Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Constituents per la Ruptura demana el vot per a ERC

Arrós_ebrenc524 9👍 405

Constituents per la Ruptura demana el vot per a ERC el 26-J

Constituents per la Ruptura creu que cal "intervenir en tots els processos electorals fins que la desconnexió i la proclamació de la República catalana siguin una realitat"

Constituents per la Ruptura (C×R) ha anunciat aquest cap de setmana que demana el vot per a ERC a les eleccions estatals del 26 de juny.

Aquest col·lectiu es va formar a partir de persones vinculades a Procés Constituent que van optar per formar coalició amb la CUP, i que van rebutjar la proposta d'aliança amb Podem, Ada Colau i ICV-EUiA que més endavant es va convertir el projecte d'En Comú Podem.  

Constituents per la Ruptura compta amb 350 adhesions i va formar part del grup impulsor de la campanya Esquerres per la Independència, juntament amb l'associació per a la Confluència de les Esquerres.

 

El vot per a ERC "per sentit de país"

En un comunicat difós a la xarxa Constituents per la Ruptura defensen el suport a ERC pel fet que la CUP no es presenta a les eleccions estatals el 26-J, i demanen el vot pel partit d'Oriol Junqueras "a falta d'una candidatura de l'esquerra anticapitalista i independentsita."

CxR considera "encara vigent la necessitat d'intervenir en tots els processos electorals fins que la desconnexió i la proclamació de la República catalana siguin una realitat." I remarquen la poca confiança que els partits "partidaris del règim del 78 puguin ser derrotats per altres forces reformistes, i molt menys que es puguin iniciar canvis substancials dins d'aquest marc que permetin a Catalunya decidir lliurement sobre el seu destí."

Respostes

Configuració
 • torraina_infernal38.567 11 16👍 23.725
  Normal, tota la gent d'esquerres demana el vot per ERC. Atès que és l'únic partit d'esquerres que es presenta a aquestes eleccions.
  • Arrós_ebrenc524 9👍 405

   Com ho veus al teu entorn?

   • torraina_infernal38.567 11 16👍 23.725
    El meu entorn veig, més o menys:

    Els indepes ingenus i tous entre ERC i Pablemos.

    Els indepes bregats i amb experiència entre ERC i CDC.


    L'errada és de base. Si ERC, CDC i la CUP, enlloc de parlar de rui's impossibles es dediquessin només a:

    -Destrossar Podemos i igualar-lo al PP.

    -Parlar dels avantatges econòmics de la independència (dèficit fiscal 24 hores)..

    -Deixar clar que s'està preparant la DUI i que el full de ruta segueix igual.

    -Defensar cadascú el seu espai i ser més ferms que mai en la independència.

    -Repetir cada dia 10 cops que ja hem guanyat.

    • Arrós_ebrenc524 9👍 405

     És cert. L'independentisme ha de mostrar unitat i defensar el seu territori.

     Per això és bo que diferents sectors de la CUP es mullin a favor de l'independentisme d'esquerres representat per ERC en aquestes eleccions.

 • nemo6.638 9 322👍 2.107
  l'abstensió nomes afavorix al PP (PV i Illes) i a Podemos (a Catalunya). Tant me'n fot a qui voteu, però heu de votar.
 • AviMarcelinero11.429 6 183👍 5.232
  Hola Foll!

  Ho veus, xato? ERC és un partit d'esquerres.

  D'aquí els suports lógics que rep i que demani el vot i ajuda de la CUP. 

  Fer de CDC, enganyant deliberadament al personal; tindrà un preu altíssim a curt/mig termini.

  L'hóstia que es fotran serà històrica.
 • estepario4.543 3👍 723
  La ruptura és que governi una altra vegada un convergent (Puigdemont) a Catalunya i Rajoy a la resta d'Espanya? 
  • dimissiopuntorg23.852 13 49👍 19.639
   A Rajoy el fareu president vosaltres per no fer un puto referèndum.

   Shame on you.
  • torraina_infernal38.567 11 16👍 23.725
   El procés constituent a Espanya és nazisme, corrupció, monarquia, toros i violència de gènere?
   • nemo6.638 9 322👍 2.107
    Home, essent just aixó de nazisme/fascisme tambe hi ha a Catalunya, i no de caire espanyolista només, autocton. La corrupció és un mal endèmic de les societats capitalistes i la violència de gènere tampoc n'es un tret distintiu d'Espanya. Respecte a lo de "toros", supose que et referixes a les corrides, els toreros i tota eixa parafernalia. En aixó i la monarquia et done la raó. Si et referixes a festes amb bous en general recordar-ter que a Catalunya es celebren a les Terres de l'Ebre i els correbous son ben vius al PV.
    • Lyuh Woon-hyung2.512 3 735👍 2.674
     Pots fer una llista de partits organitzacions nacionalistes/independentistes catalanes de caire feixista/neonazi???
     • nemo6.638 9 322👍 2.107
      la meitat dels identifuakes del tacó tenen tics neonazis, ja siga per racisme, etnicisme, xenofobia...continue? I com ells, els seus grepuscles.
      • Arrós_ebrenc524 9👍 405

       Em sembla que no has conegut mai nazis/feixistes de veritat... 

        

       De totes formes, les posicions suposadament supremacistes ètnicament parlant al nacionalisme català són molt minoritàries, sempre ho han estat i avui en dia encara més. Fins al punt que el principal partit independentista de Catalunya, ERC, presenta a líders com Gabriel Rufian o Ana Surra que fins i tot tenen dificultats per expressar-se en català (com passa amb moltíssima gent catalana).

       Les concepcions nacional totalitàries, filofeixistes o supremacistes sempre han tingut molta més força a dins la política espanyola, on tothom assumeix com una normalitat la imposició de l'espanyol i fins i tot avui en dia encara celebren el "Dia de la Hispanidad" que representa el començament del major genocidi i etnocidi de la història de la humanitat.

       Però si Espanya és l'únic país del món que ha patit un govern (dictatorial) feixista i criminal sense haver-ne ajusticiat cap culpable. Ni tansols 80 anys després s'han atrevit a dignificar les víctimes assassinades pel Règim, que és un vergonya ja irresoluble. Fins i tot països com Xile o Argentina han passat la mà per la cara a Espanya en la condemna del feixisme.

       Jo sóc el primer que sempre em discuteixo amb els "identifuakes", però en això que has dit t'equivoques moltíssim perquè és incomparable una cosa amb l'altra. De fet, comparar comentaris estúpids d'algun internauta (que ves a saber d'on surt i qui és) amb règims totalitaris i assassins és una banalització del feixisme i del nazisme.

 • Indesquerra20.630 9 72👍 7.354
  I les faccions troskes ja han demanat el vot per ECP o encara no?
  • pensa_i_actua!16.493 14 109👍 7.697
   Sí, de fet és una repetició del 20D en tots els sentits en quan a posicionaments: En Lluita i LI demanen el vot per Podemos (aquesta última tinc dubtes), aquests de CxR (com C. Drassanes per ERC), posició que també va ser la de PL de manera més tímida. La resta de l'EI demana l'abstenció.

   A tot això, resulta curiós com s'ha abandonat la línia històrica de defensar l'abstenció activa (que de fet, anava més enllà de l'EI i hi havia altres sectors tipus SI que també ho defensaven) és a dir, fer-ne campanya política, agitativa, etc. precisament quan el context de la CAC més justifica o més entenedor és que l'independentisme faci un discurs de desconnexió amb l'estat. Per exemple: http://9abstencio.blogspot.com/  i fent una cerca a google pots trobar imatgeria diversa.   PS: Posició d'Endavant:
    

   Aquest 26 de juny, apostem per l'abstenció. Cap vot independentista a Espanya!

   • __28019__1.672 7👍 1.051
    Més entenedor per qui? La gent va a votar igualment.
    • pensa_i_actua!16.493 14 109👍 7.697
     Quan l'independentisme a la CAC era un 10% sociològicament a la CAC, que una part d'aquest demanés l'abstenció era igual de legítim que ara, però no tenia cap rellevància en el debat general.


     Amb la conjuntura post 27S i el relat "hem guanyat", "estem fent la desconnexió" etc. una de les línies cabdals a desplegar (no ja ara, sinó el 20D) hagués estat que totes les opcions que es reclamen de l'independentisme no haguessin concorregut a les espanyoles i haguessin demanat l'abstenció, com a eina de deslegitimació d'aquestes.

     És quelcom que encaixa en el marc on es mou el processisme: gest sense costos repressius, amb una forta càrrega simbòlica (reforçant la idea que la interlocució amb la CAC s'haurà de fer amb el govern d'aquí i no a través de diputats del Congreso) i amb una lectura potent, de cara a qui vulgui llegir-la (perquè a aquesta posició dels partits majoritaris s'hagués pogut sumar una campanya civil de "boicot" a constitució de col·legis, objectors, etc. i altres cosetes).

     Que ni tan sols això s'hagi optat per (insisteixo) desenvolupar una línia que encaixa en el seu marc del simbolisme i del no desobeïr indica per on van els trets realment. Però bé, millor no ho dic molt fort que qüestionar les intencions/interessos de CDC, que es qui encara talla el bacallà, és sinònim de "no ser independentista" i punt.
   • Indesquerra20.630 9 72👍 7.354
    Dues coses:

    1r Tu que et veig enterat de les interioritats de la CUP, què se n'ha fet del Col·lectiu Drassanes que a les darreres eleccions no va donar suport a la CUP? Ha desaparegut? Em sembla que s'havien refundat o alguna cosa així, no? De "quin pal" van aquesta gent?

    2n La posició de l'EI no sempre ha estat la mateixa respecte a les eleccions espanyoles, per tant no pots dir que s'ha abandonat la línia històrica de defensar l'abstenció activa perquè no és veritat. Dins de l'EI ja de ben antic ha hagut diferències. El BEAN (que tenia el suport del PSAN) per exemple, es va presentar l'any 79 a les espanyoles mentre el PSAN-provisional es va abstenir. Tampoc sempre que no s'han presentat han demanat l'abstenció sinó que de manera ambigua i més com una recomanació que com una obligació al vot (com PL, que fixat que no diu ERC explicitament) es recomanava fer-ho per un altre partit. No és la primera vegada, també CL a les europees de 1994 (on podria entendre's que es referia a "Herri Batasuna", tens el cartell a sota) va recomanar què fer si es votava.    PD. I t'ho diu un que s'abstindrà el pròxim 26J. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.301.486 missatges
 • 221.313 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat