Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

L'11% de les adolescents catalanes està en risc de patir anorèxia o bulímia

Tradu 28.315 8 33 👍 1.875

L'11% de les adolescents catalanes està en risc de patir anorèxia o bulímia

El 70% dels afectats acaben superant la malaltia

EUROPA PRESS Barcelona | Actualitzada el 03/12/2014 14:38

L'11% de les adolescents catalanes està en risc de patir anorèxia o bulímia, i es calcula que unes 28.000 ja pateixen aquests trastorns alimentaris, segons ha revelat aquest dimecres en roda de premsa la directora de Promoció de la Salut de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (Acab), Cristina Carretero. Ho ha fet en el marc de la presentació de la campanya 'L'anorèxia no és culpa de ningú', que persegueix "eradicar" els mites al voltant d'aquesta malaltia, principalment el que ningú es cura definitivament, tenint en compte que més del 70% dels afectats la superen.

La iniciativa ha estat impulsada juntament amb la Fundació de la Comunicació (Fundeco), i el seu president, José Ángel Abancéns, ha destacat la importància que els mitjans de comunicació i els publicistes rebutgin urgentment els ideals de bellesa "irreals i inassumibles" per combatre l'anorèxia i la bulímia. La campanya mediàtica ha estat elaborada desinteressadament pel publicista Richard Wakefield, es començarà a difondre per Nadal i es basa en un eslògan principal: "L'anorèxia no és culpa de ningú. Consulta avui, no ho deixis per demà".

"Es tendeix a culpabilitzar als afectats i a pensar que alguna cosa hauran fet malament ells o les seves famílies perquè estiguin malalts, però no és així", ha dit Carretero, que ha subratllat la importància que els mitjans i els publicistes s'impliquin en la lluita contra els trastorns alimentaris, que afecten en un 90% a dones. La campanya persegueix animar a l'entorn dels afectats a demanar ajuda quan es sospiti de la presència d'un trastorn de la conducta alimentària, com l'anorèxia: "És una de les malalties mentals més greus, però es pot curar, especialment si s'agafa a temps". Les dones en risc compleixen el requisit de "tenir baixa autoestima i inseguretat, unes patologies que acostumen a relacionar erròniament amb el seu aspecte físic i desencadena en un trastorn alimentari", ha concretat Carretero.

Continua llegint...

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.125.628 missatges
  • 215.202 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat