història passada i tema banderes i tota la pesca i pensa: tu parles català, si el català desapareix i el País Valencià continua amb eixe nom, seguiràs sent valencià? Doncs no, seràs un castellà o espanyol més.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Evidentment neoetarra és una parodia del teu neoblaver al mateix temps que una analogia Valencia-Hernani, com la que tu fàs constantment en Valencia.

           Però com eres taaaaan racional, puix agafes estes coses a la primera.


           Ves a la teua, continua reivindicant la Senyera del Consell preautonomic com si estiguerem en 1980, i au. Si ací cada ú a lo seu, ja veus.

           PS: De desfeta en desfeta.....la manera de salvar el valencià no és con pancatalanisme, és con valencianisme. Agafa la teua racionalitat, mira't les dades electorals, pensa un poc, i en eixa racionalitat, treus conclusions.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           No, és que les ironies estúpides a mi no em van. De fet neoblaver que s'ho agafeu tan malament de fet res té a vore en el blaverisme, és, com he dit una nova manera de fer anti(pan)catalanisme. No tot el tercerviísme és neoblaver, el Bloc no ho és, però aquell que té com a objectiu l'obsessió de l'antiPPCC, és neoblaver.

           A mi la bandera del consell del PV en realitat ni fu ni fa, ja t'he dit que jo no sóc sobiranista valencià, no enganye a ningú. Jo vull una bandera única, la que hem tingut sempre, per a tots els PPCC, no em cal cap bandera regional, però vaja, si algú vol tenir alguna i vol que siga eixa perfecte, perquè no és la de cap municipi valencià en particular que vol imposar la seua.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Jo vull una bandera única, la que hem tingut sempre, per a tots els PPCC, no em cal cap bandera regional.           Perfecte. Però açó No és racional.

           Com te deia al PS de damunt:

           PS: De desfeta en desfeta.....la manera de salvar el valencià no és con pancatalanisme, és con valencianisme. Agafa la teua racionalitat, mira't les dades electorals, pensa un poc, i en eixa racionalitat, treus conclusions.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           La racionalitat l'he posat en l'afegitó que he editat.

           PD. Al contrari, com t'he dit és el discurs que prové del (pan)catalanisme el que s'ha imposat no el d'Unió Valenciana. Tu confons també un argument racional i un discurs polític. Quan parles amb gent del Bloc et poden dir "no, si jo també sóc català" o "no, si jo també sóc proPPCC" -arguments racionals- i una altra cosa és presentar-se a les eleccions i l'estratègia que vulga cadascú. No barreges peres amb pomes.
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           No és racional seguir una ideologia que tira pedras al teu sostre. Mira't les fotudes dades electorals xe.

           Lo teu és tan sentimentalisme com lo meu, però tu heu disfraçes de racionalisme i queda més guay. Damunt li afegixes paraules com neoblaver i ja tenim tots els ingredients del pastís mental que't fà creure més racional que atres.

           Eres més racional? Si per vosatros fos....ací ja no parlaba valencià ni el tato. Sí, molt normalitzat, com el llatí. Cuanta gent parla llatí hui en dia? I el hiper-normalitzat esperanto? Cap. No's pot normalitzar segons com t'ix dels ous, d'esquenes al poble, perque després ocorrix heu que ocorrix. Als fets pasats me remitixc.

           A banda, dius que no't sencs català del sud, i al moment me dius que sí, com a "català a seques"en que quedem? Aixina normal que no, que no's treu rés.

           Viviu d'esquenes a la realitat.

           PS: En el Bloc, pense jo, conviuen diferents identitats. Quan cap dels que's senta pancatalà heu diga publicament, com a declaració pública del Bloc, atra volta capabaix del 5%. Molt racional. problema vostre.
          • Indesquerra 18.208 8 86 👍 4.994
           Les dades electorals només diuen que guanyen partits que són o no neguen ser espanyols, com Compromís mateix. No sé de què m'estàs parlant si el que tu penses segons tu també tires pedres al sostre. No et faces trampes al solitari.

           I ara barreges amb la normalització? Però que té a vore això i amb el típic comentari blaver, ara sí, res de neoblaver directament blaver.

           I després continues manipulant: que si català del sud, que si "català a seques" (a més entre cometes com si fos literal). On he dit jo això a cap lloc? Mira que ets mentider i manipulador. Sóc valencià i català, la meua condició de valencià i catalanoparlant fa que em considere català, on està el a"seques"? Però és més, que passa si algú es considera "a seques"? Quin problema tens? El teu neoblaverisme? Ami m'importa una merda si tu et sents poc o gens català, jo no tinc obsessions con tens tu, que no respectes el que volen ser els demés.

           La realitat és que amb totles les dificultats que vulgues el Bloc que prové del catalanisme sobreviu, UV ha estat esborrada del mapa. El sobiranisme valencià d'ERPV que prové del catalanisme sobreviu i el vostre partit no es menja un rosco. L'independentisme de l'EI sobreviu i prové del catalanisme i directament ni existeix opció semblant a la vostra. No veus que el teu plantejament no té cap futur en la societat valenciana?
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Ok ( no't responc a cap cosa perque pense hem entrat en "bucle" ja) 

           PS: Jo mai he "militat" en ideologies minoritàries pel fet de ser minoritàries, però per lo que he pensat en cada moment, és heu millor per a la societat, puguent estar errat o no.

           Si hagués volgut "fer política" per agafar caira i xuclar de la mamella, m'hauria apuntat a nuevas generaciones o joventuts del pspv i a fer camí
          • Marcos41247 3.086 1 637 👍 1.864
           Heu de resoldre aquesta tensió sexual JA. Pel bé de tot el Racó. No és normal la que feu a cada fil que faci la més mínima olor a València. 
          • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
           Ui si per Indesquerra fos m'emportaria a un hotel, però al de Hostel de Tarantino, a mi i a atres milers . Però com no pot, treu foc pels queixals xD.
 • Mosaic humà 26 2 👍 6
  No m' ho puc creure. El País Valencià forma part dels països catalans. Trobe indignant aquest fil
 • Tico 618 1 👍 309
  No te ho li lo entenc gens
 • Tarraconí 511 8 👍 50
  És el que passa quan un país perd la seva identitat pròpia i hi prima l'individualisme i el tant se me'n fotisme.

 • ROBERBCN 166 1 👍 46
  Doncs el que passa sempre: O vas conmigo o vas contra mi.


 • Taverner 14.248 10 139 👍 82
  "Què intel·lectuals som, València centralista" i endavant
 • esclatasangs 5.078 11 425 👍 571
  Mirant el que diu del mapa del temps... ja perd qualsevol mena de credibilitat.
 • Indiclm 1.465 1 👍 425
  La veritat a vegades ofén. Sou part dels Països Catalans perquè parleu català o valencià, com prefereixis dir-li, i no es diu països valencians perque la llengua sorgí a Catalunya i no pas a València, així que sempre s'ha dit així. El més trist és el fet que molta gent cregui que el valencià ve del mossàrab i que no es un dialecte, quan fins i tot l'acadèmia d'aquesta "llengua" dona la raó a el fet de que és el meteix idioma. La gent no s'hauria d'ofendre pel això, si ho acceptèssiu, aleshores quan diem la veritat no us ofendrieu. I no em malinterpretis, no estic dient que València ha de formar part d'una Catalunya independent, cosa a la que jo no dono suport, ja que sé que la majoria de valencians no volen.

  En quant a les altres qüestions, estic completament d'acord amb tu. Aquí també toca els collons lo del corredor mediterrani tot i que tinc present que lo de les tradicions menyspreades és una putada i espero que tot plegat es solucioni el més aviat possible.

  Apa siau

Publicitat

Fòrums

 • 9.108.392 missatges
 • 214.650 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat