Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El Perú reconeix l'existència d'un esquadró de la mort dins la policia...

EstatpropiUsuari sumador167.302 11 1👍 28.653
Confirmen indicis d'Esquadró de la Mort en policia del Perú
Grup de treball del Miniter ja va lliurar l'informe sobre el "Esquadró de la Mort" a la Policia peruana.


El viceministre d'Ordre Intern, Rubén Vargas va indicar que el suposat esquadró de la mort estava conformat per un oficial i almenys set suboficials de la Policia Nacional del Perú.

El Ministeri d'Interior del Perú (Miniter) va confirmar l'existència d'seriosos indicis sobre l'existència d'un Esquadró de la mort dins de la Policia Nacional del Perú (PNP), segons les investigacions el grup hauria operat en sis casos, on van ser abatuts delinqüents .

El viceministre d'Ordre Intern, Rubén Vargas, va assenyalar que hi ha "seriosos indicis de l'existència d'una agrupació irregular formada per oficials i suboficales de la Policia, que haurien simulat enfrontaments i assassinat a persones almenys en sis casos".

Els casos en els quals apareixen involucrats són Santa Anita, la Floresta, Pont Pedra, Chiclayo, Chincha i el conegut com a Vila San Francisco, on haurien estat abatuts uns 20 delinqüents.

>> Què és el "esquadró de la mort" a Perú?

D'acord a la investigació avançada pel Mininter, un grup conformat per un oficial i almenys set suboficials hauria intervingut en els esmentats fets.

Rubén Vargas va revelar que es van trobar referències sobre un "grup especial d'intel·ligència contra el crim organitzat (Geico), ubicat a la Direcció Nacional Contra el Terrorisme (Dicorte), al qual s'encomana desplaçar-se a les ciutats on vénen operant les organitzacions criminals".

"La comanda general d'aquest grup estava a càrrec d'un coronel PNP, actualment general. (...) Diversos integrants d'aquesta agrupació van ser condecorats al novembre del 2015 per acció distingida", va afegir el viceministre peruà

En conèixer-els primers resultats de la investigació sobre l'esquadró de la mort, el Miniter va concloure que 11 dels 20 suposats delinqüents abatuts ni tan sols registraven antecedents delictius o requisitòries que justifiqués que se'ls hagi assenyalat com a objectius d'intervencions policials.

>> Justícia peruana anul·la condemna a Fujimori per "diaris chichas"

El viceministre d'Ordre Intern va dir que l'informe ja va ser lliurat al Ministeri Públic seguint les ordres del ministre de l'Interior, Carlos Basombrío, pel que no va voler donar els noms dels presumptes policies involucrats en el cas per evitar anar en contra del degut procés .

Telesur

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.827 missatges
  • 221.162 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat