Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Llívia

Un_senyor_damunt_un_ruc2.452 2 740👍 1.983
Al cartell de l'ANC de la diada d'enguany Llívia es veu com un enclavament de Catalunya dins la Catalunya Nord.

https://sbdxianc.files.wordpress.com/2016/07/mapacat.jpg

Hauria de ser així o hauria de ser part de la Catalunya Nord? O Potser haurien d'haver posat Catalunya tot incloent-hi la Catalunya Nord?

Respostes

Configuració
 • henke56.755 11 9👍 9.519
  Per mi és Catalunya (CAC) tot i que geogràficament pertany a la Catalunya Nord.
 • venjança_catalana4.587 3 467👍 5.326
  És que és així, el que rodeja Llívia és França o Catalunya Nord, però no Catalunya
 • Foguera Catalana4.767 4 451👍 4.130
  Quan ens reunifiquem, també haurem de reunificar la Cerdanya, que no té sentit que segueixi separada creant absurditats com Llívia. La Catalunya del Nord tal i com és ara haurà de desaparèixer perquè no té cap mena de sentit. Com a molt, podria ser una regió/vegueria/etc. (incloent-hi la Cerdanya espanyola o excloent-te la Cerdanya francesa).
 • malllamplll_3.718 2 554👍 2.458
  Llivia és catalana abans i després del Tractat dels pirineus.  Fins fa poc encara hi havia un guardia civil a qui bastava saludar per poder passar el control fronterer.  Quan havies passsat el carrer gran de Llivia et trobaves de cop i volta a França 
 • rotllan10.999 5 191👍 10.363
  Els retrassats de tv3 van dir que era una illa catalana al mig de França. Seguint el mateix raonament estúpid podríem dir que és una illa espanyola al mig de Catalunya
 • Països Catalans Lliures5.398 13 394👍 71
  És un mapa sense cap mena de sentit.
 • ansar18.055 12 89👍 6.766
  Tenia una amiga que vivia (o estiuejava) allà i em va dir que Llivia està sota administració espanyola (provincia de Girona) 
 • Arnau de Mercader3 3👍 6
  Vull entendre que sobreposen el mapa dels Països Catalans sobre la Catalunya, actual, autonòmica. I per això surt l'enclavament de Llívia. Un diada encara autonomista però tenint present la nostre nació.
  No crec que siguin tant rucs de separar Llívia de la Catalunya Nord.
  Per cert, lloc molt recomenable per visitar. Tenint la farmàcia més antigua d'Europa i s'ha convertit en un excel•lent enclau de restauració, tant francesa com catalana amb un molt bon nivell.

  Si necessiteu consells sobre la Cerdanya aquí un ceratà que us pot ajudar.
 • popcalent11.349 11 181👍 3.999
  Mentrestant, a Llívia...

 • Almirall9X2.284 4 773👍 2.423
  Sobre els últims comentaris:

  Catalunya nord mai s'unira al principat perque els catalans a la cat nord estan extingits i tenen una mitjana de 80 anys.

  Una Catalunya independent difícilment tindra capacitat per exercir qualsevol mena de coacció a la república francesa. La única solució seria una re-població si els francesos ho permeten... i arribat el moment llavors si.

  Em sembla una palla tant gran pensar en una unificació.
  • Foguera Catalana4.767 4 451👍 4.130
   Certament, parlar d'una reunificació ara per ara és utòpic, com totes les propostes del nacionalisme català al seu origen.

   Ara bé, la Catalunya francesa no la pots pensar com la Catalunya espanyola. Allà, el sentiment de catalanitat no va tan lligat a la llengua. De manera que el català està pràcticament extingit, però alhora el partit que governa l'ajuntament de Perpinyà té alguns independentistes dins seu, un tinent d'alcalde, per exemple.

   Allà ara l'objectiu del catalanisme no és la independència com els últims anys ho és aquí (i molt menys un repoblament ). Allà, de moment, ens hem de conformar amb seguir fent créixer el català a les escoles, mantenir la identitat (encara que sigui a nivell folklòric, mantenint «País Català» al nom de la futura regió, per exemple) i mantenir vives les relacions amb la Catalunya espanyola.
   • Trinxant11.132 9 186👍 3.400
    Mentres hi hagi una certa consciència d'ésser quelcom (per molt regionalista que sigui) i una certa intuïció d'unitat cultural amb un conjunt de territoris més gran, a mi em val. D'entrada perquè no podem aspirar a res més ara mateix. I en segon lloc perquè tot pot rebrotar en un futur si es donen els condicionants adequats; i aquí hi ajudaríem molt si ens independitzéssim.
  • FrancescVerntallat1.016 3👍 1.315
   Certament pensar en la unificació és ara mateix força difícil (d'impossible no hi ha res), les comarques catalanes sota administració francesa, vindrien a ser com una mena d'Irlanda del Nord, un territori conquerit per la força (en aquest cas un intercanvi de favors entre dos estats invasors), colonitzat, i on els esforços francesos per liquidar i triturar el català han donat els seus fruits. 

   Una futura República Catalana, el que hauria de fer, és establir convenis amb la República francesa per promoure la cultura catalana, establir escoles concertades/privades tal i com fan els francesos aquí amb el Liceu Francés,  on s'ofereixi immersió lingüística en català i mirar d'estendre-ho per tota la Catalunya Nord, no només Perpinyà i voltants. 

   Essent bel·ligerants amb l'Estat Francés només s'aconseguirà l'efecte contrari. Es pot pactar per exemple que a canvi de la gestió de rodalies Catalunya per part de l'snfc, els francesos cedeixin amb el tema cultural/lingüístic. 

   També el més important és canviar d'una puta vegada el pol econòmic Madrid-Barcelona, i començar a mirar al nord (Europa via Perpinyà) i el sud (país valencià) , facilitar els intercanvis econòmics entre nord i sud de Catalunya, facilita que la gent es mogui, si els ciutadans de la cat.nord o del país Valencià han de venir a Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, etc a fer negocis, han de veure que la llengua comuna que ens uneix és el català, si creem aquesta necessitat, la llengua passarà a ser un eix fonamental dels vincles econòmics i es dinamitzarà (no en un any ni dos ni tres, però sí a la llarga). És per això que cal que el Català esdevingui la única llengua oficial de la nostra República. 
 • Trinxant11.132 9 186👍 3.400
  No en facis massa cas del mapa, està força mal fet. Només cal fixar-se que Andorra està unida a la Catalunya Nord. Són detalls que no responen a cap posicionament ideològic.
 • virot9.108 4 238👍 4.370
  No, Llívia es veu com un enclavament de Catalunya dins d'Andorra 

  Fora bromes, la Catalunya Sud (la CAC que dieu alguns) és un subjecte sobirà, i serà qui decidirà la seva pròpia independència, no els nord-catalans, els illencs o els valencians. És per això que aquest mapa el trobo ridícul. Com ja vaig dir, que cada terra faci sa guerra.
  • Foguera Catalana4.767 4 451👍 4.130
   Home, el mapa en cap moment nega lo que dius. L'ANC té molt clar que «cada terra ha de fer la seva guerra». Amb el mapa només vol dir que aquestes «guerres» estan agermanades (o són batalles d'una mateixa guerra)
 • maori14.786 3 133👍 7.301
  El cas de Llívia no deixa de ser interessant, tot i ser un poble-enclavament que amb prou feines passa dels 1500 habitants. Fa un temps algú va preguntar què va passar al final de la Guerra Civil, si va romandre aïllada, com s'ho van fer els franquistes. A la wiki espanyola (la catalana ho obvia) hi trobo això:
  Durante la Guerra Civil se mantuvo fiel a la República hasta que el 11 de febrero de 1939, las autoridades del bando sublevado pidieron a las autoridades francesas permiso para ocupar la villa debido a que para acceder a ella hay que pisar suelo galo. Al entrar no encontraron resistencia.

  Tanmateix, no hi ha cap citació. No hi trobo cap referència bibliogràfica.
 • plitu1.136 13👍 6
  Us recomano la pujada al castell,i la caminada cap al serrat de Palmanill,passant per la font del Ferro i el pont del Carrassut,acabant al nord amb el terme d'Angostrina...

Publicitat

Fòrums

 • 9.239.388 missatges
 • 219.068 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat