Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El desacord és previ a la conferència de Mas

trencanous9.026 6 242👍 948
El desacord és previ a la conferència de Mas.

Mas no aconsegueix un acord amb ERC, fa una conferència a l'estil amb mi o contra mi i llença tota la infanteria perquè li fagi la feina bruta.

Si hi hagués hagut acord previ fas una conferència conjunta explicant l'acordat no et parles públicament amb l'altre enlloc de fer-ho en privat.

Una consulta tipus pla Mas, pla Junqueras o escriu el teu pla no es farà llavors no té sentit que ens emmerdin si no tenim capacitat de decisió.

De fet es pot entendre que és pre-campanya electoral, la no llista unitària ja està decidida perquè no hi ha acord. Ara es tracta de deixar a Junqueras com el dolent de la pel.lícula, els independentistes barallats perquè les executives de CiU i ERC no s'han posar d'acord abans de la conferència que va ser teatre i toquen eleccions partidistes.

Respostes

Configuració
 • Jordi Freixas18.867 13 82👍 3.885
  O sigui que tu prefereixes que l'acord es faci d'esquenes a la gent, oi? Als despatxos i mig d'amagat...
 • Arreu1.918 15 861👍 25

  La cosa va per aquí. Hi ha una forta desconfiança d'en Junqueras respecte en Mas degut a l'incompliment del "Pacte de la Llibertat". CiU va estirar tot un any per convocar la consulta, tot i que era l'únic element pel qual s'havia signat el pacte. Després va estirar un any més per materialitzar-la, sempre amb l'excusa que calia temps per fer-ho bé. Una excusa que hauria estat vàlida si realment s'hi haguessin posat des del primer moment per tenir-ho tot enllestit el dia de la consulta. Però al final va resultar que no havien fet els deures (malgrat els hi aprovaven els pressupostos els gens generosos d'ERC) i, amb preses, van haver de córrer a l'últim moment per acabar fent-se enrere perquè la cosa no estava preparada (hi havia clapes al cens que, ves quina cosa, no s'havien adonat fins aleshores). I ja no parlem de les estructures d'estat que també s'incloïen al pacte i que no s'han fet.

  CiU ha estat jugant amb ERC des del primer moment. No va assumir treballar des del primer moment i complir el pacte que havien signat. ERC els va aprovar els pressupostos mentre esperaven (i pressionaven en privat) perquè es posessin les piles. CiU ha trampejat la situació des de l'inici, mentre ERC els donava un xec en blanc, deixant sempre la porta oberta a fer un pas enrere. Al final, però, va arribar el moment de la consulta i en Mas va haver de treure's de la màniga un dels seus trucs, als que ja ens té habituats, per fer la consulta sense fer-la i que a la vegada la jugada li anés en benefici propi. L'últim truc ha estat aquest que comentes. 

  CiU continua essent la CiU de sempre. D'acord que ha arribat a un punt que mai ho hauríem dit. Però han estat les circumstàncies que els han portat a on són. Cal estar sempre a l'aguait perquè ells estan en tot això (parlo del partit) per pur mercadeig. Els seus càlculs no es basen en l'ideal i desig d'independència sinó en el cost-benefici.

 • __28505__1.609 4👍 665
  la jugadadeel Masestà clarades del primermoment
  peròemsemblaque al final lisortiràmalament
  no podràaguantarfinsal 2016
 • trencanous9.026 6 242👍 948
  El conte del bo de Lord Farquaad que tenia un pla de país i el dolent partidista de l'Shrek que no l'ha acceptat.

  Que Shrek tenia un pla i LordFarquaad no l'ha acceptat, això no ha passat.
 • IndepenacionalistaUsuari sumador5.616 8 382👍 161
  I abans de que es reunissin, en Junqueras fent un acte preelectoral amb personalitats d'esquerres i d'ex-socialistes pensant ja en una llista separada d'ERC sense parlar-ho abans tot i saber les intencions d'en Mas. Si vols fer el ploricó d'ERC bons CiU dolents per mi ja pots plorar, perquè si CiU són partidistes a ERC ho són tant o més, que porten tota la legislatura intentant fer quedar malament en Mas i el seu partit respecte una ERC paternalista que "colla el president" de manera hipòcrita i amb fins únicament electorals.
  • __28502__15.344 4👍 16.859
   Tots els partits són igual de partidistes.

   Però n'hi ha d'independentistes, d'altres que no ho són i d'altres que fan veure que ho són.
  • trencanous9.026 6 242👍 948
   Jo no he dit això he dit que Mas va fer una conferència teatre fent entendre que era una proposta nova que li feia a ERC però ja li havia fet en privat i l'havia rebutjat. Llavors per què la fa aconseguint que els independentistes que no decidim res ens barallem enlloc de dir no hi ha acord? Només se m'acut per preparar mentalment els independentistes sobre qui han de votar en les properes eleccions o per pressionar ERC llençant-li tota la infanteria, ventiladors mediàtics (si al PP tenen economistes, CiU té experts en comunicació) inclús l'ANC (sense haver escoltat l'altra part potser perquè ja la sabia) al cost de que els independentistes de peu ens barallem entre nosaltres.
 • defensorUsuari sumador11.476 16 173
  Només dir que a mi m'importen una merda ERC, CiU, etc. El que vull és la independència de Catalunya. Tot això que estic llegint actualment em fa fàstic i por. Em sembla que la nostra història es repetirà i enfonsarem les possibilitats de llibertat per manca de patriotisme. En tot cas, tot i no haver mai votat CiU, la posició d'en Mas em sembla més patriòtica que la d'en Duran. En Mas anteposa la nostra llibertat i n'assumeix riscos (de moment està imputat per Espanya i al seu pla ens diu que pot ser l'últim de la llista i que obviem els partits durant 18 mesos i que ell no es presentarà més). Quins riscos ha assumit ERC? Tant de bo m'equivoqui i es posin d'acord.
 • Rigel62.084 10 7👍 30.511
  No hi ha cap conspiració den Mas per a deixar en Jonqueres com "el dolent" en tot aquest afer, sinó que ha estat el propi Jonqueres, quan el 13 d'octubre es va pensar que en Mas havia signat la seva sentència política i es va llençar de la moto. Però lluny d'enfonsar-se, en Mas es va mantenir ferm i va fer el referèndum, i per això ara en Jonqueres està emprenyat: no pas per haver estat víctima d'una maniobra maquiavèl·lica del president, sinó per haver estat ell mateix el responsable que ara es trobi en el merder no es troba.
  • llevantdemallorca18.436 13 87👍 4.030
   Perdona, resulta que la famosa "consulta" que havíem pactat entre tots, va un dia Mas i se la fica per allà per inventar-se un procés participatiu (no consulta, eh?) sense validesa, purament simbòlic, mentre envia en Joan Rigol a negociar amb Madrid.
 • Segon_usuari_Bob5.580 10 386👍 6.110
  El que dius és obvi.

  Si fas una proposta en solitari que saps d'antuvi que serà rebutjada pels partits necessaris per fer-la possible, al haver-se manifestat contraris a ella amb anterioritat. No estàs fent política d'estat, estàs fent electoralisme pur.

  Si a més a més ho planteges com una situació de "o es fa el que jo dic o mato el procés", és evident que la cosa no pot acabar bé i que es va a buscar el conflicte.
 • quatreanys34.907 6 19👍 9.965
  Les teves reflexions son actualitat?
 • __28024__4.037 6👍 757
  El desacord és d'una part de la militància d'ERC.

  Alguns pensen que si es fa una coalició i fracassem, al anar en bloc podem quedar bastant afectats i com que no hi ha res assegurat, doncs hi ha reticències.
  A part d'aquests hi ha qui té un odi a convergència degut a les disputes per certs municipis i pactes entre PSC-ERC i PP-CiU.
  També hi ha qui té l'espina clavada per haver fracassat als 30 i que sigui CDC qui porti el país a la independència els cou molt.

  Com que fer unes eleccions per separat no té cap mena de lògica i com que en Junqueras ho sap, sap que Mas no les convocarà. Llavors Junqueras podrà guanyar vots dient que Mas no ha les ha convocat... i ja estarem altre cop discutint.

  La qüestió és que per ser independents necessitem el 50% de la cambra i ja la tenim. Encara que anem a eleccions ningú sortirà amb majoria suficient per fer res tot sol sense pactar abans amb els altres. I encara que anem a votar per les polítiques socials o per definir quin model de país volem, al final, tot serà com ha de ser. No variarà res fins després de les primeres eleccions del nou país, que no són aquestes.

  Així que estem donant voltes a un tema que no té sentit.
  Pressionar Mas per anar a eleccions és tan inútil com pressionar Junqueras per entrar a govern.

  Sent sincers per anar a eleccions i per separat necessitem temps perquè cada partit redacti una constitució i defineixi el marc legal que vol aplicar juntament amb el full de ruta detallat. I un cop fet això, s'ha d'exposar perquè la gent ho entengui. Si es vol fer per aquesta via s'ha de fer molta feina i s'hauria de tenir l'estat espanyol a favor per permetre un diàleg amb la societat que sigui real i sincer. Això no passarà, per tan, el temps que perdem definint l'estat català a mida de cada partit, Espanya tindrà temps per intervenir-nos.

  L'única sortida que queda és veure l'esborrany de Constitució del grup de juristes i saber què n'opina cadascú, per aportar el seu toc personal. Ara, correm el risc d'acabar pitjor, igual que amb l'Estatut.

  Per anar acabant, només ens en sortirem amb un govern de transició amb ERC, CUP i CiU on acordin un esborrany de constitució. Per tan, aquesta constitució ha de ser ultraclara i ultracomprimida per tal que tots puguin fer i desfer a les següents eleccions quan ja no hi hagi perill.

  Ara hi ha perill. Si anem per separat i ens fotem a discutir per un motiu que no sabem fotarem el pena.
  Què estem discutint? Quin aspecte del model de país discutim? Cal discutir ara l'educació o podem esperar un temps i fer-ho bé?


  Cal una constitució i tirar endavant amb un full de ruta pactat i deixar-se d'històries de partits perquè el què hem de fer aquest any o dos és fer els fonaments no pas triar el color de les parets de la casa.
  • Criquet7.268 14 294👍 1.049
   Quins collons. Tota l'estratègia de CiU centrada en dir que no hi ha unitària perquè ERC no vol i guanyar així les eleccions i ara la girem per dir que a sobre son mala gent per dir-ho... si és que quina púrria.
   • __28024__4.037 6👍 757
    Jo si vols t'ho torno a repetir: A mi les putes eleccions i les putes capelletes me la porten fluixa.

    Només cal una cosa, que deixin de tocar els collons amb coses innecessàries, com la Consulta no vinculant o les eleccions autonòmiques avançades.
  • ansar17.455 12 94👍 6.515
   Mas no te cap excusa per no convocar eleccions. No va dir en cap moment que ERC ha d'unir-se  a la seva llista  
   • __28024__4.037 6👍 757
    No et vaig fer la llista a tu de perquè no cal convocar eleccions? Perdona...

    "Tenim:
    1. Majoria als Ajuntaments.
    2. Majoria als Consells Comarcals.
    3. Majoria a les Diputacions.
    4. Majoria al Parlament.
    5. ERC i CUP ho duien al programa electoral.
    6. CiU no ho duia explícitament però són el govern i han de prendre decisions extraordinàries. Un exemple comparat seria quan un govern ha de apujar els imposts quan es va presentar dient que els baixaria. O que un país es veu obligat a respondre a un atac d'un país estranger. Se'ls ha votat per prendre decisions.
    7. Els partits independentistes van arrasar a les Europees.
    8. Els partits independentistes van arrasar a les generals espanyoles.
    9. 2 milions de signatures de Greuges: Econòmic, cultural i polític. Bíblia.
    10. Gairebé 1M de firmes de la campanya "signa un vot per la independència" per fer una DUI ja.
    11.Canseu.
    12. L'aval al procés es farà al acabar amb el referèndum. No cal més avals que els anteriors per iniciar l'etapa "2. Govern d'Unitat".
    13. Enlloc diu que siguin necessàries unes eleccions.
    14. A l'estranger tothom es pensa que vem votar un Referèndum oficial
    15. Els observadors internacionals donen per bones les xifres de participació i un resultat molt més ampli del necessari.
    16. Canseu molt.
    17. A les municipals podràs votar, no calen unes eleccions al parlament.
    18. A les generals votaràs i seguiràs sent espanyol si anem a eleccions, no calen unes eleccions al parlamentx2.
    19. Anar a eleccions és enrederir el procés 4 mesos.
    20. Anar a eleccions és discutir entre nosaltres, que és el que vol Espanya.
    21. Collons quin cansament, tu.
    22. Canviar un govern fa mal a la visió que tenen de nosaltres a l'estranger.
    23. ERC només vol la cadira.
    24. ERC no l'interessa l'eix social perquè la CUP té la clau de tot i farà virar a Mas a l'esquerra, quedant la coalició ERC+CiU (o sense sigles, llista de país) a la centre-esquerra, que és l'àmbit on es mou ERC. Per tan, a ERC no l'importa les polítiques socials."
    25.És Junqueras qui no vol la unitat ni ara ni a les europees.
    • ansar17.455 12 94👍 6.515
     Perque cal convocar eleccions:

     -Mas va prometre al 2012 una consulta, pero es va cagar les calcetes.
     -El 2013-2014 Mas va dir varies vagades que si no es feia la consulta, es faria amb unes eleccions (no havia dit res d'una llista unitaria fins ara)
     -Tota la legimitat que necessitem per a ser independents es una majoria de diputats que votin Si a una DUI.  Si els diputats que hi ha ara no volen votar la DUI, s'ha de triar un nou parlament que voti la DUI el mes aviat possible. Ja hem perdut 2 anys.

     Tota la resta es xerrameca.
     • __28024__4.037 6👍 757
      "Mas va prometre al 2012 una consulta, pero es va cagar les calcetes."

      Mas, com a bon convergent només va dir que volia fer una Consulta acordada i que es faria tan sí com no. S'ha cagat a les calçes i l'ha feta. L'han imputat. I quan alguns van voler sortir de l'acord i tirar cap a la seva banda els va fer tornar al seu lloc.

      Per tan, de cagar-se a les calces no ho ha fet.

      "El 2013-2014 Mas va dir varies vagades que si no es feia la consulta, es faria amb unes eleccions (no havia dit res d'una llista unitaria fins ara)"

       Mentida. Només deia que la Consulta es faria tan sí com no i s'ha fet. I com que no ha sigut acordat sempre es poden fer unes eleccions en clau referendàries. Però com a tot bon referèndum es vota "sí" o "no". Votar federalisme i terceres vies no és un referèndum ni és res, el mateix amb les eleccions que proposa ERC.

      "Tota la legimitat que necessitem per a ser independents es una majoria de diputats que votin Si a una DUI.  Si els diputats que hi ha ara no volen votar la DUI, s'ha de triar un nou parlament que voti la DUI el mes aviat possible. Ja hem perdut 2 anys."

      La legitimitat ens la donen els punts que t'he posat abans. Ja estem legitimats, altra cosa és que els catalans no ens en donguem compte. Hi ha majoria al Parlament, hi ha tota la llista de greuges i tots els punts anteriors.

      "Tota la resta és xerremeca."

      Sí, liar-nos amb unes eleccions és d'estúpids quan es va guanyant.
      Suposo que alguns us agrada la idea d'anar a eleccions i no només eleccions, eleccions normals i per separat com sempre perquè ens discutim força entre nosaltres.
 • ansar17.455 12 94👍 6.515
  el desacord no es nomes de forma, sino de fons:

  Comparació de les dues conferències [Segons els meus comptes]

  Mas: Després del 9N: temps de decidir, temps de sumar” 25-11-2014  
  Junqueras: Crida a un nou País: la Republica Catalana, 2-12-2014

  Vegades que les següents paraules o expressions van ser pronunciades:

  Independència
  Junqueras: 37
  Mas: 1

  Estat o país independent
  Junqueras: 10
  Mas: 1

  Independentista(es) o independentisme
  Junqueras: 15
  Mas: 0

  República o Republicana (parlant de la futura Catalunya, no referit al nom del partit)
  Junqueras: 5
  Mas: 0

  Ratificar (la indepència)
  Junqueras: 2
  Mas: 0

  Exercici o exercir (la independència)
  Junqueras: 11
  Mas: 0

  Negociació entre iguals (Catalunya - Espanya)
  Junqueras: 2
  Mas: 0
  Aclariments:
  Mas ha pronunciat independència per a dir “...no a la independència automàtica...”

 • Eimeric7.892 12 271👍 1.722
  Obvi.

  Si ni tan sols han dit res de nou amb aquestes conferències. Només s'han repetit amb el que ja havien dit abans.
  • front_sobirà8.323 5 259👍 482
   Cadascú per la seva banda, perquè això de veure-hi intenció de país en el que és la proposta de Mas és una engalipada bestial. Està dissenyada exclusivament per respondre al seu càlcul electoral, traient brillantor a la oratòria d'en Mas, la posse de solemnitat i les 4 coses que saben fer bé, però amb l'interès de posar la circumstància actual a la seva pervivència partidista, a l'interès dels seu lobby d'opinadors particular i la seva corporació de senyors d'interessos privats (com ja va ser en gran part el CATN), amb clars tons elitistes, per damunt la gent, despullant-la de la capacitat de governar-se i de moure's amb una condescendència i un paternalisme propi del segle passat... Va fer ús de la presidència per condicionar la gent i treure profit fins i tot de l'abraçada casual entre Mas i David Fernàndez. Com si tingués algun significat més enllà de la gran mobilització popular del 9N, i la imatge que vam donar de poble organitzat i valent... És fastigós, el seu partit ho és molt i no els ho diuen prou. La seva "virolla independentista" d'última hora denota aquesta certa perfídia que els fa d'estela allà on van. Del seu raptar per tots els esculls possibles per acabar privant de projecte coherent a la gent, de ser subjecte del seu futur, i tot de bracet amb els fòssils reaccionaris d'Unió... ningú sap encara on és el seu poble, ningú l'ha trobat... El que no m'explico és en què volen convertir-se l'ANC i l'Òmnium.

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.606 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat