Fòrum

(Fil Actualitzat): El govern veneçolà es veu obligat a prorrogar la circulació dels bitllets de 100 bolívars...

Estatpropi Usuari sumador 129.288 9 1 👍 11.251

Maduro decreta l'estat d'excepció a Veneçuela davant un suposat cop d'Estat

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington

 
 
Agències - Caracas

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha firmat aquesta matinada un decret “d'estat d'excepció i emergència econòmica” que li atorgui “el poder suficient” per fer front a un suposat cop d'Estat en contra seu. Segons Maduro, que no ha donat detalls del contingut del decret, divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington en què l'expresident colombià Álvaro Uribe suposadament hauria demanat la intervenció del país caribeny.

“He decidit aprovar un nou decret d'estat d'excepció i emergència econòmica que em doni el poder suficient per enderrocar el cop d'Estat, la guerra econòmica, per estabilitzar socialment el nostre país i per afrontar totes les amenaces internacionals i nacionals que hi ha contra la nostra pàtria en aquest moment”, ha explicat el líder chavista en un missatge televisat a tot el país.

“En aquest nou decret s'inclou l'enfrontament a les amenaces externes, ja hem pres decisions i mesures en aquest sentit, en aquest moment Veneçuela és amenaçada internacionalment (...) el dia d'avui a Washington hi ha hagut una reunió de conspiració contra Veneçuela”, ha insistit. A aquesta reunió suposadament hi hauria assistit Uribe, que hauria “sol·licitat la intervenció de Veneçuela per exèrcits estrangers”, segons Maduro.

“S'estan activant mesures des de Washington, demanades i promogudes per factors de la dreta feixista veneçolana, encoratjats pel cop d'Estat a Brasil”, ha assegurat el president veneçolà.

El decret d'estat d'excepció i d'emergència econòmica inclou, ha apuntat Maduro, les “mesures necessàries per garantir la sobirania en qualsevol escenari en què aquesta gent pretengui agredir-nos, sigui políticament, militarment o diplomàticament des de l'exterior”.

AVUI

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a WashingtonEn té proves d'això?  

Respostes

Configuració
 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347  (Caracas, 16 de gener. Notícies24) .- El director del Banc Central de Veneçuela (BCV), José Khan, va reiterar l'entrada en circulació dels nous bitllets del con monetari nacional.

  Durant un taller realitzat aquest dilluns, Khan va precisar que a partir d'avui circularan els bitllets de 500, 5.000 i 20.000 Bolívars.

  Cal destacar que en la instal·lació de la primera reunió del Consell d'Economia Productiva d'aquest any -el passat 09 de gener- el president de la República, Nicolás Maduro, va informar que els bitllets del nou con monetari començaran a circular aquest dilluns 16 de gener .

  La incorporació del nou con monetari, que inclou sis nous bitllets i 3 monedes, facilitarà les transaccions comercials al país i optimitzarà les tasques de comptabilitat.
  2,75 mil milions de peces estaran disponibles a les entitats bancàries

  En un altre ordre idees, el viceministre de Prevenció i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Urdaneta, va assegurar al mig del "taller d'identificació i detecció dels elements de seguretat" dels nous bitllets que es realitza a la seu del Ministeri d'Interior, Justícia i pau que a partir d'avui estaran en circulació més de dos mil milions de peces dels nous bitllets.

  "Durant aquests quatre dies, en coordinació amb el Banc Central s'han distribuït a tot el país 2.75 mil milions de peces de les diferents denominacions. Ja en totes les taquilles a novell nacional està disposada l'ampliació del nou con monetari ", va dir.

  ___________________________________________________

  Evidentment Maduro també ha tornat a prorrogar la circulació del bitllet de 100 Bs fins el dia 20 de febrer
 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
  Veneçuela obre noves estacions de servei a la frontera amb Colòmbia i Santos talla la circulació de vehícles  Colòmbia no habilitarà corredor vial per a compra de gasolina veneçolana en pesos

  La cancellera de Colòmbia, Maria Ángela Holguín, va assegurar que a hores d'ara no habiliten un corredor vial a la frontera entre Veneçuela i Colòmbia i va aclarir "no deixarem que Cúcuta s'inundi de gasolina de contraban".

  "Aquest tema de la gasolina no ens interessa, estem bé", ha dit en entrevista a W Ràdio i ha manifestat que han conversat amb gremis, associacions i comerciants perquè Cúcuta no depengui tant de Veneçuela.

  "Estem agraïts amb Veneçuela per ajuda en procés de pau; però és clar que les coses es resolen parlant, els temes (amb Veneçuela) no es resolen als xiscles ", ha assenyalat Holguín.


 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
  2001.com.ve

  A partir d'aquest dilluns van començar a funcionar les primeres vuit cases de canvi en els estats veneçolans Táchira i Zulia, fronterers amb Colòmbia, ha informat aquest dilluns el vicepresident de Veneçuela, Tareck El Aissami.

  "A les 9.00 del matí (13.00 GMT) van obrir ja les primeres vuit cases de canvi (...) se li va autoritzar al sector privat bancari que comencessin les operacions canviàries", va dir en entrevista amb Venevisión.

  Conegui les pincipales claus d'aquesta mesura econòmica.

  1) On són?

  De les vuit cases de canvi, tres se situen a Táchira i cinc en Zulia. Es troben en les següents adreces:

  Zulia

      Les Delícies: Av. 15 (Delícies Nord), CC, Passeig les Delícies; Primer pis, local N72. Horari: Dilluns a divendres, 8.30 am-5:30pm.
      Sambil Maracaibo: Av. Guajira via el mullen, CC Sambil Maracaibo, Nivell Llac, Porta Indi Mara Local L119. Maracaibo - Edo. Zulia. Horaris: Dilluns a Dissabte 11:00 am-7:00pm.
      Llac Mall I i II: Av. 2 de l'Miracle, Centre Llac Mall, Nivell Plaza, Local PC-14D / PD2 / PD3 Parròquia Santa Llúcia, Municipi Autònom Maracaibo - Edo. Zulia. Horaris Dilluns a Dissabtes 08:30 am-5:00pm.
      Aeroport Internacional Maracaibo: Av. Belloso, Aeroport de la Chinita. Maracaibo - Edo. Zulia. Horaris dilluns a diumenge de 8:00 am-5:00pm. Mentre l'Aeroport nacional tindrà un horaris dilluns a diumenge 04:00 am-8:00pm.
      Cim: Carrer Libertador, casc Central, Centre Comercial CIM Plaza, local 33, Maracaibo- Edo. Zulia. Horaris: Dilluns a Divendres 08:30 am-5:30pm.

  Táchira:

      Sambil Sant Cristòfol: Entre Autopista Antonio José de Sucre i Av. Libertador, CC Sambil, Nivell Autopista, Local L-3B. Sant Cristòfol - Edo. Táchira. Horaris: De dilluns a dissabte 11:00 am-7:00pm.
      Barri Obrer (abans Munditur): Carrer 12, prop de la Casa dels Governadors. Sant Cristòfol. Barri Obrer. Edo Táchira.
      Sant Antonio del Táchira (abans Munditur): Carrera 9, entre carrers 2 i 3 Barri Lagunitas. Sant Antonio del Táchira.

  2) Quina és la taxa de compravenda?

  El vicepresident ha indicat que "avui va arrencar el mercat 1 a 4, és a dir que 1 bolívar són 4 pesos" a les cases de canvi veneçolanes, mentre que, segons ell, el canvi a la ciutat colombiana Cúcuta, fronterera amb Táchira, és equivalent a 1 bolívar per pes.

  3) Sobre podran canviar diners?

  Totes les p ersones naturals i jurídiques podran fer el canvi. És a dir, tot aquell que, al seu pas per la frontera, desitgi canviar diners, podrà fer-ho amb total llibertat, ja que són transaccions legals, reconegudes per l'Estat veneçolà i colombià.

  4) Quan comencen a funcionar?

  Segons informació proporcionada pel governador, les cases de canvi obriran aquest dilluns 16 de gener, però no va aclarir si aquestes començarien a treballar amb els canvis d'efectiu avui mateix.

  5) Quins són els requisits?

  Les persones naturals han de registrar a la pàgina de Italcambio per agendar seva cita i portar:

      Original i còpia de la cèdula d'identitat
      Original i còpia del RIF
      Rebut de servei públic
      Declaració de ISLR

  6) Quina quantitat de divises es pot comprar?

  El governador de l'estat Táchira, José Gregorio Vielma Mora, ha informat que per ara la suma màxim per a la compra diària de dòlars serà 200 en efectiu i 300 per transferència.

  7) Què significa aquesta mesura?

  En una entrevista més primerenca, el governador de Táchira José Gregorio Vielma Mora va admetre que encara que es tracta d'un mecanisme econòmic per aconseguir "instruments financers", aquestes cases de canvi podrien generar "unes cues grandíssimes".
  ______________________________________________________

  Abans el canvi era pràcticament 1 a 1, ara tindrem mes pesos x bolívar, així que serà rendible passar al costat colombià a fer les compres, com sempre ha estat


  Vull veure si el santos ara tornarà a muntar el xou del "corredor humanitari" o si pel contrari, tancarà també el pas peatonal


  Almenys del costat veneçolà ens beneficien aquestes cases, ara no sé com poden evitar que les màfies colombianes continuin devaluant la nostra moneda d'aquell costat.


 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
  Molt estrany que no es digui ni mitja paraula sobre el fet de que avui s'han suspès les senyals de CNN en espanyol i TVAzteca, pensava que trobaria el típic fil de la dictadura i la llibertat d'expressió. 

  Veneçuela obre procediment sancionatori al medi CNN en espanyol
  Sense argument probatori i de manera inadequada difamen i distorsionen la veritat en contra de la sobirania de Veneçuela, assenyala el comunicat de Conatel.

  La Comissió Nacional de Telecomunicacions de Veneçuela (Conatel) va emetre aquest dimecres un comunicat per informar l'inici d'un "procediment administratiu sancionatorio i les conseqüencials mesures cauterales" al medi CNN en espanyol per agressions directes contra el poble i l'Estat veneçolà.

  El procediment "obeeix al contingut que ve difonent l'esmentada cadena internacional de notícies de forma sistemàtica i reiterada en el desenvolupament de la seva programació diària, de la qual es desprèn de forma clara i perceptible continguts que presumptament constitueixen agressions directes que atempten contra la pau i l'estabilitat democràtica del nostre poble veneçolà, ja que els mateixos generen un clima d'intolerància ", detalla el text.

  El comunicat assenyala que CNN en espanyol "sense argument probatori i de manera inadequada difamen i distorsionen la veritat, dirigint les tes probables incitacions d'agressions externes en contra de la sobirania de la República Bolivariana de Veneuela i l'estament de les seves institucionaes, la qual cosa és atemptatori a l'ordenament jurídic que regeix la nació ".

  Conatel va ordenar com a mesura preventiva la suspensió i sortida immediata de les transmissions de CNN en espanyol al país.

  Així mateix, el comunicat insta els mitjans de comunicació, periodistes i corresponsals a oferir informació veraç i oportuna.

  FONT

 • dimissiopuntorg 20.416 11 66 👍 15.593
  El final ha arribat?
 • Estatpropi Usuari sumador 129.288 9 1 👍 11.251

  Maduro: "Se li rebentaran les dents a Rajoy si es fica amb Veneçuela"

  Nicolás Maduro ha carregat d'aquesta manera contra el president espanyol després que Rajoy hagi demanat per Twitter l'alliberament de tots els presos polítics veneçolans
  Redacció 17 Feb 2017 - 09.33
   
  Maduro desqualifica un cop més Rajoy

  Maduro desqualifica un cop més Rajoy

  El president de Veneçuela torna a carregar durament contra el president del govern espanyol. L'origen d'aquesta amenaça han estat unes paraules de Mariano Rajoy en què demana l'alliberament de tots els presos polítics veneçolans, coincidint amb el tercer aniversari de l'empresonament de l'opositor Leopoldo López. Nicolás Maduro ha llançat aquest advertiment:

  "Se li rebentaran les dents a Mariano Rajoy i a tota la dreta internacional si es fiquen contra Veneçuela i pretenen intervenir-la. Es quedaran sense dents. Vostès ho veuran."

  Durant un acte amb la joventut chavista a Caracas, el president veneçolà s'ha referit a Rajoy com a "bandit" i "protector de delinqüents i assassins". Aquesta ha estat la reacció encesa de Maduro després d'aquest tuit de Rajoy:
  Aquest dijous, els expresidents espanyols José María Aznar i Felipe González van coincidir a demanar a l'Organització dels Estats Americans que prengui mesures contra Veneçuela pel que consideren un clar deteriorament de la democràcia.

  Fa gairebé un any, l'estat espanyol va decidir retirar l'ambaixador a Veneçuela després dels insults de Maduro al cap de l'executiu espanyol. El president veneçolà va qualificar Rajoy de "racista, porqueria corrupta i porqueria colonialista."

 • Estatpropi Usuari sumador 129.288 9 1 👍 11.251

  Greus problemes per Veneçuela, Aznar, González i Rivera volen exportar la seva “democràcia”

   
  Veneçuela

   

  No faré ara i aquí una apologia de Nicolas Maduro i de les seves polítiques a Veneçuela, si hi ha una cosa que em carrega és la retòrica revolucionària de l’esquerra sud-americana, seran els veneçolans a decidir allò que és millor per a ells i el seu país, per tant no entraré ara a valorar el que ha representat primer Hugo Chávez i després el seu hereu Nicolas Maduro.

  Però hi ha coses que fan mal als ulls, quan un troba en un mateix acte Felipe González, José Maria Aznar i Albert Rivera units per demanar la fi del “règim tirànic” veneçolà i l’alliberament de tots els presos polítics, al cap et venen dues preguntes de forma instintiva, la primera és quins interessos tindran aquests tres personatges a Veneçuela?, vist que la democràcia els interessa tant a ells com a mi la física quàntica i la segona, poden els dirigents polítics de la corrupta monarquia borbònica espanyola exportar alguna cosa que no sigui corrupció i espoli econòmic.

  Males llengües diuen que al “lobbista” González, l’expresident Chávez el va fer fora del despatx perquè va tractar de convèncer-lo que vengués la companyia estatal de telefonia a un consorci que ell representava, ja se sap que les males llengües parlen.

  Però quan descobreixes que a l’acte per la democràcia a Veneçuela comptava també amb la presència d’altres il·lustres demòcrates espanyols com, l’exministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón; l’exalcaldessa de Madrid, Ana Botella; el president d’El País, Juan Luis Cebrián; i l’empresari, cantant i presentador Bertín Osborne, ja et quedes més tranquil i no pots fer altre cosa que exclamar que els veneçolans estaran malament amb Maduro, però si han de patir a tota aquesta tropa de demòcrates espanyols, potser haurien de replantejar-se moltes coses.

  No hi ha dubte que no és en cap cas justificable la detenció de dirigents polítics, qui digui el contrari té un greu dèficit democràtic, però quan escoltes en les “democràtiques” boques d’aquests senyors coses com “El sistema de justícia veneçolà s’ha tornat altament polititzat, i potser és incapaç de ser imparcial” només pots fer dues coses, emprenyar-te o que t’agafi un atac de riure, tota la banda que organitza a l’estat espanyol la persecució polític judicial contra els dirigents catalans està preocupada per la independència judicial veneçolana, de traca i mocador que diu el mestre Puyal.

  Desconec com són els fillols veneçolans que aquests senyors volen apadrinar per poder ocupar les estructures de poder a Caracas, però abans de lliurar-se de mans i peus a un senyor que té tantes X al seu passat i a un altre que segurament buscarà armes de destrucció de masses a la selva veneçolana, jo m’ho pensaria dues o tres vegades.

  L’escolanet Rivera diu que l’acte no entenia “d’ideologia” perquè es tractava de la unió de tots els “demòcrates”. González ha anat un pas més enllà i ha reclamat a la gent que es fixi amb qui no hi havia en la foto defensant “la democràcia a Veneçuela”, jo no he pogut presenciar personalment aquest esdeveniment de la democràcia mundial, realitzat a la petita sala de juntes del bufet d’advocats Cremades & Calvo Sotelo, al ric barri madrileny de Salamanca, però em fixo moltíssim en la foto i si González, Aznar i Rivera han de portar la democràcia als veneçolans, els convé començar a amagar totes les seves pertinències d’un cert valor.

  Gustau Navarro i Barba

 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
  Per cert, aquesta trolejada no pot passar sense pena ni glòria, ha estat èpica

  El "Jimmy Jump" en qüestió es diu Pedreo carvajalino, conductor d'un programa chavista que es diu Zurda Konducta i com podreu apreciar, porta una samarreta que diu: "Aquí no se habla mal de Chavez" mentre salta al crit de VIVA CHAVEZ després de fer-se el respectiu selfie amb la Tintori i la dona de Ledezma just tornant de la seva foto amb Trump


  Carvajalino és Déu

  https://www.youtube.com/embed/T3pVUC5HPng
 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
  Crec que hi ha en curs un altre intent de cop d'estat...


  Espero que siguin igual d'eficients que l'1 de setembre de l'any passat.

  Estranyament no hi ha benzina a les estacions de servei de la zona central del país, inclosa la capital i els escualidos que són uns pesats no diuen ni mu a les xarxes socials, molt estrany.

  La cancelleria de Colòmbia ens va agredir ahir acusant-nos de tenir militars al seu territori.

  La cancelleria mexicana també ens ha agredit dient que "Ja és hora d'intervindre a Veneçuela"

  És molt dur viure cada dia amb aquesta amenaça, però no ens quedarem de braços creuats.

  I als opinadors d'ofici del fòrum, no esperin educació i respecte de part meva, ja n'estic ben farta de tant d'odi gratuit, veneçuela no us ha fet res.
 • Barratinaire Usuari sumador 5.591 12 381 👍 2.149
  Encara circulen els bitllets de 100?
  • zoe 31.512 7 22 👍 1.347


   El govern els anirà retirant progressivament com cal
   • Barratinaire Usuari sumador 5.591 12 381 👍 2.149
    Ja es veuen les monedes de 10, 50 i 100 de manera regular? I els bitllets de 500 ja circulen de manera normal?

    Com que sóc col.leccionista m'interessa saber com està el tema de la circulació de monedes i bitllets.

    Entenc que les monedes de cèntims ja no deuen circular i que la més petita que es veu en us regular deu ser la de 1 bolívar. I els bitllets de 2, 5, 10 y 20 circulen amb regularitat o ja no es veuen gaire?
    • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
     Que jo sàpiga mai no hem tingut monedes de cèntims, la més petita era el Bolívar, a menys que hagi estat al principi, però almenys jo mai no les he vistes.

     Encara no circulen les monedes de 50 i 100 perquè continuen en circulació els bitllets de 2, 5, 10, 20 i 50.

     Els bitllets de 500 i 5.000 ja estan circulant, per cert, haurien de treure ràpid els de 50 perquè és senzill confondre'ls amb els de 5.000, tots dos són verds, gairebé del mateix to.

     El president es queixava de que els banquers s'estan fent els bojos per a no ajustar els caixers automàtics als nous bitllets, segurament haurà de posar mà dura i llavors començarem amb el compte etern del dictador repressiu i els pobrets banquers
 • zoe 31.512 7 22 👍 1.347
  El Govern colombià continua insistint en que ha estat Veneçuela qui tenia un campament del seu costat de la frontera, però resulta que els nostres militars saben que hi ha dues guerres, la del terreny real i la dels mitjans de comunicació, així que es van asegurar de tenir una de les nostres millors reporteres d'esdeveniments, Madelein García qui va fer videos, fotos i el reportatge sencer per a TELESUR, és a dir, podem comprovar que els feyts van ser del nostre costat i contra paracos


Publicitat

Fòrums

 • 8.763.790 missatges
 • 203.816 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat