Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Veneçuela] El final ha arribat

ALXUsuari sumador31.684 13 25👍 1.979
La setmana passada ens vam quedar sorpresos d'informar que la moneda Veneçuela, Bolívar, s'havia estavellat per sota de 2.000 per primer cop en la història, perdent 50% del seu valor en tan sols dos mesos ja que la hiperinflació havia Veneçuela es va entrar en la seva fase terminal.

A partir d'aquest matí, el lloc DolarToday.com, mantingut per una persona el Wall Street Journal va dir "enemic públic número 1 del govern de Veneçuela revolucionària, Gustavo Díaz, i Home Depot Inc. emprat en el centre d'Alabama" Que els informes d'haver creuat el nivell psicològic de 2.000 el mes passat.

Així que per a qualsevol persona deixa de ser curiós el hiperinflació en temps real sembla, aquí està la resposta visual.

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2016/11/28/Venz%20bolivar.jpg

http://www.zerohedge.com/news/2016-11-28/hyperinflationary-endgame-venezuela-currency-crashes-15-one-day

Respostes

Configuració
 • Unitat_Catalana14.529 15 136👍 775

  Arriba ja el final?

  Ni amb cops d'estat tu... pitonisio.

 • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
  La major part del país sense llum des de dijous, és a dir 5 dies ja...

  Dels creadors de "una hiperinflació que ni Zimbabwe" ara ve "una falta de llum que ni el Congo".

  Cal remarcar que les sancions dels Estats Units encara no han començat a fer efecte i que això és culpa d'anys i anys de falta de manteniment i els talls de llum ja fa temps que passen a Veneçuela, ara aquest cop s'han superat.  I quan van començar els talls de llum, us preguntareu? Exactament des que Chávez va expropiar les elèctriques i crear "Corpoelec". No es podia saber.

  Ah i ja han dit que és culpa d'un "atac electromagnètic dels Estats Units" i a part han obert una investigació per veure si Guaidó hi està involucrat. Això ja és més còmic que Corea del Nord. Què dic, Corea del Nord sembla un país seriós al cantó de Veneçuela!
 • Rigel63.885 11 5👍 32.367
 • llevantdemallorca18.753 13 85👍 4.356
  Si no hi ha llum, com saben on són els Doritos? 
 • zoe33.608 9 22👍 2.411
  Per cert, no trobaràs cap notícia que expliqui com és que Maduro ha aconseguit acabar amb l'extracció de la nostra moneda, fer baixar el preu del dòlar paral·lel i desaparèixer les pàgines que estimulen la seva existència.

  Avui tinc temps i t'ho explico

  Des de la tarda del 31 de gener es va iniciar un fenomen de "cadivismo" al revés a San Antonio del Táchira ... Com ja la targeta de crèdit i prepagament de l'exterior són acceptades a Veneçuela i el tipus de canvi oficial és molt més alt que el dòlar paral·lel en frontera, els colombians ja no estan comprant BS en efectiu, doncs prefereixen pagar amb la targeta de crèdit perquè la taxa oficial els beneficia a més de 34% ... Altres senzillament parlen amb el comerciant on passen la targeta sense comprar res i del 34% l'hi donen el 10% de guanys, en passar la targeta de crèdit extrangera, els dòlars els queden a l'BCV però als comerços els dipositen a taxa oficial a 3.299 per dòlar, el comerciant compra per transferència Bitcoins al dòlar a 2600, obtenint així, 1, 34 $, per cada "dòlar que passen"

  Aquest 0.34 dòlars produïts a la bicicleta canviària, 010 li queda al comerciant veneçolà i el 0.24 o més, al colombià, que només ha de vendre els bitcoins en pesos, pagar la targeta de crèdit en línia i tornar a passar la targeta i repetir el procés.

  Com a Colòmbia no hi ha límit (com si era CADIVI) en transaccions en dòlars, els colombians estan passant i passant la targeta, el colombià guanya, el comerciant veneçolà guanya, però més important encara, li estan entrant molts dòlars al BCV.

  El nou encaix bancari del BCV que ha passat del 31% al 57% permetrà frenar l'excés de BS que estimulaven la demanda de dòlars. Òbviament amb els dies dos marcadors (paral·lel i oficial) es van a equilibrar. Però el paral·lel difícilment arribi a ser la taxa més alta que l'oficial.

  • oprimit19.384 15 79👍 9.740
   I perquè voleu la moneda de l'imperi? 
   • zoe33.608 9 22👍 2.411
    Volem?

    Demana una explicació econòmica al teu gurú en Foll del que he escrit al missatge anterior, jo passo de perdre el temps amb tu.
    • oprimit19.384 15 79👍 9.740
     No, si ja sé perquè voleu els dòlars, però ja que sou tan lliures i tan contraris als EUA com a mínim deixeu de comprar la seva moneda.

     És que a sobre ens vols vendre la moto. 
    • oprimit19.384 15 79👍 9.740
     Passa-li aquest vídeo al teu gran líder que potser troba la manera de fer diners i acabar amb la crisi:

     https://www.youtube.com/embed/q72lJeA0CKM
     • FuRTiUsuari sumador20.029 12 75👍 7.710
      El millor de tot és que té raó en el què diu, perquè per pocs cèntims de dolar que guanyin ja és un luxe.   Clar, el paio parla de guanyar 5$ al dia, el qual es una merda a labpràctica majoria del món, però allà és un sou de collons... Coi, que el paio ja ho diu,no seràs ric però allà és molta pasta. Com deu estar patint però ara aquest paio sense la llum...
      • oprimit19.384 15 79👍 9.740
       Abans de penjar el vídeo me'l vaig mirar i em vaig posar les mans al cap.

       Diu coses que demostren un cop més que el país està fet merda i que és absolutament mentida que vagin fent i que els nostres mitjans menteixin.

       Diu per exemple que la seva mare és mestra i que amb el sou que guanya no li arriba ni per fer el viatge a l'escola.

       Diu que hi ha gent que treballa tot el dia per uns cèntims i que a final de mes guanya 5 dòlars.

       Fa servir la paraula "sobreviure" per referir-se a viure, això diu molt de com de putes deuen estar les coses a Veneçuela.

       No m'estranya que aquesta merda de webs que paguen misèria i companyia siguin un bon recurs per aconseguir quatre dòlars comptats per anar tirant.

       I fixa't que la Zoe no n'ha dit res.

Publicitat

Fòrums

 • 9.252.460 missatges
 • 219.499 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat