Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Perquè eixe menyspreu cap als valencians?

Algú 17.118 14 96 👍 1.418

Per què eixe menyspreu cap als valencians?

 
4/01/2017 - 

VALÈNCIA. Menyspreu: "Sentiment pel qual s'estima menys del que val a algú o alguna cosa"

Esta pregunta ens la fem molts valencians cada vegada que escoltem en la televisió alguna nova ofensa cap a la nostra terra. La llista ha anat creixent i creixent i al remat arribarà el moment en el qual esgotaran la nostra paciència. O, com deia Vicent Andrés Estellés, "perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot". Passaré a enumerar algunes de les recents faltes de respecte cap als valencians, potser vos semblen anecdòtiques, però la repetició demostra que l'anècdota s'ha convertit en un costum, i que els valencians no pintem fava. És més, de vegades som inclús objecte de burla, i riure’s d'un mateix és molt sa, però que et prenguen el pèl és una altra història.

Menyspreu geogràfic

Orihuela és valenciana! Senyors i senyores de La Sexta i de Cuatro, no costa tant mirar un mapa per adonar-se que Oriola (Orihuela) no està a Múrcia. Des del 1304 és de manera definitiva part de la província d'Alacant, és a dir, abans que existira Espanya, Oriola ja era valenciana.

El temporal abandona el Llevant. Hi hagué una frase de l'oratge a Antena 3 molt divertida: "Las fuertes tormentas abandonan el Levante y se dirigen hacia Cataluña y Baleares". Balears està al llevant o al ponent de la Comunitat Valenciana? Tarragona no forma part del llevant de la península? Això del "Levante", a més de ser un terme franquista, és una falta de respecte de primer nivell, perquè elimina la identitat i et descriu com una zona sense nom, sense importància. El terme va aparéixer fins i tot a Pasapalabra.

Els Països Catalans. No totes les faltes de respecte provenen de la premsa de Madrid, a Catalunya tenen també predilecció per incloure la Comunitat Valenciana dins dels Països Catalans, la qual cosa òbviament ofén molta gent. Ja posats, per què no els Països Valencians?

 

Menyspreu cultural

L’IVAM es queda sense subvenció. Abans tenia una subvenció vergonyosa, de només 171.888 euros, una misèria comparats amb els 36,6 milions del Reina Sofia o el 1.042.900 del MACBA català. Enguany es quedarà sense res. Com els valencians tenim la sort de comptar amb les obres de Pinazo i de Julio González deuen haver pensat que no calien més obres d'art. Perquè o és això, o directament els la bufa la nostra cultura.

Les falles/fogueres/Moros i Cristians/Misteri d'Elx: Qualsevol festa o tradició nostra és menys important que qualsevol d'un altre lloc. La cremà els aprofita perquè algun periodista madrileny vinga a dir coses com "con lo que cuestan, qué pena que se quemen". I on les clavem, tio figa? Nosaltres som els primers que moltes vegades ens hem pres les nostres festes a catxondeo, deixant que personatges com Julio Tormo les convertiren en un sainet. Però que ho faça gent que no en té ni idea, encara et toca més la corfa. I amb les tradicions igual, sembla que tot Espanya dine capón o canelons el dia de Nadal, i tots nosaltres que som més de putxero no existim.

El Palau de les Arts, un altre greuge comparatiu. Les dades de l'any passat són clares: Teatro Real de Madrid, 9,39 milions d'euros; Liceu de Barcelona, 7,1 milions; Maestranza de Sevilla, 1,6 milions. El Palau de les Arts, poc més de 500.000 euros i només supera en 20.000 euros l’Asociación de Amigos de la Ópera de Bilbao. Toca't el nas, deu ser que l'òpera té massa nivell per a les províncies.

La ruta, la música i la fama. Mentre que la Movida madrilenya era una cosa molt revolucionària de Madrid, la Ruta del Bakalao era cosa de drogoaddictes. Mentre que els sanfermines són una festa internacional que cal traure a la tele cada dia, la Tomatina és un malbaratament d'aliments. A la televisió sembla que només servim per a fer programes com Gandia Shore, i amb la tonteria ara tenim fama de "tetes, xonis i ciclats". I res de destacar que el 50% dels músics professionals de tot Espanya són valencians, o que la Ruta o el FIB han sigut referents musicals a tot Europa.

La llengua de camalet. En este cas el menyspreu és constant inclús a casa. No és tan difícil dir "Vicent", veritat? Aleshores per què a Madrid em diuen Vincent i a Barcelona Vicenç? El mateix els passa a Jaume, Gemma, Artur, Empar, Josep o a molts dels que tenim cognoms valencians. Per no parlar de quan a aquells que parlem valencià ens consideren inferiors, o et solten allò de "háblame en cristiano". Perquè encara hi ha gent que pensa que això de parlar valencià és cosa de "gent de camalet", "de pobles" i "de gent poc fina". Ser de poble, llaurador i poc fi són per a mi elogis més que insults, tot siga dit. Però el pitjor arriba quan alguna informació pública apareix en valencià, i els propis valencians són els primers a dir "publícala también en castellano para que nos enteremos todos", com va passar, per exemple, amb la llista d’escoles tancades pel temporal. Això, tristament, a l'inrevés no passa.

 

Menyspreu culinari

Els paellicidis. Ens resulta indignant trobar "paella valenciana" per tot Espanya plena de pèsols, ceba i xoriço. Però més indignant encara quan dius alguna cosa al respecte com: "Disculpe vosté, això no és paella, això és arròs amb coses". Ràpidament t'ataquen amb sentències com "els valencians sou uns talibans de la paella" o "ya llegó el valenciano a dar por saco con el arroz". Què hem de fer, estimem la nostra gastronomia, i la nostra paella, i estem un poc farts d'invents com "la paella catalana" o la paella blanca en perol de Jamie Oliver.

Els nostres productes. Taronges de Sud-àfrica que arriben a Castelló en desembre, supermercats que obvien els vins valencians, torrons i orxates sense denominació d'origen que els fan passar per autèntics. Si vols un Rioja, o tomaques canàries perquè t'agraden més, perfecte. Però que no pugues trobar productes autòctons, normalment de més qualitat, per indiferència del comerç, això no és tolerable. Que el nostre camp ha sigut motor de l'economia del país durant molts anys, estimem-lo i defensem-lo per Europa, per Espanya, i principalment a les nostres cases.

Menyspreu en infraestructures

El transport i les autopistes rescatades. Mentre que continuem pagant l'AP7, una autopista caríssima més que amortitzada, el govern rescata autopistes deficitàries de la resta d'Espanya. Mentre que Madrid i Barcelona reben entre les dos més de 224 milions per al foment del transport públic (principalment EMT), València no rep cap euro. Les obres de l’A-31 al pas per la Font de la Figuera han patit endarreriments vergonyosos, i fa poc llegíem com la falta d'infraestructures està impedint el creixement de la província de Castelló.

 

El corredor mediterrani. Per tots és conegut que era més necessari l'AVE a Sevilla o la Corunya que el corredor mediterrani. Però ara que ja estan fets, tocaria arreglar el tema del corredor i del tren a Barcelona, que sempre porta endarreriment. Per no parlar de l'odissea d'anar des de València en tren a Terol o Granada. Un exemple: la inversió estatal l’any passat en rodalies a València va ser d'1 milió, Sevilla se'n va emportar 52, Barcelona 185 i Madrid més de 326 milions. I continuem sense tindre tren de Gandia a Dénia...

I podria seguir amb el greuge comparatiu que va suposar la inversió en l'Expo de Sevilla o Saragossa, i també el cost de la carrera olímpica de Madrid o Barcelona amb el que han sigut els 0 euros de deute assumit per l'estat de l'America's Cup. Però ja vos feu una idea general de com es tracta la nostra terra des de fora.

L'infrafinançament autonòmic, la invisibilitat de les nostres comarques o la indiferència davant de qualsevol reclamació que es fa des de València, som una regió extremadament solidària per obligació, que amb una renda per capita un 12% inferior a la mitjana estatal, en compte de rebre diners, n’aportem a altres regions més riques. Açò només ho podem canviar units, amb voluntat i sense "meninfotisme". Per això jo enguany als Reis d'Orient els demanaré que en el 2017, en compte de pegar "la cabotà", trenquem a cabotades els greuges comparatius que patim amb la resta d'Espanya, i traguem l'orgull de ser valencians contra el menyspreu constant al qual estem sotmesos.

Respostes

Configuració
 • Algú 17.118 14 96 👍 1.418
  I a banda del tema del mapa del temps, res més a dir?
 • Sang 159 2 👍 168
  Debatint sobre Països Catalans ara, entrant el 2017, lol.

  Deixeu-me un dia el Delorean plz.
 • Gonexar Usuari sumador 9.397 14 227 👍 2.304
  Que cansinos els ''nacionalistes valencians'', o us feu indepes valencians o panques, si voleu seguir sent espanyols deixeu de donar la llauna.
 • Marcos41247 3.086 1 637 👍 1.864
  Ja comencem un altre cop...  Per què tanta polèmica per un tema que mai ha arribat a cap esdeveniment oficial (Crida per la confederació, unió de comunitats autònomes, mercat únic estil UE...)? Jo opino el mateix que amb Espanya: Catalunya i el País Valencià estan millor de veïns. Veïns preferents juntament amb la resta dels Països X, per òbvies raons que ens uneixen més que no pas amb França o Itàlia, però veïns i bons amics. I ja. Hem evolucionat d'una manera que difícilment podem conviure en un mateix país. Míra'ns ara: cap dels dos mana i ja estem així. Què pesadets sou tots, si això no fa trempar ni tot l'independentisme català, com voleu una majoria a qualsevol lloc? Va, centreu-vos en solucionar els problemes que causa Espanya a cada país, i deixeu ja de barallar-vos per això. Oblideu-vos-en. 
 • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
  Sep, algo més a afegir, perque és una veritat com un temple:


  a ruta, la música i la fama
  . Mentre que la Movida madrilenya era una cosa molt revolucionària de Madrid, la Ruta del Bakalao era cosa de drogoaddictes. Mentre que els sanfermines són una festa internacional que cal traure a la tele cada dia, la Tomatina és un malbaratament d'aliments. A la televisió sembla que només servim per a fer programes com Gandia Shore, i amb la tonteria ara tenim fama de "tetes, xonis i ciclats". I res de destacar que el 50% dels músics professionals de tot Espanya són valencians, o que la Ruta o el FIB han sigut referents musicals a tot Europa.  De sempre m'ha cridat l'atenció la quantitat de música que's fà ací, comparant en ciutats més grans com Barna/Madrit, i lo mal que hem vengut eixa cultura ( per banda nostra) i els pals a la roda que mos han possat. "La Ruta" era cosa de fachas segons la progresia del caviar,  i damunt hi havia drogues!!! uhhh drogues en discoteques? Aixó a soles ocorrix en Valencia.  . Cap diu que'ls primers concerts de musica punk foren en discoteques de la Ruta, o que s'escomençà a punxar Los Ramones en Chocolate. Si després derivà la cosa en música techno és perque simplement per ací interesa molt la cultura, i en una época aon no hi havia internet, en Valencia hi havia tendes d'importació de vinils. Les primeres raves en Londres ( aon naixqueren els emoticonos...com a mínim ú d'ells) coincidixen en l'época en que escomençà a canviar la música de la Ruta...perque hi ha interés per la música, simplement.

  De fet, a banda d'eixa tenda de vinils del carrer San Vicent qui fou qui escomençà a importar vinils de Techno, encara queden prou de tendes de vinils per ací , que no han arribat a tancar mai, no és que haguen re-obert perque "tornen a estar de moda".

  Qui no coneix un músic i es valencià? Cap. I per músic vulc dir gent que fà grabacions de les seues cançons, i que (mal)viuen de la música, heu que te molt de mérit i no és per a rés lo més comú.


  O parlant d'art urbà....la quantitat de murals que hi han per Valencia ( ja no parle de throw-ups, però murals) és estadísticament prou superior a la de qualsevol atra ciutat aon jo hague estat. Patraix ( "el ultimo escalón" en la jerga del mundillo este) i el Carme:

  Resultado de imagen de graffitis valencia ultimo escalon

  Colores, besos y arte transforman una calle de Valencia


  Colores, besos y arte transforman una calle de Valencia
  • Algú 17.118 14 96 👍 1.418
   Alacant també en te molt bons, però són més estil graffiti, no murals com a la capi.
   • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
    En Alacant he estat molt poques voltes la veritat. Una boda d'un cosí llunyà que recorde ara mateix, fou la darrera volta, fà ja uns anys. 

    Però ara que heu dius, per Petrer , i per ahí, hi havien dels millors graffiters i més coneguts, el Suso33 se deia ú d'ells crec enrecordarme. Gent q'ueixia en revistes especialitzades en graffitis, com la DownRocks ( aon, per a variar, els "escriptors" valencians ( com se diu en la jerga al que fà graffitis), no eixien per a rés. De 30.000 fotos, una del suso33, una del Duke103 i au. I cap d'atres que tenien i tenen moltísima qualitat, com eixa q'he penjada de Patraix.

    PS: Per cert, no se si arribares a coneixer el Kalea,  era en un carrer estret al costat de la Plaça del Carme, el carrer aon està encara el bar "El trombon". Just al atre costat que'l Oasis, però al carrer estret en contes de en la plaça.  Puix bé, el graffiti on possaba per fora "Kalea" de mi mateixa : D. me va pagar  la del bar "en especie" ( tenia kalimotxo debaes quan anaba), com sona xDD.

    De segur heu vist este throw-up per tota valencia:

    Resultado de imagen de duke103

    Del mateix, arrel la Primavera Valenciana i l'actuació de la UIP:

    Resultado de imagen de duke103
  • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
   Riurese'n d'u mateix pot ser un símptoma de tindre bona autoestima. . De fet l'es. Val que podria haver fet tot el audio en valencià, hauria que preguntarli al que ha fet el video. Però jo m'he rigut en alguna cosa, especialment al vore al ximo bayo en la portada d'eixe llibre, en una gorra aon possa CCCP xDDDDD no fotis.

   PS: El llibre , per la portada, diria jo que està en castellà ,no?  

   Tópics tots tenim, tots els pobles, però el fet de poder riurese'n d'ú mateix, és un símptoma de que tens autoestima, com a poble. Ara bé, també te dic que a ma mare la critique jo i que no me la critique cap de fora....aixó heu fà ú que no siga de Valencia i se li prenc foc a sa casa i au 
 • Trisquel 11.854 5 170 👍 1.330
  Per cada comentari en este fil se justifica més el punt dels Països Catalans.
 • __28089__ 4.733 5 👍 1.176
  Perquè heu deixat que el nacionalisme espanyol i anticatalà s'instauri còmodament dins el vostre territori. Perquè heu cronificat el feixisme espanyol a les vostres institucions durant dècades.
 • Oscar lo Roig Usuari sumador 23.312 14 53 👍 379
  Personalment, l'estil de Vicent Marco em té un cert amor-odi per eixa exaltació del folklorisme, que si bé ja tira per recuperar símbols valencians, pot acabar en deixar la construcció de la identitat valenciana en quatre tòpics topiquíssims de l'any de la Tana, mentre que la modernitat dels nous símbols de la cultura popular provenen de l'Espanya i de la cultura anglosaxona tamisada per l'espanyola. És el mateix corrent que La Fallera Calavera o l'humor xavicastillà (original i émuls). 

  I parlant de l'article en qüestió, a veure, això va dirigit (o pretesament dirigit) a un públic que sent còmodament espanyol. Ja va bé emprar el greuge (que és ben real i palpable!) com una arma per crear lligams entre els agreujats valencians i l'exterior, clarament identificable com a Madrit. Tal volta és que el valencianisme s'ha preocupat de donar respostes a preguntes que ningú no es fa, i no tant de plantejar i deixar obertes qüestions que facen rumiar al gruix de la societat valenciana que ja li va bé com estem.


 • Nowel 13.312 9 154 👍 1.261
  LOL trobava a faltar fils com aquests.
 • Abel_barcelona 136 2 👍 104
  Doncs fins que els valencians no espavilin una mica i reivindiquin alló que és seu, ho teniu negre, xiquet.

  No sé que ens expliques a nosaltres de tot aixó, ja saps com Espanya tracta als pobles regionals. Mira com ens tenen als catalans i ens agrada queixar-nos. Imagina't que passa si calles i empasses. Bé, no cal que imaginis. Ja ho vius cada dia.
  • UsuariV 9.376 4 228 👍 5.227


   Abel_barcelona escrigué:
   Doncs fins que els valencians no espavilin una mica i reivindiquin alló que és seu, ho teniu negre, xiquet.
   I quan això passe, ja deixareu de dir-nos catalans?
   • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
    Mos diràn espanyolets del sud. Que sàpies que tu eres culpable directe dels governs del PP, jo també, i qualsevol atre valencià també. Perque com tot lo món sap, els valencians som seres homogenis que ham desenvolupat una mena de "consciència colectiva". 

    No som persones individulals cada ú en la seua opinió, no  . Aixó és per als pobles de raça superior. Mosatros som uns esclaus sense educació, ni tan sols sapiem agraïr del pà que mos donen per a que continuem feinant. 


    Es a dir, o eres esclau dels castellans, o tens que xuclar polla catalana ( perdó al colectiu de monjes de clausura per esta metàfora tan lleja).

    Accepta la realitat kumpany, som inferiors, i per aixó qualsevol reivindicació de la realitat no és més que victimiste neoblaverista. Encara ham d'estar agraïts de que mos deixen expresar nostres opinions....per supost, opinions sense cap tipo de trellat, per algo som esclaus sense cultura.

    Aixina de trista és nostra realitat. Fins que se mos tornen a unflar els ous....després tot seràn ploreras i planyiments.

    PS: Per si no heu savies, Joanot Martorell mai va dir que escriguia en llengua valenciana, ni Cervantes va dir que el valencià era la llengua "més dolça del món" i per aixó no va salvar de la cremà al Tirant Lo Blanc de la cremà de llibres pataquers.

    ---------------------------

    Si tens atra opinió, a soles eres un valencianet més, víctima de la incultura que campa per estes terres. Aixó tot lo món heu sap. A soles practiques el victimisme. 


   • Calidoscòpic 20.115 14 72 👍 12.501
    Usuari monotema. Henkeges i ansareges...
   • Abel_barcelona 136 2 👍 104
    Tu has vingut a parlar del teu llibre o què? Jo no t'he dit pas català. Calla, ruc.
    • UsuariV 9.376 4 228 👍 5.227
     Tu parles dels països catalans?


     • Abel_barcelona 136 2 👍 104
      Saps llegir, tanoca?
      • UsuariV 9.376 4 228 👍 5.227
       Sí o no? La pregunta és molt senzilla, fins i tot per a ments simples com la teua.


       • Marcos41247 3.086 1 637 👍 1.864
        A veure, el noi ni t'ha dit català ni ha mencionat res de PPCC, i ho saps perfectament. Estàs vessant tota la rancúnia i bilis que tenies guardades contra alguns catalans en contra d'algú que no t'ha fet res, pel simple fet de ser d'un poble que no t'agrada. I a sobre l'insultes i el menysprees. Ja has perdut tota autoritat moral que podies tenir per queixar-te de l'actitud de ningú.

        Una mica de serietat, si us plau.
        • UsuariV 9.376 4 228 👍 5.227
         Jo només li he fet una pregunta.

         I encara espere que em conteste.

         Bé, més aviat no ho espere.


         • Marcos41247 3.086 1 637 👍 1.864
          Li has fet una pregunta que pots contestar tu mateix "Parles de Països Catalans?" llegint els seus missatges. Després l'has insultat "fins i tot per a ments simples com la teva", sabent que no tens cap raó en el que insinues, perquè ho pots comprovar tu mateix. És lògic que no respongui, no t'ho mereixes. I fas bé de no esperar-ho, perdries el temps. Però qui sap. potser encara ho fa.
          • UsuariV 9.376 4 228 👍 5.227
           Ell ha començat insultant.

           I si tinc raó o no, dependrà de la seua resposta. Diu que no m'ha dit català i jo li pregunte si ell creu en els països catalans. Es tracta de copsar una coherència elemental. Si no creu que no sóc català no pot considerar que el meu país és català, per tant, no hi deu creure en eixos "països catalans".


          • Marcos41247 3.086 1 637 👍 1.864
           No, no tens raó perquè has insinuat que us diu catalans i parla de PPCC quan es pot veure explícitament que no ho ha fet. Tu has preguntat "Parles" no "Creus". Ara no intentis canviar les teves paraules, que no cola. No justifiquis l'injustificable: ell mateix ja t'ha respost que no t'ha dit català. I tu hauries de saber si ha parlat de PPCC llegint els seus missatges.

           I ara et dic el mateix: si em respons no esperis una contestació meva. He vist els teus missatges i pensava que simplement eres algú que defensava una posició en la que creu buscant arguments pel debat. Però acabes de fotre una patada a la boca de la raó fent aquest tipus d'intent infantiloide de semblar "xulo", actuant amb una superioritat moral e intel·lectual que simplement no has demostrat en cap moment, contra el primer que se t'ha posat al davant. Els trolls no mereixen contestació. Jo no ignoro ningú, per molt que discutim, sempre que intenti fer ús de la raó, com un debat normal, entre éssers humans. Tu ja passes. No penso seguir rebent notificacions teves, ni vull veure els teus missatges. No vull tornar a perdre el temps veient un comentari teu ara que sé que tu de lògica, poc. Ignorat. Si et sents millor, pots seguir parlant sol. Jo tinc coses més importants a fer amb ma vida, fins i tot a aquestes hores, que mantenir una discussió buida i inútil amb tu.

           PD: no utilitzo mai els noms tipus espanyol contra gent amb qui no estic d'acord perquè em sembla una ximpleria que no s'aguanta enlloc, no té lògica. Però cal dir que aquesta actitud de "Seré xulesc i menyspreant contra algú (sense cap raó lògica justificable) que no m'ha fet res, únicament per ser d'on és, tot emmascarant-lo sota una façada de: m'estic defensat dels atacs que feu la teva gent. Aquí l'oprimit sóc jo" és, precisament, l'argumentari principal d'un espanyol. Perquè opino que no ets espanyolista (i que no t'agradaria que ho diguessin) t'aconsello que intentis evitar aquests tipus d'arranques, perquè et comportes com els que tothom aquí sabem no són gent a la que et vulguis semblar.

           Bona nit.
          • UsuariV 9.376 4 228 👍 5.227
           Relaxa't i que tingues dolços somnis.


   • Senienc 21.982 10 60 👍 7.088
    Jo igualment ho faré 
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
  Complex, victimisme, el de sempre. Següent pàgina.
  • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
   I després de l'opinió de PICHI, l'usuari més xulo de Madrit, ja pot continuar el debate
   • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
    soi la faieeera faieeera machoooor
    • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
     me posse al teu nivell i te dic pantumaka?  


     O millor, me pense les cosses, pense que estic parlant en un tio d'una raça superior, i me calle?


     Ahiiiii  lo dupte  Que refotut és tot de vegaes eh?
    • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
     Escrius en català però dius les mateixes bajocades que qualsevol Pichi de Madrit. Enhorabona
     • __30817__ 1.772 1 👍 3.189


      - de la mateixa manera que Ademús està enclotat a l'Aragó, la ciutat de Sueca està envoltada d'un vòrtex espai-temporal i que no pertany a la Ribera Baixa, sinó a l'alt Empordà? ara ya heu sas

      - les valls de Vinalopó estan a l'àrea metropolitana de València, concretament entre Torrent i Catarroja? ara ya heu sas

      - el govern de Pujol va ordenar el tancament de Canal 9 i va prohibir l'ús del valencià des de 1992 fins a juliol de 1993? ara ya heu sas

      • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
       Gràcies Pichi, per la teua clase de sociologia, i la teua manca de coneiximents geogràfics

       I mil perdons per haverme adreçat a un tio de raça superior en tanta manca de respecte. Meua culpa. Vaig a l'esglessia ara mateix a vore que'm diu el capellà, per a desfer este embolic.

       Salut.!

       PS: te vote possitiu i tot.....és que de vegaes se m'oblida quan parle en esclaus, i quan parle en Amos que sàpien tot
       • __30817__ 1.772 1 👍 3.189
        los cacalans se creuen superiors a mosatros
        los cacalans s'han oblidat que existim
        los cacalans estan massa pendents de mosatros
        los cacalans no mos achuden prou
        los cacalans mos insulten i mos furten los simbols
        los cacalans se creuen millors
        los cacalans mos imposen la llengua
        los cacalans no sacorden dels del sud
        los cacalans... los cacalans... eh... cacalans? on sou?
        • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
          


         Quina ironia més fina!! Com se nota que provens de seres de llum de més enllà de les estreles. 

         Mil perdons per les meues manques de respecte, i hala madrit!

         I que vixca, per sempre, el teu sentit del humor tan refinat i tan anglés xDDD
 • Juan Lloris 5.385 6 398 👍 2.633
  Estos fils són magnífics per a fer una tria d'ignorats.
 • Hades 26.499 8 41 👍 17.707
  Catalanofòbia.
  • xicotiu 9.085 2 239 👍 1.944
   O valencianofobia, com la de Pichi and CIA....ací cap valencià odiem als catalans.


   • Hades 26.499 8 41 👍 17.707
    És la mateixa catalanofòbia la dels blaveros, la dels madrilenys que us diuen levante, la de l'Albert Rivera o la del Bauzà. També podeu dir-li valencianofòbia si voleu, com a la llengua.
   • __30817__ 1.772 1 👍 3.189

    Valencianofòbia la tens tu, que creus que el teu poble no és res més que folclore d'anar per casa. No et càpiga dubte que tinc més orgull de ser valencià jo que tu. Tu de l'únic que tens orgull és de ser d'una regió d'Espanya.

    L'única raó per la qual no pots deixar de veure catalans que es senten superiors (quan no n'hi ha ni un que se'n senti) és perquè tu et sents inferior davant els espanyols. Com a "valencià" alienat actues sempre de manera subordinada a Castella, i no concebeixes, ni acceptes, ni quadres que un català pugui tenir la gosadia de situar-se al mateix nivell que un espanyol, que els pugui parlar de tu a tu.

    Busques culpables al nord que expliquin la mala salut del valencià, però són molts els valencians que et diuen "xicotiu, la nostra llengua es mereix un estàndard". Perquè se'l mereix, igual que les llengües fortes, com el castellà o el francès, encara que per a tu el valencià només siguin quatre expressions costumistes que fan gràcia i que es poden escriure com a un li surti de la fava. Es pot fer vida acadèmica en valencià, investigació en valencià, comunicació en valencià.

    Busques culpables al nord, però et quedes a quadres quan un alacantí et diu que no són València i tu et veus incapaç de sortir de l'esquema de cap i casal de tres províncies que t'han ficat al cap els espanyols. Viatja i coneix la teva suposada terra.

    Amunt País Valencià, i mori la regió subordinada a Espanya basada en quatre tòpics rancis que tu defenses, i contra la que els valencianistes de debò es rebel·len, en comptes de cercar falsos culpables al nord per pur provincianisme espanyol acomplexat.

 • Davar 14.361 5 137 👍 5.991

  Els Països Catalans. No totes les faltes de respecte provenen de la premsa de Madrid, a Catalunya tenen també predilecció per incloure la Comunitat Valenciana dins dels Països Catalans, la qual cosa òbviament ofén molta gent. Ja posats, per què no els Països Valencians?

 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Indesquerra 18.211 8 86 👍 4.997
  Ja ho tenim doncs. Enèssim fil d'un dels trolls valencians del Racó amb la funció d'alçar els pitjors instints a banda i banda de la Sènia. Al Racó hi ha trolls malparits que se'ls veu a anys llum passa que els trolls sibilins passen per desapercebuts, jo només faig que buscar aquest fil a ForoCoches i no el trobe, als espanyolots no cal emprenyar-los no siga que els amos es molesten.
 • Taverner 14.248 10 139 👍 82
  El més graciós del fet que l'article de Marco siga frívol i costumista, que ell escriga de normal en castellà i no se banye massa, és constatar que a Espanya i Catalunya n'hi ha diaris -digitals i de paper- i periodistes que bàsicament venen a ser açò repetit mil vegades #UnPaísNormal

Publicitat

Fòrums

 • 9.108.568 missatges
 • 214.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat