Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Fil Actualitzat): 19/8/2017. Trump diu que no descarta una «opció militar» per a Veneçuela...

EstatpropiUsuari sumador140.341 9 1👍 16.998

Maduro decreta l'estat d'excepció a Veneçuela davant un suposat cop d'Estat

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington

 
 
Agències - Caracas

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha firmat aquesta matinada un decret “d'estat d'excepció i emergència econòmica” que li atorgui “el poder suficient” per fer front a un suposat cop d'Estat en contra seu. Segons Maduro, que no ha donat detalls del contingut del decret, divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington en què l'expresident colombià Álvaro Uribe suposadament hauria demanat la intervenció del país caribeny.

“He decidit aprovar un nou decret d'estat d'excepció i emergència econòmica que em doni el poder suficient per enderrocar el cop d'Estat, la guerra econòmica, per estabilitzar socialment el nostre país i per afrontar totes les amenaces internacionals i nacionals que hi ha contra la nostra pàtria en aquest moment”, ha explicat el líder chavista en un missatge televisat a tot el país.

“En aquest nou decret s'inclou l'enfrontament a les amenaces externes, ja hem pres decisions i mesures en aquest sentit, en aquest moment Veneçuela és amenaçada internacionalment (...) el dia d'avui a Washington hi ha hagut una reunió de conspiració contra Veneçuela”, ha insistit. A aquesta reunió suposadament hi hauria assistit Uribe, que hauria “sol·licitat la intervenció de Veneçuela per exèrcits estrangers”, segons Maduro.

“S'estan activant mesures des de Washington, demanades i promogudes per factors de la dreta feixista veneçolana, encoratjats pel cop d'Estat a Brasil”, ha assegurat el president veneçolà.

El decret d'estat d'excepció i d'emergència econòmica inclou, ha apuntat Maduro, les “mesures necessàries per garantir la sobirania en qualsevol escenari en què aquesta gent pretengui agredir-nos, sigui políticament, militarment o diplomàticament des de l'exterior”.

AVUI

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a WashingtonEn té proves d'això?  

Respostes

Configuració
 • EstatpropiUsuari sumador140.341 9 1👍 16.998
  En tres dies l'opps ha de decidir si participen a les eleccions regionals/municipals. Vorem.
 • EstatpropiUsuari sumador140.341 9 1👍 16.998

  La Constituent destitueix la fiscal general de Veneçuela, que marxa escortada

  Redacció 05 Ago 2017 - 21.15
   
  La fiscal general de Veneçuela marxa en una moto després de ser destituïda

  La fiscal general de Veneçuela marxa en una moto després de ser destituïda

  En el seu primer dia de funcionament, la nova Assembla Constituent de Veneçuela ha decidit destituir la fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega.

  Abans d'anunciar-se'n la destitució, Ortega havia denunciat l'assetjament militar de la seu del ministeri públic a Caracas, amb un contingent de la Guàrdia Nacional Bolivariana, que n'havia bloquejat els accessos.

  La fiscal ha estat obligada a abandonar la seu de la fiscalia. Ha marxat en una moto amb dos guardaespatlles davant la pressió dels agents de la guàrdia bolivariana, segons denuncien els opositors:

   

  La fiscal, nomenada pel Parlament quan era de majoria chavista, era la veu dissident més significativa dins de les institucions de l'Estat.

  Suspensió de Mercosur

  La seva expulsió arriba només 24 hores després de prendre possessió l'Assemblea Constituent. Gairebé al mateix temps, Maduro ha rebut un advertiment amb forta càrrega política: Mercosur ha decidit suspendre Veneçuela indefinidament i reclamar un procés de transició política al país.

  La cambra també ha anunciat que la seva tasca de reforma constitucional s'allargarà un màxim de dos anys.

  Vídeo de la fugida pel•lículera a l'enllaç. 

 • EstatpropiUsuari sumador140.341 9 1👍 16.998

  Un grup de militars veneçolans intenta una sublevació contra el govern de Maduro

  El govern de Nicolás Maduro assegura que ha avortat el cop i l'ha qualificat d'"atac terrorista"
  Redacció 06 Ago 2017 - 20.02
   

   

  Un grup de l'exèrcit de Veneçuela del fort Paramacay a l'estat de Carabobo ha anunciat una sublevació militar per "restaurar l'ordre constitucional" i "salvar el país de la destrucció total".

  El govern de Nicolás Maduro assegura que ha avortat el cop i l'ha qualificat d'"atac terrorista". Han estat reduïts per una altra fracció de l'exèrcit, segons ha informat el dirigent chavista Diosdado Cabello. Diu que han detingut els atacants.

  Cop d'estat per les xarxes socials

  Almenys una part de la 41a brigada blindada de Valencia, a 170 km a l'oest de Caracas, ha anunciat el cop en aquest missatge a les xarxes socials:

   

  En el vídeo es pot veure un grup d'uns 20 homes armats i vestits de militars es declaren en rebel·lia contra el que qualifiquen de "tirania assassina de Nicolás Maduro".

  Les Forces Armades vinculen a l'oposició amb la sublevació militar d'aquest diumenge

  Les Forces Armades Nacionals Bolivarianes vinculen a l'oposició amb l'atac que ha patit aquest diumenge una unitat militar a la ciutat de València, comès, segons han afirmat, per "delinqüents civils que portaven roba militar".

  En un comunicat, el cos castrense informa que "s'ha produït un atac terrorista de tipus paramilitar contra de la 41 brigada blindada de l'Exèrcit Bolivarià" i que un "tinent en situació de deserció" també ha participat en els fets.

  Els insurrectes, que han robat algunes armes que fins ara no han estat recuperades, han estat repel·lits de forma immediata i diversos d'ells estan detinguts, incloent al tinent, ha informat.

  "Els subjectes capturats han confessat haver estat contractats en els estats de Zulia, Lara i Yaracuy per activistes de l'extrema dreta veneçolana en connexió amb governs estrangers", prossegueix la nota oficial.

  Denuncia de l'oposició

  L'oposició veneçolana ha denunciat el segrest de les institucions per part del govern de Nicolás Maduro, i refusa el nomenament d'un nou fiscal general, després que l'Assemblea Constituent va destituir la crítica Luisa Ortega.

  Mentrestant, el líder opositor Leopoldo López ha tornat a l'arrest domiciliari gairebé una setmana després que fos empresonat per risc de fuga.

 • Hades21.767 8 61👍 10.331
  L'exèrcit rebutja l'atac d'uns paramilitars desconeguts contra un acuartellament militar a l'estat de Carabobo.
  http://www.telesurtv.net/news/Armada-venezolana-ratifica-sus-convicciones-democraticas-y-rechaza-nuevo-ataque-terrorista-20170806-0023.html
  La FANB rebutja l'atac terroristes "de tipus paramilitar" executat aquest diumenge contra el Fort Paramacay, a l'estat central veneçolà de Carabobo.A través d'un comunicat, la Força Armada Nacional Bolivariana de Veneçuela (FANB) va rebutjar l'atac terrorista perpetrat la matinada d'aquest diumenge per un "grup de delinqüents civils portant roba militar i un primer tinent en situació de deserció" contra el fort de Paramacay , a l'estat central veneçolà de Carabobo.

  En el document difós pel canal estatal de televisióVTV, la FANB qualifica el succés com un "atac terrorista de tipus paramilitar", que va serrepel·lit pel personal a la unitat militar, el que va deixar cinc detinguts i dos morts.
  "Part del grup va aconseguir sostreure algunes armes i estan sota intensa recerca per part dels organismes de seguretat de l'Estat", precisa.Com a part del pla, detalla el comunicat de la FANB, el grup va difondre un vídeo gravat per un oficial subaltern "que fa tres anys va ser separat de la institució per traïció a la pàtria i rebel·lió", i que va fugir de Veneçuela cap a Miami, Estats Units.

  Així mateix, la FANB va informar que els detinguts van confessar haver estat contractats en els estats Zulia, Lara i Yaracuy, "per activistes d'extrema dreta en connexió amb governs estrangers".

  "Aquesta acció passa precisament després que el poble veneçolà, d'acord amb la Constitució de la República Bolivariana de Veneçuela, triés, amb més de 8 milions de vots, l'Assemblea Nacional Constituent, instal·lada el dia divendres 4 agost 2017, i que com a expressió del poder originari és el mecanisme idoni per dirimir de manera pacífica les diferències que puguin existir entre les veneçolanes i els veneçolans ", diu el document.

  El Govern de Veneçuela ha denunciat els plans desestabilitzadors de la dreta al país amb suport de nacions com els Estats Units.

  "L'atac terrorista d'avui no és més que un xou propagandístic, una entelèquia, un pas desesperat que forma part dels plans desestabilitzadors i la conjura continuada que es ve gestant, per intentar evitar que es consolidi el renaixement de la nostra República".
  Des de l'abril, l'oposició agrupada l'autodenominada Taula de la Unitat Democràtica (MUD) ha cridat a manifestacions que acaben amb accions violentes, enmig de les quals van morir més de 100 persones i milers van quedar ferits.

  "La sola elecció de l'Assemblea Constituent va permetre que tornés l'harmonia i pau a la societat veneçolana després d'un període de violència focalitzada, per orquestració de factors interns i externs que busquen una intervenció estrangera a Veneçuela", destaca la FANB.
  "La FANB roman incòlume, unida monolíticament, aferrada a les seves conviccions democràtiques, amb la moral enlaire, donant suport de manera incondicional al ciutadà Nicolás Maduro Moros, president constitucional de la República Bolivariana de Veneçuela i el nostre comandant en cap, així com a la seva iniciativa constituent ia la Revolució Bolivariana com a projecte que persegueix la consolidació de la pàtria, lliure sobirana i independent ", finalitzael document.
  https://www.youtube.com/embed/hEpDCno9jTU


  • zoe32.775 8 20👍 1.834
    bon vídeo
   • tom jones2.789 7 674👍 912
    Els Escualidos diuen que s' han portat moltes armes ( fusells , granades...) de la caserna
    • zoe32.775 8 20👍 1.834
     Els pupuseros diuen que són més de 7 milions, que van revocar a Maduro, que tenen un TSJ paral·lel i que Luisa Marvelia encara és la Fiscal General , en dos plats, ni cas 
   • gerd8.136 10 267👍 957
    Tenint en compte que a la constituent són tots Chavistes i que en canvi al parlament ha guanyat l'oposició, tu no creus que tot plegat acabarà força malament?
    • zoe32.775 8 20👍 1.834
     Bona pregunta. 

     Suposant que l'assemblea no estigués en desacatament, les decisions de l'ANC no és poden desobeir ni desconeixer, ni el president ho pot fer, però resulta que aquests diputats han comès molts delictes de forma individual, n'hi ha uns que van anar a L'OEA en representació de Veneçuela per a demanar una invasió estrangera, això aquí és traïció a la pàtria i està penat i altres es van involucrar directament amb els actes terroristes, també han de respondre legalment, així que d'aquesta assemblea, no crec que quedin gaires diputats "notables" quedarà temporalment conformada per suplents i com et dic al principi, han de començar per sortir del desacatament per a tenir autoritat, mentre no ho facin, l'ANC prendrà les decisions que són de la seva competència. 
 • maori8.215 2 265👍 3.454
  Inesperat comunicat d'UGT-RTVE sobre el tractament informatiu del país:

 • Hades21.767 8 61👍 10.331
  Diego Maradona ratifica el seu suport al govern Maduro
  Som chavistes fins a la mort. I quan Maduro ordeni, estic vestit de soldat per una Veneçuela lliure, per a lluitar contra l'imperialisme i amb els qui es volen apoderar de les nostres banderes, que és el més sagrat que tenim.
  Visca Chávez !!!!
  Visca Maduro!!

  http://www.telesurtv.net/news/Diego-Maradona-ratifica-su-apoyo-al-Gobierno-de-Nicolas-Maduro-20170808-0008.html
 • tom jones2.789 7 674👍 912
  Només 15 mesos de presó per ex-alcalde de Chacao, promotor del terrorisme . Imaginem-nos un cas semblant a l' estat espanyol ...( i no cal imaginar gaire...)
  https://m.youtube.com/watch?v=vwJq24RVmLg
 • maori8.215 2 265👍 3.454

  'La trama petroliera saudita contra l'Iran ha arrasat Veneçuela'


  El rei saudita Salman bin Abdulaziz Al Saud (dreta), amb el president veneçolà, Nicolás Maduro, a Riad, 11 de gener de 2015.

  Una batalla pel preu del cru llançada per Riad per enfonsar l'economia iraniana ha acabat destruint Veneçuela, publica el diari The Independent.

  Un article publicat avui dimecres pel diari britànic revela com el regne àrab va jugar amb els preus del petroli a nivell mundial per destruir l'economia del seu rival regional i soscavar la poderosa posició del país persa a l'Orient Mitjà.

  Aràbia Saudita, segon país del món amb més reserves provades de petroli per darrere de Veneçuela, va decidir a finals de 2015 incrementar l'oferta de petroli incrementant la seva producció. Com a conseqüència, el mercat -en una demanda que no hi havia canvis significatius-, va patir greus danys, provocant una forta i contínua caiguda en el preu.

  Sembla que els saudites estan tractant, amb aquest joc polític, d'aconseguir dos objectius: el primer seria expulsar els productors nord-americans de petroli d'esquist i consolidar el paper en el mercat petrolier mundial dels Estats àrabs del Golf Pèrsic.

  La producció de petroli d'esquist és costosa -al voltant de 60 dòlars el barril-, mentre que el cost del petroli natural no és major de 7 dòlars per barril. Aràbia Saudita espera que la dràstica disminució dels preus del petroli, molt per sota dels 60 dòlars, ocasioni que als productors d'esquist nord-americans no els resulti rendible perforar.

  El segon objectiu de l'Aràbia Saudita era destruir l'economia de l'Iran, sosté l'article.

  Una aliança petroliera

  Pel que sembla, després d'alguns dubtes i discussions a principis de 2014, l'Aràbia Saudita va llançar aquesta guerra de preus amb el suport dels EUA. Washington es beneficiava també d'aquest joc, ja que volia soscavar la influència de Rússia, dependent del petroli. Pel que sembla considerava això més important que donar suport als seus productors d'esquist.

  No obstant això, aquesta estratègia de mantenir sota el preu del petroli no ha destruït necessàriament les economies russa ni iraniana. Les nacions productores de petroli més afectades es troben a Sud-amèrica i Àfrica, on estan patint països petroliers com Líbia, Angola i Nigèria, observa The Independent.

  Però el país més afectat de tots és Veneçuela, l'Estat més depenent del petroli del món. L'or negre representa el 96 per cent de les exportacions i més del 40 per cent dels ingressos del país. Aquest pateix a més una crisi política d'origen econòmic, amb una inflació que en l'actualitat se situa per sobre del 700 per cent i un producte interior brut (PIB) més d'un terç per sota dels nivells de 2013.

  El resultat de la trama petroliera saudita-americana no sembla agradar als dos aliats, ja que tant Teheran com Moscou estan reduint amb velocitat la seva dependència del petroli.

  http://www.hispantv.com/noticias/economia/349974/arabia-saudita-precios-petroleo-golpear-economia-iran-vaenezuela 

   

   

  • zoe32.775 8 20👍 1.834
   No és pas així, és cert que era una aliança entre estats units i Aràbia Saudita, però per a baixar el preu del petroli, no per a acabar amb els productors d'esquist, de fet, aquest era el paper d'estats units, produir la major quantitat d'esquist i els àrabs ofertant per a posar el preu del cru pel terra i fotre'ns als iranians, russos i veneçolans, però no han pogut amb nosaltres i ara estats units s'ha quedat sense reserves i els àrabs s'han endut els mateixos pals que nosaltres simplement perquè viuen del petroli i la prova és que s'han sumat a la estratègia proposada per Veneçuela d'unir països OPEP i no OPEP per a retallar la producció i fer pujar els preus, proposta que ha estat un èxit i que estats units va intentar rebentar amb un suposat bloqueig a Qatar però els hi ha durat el que dura un sospir perquè ja no tenen esquist i ells mateixos han disparat els preus del petroli que ja estava a punt d'arribar als 30$ ara està en 52$. 

   Per això estan tan desesperats, al punt de declarar que ens volen atacar militarment, necessiten amb urgència les nostres riqueses. 
 • EstatpropiUsuari sumador140.341 9 1👍 16.998
  Trump diu que no descarta una «opció militar» per a Veneçuela

  El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat que hi ha «moltes opcions per abordar la situació a Veneçuela» i que no descarta la «opció militar» al país sud-americà, que ha promès defensar del que ha titllat d'acte de « bogeria extremista »de Washington.
  Naiz | WASHINGTON | 2017/08/12 15: 30 | 0 iruzkin


  Donald Trump, president dels EUA. (Jim WATSON / AFP)

  «Tenim moltes opcions per abordar la situació a Veneçuela, inclosa una possible opció militar si cal», ha dit Trump, flanquejat pel seu secretari d'Estat, Rex Tillerson; i el seu assessor de seguretat nacional, H. R. McMaster.

  «Tenim tropes per tot el món, en llocs molt, molt allunyats. Veneçuela no està molt lluny i la gent està patint i estan morint », ha afegit l'inquilí de la Casa Blanca, a l'afirmar que el país caribeny està sumit en un« embolic molt perillós ».

  Aquest gest arriba tot just dies després que Trump qualifiqués per primera vegada al president veneçolà, Nicolás Maduro, com un «dictador», un moviment que han seguit altres països com Perú i Colòmbia.

  Encara Trump va arribar a la Casa Blanca amb promeses de no intervencionisme, Veneçuela ha estat en el seu punt de mira des del primer dia i ha estat un dels principals assumptes sobre de la taula en les seves converses amb mandataris llatinoamericans.

  Assessorat pel senador Marco Rubio, Trump ha instat el Govern de Maduro en reiterades ocasions a convocar eleccions presidencials, entre altres demandes.

  Trump, de fet, va arribar a rebre al despatx oval a Lilian Tintori, esposa de l'opositor Leopoldo López, ara sota arrest domiciliari, per al qual va demanar la llibertat.

  Aquesta ofensiva va venir de la mà dels esforços en l'Organització d'Estats Americans (OEA), amb el denominat «grup dels 14» països que van promoure en l'organisme liderat per Luis Almagro aïllar Maduro i per tal de forçar canvis a Veneçuela .

  No obstant això, les pressions de Washington a Caracas van augmentar a mesura que s'acostava les eleccions a l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) del 30 de juliol, un organisme que els Estats Units considera «il·legítim» i que no reconeix.

  Passats els comicis, el Govern de Trump va imposar tandes de sancions contra diversos funcionaris veneçolans, entre ells el propi Maduro i Adán Chávez, germà del desaparegut president Hugo Chávez.

  Amb les sancions a Maduro, Estats Units li va posar en el mateix sac que al president sirià, Baixar al-Assad; el líder nord-coreà, Kim Jong-un; i Robert Mugabe, de Zimbabwe.

  Les sancions impliquen la congelació dels actius que puguin tenir als Estats Units i a Maduro li prohibeixen l'entrada al país.

  També després de la Constituent, Tillerson va reconèixer que els Estats Units està «avaluant totes les opcions polítiques» per «crear un canvi de condicions» a Veneçuela.

  «O bé Maduro decideix que no té futur i vulgui marxar per voluntat pròpia o aconseguim que el Govern reverteixi els seus processos i torni a la seva Constitució», va dir.

  L'últim esglaó fins a la data en aquesta escalada ho ha pujat Trump, assegurant enmig de les seves vacances a Nova jersei en un dels seus camps de golf que una intervenció militar és una cosa que no descarta.

  Poc després de l'intent de Trump, el Pentàgon ha assegurat que no ha rebut cap instrucció referent a Veneçuela.

  Les declaracions de Trump arriben als dos dies que Maduro afirmés que el seu país «està a punt 'per engegar una« nova era »de relacions amb el Govern dels Estats Units basades en« el respecte »i el« no intervencionisme ».

  Maduro considera les accions dels Estats Units com a actes de «intervencionisme imperialista».

  A la primera reacció d'un funcionari veneçolà a les paraules de Trump, el ministre veneçolà de Defensa, el general Vladimir Padrí López, ha qualificat l'advertiment «bogeria» i «suprem extremisme».

  NAIZ
 • BarratinaireUsuari sumador5.961 12 358👍 2.524
  Vaja, volen democratitzar Veneçuela com han democratitzat Siria?  Que s'inventaran ara per justificar un atac? Un atac químic del règim? Els cascos blancs ajudant a l'oposició agredida  ?
 • EstatpropiUsuari sumador140.341 9 1👍 16.998

  L’Assemblea Constituent dissol el Parlament de Veneçuela

  L'Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneçuela, controlada per persones lleials al Govern de Nicolás Maduro, ha retirat aquest divendres les competències legislatives de l'Assemblea Nacional, en mans de l'oposició, després que aquest últim òrgan es negués a reconèixer la legitimitat del primer.

  Aquest text és un servei de l'agència Europa Press. VilaWeb no ha intervingut ni en la selecció, ni en la redacció, ni en el contingut de la notícia.

  CARACAS, 18 (EUROPA PRESS)

  L’Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneçuela, controlada per persones lleials al Govern de Nicolás Maduro, ha retirat aquest divendres les competències legislatives de l’Assemblea Nacional, en mans de l’oposició, després que aquest últim òrgan es negués a reconèixer la legitimitat del primer.

  La Constituent assumeix d’aquesta forma les potestats legislatives que li corresponien a l’Assemblea Nacional, que ja ‘de facto’ no podia dur a terme cap iniciativa en haver estat declarada en desacatament pel Tribunal Suprem de Justícia (TSJ).

  La presidenta de l’ANC, Delcy Rodríguez, havia convocat aquest divendres la junta directiva de l’Assemblea Nacional perquè participés en una sessió ordinària. L’oposició ha desoït aquesta crida i ha carregat contra la “mentida constituent”, a la qual acusa de tractar de “destruir” la Constitució promulgada el 1999.

  VilaWeb


 • zoe32.775 8 20👍 1.834
 • maori8.215 2 265👍 3.454
  Noves proves involucren al dirigent opositor veneçolà Henrique Capriles amb la trama de corrupció de la constructora brasilera Odebrecht.  L'exdirector d'Odebrecht a Veneçuela Euzenando Azevedo va confirmar que va fer transferències de diners fora de la comptabilitat oficial al governador de l'estat Miranda, Capriles, per afavorir-en les eleccions presidencials de 2012, data en la qual va mesurar forces amb el mort comandant Hugo Chávez.

  Segons la informació que maneja el diari brasiler Valor Económico, recollida dissabte pel portal Univisión, Azevedo confiava que Capriles triomfaria en els comicis de 2012 i va considerar necessari crear un canal de diàleg amb l'opositor.

  El diari nord-americà The Wall Street Journal, en una publicació del passat gener,   implicà a Capriles en l'escàndol d'Odebrecht. Un mes després, al febrer, l'ONG Front Anticorrupció Veneçuela va demanar al Ministeri Públic (MP, Fiscalia) que aturi i processi al governador de Miranda per suposadament haver rebut tres milions de dòlars de l'empresa brasilera.

  En aquest context, Capriles va declarar que els contractes de Odebrecht amb la governació de Miranda (nord de Veneçuela) no es van fer sota la seva gestió, i que en l'únic en què va tenir participació va ser en Metre dels Teques, projecte del que poc després d'assumir el càrrec, va ser desvinculat.

  El cas de Capriles en relació amb Odebrecht salta a la palestra en moments en què l'ex fiscal general veneçolana, abans de fugir del país, va denunciar que el president Nicolás Maduro hauria rebut diners de la constructora brasilera.

  Luisa Ortega Díaz, extitular del Ministeri Públic veneçolana, va fer aquesta acusació malgrat que Maduro, res més conèixer que veneçolans estaven involucrats en el cas de corrupció d'Odebrecht, va exigir el passat febrer que s'apliqui "mà dura", incloses penes de presó, contra els que van acceptar suborns de la companyia brasilera.

  En declaracions recents, transmeses aquest diumenge pel canal Televen, el cap d'Estat va negar qualsevol vincle amb la trama de corrupció d'Odebrecht i va acusar la exfiscal de bloquejar les investigacions de suposats casos de corrupció que ell mateix havia ordenat.

  "Quan vam informar la Fiscalia, què va fer? Ara ja ho sabem, el va avisar als corruptes, es van anar del país, els va cobrar milions de dòlars amb els quals van obrir comptes a l'exterior, en paradisos fiscals del Carib", va dir Maduro.

  D'acord amb la declaració de l'expresident de la gegantina empresa brasilera Marcelo Odebrecht, Veneçuela és el segon país llatinoamericà en el qual l'empresa va pagar més suborns (98 milions de dòlars), només per darrere del Brasil.

  http://www.hispantv.com/noticias/venezuela/351070/opositor-capriles-vinculo-corrupcion-odebrecht 

   


Publicitat

Fòrums

 • 8.877.843 missatges
 • 207.089 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat