Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Veneçuela] El final ha arribat

ALXUsuari sumador31.685 13 26👍 1.979
La setmana passada ens vam quedar sorpresos d'informar que la moneda Veneçuela, Bolívar, s'havia estavellat per sota de 2.000 per primer cop en la història, perdent 50% del seu valor en tan sols dos mesos ja que la hiperinflació havia Veneçuela es va entrar en la seva fase terminal.

A partir d'aquest matí, el lloc DolarToday.com, mantingut per una persona el Wall Street Journal va dir "enemic públic número 1 del govern de Veneçuela revolucionària, Gustavo Díaz, i Home Depot Inc. emprat en el centre d'Alabama" Que els informes d'haver creuat el nivell psicològic de 2.000 el mes passat.

Així que per a qualsevol persona deixa de ser curiós el hiperinflació en temps real sembla, aquí està la resposta visual.

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2016/11/28/Venz%20bolivar.jpg

http://www.zerohedge.com/news/2016-11-28/hyperinflationary-endgame-venezuela-currency-crashes-15-one-day

Respostes

Configuració
 • zoe33.630 9 22👍 2.430
  Avions presidencials garantiran viatges d'esportistes veneçolans després que Acord Trump-Borges va bloquejar pagaments en bancs d'EUA

  https://www.youtube.com/embed/GLr3eqMzh5E

  Publicat el 07 / Set 2017 a les: 9:16 pm Per: orodríguez

  Caracas 07 de setembre de 2017.- "Nois esportistes que van pel món i que des de Veneçuela han de viatjar: ja vaig ordenar que posessin els avions presidencials perquè vostès viatgin a qualsevol competència internacional. Res ni ningú ens va a aturar. Ni Juliol Borges ni Donald Trump van a detenir la Generació d'Or de Veneçuela ".

  D'aquesta manera, el President de la República Bolivariana de Veneçuela, Nicolás Maduro Moros, va anunciar les accions immediates per superar el bloqueig financer imposat per l'imperi dels EUA, que des de la setmana passada ha impedit que l'Estat veneçolà pugui executar els pagaments perquè les delegacions esportives veneçolanes obtinguin els seus passatges i viatgin als compromisos de tornejos internacionals

  Des de la Plenària de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) on aquest dijous va oferir una al·locució al país, el Cap d'Estat va informar que després de les mesures il·legals de Donald Trump, a petició de la MUD i Julio Borges, la setmana passada van sabotejar la participació de la delegació de voleibol femení.

  A més, des d'aquest dimecres 6 de setembre un banc internacional va informar sobre la "impossibilitat" d'executar els pagaments tramitats per Veneçuela a una entitat financera nord-americana, que no acceptava la transferència dels recursos per més d'un milió i mig de dòlars per cancel·lar a proveïdors del Ministeri de l'Esport, els passatges d'avió, allotjament i altres conceptes dels atletes d'alt rendiment que conformen diverses delegacions de la Generació d'Or.

  Va informar que l'Executiu Nacional està tractant de desbloquejar els pagaments perquè es puguin comprar els passatges, l'allotjament en hotels i els viàtics corresponents. En tant, els avions de l'Estat veneçolà estan a l'ordre dels esportistes. "¿Perquè com fan llavors aquests nois ?. Com fem, doncs? ".

  "Són tres avions presidencials més alguns avions de servei i altres de PDVSA. També d'Conviasa. Gràcies a Déu Veneçuela té aquest poder aeri. Pedro Infant, ningú es queda sense viatjar ", va resumir sobre les accions de contingència.

  "Què diu Julio Borges d'això?", Va plantejar Maduro davant els efectes de la intervenció econòmica que tant va sol·licitar a l'imperi aquest dirigent opositor de la MUD. "Bandido, pocavergonya, vendepatria, traïdor!".

  "¿Hi ha d'haver o no justícia?", Va interrogar, finalmen


  http://vtv.gob.ve/aviones-presidenciales-garantizaran-viajes-de-deportistas-venezolanos-luego-que-acuerdo-trump-borges-bloqueo-pagos-en-bancos-de-eeuu/
 • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
  Ara ja ni pretén negar-ho:

  • zoe33.630 9 22👍 2.430
   Explica'm a quina dictadura els opositors van pel món demanant bloqueigs econòmics i invasions militars i hi tornen tan contents sense ser afusellats? 

   Ja cansen les teves manipulacions de nen de 5 anys
 • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
  Per cert ja està tornant una altra vegada Maduro amb la mesura fallida d'establir preus màxims i no entén com no pot aconseguir-ho i s'estranya de que provoqui escassedat i cada any anuncia mesures més dures i cada any els preus estan més descontrolats.

  Potser s'estalviaria tant de martiri (i de pas els hi estalviaria als veneçolans) si mirés aquest vídeo de Huerta de Soto:

  https://www.youtube.com/embed/gv4fhdz3SUY
  • zoe33.630 9 22👍 2.430
   I del canvi al yuan i els amics teus que havien acumulat dòlars per a especular què ens pots dir? 


   Tindrem suïcidis massius? 
   • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
    Ja fèia temps que es rumorejava el canvi al yuan i no entenia com no ho havien fet ja per temes d'ideologia no pràctics.

    Però la majoria de l'economia que funciona en dòlars ja és il·legal i està al mercat negre. I hi ha un canvi més estable per al dòlar/yuan que per al bolívar perquè el tipus de canvi del bolívar no és el que és.

    Per tant serà una putada en termes de "més feina" per la gent que té dòlars. Però els dòlars continuaran valent el de sempre, continuaran guardant el patrimoni, la gent podrà seguir canviant-los fora de Venezuela.

    Ara, la gràcia de quan es proposava la transició al yuan era fer una "dolarització" tipus Ecuador però amb yuans, no pas continuar amb bolívars igual però fer-los canviables a més monedes al canvi oficial, si el canvi oficial tampoc serveix per res.

    Tindràs que al canvi oficial 10 bolívars = 1 dòlar = 6.48 yuans i el que fallarà serà igualment la primera part de la equació, perquè 10 bolívars no seran 6.48 yuans. Es continuarà venent al mercat negre 6.48 yuans per 20.000 bolívars.
    • zoe33.630 9 22👍 2.430
       

     És tot un espectacle veure com inventes del no res. 


     Els dòlars continuaran valent el de sempre? Això què vol dir, que valdran el que diu la molt honorable, fiable i científica pàgina dolarjodey? 


     Saps que ja no és podran fer transaccions a l'exterior en dòlars ni tindrem més subastes de dòlars? Que qui vulgui comprar o vendre res a l'exterior haurà de comprar yuans? 

     Ara explica'm què faran els escuacas amb els dòlars si ni tan sols podran moure els seus comptes perquè Trump ho ha prohibit? 


     • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
      El dòlar seguirà comprant coses a la resta de països del món, és per això que sempre hi haurà gent disposada a comprar-lo a Veneçuela i vendre'l a algú a la frontera.
      • zoe33.630 9 22👍 2.430
        a la frontera? 


       Clar, Veneçuela són dos carrers i tots voldran dòlars, va home, deixa d'inventar disbarats, tens clar que és la fi de dolarjodey i el mercat negre. 

       I mira, és tan "científica" aquesta pàgina que segons ells el dòlar ha pujat des de dijous 
       • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
        Si jo tinc un dòlar a Veneçuela, suposant que es pugui prohibir totalment gastar-lo, aquest dòlar encara segueix tenint validesa a la resta del món.

        Per tant segueixo tenint patrimoni en valor. No és com els bolívars que si prohibeixes el bitllet de 100 passa a valdre zero-
        • zoe33.630 9 22👍 2.430
         Hehehe qui ha dit que no té valor? 

         No fugis d'estudi, en parlem del mercat negre, ja la gent no comprarà dòlars, de fet haurien de correr a vendre'ls mentre hagi qui els vulgui o del contrari hauran de gastar-los en un bitllet d'avió per a vendre'ls 


         Ja et dic, suïcidis massius d'escuacas i dolarjodey pujant-li el preu amb els seus fidels sits càlculs 
         • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
          A veure ja és il·legal vendre'ls al mercat negre no? I continua passant.

          Doncs el més lògic és que continui passant igualment.
          • zoe33.630 9 22👍 2.430
            clar, els empresaris han de comprar i vendre en yuans i el mercat negre del dòlar continuarà existint perquè tu i el NY Times ho voleu junt a les prestatgeries buides i els saqueigs 
          • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
           Conviurà amb el yuan i amb qualsevol altra moneda al mercat negre

           Hi haurà gent disposada a intercanviar dòlars perquè els podrà treure del país i comprar coses amb aquests dòlars. Segurament tindrà menys valor perquè el que el compra haurà de treure'ls del país o conèixer a algú que els tregui del país.
          • zoe33.630 9 22👍 2.430
           Sí?! Creus que haurà gent disposada a pagar 30 vegades més de diners per un dòlar que per un yuan que pot canviar a qualsevol lloc on hagi de viatjar i comprar? 

           T'ho poso així de senzill, has de viatjar i a les cases de canvi cada yuan et costa 510 Bs (no sé quin valor tindrà, suposem que és en funció al preu del dolar a l'última subasta 3.300), però resulta que tu ets guai del Paraguai i et surt dels ous comprar els dòlars als mercat negre que segons tu continuarà existint, perquè et fan fàstic els yuans, aleshores vas i compres 1.000$ i pagues per ells la bicoca de 21.105.950 Bs perquè dolarjodey ho val  i el teu veí compra 6.465 yuans que equivalen als 1000$ i paga per ells 3.297.150

           Vols dir que a Veneçuela hi ha tants de ximples com tu que en lloc de pagar 3 milions en paguen 21?
          • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
           Exactament el que t'estic dient, que el dòlar tindrà un cert premium. I qui hi estarà interessat serà el que ja té dòlars, que pagarà per tal de canviar-los a yuans o per béns i serveis i ho farà amb algú que estarà disposat a treure'ls del país o revendre'ls. Però qui té bitllets de 100 de bolívars quan es prohibeixen sap que si no se'n desfà els perd. Qui té dòlars sap que continuaran tenint el valor de sempre fora de Veneçuela i un valor descomptat dins de Veneçuela però que eventualment els podrà canviar. No hi haurà ningú que entri en pànic perquè té 10.000 dòlars a casa seva, perquè sabrà que continuaran tenint valor. Sí ara li serà més difícil operar amb ells a causa d'això, però continuaran tenint cert valor i continuaran circulant.
          • zoe33.630 9 22👍 2.430


           Foll escrigué:
           Exactament el que t'estic dient, que el dòlar tindrà un cert premium. I qui hi estarà interessat serà el que ja té dòlars, que pagarà per tal de canviar-los a yuans o per béns i serveis i ho farà amb algú que estarà disposat a treure'ls del país o revendre'ls.
              cert premium?! Això què vol dir, que segons tu haurà qui pagui aquell munt de diners perquè dolarjodey ho vol? On és el guany? 

           A veure, explica'm bé com creus que serà allò del canvi de dòlar a yuan 
          • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
           Ha passat a l'Índia per exemple. El bitllet que es va declarar invàlid no va perdre el seu valor totalment, va perdre gran part del valor, però encara el pots canviar a un valor descomptat perquè hi ha algú amb prou connexions com per validar-lo d'acord amb unes quotes que encara existeixen.

           I estem parlant d'un bitllet que no té cap valor ni a la resta del món ni a l'Índia.

           Imagina't el cas del dòlar que sí conserva valor a la resta del món. Si tens dòlars continuaran tenint valor, l'únic que si els vols gastar a Veneçuela el que te'ls compri ho farà a un preu descomptat perquè a ell li costarà una certa logística treure'ls del país.
          • zoe33.630 9 22👍 2.430
           Relaxa't i deixa de buscar exemples que res no hi tenen a veure, allò del bitllet de 100 va ser una jugada magistral de Maduro per a cagar-se en les màfies. El bitllet de 100 circula amb total normalitat 

           Va, encara espero que em diguis com creus que serà el canvi a yuans 
          • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
           El canvi a yuans? Exactament el mateix que amb el dòlar passarà. Hi haurà un canvi oficial al que ningú farà cas i després el canvi real.
          • zoe33.630 9 22👍 2.430
                 i dius que ets economista? 

               ja sembles el segon usuari del Badia   
          • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
           El yuan no es deixarà que floti lliurement contra el bolívar, hi haurà un canvi que el govern establirà igual que el dòlar.  No cal ser economista tu mateixa pots arribar-hi amb sentit comú. Si es fa exactament el mateix però amb una altra moneda passarà exactament el mateix però amb una altra moneda.

           Si es pretén deixar el canvi fluctuar lliurement me n'alegro seria un pas endavant però pel que he llegit no és així.
          • zoe33.630 9 22👍 2.430
           Clar i els xinesos deixaran fer un yuanjodey i els colombians compraran yuans amb la bona pro de Xina ¬¬
    • zoe33.630 9 22👍 2.430
     Merda, m'ha tallat el missatge.  

     Et deia que MAI no perdre'm la nostra sobirania monetària fet una "dolarització" ni amb el dòlar, ni amb el yuan, ni amb cap moneda estrangera, que poc ens coneixes. 

     Recordes l'or que estem portant a les voltes del BCV?  ja no serà només el que produeix la petita mineria, mira't aquest programa d'economia sencer que el necessites per a fer els teus càlculs sense ficar el dòlar pel mig a

     https://www.youtube.com/embed/DqKMZFIhdAc
     • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
      No cal perdre sobirania monetària sinó fer una política monetària sensata.

      Jo tampoc voldria que el meu país perdés la sobirania monetària, però si el meu país no és capaç de fer una política monetària sensata i mantenir l'estabilitat a la moneda la dolarització o amb el yuan o una moneda forta seria el mal menor.
 • zoe33.630 9 22👍 2.430
  Govern comença cotitzar preu del petroli en iuans

  El Ministeri de Petroli i Mineria ha indicat que el preu del barril s'ha situat en 306,26 iuans  per Ese 15 SETEMBRE 2017 01:20 PM | ACTUALITZAT EL 15 DE SETEMBRE DE 2017 15:35

  El Ministeri de Petroli i Mineria informat aquest divendres que el barril de cru del país va tancar en 306,26 iuans (46,75 dòlars) i va destacar que els preus d'aquest hidrocarbur seran reflectits en la moneda xinesa a partir d'aquesta setmana.

  "A partir d'aquesta setmana es presenta el preu mitjà de la cistella Veneçuela a iuan xinès", va assenyalar l'informe setmanal de la cartera petroliera veneçolana, en tant que va avançar la taxa de canvi que aquesta representarà, situant aquesta setmana a 6,55 iuans per dòlar.

  La setmana passada -tot i l'informe va ser publicat amb el dòlar com a tipus de canvi- va reflectir una taxa de 6,52 iuans per dòlar nord-americà.

  En aquest sentit, el preu de barril de cru en 306,26 iuans (46,75 dòlars), representa un increment en relació amb els 46,14 dòlars del període anterior.

  En el mateix comunicat, la cartera petroliera ha assenyalat que "les perspectives més favorables sobre la demanda petroliera mundial i reports d'una menor producció global van contribuir perquè els preus dels crus s'enfortissin durant la present setmana".

  El preu mitjà de venda del petroli veneçolà en el que va d'any és de 43,99 dòlars per barril, una recuperació enfront de la mitjana de preus de 35,15 dòlars registrat durant 2016.

  El Ministeri de Petroli també va informar del comportament dels preus d'altres crus, entre ells el Brent, que va pujar a 54,5 en comparació amb els 53,43 dòlars de la setmana passada.

  El preu del cru Intermedi de Texas (WTI) va tancar en alça, ja que es va cotitzar a 48,59 dòlars, enfront dels 48,32 dòlars del període anterior.

  Per la seva banda, la cistella de l'OPEP va tenir un repunt en passar de 51,01-52,6 dòlars el barril.

  L'Estat veneçolà va informar dissabte que a partir d'ara deixarà de signar contractes públics en dòlars i obligarà les empreses que vulguin fer negocis amb el govern a migrar a una cistella de monedes, entre les quals hi ha el iuan, el ruble, la rupia i l'euro.

  Veneçuela és un dels principals països exportadors de cru i ha experimentat una caiguda dels preus de l'hidrocarbur que va començar al setembre de 2014, quan es cotitzava a 90,19 dòlars el barril.
 • Screen4.772 1 456👍 2.321


  http://www.publico.es/internacional/chavismo-gana-elecciones-regionales-celebradas.html


  Elecciones regionals: els xavistes s'imposen clarament a l'oposició....
  El final NO ha arribat  • zoe33.630 9 22👍 2.430
  PDVSA paga bo 2020 enmig de sancions econòmiques contra Veneçuela  Publicat: 28 oct 2017


  L'estatal petroliera veneçolana va informar que va cancel·lar 841.880.000 de dòlars a JP Morgan per honorar els seus compromisos financers, tot i el "bloqueig econòmic" sobre el país sud-americà.

  La petroliera estatal veneçolana PDVSA ha informat avui que ja va cancel·lar la primera amortització del bo PDVSA amb venciment el 2020 al banc JP Morgan.
  La suma transferida correspon a 841.880.000 de dòlars, segons va publicar la petroliera en un comunicat de premsa.

  L'operació financera d'aquest bo, de cupó 8,5% a tots els seus tenidors, es realitza d'acord a les condicions preestablertes en els papers emesos a l'octubre de 2016.

  Aquest desemborsament es realitza enmig de les sancions econòmiques i financeres imposades per Washington en contra del Govern veneçolà, que han estat qualificades pel president Nicolás Maduro com un "cop econòmic i financer".

  El president nord-americà, Donald Trump , va signar una ordre executiva que prohibeix fer negocis amb les noves emissions de deute i accions de Veneçuela o de la seva empresa petroliera estatal PDVSA, així com amb alguns bons ja existents pertanyents al sector públic de Govern del país llatinoamericà.

  Davant aquest fet, Maduro va afirmar el setembre passat que garantiria la "defensa de la seguretat jurídica i financera" del país llatinoamericà i dels tenidors.

 • llamp48.615 17 10👍 12.154
  Quan faaaltaa?
 • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
  Maduro ha anunciat que intentaran reestructurar tot el deute.

  https://www.ft.com/content/b6abcff9-78d8-3077-b84c-a2ed1043b6ea
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
  Dorito Fuerte a 60.000... Molt bé Zoe, ara mateix tens un 3% en $ del què tenies quant es va obrir el fil, has perdut un 97% dels teus estalvis de fa menys d'un any i encara vens aquí dient ximpleries...
 • FollUsuari sumador77.862 12 3👍 41.075
  Fil: https://www.racocatala.cat/forums/fil/214628/venecuela-deixa-fer-dos-pagaments-deute-entra-oficialment-default


  S&P confirma que Veneçuela ha entrat en default 


  L'agència de ràting confirma que Veneçuela no ha pagat $200m en cupons dels bons sobirans ni dins del període de gràcia
  Standard & Poors ha declarat que Veneçuela està en default després d'haver deixat de pagar dos pagaments d'interès del deute. Després d'una reunió a Caracas els inversors no tenen clar si es pot evitar d'alguna manera el default en la resta de $60.000 milions de deute sobirà.

  S&P, que és la primera agència que ha confirmat que el país està en default, ha dit el dimarts que Caracas ha deixat de fer pagaments en els bons que vencen el 2019 i el 2024.

  L'agència diu que ha baixat el ràting d'aquests bons a D (default) i ha posat un ràting al deute sobirà de SD (selective default).

  "El ràting negatiu reflecteix la opinió que hi ha un 50% de possibilitats que Veneçuela deixi de fer més pagaments en els propers 3 mesos", ha dit S&P.

  https://www.ft.com/content/88bc3246-c8f4-11e7-ab18-7a9fb7d6163e
 • enricmm16.447 10 111👍 5.908
  El Dorito fuerte ja és a més de 100.000 

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.349 missatges
 • 221.186 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat