Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Fil Actualitzat): 26/8/2017.., Maduro ha convocat a l'exercici civic militar sobirania bolivariana 2017 als civils...

Estatpropi Usuari sumador 153.770 10 1 👍 22.742

Maduro decreta l'estat d'excepció a Veneçuela davant un suposat cop d'Estat

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington

 
 
Agències - Caracas

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha firmat aquesta matinada un decret “d'estat d'excepció i emergència econòmica” que li atorgui “el poder suficient” per fer front a un suposat cop d'Estat en contra seu. Segons Maduro, que no ha donat detalls del contingut del decret, divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington en què l'expresident colombià Álvaro Uribe suposadament hauria demanat la intervenció del país caribeny.

“He decidit aprovar un nou decret d'estat d'excepció i emergència econòmica que em doni el poder suficient per enderrocar el cop d'Estat, la guerra econòmica, per estabilitzar socialment el nostre país i per afrontar totes les amenaces internacionals i nacionals que hi ha contra la nostra pàtria en aquest moment”, ha explicat el líder chavista en un missatge televisat a tot el país.

“En aquest nou decret s'inclou l'enfrontament a les amenaces externes, ja hem pres decisions i mesures en aquest sentit, en aquest moment Veneçuela és amenaçada internacionalment (...) el dia d'avui a Washington hi ha hagut una reunió de conspiració contra Veneçuela”, ha insistit. A aquesta reunió suposadament hi hauria assistit Uribe, que hauria “sol·licitat la intervenció de Veneçuela per exèrcits estrangers”, segons Maduro.

“S'estan activant mesures des de Washington, demanades i promogudes per factors de la dreta feixista veneçolana, encoratjats pel cop d'Estat a Brasil”, ha assegurat el president veneçolà.

El decret d'estat d'excepció i d'emergència econòmica inclou, ha apuntat Maduro, les “mesures necessàries per garantir la sobirania en qualsevol escenari en què aquesta gent pretengui agredir-nos, sigui políticament, militarment o diplomàticament des de l'exterior”.

AVUI

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a WashingtonEn té proves d'això?  

Respostes

Configuració
 • maori 12.047 3 167 👍 5.475

  Roy Chaderton rebutja que dreta veneçolana doni suport als EUA  L'exambaixador de Veneçuela davant l'OEA, Roy Chaderton, va rebutjar que l'oposició veneçolana estigui d'acord amb la intervenció estrangera que pretén executar els Estats Units contra Veneçuela.

  Chaderton ha indicat que "és una perversió de dimensions inimaginables, la dreta està demanant la mort per als seus propis compatriotes, perquè siguem socarrats, perquè siguem colpejats, perquè siguem expulsats de les nostres cases i que les nostres cases siguin destruïdes".

  Així mateix, ha manifestat "que estem davant la possibilitat de fer-li front a l'enemic amb una guerra del poble, la qual cosa és un element dissuasiu molt important", i ha afirmat que la pràctica cívic militar realitzada aquest cap de setmana en un avanç important i una aliança amb el poble veneçolà.

  D'altra banda, ha opinat que els EUA "ha perdut unes quantes guerres del poble. Veneçuela no és un parc i el nostre poble no tira per enrere, quan cal sortir per endavant".

  El diplomàtic va destacar que la diplomàcia també podria ajudar a la preparació per a la guerra "de manera que els agressors no creguin que això és un passeig o un pícnic. Som a la possibilitat de fer-li front a l'enemic amb una guerra del poble, la qual cosa és un element dissuasiu molt important. Els Estats Units han perduts unes quantes guerres del poble".

  http://www.correodelorinoco.gob.ve/roy-chaderton-rechaza-que-derecha-venezolana-apoye-a-eeuu/ 

   

 • Hades 26.519 8 40 👍 17.728
  El replegament del bolivarianisme permet avançaments d'Israel a Llatinoamèrica
  La primera visita d'un primer ministre israelià marca el canvi de to del discurs internacional de la regió, després d'una dècada de llaços amb l'Iran
  ABC

  Bla, bla, bla...

Publicitat

Fòrums

 • 9.109.626 missatges
 • 214.693 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat