Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Si perds un debat contra un del PPC, malament.

DazedAndConfused5.787 4 365👍 1.803
//www.youtube.com/v/UGfqG3B_buQ


Mare meva.

Nacionalitzem, hmm, el banc, redistribuir, Yugoslàvia (?)

No nego que la CUP estigui fent un gran treball pel procés, però a nivell de polítiques econòmiques són lamentables.
Sort que no només surten ells a la televisió, sinó qui els vegi podria pensar que l'independentisme és només això.

Respostes

Configuració
 • __26903__16.170 8👍 11.442
  Els ultres de Dolça Catalunya sempre diuen el mateix sobre les intervencions de Joan López Alegre: que s'ha repassat a no sé qui, que ha desmuntat no sé quin argument, etc. A més a més, es veu perfectament com tallen el vídeo quan interessa i posen determinats fragments. Evidentment, el fet que imperi aquest estil manipulador tan barroer és secundari: com es pot comprovar en els comentaris, el que compta és tenir una excusa perquè l'espanyolisme pugui fer una mica d'esbarjo.
  • DazedAndConfused5.787 4 365👍 1.803
   Jo normalment evito llegir Dolça Catalunya per no enfadar-me.
   Però es nota que la noia de la CUP no sap bé de què parla. Tampoc és un problema d'edat, l'Arrufat és més jove i m'agrada molt com parla.
   La CUP té punts en comú amb Podemos pel que fa al programa econòmic, i tot això que no funciona al programa de Pablemos tampoc funciona amb la CUP.
   • FocViuUsuari sumador6.532 9 328👍 1.194
    Han triat els talls de manera completament premeditada per fer-te creure això. M'agradaria veure el vídeo sencer!

    Pel que fa al tema Iugoslau:


    http://ca.wikipedia.org/wiki/Socialisme_autogestionari

    [...]Socialisme d'autogestió al Món[modifica | modifica el codi]

    El Socialisme d'autogestió sorgeix com a alternativa a les experiències del Socialisme real a l'URSS i així serà revindicat per anarquistes, o comunistes no alineats a l'URSS, com la República Federal Socialista de Iugoslàvia. Per a alguns l'experiència iugoslava sota Tito va ser paradigmàtica respecte a l'autogestió. També Algèria en els 1970 va intentar l'experiència autogestionària. D'alguna manera es troba una tendència similar en els quibuts d'Israel, especialment és els seus orígens. Sindicats com el Front Autèntic del Treball en Mèxic des dels anys 1970 promouen també aquesta proposta. La Projecte de Reforma Constitucional de 2007 a Veneçuela.    Un altre exemple on en parlen com a referència dins del moviment llibertari:

    http://www.autogestion2010.info/lang/es-es/2010/04/presentacion-de-la-jornadas-presentacio-de-les-jornades/

    [...]

    D’altra banda, la rellevància actual de l’autogestió iugoslava rau addicionalment en el fet del qual està servint d’inspiració per a algunes pràctiques en països llatinoamericans, com Veneçuela. El seu tractament històric ens pot oferir indicis dels problemes que tenen o poden tenir aquest tipus de models avui en dia, per a la qual cosa l’èmfasi posat en la perspectiva del desenvolupament per al seu estudi ens serà especialment útil.

    Ens servirà a més per donar pas a l’estudi de les experiències actuals. En aquest àmbit, no és una qüestió menor intentar traçar ponts entre debats del passat i determinades qüestions organitzatives actuals. Tal és el cas per exemple, de les diferències entre les propostes més directament anarquistes i les que incorporen l’aspecte sindical, també és a dir, les anarcosindicalistes. Part d’aquest debat haurà sortit també en examinar detingudament l’evolució de les col·lectivitats. El mateix que les relacions entre sindicalisme i cooperativisme o entre propostes teòriques de coordinació de cooperatives, per al que es recorrerà a exemples pràctics. Finalment, la comparació amb altres lluites, com la de l’ocupació d’habitatges o la introducció de l’element cultural ens aportaran una visió que sigui més de conjunt que altres sessions més cenyides a l’àmbit de la producció.

    Finalment, dins d’aquest recorregut de casos vigents, ofereix també un atractiu inqüestionable examinar el que està passant en aquells països on els moviments socials tracten de posar en marxa experiments autogestionaris en marcs caracteritzats per governs progressistes, com passa a Brasil o a Veneçuela, en aquest últim cas tant més com les mencions explícites a l’autogestió iugoslava com a font d’inspiració són com s’han dit, habituals. I quant al cas brasiler no serà exempt d’interès buscar els nexes amb el procés col·lectivitzats en l’agro espanyol, en un context també de latifundisme i concentració de la propietat amb govern progressista. Però també ofereix un atractiu innegable repassar altres experiències la conjuntura política podia ser diferent, com a Argentina i les seves fàbriques recuperades, o Mèxic i el zapatismo. Les aportacions i limitacions d’aquests casos per a l’estudi de l’autogestió (amb un perfil més industrial i parcial, el primer, i més rural i integral, el segon) seran sens dubte una aportació de valor. I per acabar, tancant el cercle amb l’estudi de la crisi amb què havíem començat, la conjuntura a Grècia ens servirà per observar en detall les conseqüències del sistema i el rostre del capitalisme en la seva màxima esplendor, per la qual cosa apreciar les aportacions que en clau llibertària poden fer-se de cara a la resistència dels treballadors als canvis profunds i regressius que s’estan posant en marxa al país hel·lenic, serà un gran colofó per a aquestes Jornades.[...]
    Pot no agradar-te com parla (tot i que caldria veure el vídeo sencer), però em sembla que és una persona ben formada i que sap bé del que parla.

  • Pius5.506 13 389👍 101
   Home, és que López Alegre és part dels ultres de Dolça Catalunya. Lògic que es tiri floretes a si mateix. 
 • __28049__Usuari sumador6.902 6👍 26
  Amb quins diners expropiarem la Caixa? 
  N'hi haurà prou amb això:  I pel que fa al model d'autogestió l'únic que demostra ignorància és aquest paio. No es pot anomenar el nom de certs països o què? I més si realment són model en alguns aspectes. Quanta imbecil·litat, per l'amor de Déu.


 • ALXUsuari sumador31.684 13 25👍 1.979
  Que les polítiques de la CUP no són les que ens calen per guanyar la majoria de la població no es cap secret.

  Però bé, tenim altres marques.
 • Davar14.437 6 138👍 6.119
  Que sí, coi, que hi ha gent que no pensa com vosaltres.

  Senzillament, assumiu-ho.
 • Jordi Freixas18.868 13 82👍 3.885
  Els de "dolça catalunya" sempre agafen els trossos dels vídeos que més els hi convenen per tal de deixar (pressumptament) en ridícul al sector sobiranista.

  Potser caldria esbrinar qui s'hi amaga al darrere d'aquesta lamentable pàgina...
 • FollUsuari sumador77.460 12 3👍 40.208
  Home el paio dóna per fet que les CUP estan pensant en comprar la Caixa amb diners públics i ells parlen d'expropiar-ho.

  Em sembla lamentable el vídeo i em sembla lamentable posar al Racó donant-li més visites a un podrit que es fa dir "dolça Catalunya" i que és de lo més ultraespanyol que corre per aquí.

  Dit això, jo també crec que el problema amb el model econòmic és que hi ha molta gent opinant-hi que no en té ni idea d'economia. Que les preguntes fossin tendencioses i tal no treu que aquesta senyora si la posen una mica contra les cordes no sap què dir perquè no en té ni idea.

  No podem construir un model econòmic a base d'idealismes.
  • Benfresc12.357 5 167👍 10.437
   L'ètica per davant de l'eficiència. Sempre.
   • FollUsuari sumador77.460 12 3👍 40.208


    Però algú podria dir que el sistema del Regne Unit és menys ètic que el de Veneçuela, però si llavors això es tradueix en un país ineficient que encara genera pitjors condicions per als qui hi viuen, què t'aporta l'ètica?

    Jo crec que primer s'ha de partir de l'objectiu de construir un país pròsper i després fer-ho des de l'ètica. No posar la ètica per davant de tot.
    • Benfresc12.357 5 167👍 10.437
     El sistema capitalista al Regne unit rutlla més que el sistema capitalista veneçolà.

     Jo penso que dins del capitalisme és més eficient un sistema social amb una bona distribució de la riquesa, doncs al sistem li interessa que la gent consumeixi, li interessa que la classe mitjana sigui àmplia, també li interessa al sistema una bona educació de qualitat i universal per preparar bé a la gent perquè siguin bons professionals dins l'engrenatge capitalista. Veneçuela sembla ser una excepció dins de la socialdemocràcia, no sé exactament quin és el motiu, si el caos que hi ha històricament al pais amb uns nivells altíssims de delinqüència i corrupció en tots els nivells o per la inutilitat del govern, o per complots dels eua i la patronal o potser una mica de tot, ni idea...

     De totes formes jo aspiro a superar el capitalisme, tinc els ulls més ficats a Chiapas o al kurdistan sirià (dues societats amb grans diferències entre elles, però en les dues estan construïnt la utopia).
     • FollUsuari sumador77.460 12 3👍 40.208
      Bé jo sempre dic el mateix: el que tu estàs dient és com es reparteix el pastís, no com fem el pastís.

      El problema és que molta gent quan va a parlar de model econòmic parla de com es reparteix la riquesa, la qual cosa està molt bé i és un debat molt interessant, però descuiden que un país genera benestar pels seus habitants si és un país que genera riquesa. I de vegades el preu d'intentar redistribuir-ho fa que pensis que això no té impacte en la competitivitat del país i et passi com Veneçuela.

      És un exemple perfecte d'un país que no valora les conseqüències del que fa. Totes les expropiacions i tot això fa que el país no sigui seriós i la inversió estrangera ha decaigut a límits insospitats. Normalment un país no es podria permetre tals nivells de poca seriositat, però com que tot se sustentava per el petroli, s'ho van poder permetre.

      Per això dic, hi ha coses que poden semblar poc "socials i igualitàries" però que si contribueixen a que el país millori, atregui inversió estrangera i progressi al final acaben repercutint en la resta de la població.

      En d'altres paraules el que vinc a dir és, normalment mirem als Països Nòrdics com a exemple d'estat del benestar i tal, però val que tenen serveis públics molt eficients i tal, però es poden permetre això perquè tenen una economia de mercat eficient, facilitats a la iniciativa privada, seguretat per als inversors i són un país competitiu. Es poden permetre posar sous mínims i el que vulguis perquè són un país competitiu.

      Hi ha aquella broma de "li tallo la pizza en 6 trossos o en 8? En 8 que avui tinc molta gana".

      En resum, el que vinc a dir és: crec que el que beneficia més i treu a més gent de la pobresa és posar les bases d'un país que pugui ser competitiu i capdavanter. Les transferències el que fan és crear una classe subsidiada. És generant creixement que la gent podrà treballar i sortir de la pobresa.
    • trencanous9.026 6 242👍 948
     Bernard de Mandeville en la seva faula de les abelles pensa que és millor que el rusc sigui dehonest i llibertí que honrat si el primer funciona millor i genera millor qualitat de vida.

     La faula de Mandeville de 1714 presenta un imaginari rusc en què regna la deshonestedat i l'egoisme de comerciants, advocats, metges, sacerdots, jutges i polítics, «obstinats per milions a satisfer-se mútuament la luxúria i la vanitat», i en què aquests vicis són font de luxe i comoditat i viver de la ciència i la producció. «Cada part està plena de vicis, però el conjunt és un Paradís», recapitula l'autor.

     No obstant això, les pregàries que clamen per la virtut acaben provocant la intervenció dels déus, els quals eliminen el malbaratament i el frau i estableixen la sobrietat, l'austeritat i la caritat entre les abelles, amb el resultat de provocar un estat de misèria i honradesa. Atès el contraproduent de tan bona intenció, Mandeville arriba a la següent moralitat final, que sintetitza el més desenfrenat esperit del capitalisme protoliberal: «Deixeu, doncs, de queixar-vos, només els ximples s'esforcen per fer d'un gran rusc un rusc honrat».

   • DazedAndConfused5.787 4 365👍 1.803
    ah, expropiar és ètic?
  • DazedAndConfused5.787 4 365👍 1.803

   Foll escrigué:
   Dit això, jo també crec que el problema amb el model econòmic és que hi ha molta gent opinant-hi que no en té ni idea d'economia. Que les preguntes fossin tendencioses i tal no treu que aquesta senyora si la posen una mica contra les cordes no sap què dir perquè no en té ni idea.

   No podem construir un model econòmic a base d'idealismes.
   Exacte.
 • Roderic16.502 14 105👍 8.075
  "...milers i milers d'escoles concertades en mans de l'esglèsia catòlica..."

  Deu ser en els seus somnis més humits...


  "...milers i milers accionistes catalanes d'Abertis..."

  Com les germanes Godia: 25a fortuna de l'estat i imputades per defraudar poc més de 5 milions a hisenda.

  M'agradaria saber quant ha cobrat aquest pallús dels seus amiguets de CCMA per mentir
 • goulah19.319 14 76👍 5.400
  Vaig veure el debat el dia que van entrevistar la Isabel Vallet i aquesta part vàries vegades aquell dia i el dia següent, perquè el repàs que li va fotre la Vallet a l'imbècil aquest va ser sublim.


  Si vols veure'l sencer ves al 3alacarta, els matins, el 7 de novembre.

  És obvi que depén com estiguis esbiaixat ideològicament tendiràs a una banda o l'altra, però d'aquí a dir que l'amargat li va guanyar discursivament a la Isabel... hi ha l'infinit.
 • __28502__15.344 4👍 16.859
  A veure si ens la traiem ja de sobre. Si féssim una gala de final de legislatura, en David i l'Arrufat s'endurien premis honorífics mentre que a la Vallet li donarien el premi forat negre.

  Posar d'exemple "l'autogestió iugoslava", olé tu Isabel. 
 • Hades27.350 9 37👍 18.893
  Indemnitzar La Caixa? No han estat saquejant prou? Basta amb un president que li faci signar a l'administrador d'aquell cau de lladres que allò ara és de la gent.
 • NassauUsuari sumador1.673 8 938👍 17
  Lopez Alegre ja no és del PP, ara és de Ciudadanos; cobra com a assesor dels diputats de C's al parlament europeu, em sembla que de Girauta.
 • Indesquerra19.113 9 79👍 5.827
  Em fa gràcia això de quan diuen que algú ha perdut un debat. I com es mesura això? Doncs jo us ho diré, amb subjectivitat, doncs per molt que algú faça un discurs poc afortunat si tu combregues amb el que fa eixe discurs sempre pensaras que ha guanyat...

  Però anant al tema crec que l'Isabel ha estat desafortunada, perquè a diferència del David i Arrufat que mai entren a saco ella ho fa i aquesta és la seua errada, no saber que no és el mateix anar a debatre a la tele amb veritables reaccionaris que a una taula redona on el més de dretes que puga haver és d'ERC o ICV. Jo crec que peca de fer al debat el discurs d'Endavant no de la CUP, i no tant pel que diu (que ella té tant de dret com David o Arrufat de parlar des de la seua òptica), sinó com ho diu. Les formes també són importants.
  • goulah19.319 14 76👍 5.400
   Has vist el debat o el copia i enganxa de dalt?
   Fa molt temps que vaig veure el debat aquest però no recordo que digués res més que obvietats com que encara hem de trobar el nostre model en certs aspectes, adaptat als nostre particularisme, però que hi ha exemples arreu de fer les coses de forma diferent. No hi ha més.
   I en aquest cas concret em va semblar molt apropiat el to respecte al prepotent aquell que no veu més enllà de la seva manera de fer les coses.
 • geekest_catUsuari sumador5.530 14 388👍 415
  És molt interessant l'ús del terme de "català tranquil" per voler dir "català venut".
 • palautorderenc8.366 13 258👍 457
  És molt curiós que de 1183 escoles privades a Catalunya, l'església en tingui 'milers i milers' 

  Ni tallant i manipulant eviten que el 'català tranquil' faci el ridícul 

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.843 missatges
 • 217.895 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat