Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[enquesta] Com ens definim ideològicament els/les raconaires?

Quina és la teva etiqueta ideològica?
- Socialdemòcrata.
37 (21.14%)

- Socialista autoritari (marxista).
27 (15.43%)

- Esquerra liberal.
19 (10.86%)

- Carlí.
16 (9.14%)

- Nazi.
15 (8.57%)

- Del partido de Pablo.
13 (7.43%)

- Marxista llibertari.
11 (6.29%)

- Comunista llibertari (anarquista).
11 (6.29%)

- Dreta liberal.
9 (5.14%)

- Nacional-catòlic.
4 (2.29%)

- Anarco-primitivista.
4 (2.29%)

- Anarco-col.lectivista.
4 (2.29%)

- Dreta anti-neoliberal.
3 (1.71%)

- Ultra-conservador.
2 (1.14%)

Vots emesos: 175
Benfresc13.555 6 153👍 13.614
L'etiqueta més adequada encara que no ens consideremel 100% res d'això.


Respostes

Configuració
 • Antianglosaxó2.020 4👍 1.740
  Ara de veres, sempre he sigut prou d'esquerres econòmicament (durant un curt temps vaig ser projecte de liberal però aquella ideologia no té ni cap ni peus), però sense arribar al marxisme. Dit això sóc excèptic davant tot. Defense la dignitat dels treballadors i de les rendes baixes, perquè jo sóc el que sóc i vinc d'on vinc, no puc defensar altra cosa per pura coherència. Però tampoc podria asegurar tant a la lleugera que l'Estat ha de poseïr els mitjans de producció i coses així. Tampoc desmentisc al 100% la viabilitat del socialisme. 

  Socialment sempre he sigut més conservador i tradicionalista que l'esquerra estàndar, això està ben clar. En algunes coses reconec que fins i tot semble feixista si em llegisc després. Tinc moltes coses que xoquen amb l'esquerra.
  Sóc catòlic (no un beato però realment crec en Déu, i això crec que no té massa cabuda en el món de l'esquerra)
  En la sexualitat doncs mantinc una visió conservadora també. No repudie a ningú per no ser verge i tal, però per exemple reconec que sí, que per mi una dona que haja sigut molt promiscua o haja tingut moltes parelles sexuals jo no la vull per a cap relació. Només per usar i tirar. I puc ser amic i fins i tot, però mai parella d'una dona així.
  Reconec que sí, no m'acaba d'agradar l'homosexualitat ni la vec natural. Jo mai em ficaré amb ningú perquè abans que tot són persones i no sóc ningú per jutjar-los ni discriminar-los, però en coses com que puguen adoptar xiquets jo o m'abstindria o votaria en contra, a favor no puc. I aquesta postura m'ha valgut quasi baralles discutint amb certa gent, però jo ho vec així. Des del meu punt de vista no és bò. Que si, que pot ser millor que estar orfe i tal, però no ho acabe de vore.
  També defense la mà dura amb la immigració i amb cert col·lectiu ètnic. Ni pot ser que aquí entre tothom, ni que faça el que vullga amparant-se en el racisme. També s'ha de ser pragmàtic i reconèixer que no tothom pot vindre aquí i fer niu com si res. No sóc partidari de deixar a un extranger sense asistència mèdica, o si tinc pobres al meu barri només ajudar als autóctons, no arriba la meua crueltat a tant, però una mica de control i que no ens prenguen el pél. Amb la immigració il·legal no tindria mirament. Jo no vec malament la devolució "en calent" de la qual tant parlen i critiquen. Si estàs fent una cosa que saps de sobra que és il·legal, accepta les conseqüències. Ni trets ni tortures ni res, però fora del país. I una mica de control, la diversitat com a minories és bona, però quan en certes ciutats no pares de vore gent d'altres països i races al final sembla que estigues a una mena de parc d'atracció multicultural. A mi m'agrada vore diversitat, però no m'agrada pensar que en unes generacions els autòctons anem a ser minoria o anem a ser una societat tipus Estats Units o Llatinoamèrica.

  I per últim no sóc un nacionalista exhacerbat, però defense la dignificació del ser valencià, de la nostra història, de la nostra llengua, del que som, del que celebrem, del que cantem, del que mengem, de tot el que forma la nostra identat. Em fot molt la reducció que ens fan de paletos folclórics que fan espanyols sobre tot, però també catalans i castellanoparlants que tenim vivint aquí. Defense una autèntica transformació en aquest sentit. No dessitge un nacionalisme de superioritat, defense un nacionalisme de mirar d'igual a igual a tothom, de sentir-nos nació, d'estimar la llengua, de no pensar en clau valenciana.

 • FollUsuari sumador77.852 12 3👍 41.060
  Liberal.

  El concepte de "dreta" depèn. En molts casos "dreta" s'associa més a conservadurisme, el qual no em considero conservador ni en temes morals ni per por al canvi, més aviat considero que moltes coses han de canviar però cap a una societat més liberal.

  Si s'associa "dreta" a menys poder per l'Estat i més priorització de la llibertat individual llavors sí.

  Però és que crec que l'eix dreta-esquerra està una mica obsolet no?

  Ho dic perquè tradicionalment neix, si no ho tinc mal entès, fins i tot abans que es vinculés amb connotacions de classe, perquè els de dreta volen deixar les coses com estan ara i els de l'esquerra ho volen canviar. I crec haver llegit en un article que era perquè quan es decidien consells municipals així era on físicament es situava la gent.

  Dit això després té una connotació més de classe, ja que els més rics tenen tendència a defensar més l'status quo i tal i s'acaba associant certa ideologia d'esquerra amb el canvi (més intervenció de l'Estat, l'Estat té la missió de repartir la riquesa, és racional renunciar a llibertats individuals en pro del bé comú... etc.).

  Però i si vols canviar radicalment les coses però el teu punt de vista ideològic és l'oposat al que pregona l'esquerra? Automàticament ets de dretes?

  És per això que sempre trobo fàcil definir-me en termes d'autoritarisme de l'estil més control de l'Estat o més llibertat però difícil posicionar-me en l'eix dreta/esquerra.

  És a dir si em diuen que 1 és completament a l'esquerra i 10 completament a la dreta, segurament sé que no sóc 1 però tampoc sabria on situar-me de l'eix.

  I en els testos d'Internet, si serveixen d'alguna cosa, en l'eix dreta/esquerra sempre solo quedar cap al centre i en l'eix autoritarisme/liberalisme òbviament esbiaixat cap al liberalisme.

  També he de dir que no m'agrada encasellar-me en una ideologia com si fos un dogma, en molts casos dono suport a iniciatives que no s'alineen amb el que teòricament hauria de defensar.
  • JautenimUsuari sumador7.303 6 294👍 3.932
   El problema de l'eix esquerra-dreta és que és una falsa dicotomia, per això a alguns ens costa situar-nos-hi. Jo em vaig passar anys i panys dient això tant amanit de "no, és que en unes coses sóc de dretes i en altres d'esquerres".

   Les etiquetes que realment volen dir alguna cosa són dirigisme/estatisme/col·lectivisme (tota l'esquerra + casi tota la dreta) versus liberalisme/individualisme/llibertat individual (certa dreta amb molt poca representació).

   I vist el repartiment de forces és normal que no s'aconsegueixi trencar aquest esquema mental. Si el 95% de les opcions polítiques són estatistes és difícil pensar "out of the box".
   • FollUsuari sumador77.852 12 3👍 41.060
    Exactament el que penso.

    I que moltes forces que es fan dir "liberals" no ho són.

    Potser el nom de "liberalisme" ja està massa pervertit, a mi m'agrada definir-me com a libertarian.

    És a dir crec en un Estat que serveixi per coordinar els ciutadans i garantir les seves llibertats i la lliure interacció entre ells. Però crec en la llibertat individual com a pilar principal de la construcció d'aquest Estat i sembla que anem en el sentit contrari: l'Estat és com un monstre que no para de fer-se gran intentant controlar tots els aspectes de les nostres vides i sobretot collant-nos amb impostos pertot arreu sense possible escapatòria.
    • Titivil572 5👍 270
     l'Estat és com un monstre que no para de fer-se gran intentant controlar tots els aspectes de les nostres vides i sobretot collant-nos amb impostos pertot arreu sense possible escapatòria.
     Quanta raó. Els impostos són una forma d'opressió, tots fora. Els serveis socials, que se'ls pagui tothom de la seva butxaca. I si tens càncer i no et pots pagar el tractament, que et petin.  Només els més preparats (els que s'han enriquit explotant a d'altres) tenen dret a existir.

     L'Estat és un monstre totalitari, certament. La banca privada, en canvi, no afecta en res a les nostres vides.

     Visca la llibertat!
     • FollUsuari sumador77.852 12 3👍 41.060
      Has inferit de la meva intervenció moltes coses que jo no he dit. Jo estic a favor de que hi hagi educació pública i sanitat pública.

      Dit això, una altra cosa és com es gestionen els meus impostos, quines taxes impositives hi ha i quina transparència hi ha. En el sistema actual pots arribar a pagar un 40 o un 50% del teu sou directament. I després quan compres alguna cosa està taxada al 21%. O sigui que de tot el que guanyes un 70% se'n va en impostos.  I no s'ha acabat!! Després si vens una casa has de pagar un tant, si la dones has de pagar un tant, si tens una herència has de pagar un tant... L'Estat fot grapa a tot! I a més els contribuents no tenim ni veu ni vot en com es gasta això, perquè no hi ha cap partit polític que defensi rebaixar això, ni tan sols més transparència!!

      Tu creus que això és normal????      Però és que a més després encara has de pagar per infraestructures com les autopistes, hi ha llistes d'espera interminables a la seguretat pública, parades cada dos per tres a les línies de rodalies...

      Perquè després l'Estat se'ls gasti en AVEs, oficines feng shui, estàtues d'un ós verd gegant, aeroports que no hi vola ni un avió... El segon país després de la Xina amb més km d'AVE! I en plena crisi HOYGA!!

      A Estats Units hi ha llocs on tenen les infraestructures més poc modernes que aquí. Un professor americà en una conferència va explicar que és perquè allà per fer una infraestructura ha de passar el procés polític per molts trams abans no sigui aprovada i qualsevol cosa es pot posar en dubte sobre la viabilitat i sobre si s'estan gastant bé els diners. Això és perquè tenen una altra idea pel que fa als diners dels contribuents: són uns diners que són dels contribuents i que l'Estat treu per la força perquè necessita.

      En canvi aquí sembla que els diners surten de sota les pedres. No es mira ni la viabilitat ni res a l'hora de fer projectes així que en la meva opinió no rebem pel que paguem. Espanya és un infern fiscal.

      És que sembla que aquí s'hagi de pagar i callar! Els diners que jo guanyo són meus per començar. No és que l'Estat tingui una part. És que l'Estat me'ls treu per la força! Perquè potser sí que els impostos del consum els puc d'alguna manera eludir consumint menys, però per la resta són subtrets per la força!

      Així que no exigeixo eliminació d'impostos, clar que n'hi ha d'haver perquè sempre hi haurà coses que s'hauran de finançar en comú.

      El que reclamo per començar és una altra visió, molt més liberal respectant la llibertat de l'individu i anant amb mooooolta més cura quan s'apugen impostos o quan l'Estat fot la grapa en una transacció. Per començar això. I també tenir en compte l'impacte dels impostos (el tenir un impost de societat tant alt potser fa que el que guanyis ho perdis amb empreses que se'n van a un altre lloc).

      Després reclamo molta més transparència i que es demostri la viabilitat de les propostes. És a dir pel fet de que no és privat no pot ser un dispendi per les arques públiques i quedar-nos tan amples com passa amb els AVES.

      I sobre l'Estat sent un monstre que no para de créixer estava pensant en el deute: l'Estat fàcilment s'engreixa (demanant més deute que hauran de pagar tots els seus ciutadans en un futur) i fàcilment apuja impostos, i fàcilment estableix noves taxes com l'impost de patrimonis... Però alhora d'aprimar-se li costa molt! Perquè el mecanisme polític que li permet aprimar-se fa que en sí mateix tingui un cost polític que ningú vol assumir. En Estat més seriosos això no passa, evidentment.

      Però aquí el deute ja està al 98%!!!! Què passa si jo com a contribuent no vull això?? Què passa si jo preferiria renunciar al % de serveis que em toca pagar ara i que suposaria un dèficit zero a canvi de que no pagui el deute?? (Òbivament escenari fictici tant de bo es pogués fer això).

      És a dir jo considero que és un error, que les obres de l'AVE s'haurien de parar completament i també totes les infraestructures que no fossin crucials. I que s'haurien de fer retallades fins que el dèficit estigués pròxim a zero. Perquè després quan haguem de pagar interessos per ser irresponsables ara me'ls faran pagar a mi!!

      Crec però que el primer que ha de canviar és la concepció. L'Estat ha de ser un ens per coordinar els seus ciutadans i proveïr educació, sanitat, seguretat, gesionar potser les energies i en definitva sectors que o bé són bàsics o bé es coordinen millor des de l'Estat.

      El que passa és que l'Estat acaba sent una finalitat en ell mateix, un ens que s'engreixa i ho devora tot. Per mi és molt greu que per l'ús de la força s'estigui obligant a la gent a pagar infraestructures inútils i a obligar-los a pagar els interessos del deute per finançar infraestructures inútils.

      Però és que a més quan l'Estat justifica els alts impostos diuen que és perquè hi ha molta evasió fiscal, així que necessiten apujar-los.
      O sigui, que per la seva ineptitud, la gent que paga religiosament ha de pagar més! Fantàstic!!!

      Ara si denuncies que estàs en un infern fiscal, neoliberal! A favor de la banca! buuuh fora!

      Això és perquè ja no tenim orgull per la nostra llibertat individual, perquè l'Estat ens ha fet creure que li hem de donar un xec en blanc sense protestar.
 • Juan Lloris6.395 7 338👍 4.191
  Narcisista
 • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
  La ideologia dels equips de futbol i anar amb grup
 • dikkens4.229 9 506👍 1.167
  Hem de superar la lluita de classes i trobar una solució on tothom s'hi senti còmode.
 • Spike23.317 17 55👍 2.961
  Tinc curiositat per saber qui són els 12 nazis i els 13 pablistes...
 • Tuixec4.034 9 528👍 1.833
  Crec que l'estat ha de ser l'encarregat de garantir i regular fortament els serveis bàsics, menjar, habitatge, serveis (aigua, electricitat...), transport públic, ensenyament, salut, serveis d'ordre/defensa i de justícia (és possible que me'n deixi algun que no hi he pensat molt a fons).
  A partir d'aquí la resta de camps com cultura, industria, recerca... s'hauria de ficar el mínim possible, només establint el marc regulatori i els imposts per l'activitat.
  • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
   Una forma de no mullar-se, ni esquerres ni dretes.
   • Tuixec4.034 9 528👍 1.833
    Es que hi veig coses bones i dolentes a les dues parts. el capitalisme ha generat molta riquesa (i no únicament per aprofitar-se de la base i d'altres paisos), l'únic bo que té es que si no segueixes generant valor, el ric cau en l'escala social. Això promou el desenvolupament. Fins que no canviem la manera de ser de l'home i substituïm el desig de tenir recursos i poders pel de ser respectat per la comunitat, qualsevol sistema que no ho incentivi quedarà enrere respecte altres països.

    Alhora veig que a Cuba la sanitat és molt millor que als EEUU per la gent de classe baixa, i que sense una base igualitària la societat és extremadament injusta i per això voldria que tothom tingués uns mínims garantits. També que tothom partís amb igualtat d'oportunitats.   
 • Furkia868 10👍 153
  Übermensch.
 • Pulker9.330 8 233
  Nazionalconvergent

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.795 missatges
 • 221.161 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat