Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

ERPV fa un congrés amb la vista posada en possibles coalicions per a 2015

Algú17.118 14 99👍 1.418
Bàsicament ERPV està oberta a acords, i posa com a condició "que es mantinga l'estructura i identitats de la federació valenciana d'ERC".


Esquerra Republicana del País Valencià celebra el seu Consell de País a València, amb les eleccions autonòmiques i municipals a l’horitzó

Aquest matí, Esquerra Republicana del País Valencià ha celebrat el seu Consell de País a València. Aquest òrgan territorial dels republicans, ha acordat, davant "el context polític, econòmic i social del País Valencià que es troba en una situació complexa i canviant que requereix de respostes globals i compartides", una resolució per tal d'iniciar el procés per "esbrinar les possibilitats d’acord amb les forces polítiques que compartesquen els objectius compartits de la denúncia de l'espoli fiscal, la defensa de l'Estat del Benestar, el dret a decidir, la defensa de la llengua i la denominació País Valencià, tant pel que fa a establir acords estables i a llarg termini de col·laboració, integració i/o adhesió en projectes polítics valencianistes i d’esquerres, com a altre tipus d’acords electorals concrets per a diferents conteses electorals.
 
A més el text, que ha comptat amb un amplíssim suport per part del Consell de País, insta a “la creació d’una comissió negociadora (aprovada avui també) que mantinga les trobades pertinents amb les diferents forces polítiques i trameta les possibilitats d’acord a la direcció d’Esquerra Republicana del País Valencià per al posterior debat del conjunt de la militància"
 
A més, afegeix la resolució aprovada que “qualsevol dels acords esmentats hauran de mantenir l’estructura orgànica d’Esquerra Republicana del País Valencià, així com la seua identitat política”. Finalment, la resolució aprovada, fixa una durada definida per al procés negociador que s'estendrà fins al proper 31 de desembre.

Respostes

Configuració
 • Algú17.118 14 99👍 1.418
  Ja veig que a la gent li interessa moltíssim el tema.
  • __18804__5.465 11👍 100

   Algú escrigué:
   Ja veig que a la gent li interessa moltíssim el tema.

   Algú volia dir realment:
   Merda! Vull gresca amb els panques i aquests no apareixen...


   • Algú17.118 14 99👍 1.418


    Realment no tenen perquè ser els "panques", penseu que ERPV s'obri a coalicions "sempre que respecten la seua estructura interna" (federació d'ERC).

    Això vol dir que poden pactar, fins i tot amb Esquerra Nacionalista Valenciana i RV-PVE, si accepten les condicions. Però no se si Tarrida tindrà res a dir.

    Supose que vorem acords a nivell municipal, però no a nivell nacional, almenys, pel que respecta a Compromís.
   • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
    Serà divertit si pacten amb EUPV (més que probable) o Podemos (no és descartable) i trauen més vots que el Bloc anant amb IPV i Els Verds en això que se'n diu Compromís, cosa gens difícil.

    PD. Perquè amb Compromís, pel veto sectari del Bloc, no aniran ni de conya.
    • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
     A mi m'encantaria que pactaren amb EUPV. I si aconseguixen posar les seues sigles a la coalició, serià ja acollonant.

     No esperes que pacten amb Podemos. De fet Podemos no pactará amb ningú. Eixos, com diu "el coleta" van a guanyar i no necessiten ningú.


    • fadri636 8👍 32
     "Veto sectari del Bloc"?
     Sense comentaris.

     Algun exemple d'un veto del Bloc als d'Esquerra?
     Crec que no cAL Esmentar exemples del cas contrari.


     • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
      Precissament eixe veto a l'ALE va ser perquè el Bloc demanava la dissolució d'ERPV, cosa que ara no demana i es va aixecar (cosa per cert que MAI va demanar el PSM d'ERC-Illes i mai va haver veto), i precissament és allò que ara demana ERPV per entrar a qualsevol coalició i el veto del Bloc està més que cantat, i si no abans del 31 de desembre ho sabrem, ja t'ho recordaré.
      • fadri636 8👍 32
       Per més que busque, encara no he encontrat cap noticia confirmant eixa condició del Bloc, l'únic que encontre son afirmacions de l'estil "El cas del BLOC, fou ERC qui es va negar a la seua inclusió alegant que ells representaven ''la nació catalana" "En tot cas, qualsevol aliança a nivell de País Valencià  (parlant d'aliances per a les europees) haurà de ser aprovada per l'Executiva d'ERPV" ...
       I amb el cas del PSM, un poc més del mateix, el 2008, no abans, van poden formar part de l'ALE a l'aixecar-se el veto d'Esquerra però els van seguir impedint presentar-se conjuntament a les Europees a l'exigir-los que trencaren el pacte autonòmic amb Esquerra Unica i Els Verds.

       • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
        El que més ràbia em dona és que aneu de victimes, pobrets!

        http://www.naciodigital.cat/noticia/37391/erpv/tenim/tants/punts/comu/amb/compromis/amb/eupv

        "...a cada reunió que ERPV ha mantingut amb el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) -el puntal de Coalició Compromís-, "ens han demanat que ens dissolguem. I personalment penso que aquesta no és una bona estratègia per enfocar cap negociació".

        "el secretari general del Bloc, Enric Morera, ja ha verbalitzat la seva oposició al grup conjunt ERC-BNG-Compromís precisament per l'existència d'ERPV."
        • fadri636 8👍 32
         Permet-me dubtar de les afirmacions d'una persona que pot arribar a dir "De tot allò que comença per 'Cat', inclòs Catarroja, Compromís no en vol saber res"
         • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
          El periodista de la notícia també va dir això? Quina llàstima que doneu...

          "el secretari general del Bloc, Enric Morera, ja ha verbalitzat la seva oposició al grup conjunt ERC-BNG-Compromís precisament per l'existència d'ERPV."
          • __26401__21.803 8👍 127
             Al PV tenim un PP i un espanyolisme que no sols no has de ser catalanista, sinó tampoc semblar-ho ni de lluny.
             Es tindre la lupa de l'inquisidor damunt. D'un pèl de gat en faran un lleó i d'una raspa de sardina un tauró blau. Tenen la premsa i Compromís no té premsa.
             Són rucs. "Podemos" ha tingut èxit perquè té "Público", en bona part.
             Què té Compromís? Indigència mediàtica total. Amb tal misèria no poden multiplicar vots i si no se'ls mengen uns se'ls menjaran uns altres.
             Però són així, rutinaris i mandarinescos.
       • Algú17.118 14 99👍 1.418
        Al 2008, com observadors, i sense presentar-se a les eleccions en 2009.

        I amb Bernat Joan deixant ERC-Illes en algun moment, precisament, pel tracte que ERC donava al PSM-EN.
    • Maestrat22.074 12 60👍 2
     1 diputat d'ERPV en coalició amb EUPV seria "un bon negoci": Pensem que en 2007 el BLOC va entrar amb 2 diputats també en coalició amb EUPV... i ara ja caminen sols* (bé, amb els escindits d'EUPV).

     Sempre hi ha el risc d'intent d'absorció o satelització per part d'EUPV.


     __________________
     (*) Ara el BLOC té 3 diputats dels 6 obtinguts per la coalició Compromís: 2 son d'Iniciativa i 1 dels Verds-EE.
    • Maestrat22.074 12 60👍 2
     P.S.: Em deixava el logo de la coalició de 2007   • Algú17.118 14 99👍 1.418
    Indesquerra escrigué:

    PD. Perquè amb Compromís, pel veto sectari del Bloc, no aniran ni de conya.    Ja, segur que IdPV i EV-EE estan perdent el cul per anar amb ERPV.


    Maestrat escrigué:
    1 diputat d'ERPV en coalició amb EUPV seria "un bon negoci": Pensem que en 2007 el BLOC va entrar amb 2 diputats també en coalició amb EUPV... i ara ja caminen sols* (bé, amb els escindits d'EUPV).

    Per a qui és un negoci terrible és per a EUPV: perquè haurien de voler regalar-li un diputat a ERPV? a canvi de què?
 • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
  Jo el que no entenc és això de: "qualsevol dels acords esmentats hauran de mantenir l’estructura orgànica d’Esquerra Republicana del País Valencià,"


  Els acords tenen "estructura orgànica"?  I quina és l'estructura orgànica d'ERPV, si ni tan sols existeixen com a partit?

  Es poden prendre com a preguntes retòriques, tampoc cal que les conteste ningú.

  Nota al marge:
  Algú escrigué:
   Ja veig que a la gent li interessa moltíssim el tema.


  Hi ha que vore lo que ha perdut el Racó este!
 • Esgaiador4.176 12 509👍 425
  Va camí que alguns faran un ridícul més dubtant de la salut mental de la gent, i afirmant taxativament que la terra és plana. Tant els fa, ja estan muntant la seua assemblea local de Pablemos amb ex-militants del PP als quals no els demanaran el carnet de puresa castissa.
 • Indepessimista23.727 13 50👍 1.536
  Els veig més amb EUPV que amb Compromís. Penso que haurien de fer acords locals amb qui poguessin i abstenir-se de presentar-se a les Corts per no dividir el vot de l'esquerra.
  • nemo6.534 8 329👍 2.059
   Abstenir-se de presentar-se si ho veuen convenient ells en tot cas. Jo pense que si hi han 20 opcions valencianistes, encara que minoritaries, fan espai. Altre tema es que ells decidisquen de manera autonoma centrar-se a les municipals i anar creixent -com ja va fer el Bloc-. Jo no ho voria malament

   En tot cas, ERPV ha de deixar de ser un apendix amb veu própia dins d'ERC per esdevindre un partit plenament independent. Per llibertat, per autonomia, per estructura interna, per capacitat de decisió, per imatge...per tot.
   • Indepessimista23.727 13 50👍 1.536
    Correcte. Si mires el web, actualment són com una federació comarcal d'ERC. Penós.
    • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
     Això és fals. ERPV (com ERC-Illes) és federació territorial per sobre de la federació comarcal i fins i tot de les federacions regionals d'ERC. Repasa els seus estatuts. 
     • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
      Una mica trampós això. Si mires els estatuts es veu com les competències i facultats de les federacions regionals i les territorials (en realitat totes són territorials) són pràcticament les mateixes. Simplement hi ha un canvi de llenguatge, a les federacions regionals de les Balears i del País Valencià se les diu "territorials" però en la pràctica se les considera com si foren "regionals".


      • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677

        

       Veig que et falta molta comprensió lectora o el que és més probable estàs manipulant aprofitant que saps que ningú anirà a comprobar-ho, doncs tranquil, ja et pose jo en evidència davant els raconaires i el teu intent d'intoxicar.

       Article 30

       Les federacions regionals tindran autonomia plena en tot allò que fa referència a la seva activitat interna en l’àmbit de la seva regió. Pel que fa a les qüestions polítiques, s’hauran de subjectar a la línia general establerta pels òrgans directius d’Esquerra Republicana i podran aplicar-la i desenvolupar-la amb autonomia. No obstant això, per subscriure pactes o acords amb altres organitzacions, caldrà sempre la conformitat de l’Executiva Nacional.


       Article 35

       Les federacions territorials tenen autonomia plena en tot allò que fa referència a la seva activitat interna en l’àmbit dels seus respectius territoris i en la presa de decisions polítiques que afectin les seves institucions, administracions i mapa polític propi.

       Pel que fa als pactes d’àmbit local i supralocal dins dels seus respectius territoris, aquests són competència dels seus òrgans de direcció i del conjunt de la voluntat majoritària de la militància integrada en cada federació territorial, si bé hauran de ser ratificats pels òrgans de direcció nacional del partit.

       • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
        Les funcions básiques de les federacions regionals (art. 31) i les funcios básiques de les federacions territorials (art. 36) són calcades. Les diferències són mínimes i una ben curiosa, en el cas de les regionals se cita expressament Esquerra Republicana, en el cas de les territorials es parla del "partit". No tinc ganes d'enganxar-les. Qui hi tinga interés que ho consulte:

        http://www.esquerra.cat/partit/documents/Estatuts.pdf

        Les diferències que tu aportes són merament de llenguatge. En tots els casos són delegacions territorials subjectes a la línia política del partit (ERC). I en el cas de les decisions "que afecten a institucions i administracions pròpies", obviament només pot afectar a les territorials ja que en el cas de les regionals no hi ha institucions i administracions "regionals" a Catalunya en el moment actual.

        De fet, en els articles que parlen de la composició del Congrés Nacional i el Consell Nacional no hi ha previst cap representació especial de les federacions territorials i quan hi parla, se les assimila a les federacions regionals, prova evident de que és el mateix però amb un altre nom.
        • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
         O siga, les federacions territorials tenen autonomia per prendre decisions polítiques en el seu àmbit i les regionals no i tu només veus diferències de llenguatge.

         A intoxicar vésten a bombolla.val.
         • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
          Les competències són les mateixes (articles 31 i 36 dels estatuts). La diferència és que les federacions regionals actuen sobre un ámbit territorial (una divisió regional de Catalunya) en la qual no hi ha institucions ni administracions ni mapa polític propi, i en el cas de les "federacions territorials" (PV i Illes), sí.

          Insistisc en que la millor manera de comprovar les diferències entre uns órgans territorials i altres és la seua representativitat en els órgans "nacionals" i en este cas, federacions regionals i federacions territorials són tractades igual, per tant, són lo mateix amb noms diferents.


 • Esgaiador4.176 12 509👍 425
  O siga Indesquerra, que preferirien ser un diputat d'EUPV (si els fan un regal i els posen en un lloc decent d'alguna llista) abans que buscar el seu propi espai electoral? Ja posats que pacten amb UPyD. Serà divertit si deixem d'intentar desviar l'atenció i veiem la realitat. Però clar, només extrapolem els resultats de les europees pel que ens agrada: esvalotar el galliner i confondre.
  • Algú17.118 14 99👍 1.418

   Esgaiador escrigué:
   O siga Indesquerra, que preferirien ser un diputat d'EUPV (si els fan un regal i els posen en un lloc decent d'alguna llista) abans que buscar el seu propi espai electoral? Ja posats que pacten amb UPyD. Serà divertit si deixem d'intentar desviar l'atenció i veiem la realitat. Però clar, només extrapolem els resultats de les europees pel que ens agrada: esvalotar el galliner i confondre.


   És que no tenen espai. Compromís és més d'esquerres que ERC, i el votant que va fer possible ERPV (gent que se n'isqué d'UPV-BLOC per "poc catalanista") no entén el socio-liberalisme de Junqueras.

   Una cosa és muntar una escissió quan el BLOC estava "buscant el centre" i la gent no entenia què era el nacionalisme valencià, i una altra és mantindre eixa "capelleta dels purs" quan el BLOC-Compromís ha corregit el rumb centirsta tot girant cap al centre. A més que quinze anys després, i veient que les prediccions dels gurús de torn eren palles mentals de frikis, això del nacionalisme valencià (la suposada "baixada de pantalons") s'entén molt millor.

   • Bocairentista4.876 6 440👍 525

    Algú escrigué:
     
    Una cosa és muntar una escissió quan el BLOC estava "buscant el centre" i la gent no entenia què era el nacionalisme valencià, i una altra és mantindre eixa "capelleta dels purs" quan el BLOC-Compromís ha corregit el rumb centirsta tot girant cap al centre. 

    +
    Algú escrigué:
     
    mantindre eixa "capelleta dels purs"     I després vas dient que no has dit mai que ERPV --o qualsevol grup valencianista proPPCC--, ha de dissoldre's. Ho estàs dient constantment.

    I per què haurien de dissoldre's? Per què no haurien de mantindre l'organització política?


    • Algú17.118 14 99👍 1.418
     Jo no demane que ERPV es dissolga, jo sols constate que si van amb Compromís serà dissolent-se, i constate que "mantenint-se com fins ara" el seu futur és el mateix que el dels seguidors de les Normes del Puig: la capelleta d'autoconsum i els 10.000 vots elecció rere elecció.

     ERPV fou la 13a força a les Europees i la coalició blavera la catorzena. Ambdues amb 7-6.000 vots.

     I amb la mateixa marginalitat dialèctica per ambdues bandes.

     Però jo no demane res, jo sols opine sobre quin és el seu futur. A mi que ERPV es dissolga o vaja amb EUPV me la bufa.

     Jo no vaig a demanar res. Però estic a un fòrum d'opinió, i per supost, opinaré.

     I si a algú li interessa com va ser el procés de minorització absoluta del blaverisme no-pper i com van passar del 3% de vots a no presentar-se a les eleccions en dos legislatures (amb capelletes i discursos maximalistes de "tots excepte jo són uns traïdors") que pregunte.
     • Bocairentista4.876 6 440👍 525

      Algú escrigué:
      Però estic a un fòrum d'opinió, i per supost, opinaré.
      Tu estàs a un fòrum d'opinió i opinaràs. Perfecte! I ERPV (o qualsevol partit/grup/col·lectiu) té tot el dret del món a fer la política --l'estratègia--, que considere oportuna. I si s'han de dissoldre seran ells qui ho resolguen.

      Per cert, això de ser "purs" no ho acabe d'entendre. A cas no tot el món parla/actua des d'un convenciment; pensant que allò que fa és el millor per a tots? No fa això Compromís? No fa això l'EI? Qui, doncs, són els més purs del panorama polític? Hem de demanar a Oltra que deixe de ser ella, que deixe de ser "purament" ella? Si demanem coses que siguen a tots... O a ningú!
      • Algú17.118 14 99👍 1.418

       Bocairentista escrigué:

       Algú escrigué:
       Però estic a un fòrum d'opinió, i per supost, opinaré.
       Tu estàs a un fòrum d'opinió i opinaràs. Perfecte! I ERPV (o qualsevol partit/grup/col·lectiu) té tot el dret del món a fer la política --l'estratègia--, que considere oportuna. I si s'han de dissoldre seran ells qui ho resolguen.

       Ja. I la terra continuarà girant. Podem fer anàlisis d'actualitat o millor l'ignorem, ja que resulta evident que l'actualitat no és propícia per a ERPV?
    • __26401__21.803 8👍 127
       De fet gent del Bloc estan anant a trobar militants individuals d'ERPV per fer-los suggeriments si se'n passen a Compromís.
       L'obsessió del BNV contra ERPV és una cosa malaltissa i vergonyosa.
     • nemo6.534 8 329👍 2.059
      I dinamita qualsevol apropament sincer, oficial o extraoficial, d'ambdues formacions. P
      • __26401__21.803 8👍 127
        
         A voltes em ve al cap si no deuen ser infiltrats que ho fan a posta, amb un full de ruta.
         Perquè és massa per a la carabassa.
         Cada volta tinc més clar que no votaré Compromís a les autonòmiques. Oltra és molt bona comunicadora, però no és "nacionalista del PV". I el BNV han demostrat ser uns incompetents mandrosos i irresponsables.
         El quatripartit està condemnat al fracàs abans de nàixer perquè el PP no ha de millorar l'actual infrafinançament. Tal com va tot serà un desastre colossal.
         Si això els de Compromís no ho volen veure és que, certament, són molt poc de fiar.
      • Algú17.118 14 99👍 1.418
       Al darrer acte sobre finançament de l'Associació Cívica Valencianista Tirant Lo Blanc, Agustí Cerdà tenia seient reservat en primera fila (i com Joan Ribó, arribà, tard, i es posà més enrere).

       O molt han canviat les coses als darrers dos mesos, o les relacions entre ERPV i BLOC continuen normalitzades, molt millors que als darrers anys.

       La qual cosa no vol dir que Compromís no contemple cap coalició amb ERPV si esta no és una força d'àmbit exclusivament valencià (de fet, a la recent refundació del Bloc Jove/Joves del País Valencià-Compromís s'ha afegit l'àmbit exclusivament valencià com a requisit per a militar).
   • Farao4.474 5 474👍 179
    Al Principat molts tampoc entenem el socio-liberalisme de Junqueras 
    • Algú17.118 14 99👍 1.418
     Diguem que, per nínxols de mercat polític, Junqueras prefereix cedir espai a IC-V i CUP per a "batallar-li'l" al PSC i CiU.

     És al socio-liberalisme, el "centre" on estan les majories. I sobretot, sap que a una mala sempré podrà pactar amb els dos primers.
    • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
     Doncs no l'entendreu però ERC no para de pujar i robar vots a una banda i una altra, en benefici de l'independentisme.


  • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677
   O siga que el que fa el Bloc, no pot fer-ho ERPV perquè ho digues tu, veritat?
 • nemo6.534 8 329👍 2.059
  Tres paraules: Nosaltres els Fusterians.

  Oferixen opcions obertes i sinceres per fer acords puntuals i, fins i tot, alguna cosa mes. M'agradaria vore eixa dispocicio oberta i sincera per part de Compromis.

  Nota: Indesquerra, la teua obsesió contra el Bloc no te limits!!!
  • Algú17.118 14 99👍 1.418
   NeF ha mort. I pitjor, si existira, NeF no seria més que una capelleta d'autoconsum. Aprofundir en la irrellevància social que ha portat a la situació actual.
   • nemo6.534 8 329👍 2.059
    Home, si i no. Nosaltres el Fusterians ¿fou? ¿es? un retrobament de posicions respecte a les autoanomenades "forces d'esperit fusterià" al PV. Fou una bona idea però mal portada. Els impulsors de tot plegat, ERPV, van trobar-se que a eixe corral n'hi havien un parell que volien fer d'amos i van decidir deixar la cosa parada.

    Després dels 1ers anàlisis (Agusti Cerdà plantejant una hipotetica Republica Valenciana) i, amb messos de reflexió, s'han adona't que la unió fa la força. Compromis (l'actual, la versió 2.0) és una mena d'autocritica respecte als errors -electorals- passats i una revisió exitosa dels mateixos. ERPV vol fer el seu paper a la politica valenciana. Ser i estar allà on, abans, no tenia possibilitats. Volen fer alguna cosa més enllà del seu hortizó limitat actual. El moviment, una mena de NeF 2.0, parteix del fet que han d'acumular recolçes, sabent-se febles i reconeixent les seues mançances. I fent-lo, ja fan molt més que altres que tenen un discurs grandilocuent i després no fan res de res. Volen arreplegar una mena de coalició electoral a les properes municipals. O signar acords puntuals que els porten, d'una manera o altra, a entrar o ésser presents més enllà dels seus feus. Han fet autocritica, han establerts uns minims irrenunciables, volen actuar de manera autonoma respecte a ERC, fent el seu propi cami. Per que el PV te un present, una actualitat, unes necessitats diferents a catalunya i enrocar-se en vells discursos no porta enlloc. S'adapten, i qui s'adapta a époques convulses, sobreviu.

    Espere que, amb ells, el valencianisme s'expandisca a més pobles i que no acave romanent als 4 pobles de sempre. Qualsevol avanç es important.
    • __26401__21.803 8👍 127
     Es podria crear una candidatura, en teoria i només en teoria, de "República Valenciana" com a lema o idea-força, encapçalada per ERPV i amb ENV-EV... i SI-PSAN i MDT-CUP.
       Però tots sumats no tenen per ara cap possibilitat més enllà de municipis concrets.
       A part és voler juntar gent massa diversa i, en la pràctica, possiblement incompatible per enfits ideològics, personalismes, aprioris, estils distints, etc...
       Per això personalment crec que ERPV, per ara, té poc a gratar-hi i que haurà de continuar la travessia al desert que podria acabar si Compromís fracassara i la gent s'indignara per l'origen centralista de l'espoli.

       Personalment, a causa de l'actitud irresponsable, descafeïnada i estúpida de Compromís en el tema espoli, m'estic plantejant de votar ERPV a les autonòmiques, com a vot de protesta, encara que ja sé que no té possibilitats reals de traure res.
     • Algú17.118 14 99👍 1.418

      Lo Rampill escrigué:
        Per això personalment crec que ERPV, per ara, té poc a gratar-hi i que haurà de continuar la travessia al desert que podria acabar si Compromís fracassara i la gent s'indignara per l'origen centralista de l'espoli.

      Creure que "pel simple fet d'existir" la gent acabarà anant a  tu és un error. Ja li ha passat a la CUP amb Podem: abans ha aparegut una cosa nova que les velles estructures han pogut servir per a res.

      L'alternativa a Compromís, si naix, naixerà des de dins de Compromís.
      • __26401__21.803 8👍 127
         Fa molts anys que vaig deixar els partits perquè vaig veure que allò no tenia energies ni iniciatives innovadores, i no volia passar-me la vida discutint i posant-me a males. 
         Em vaig dir: ja s'apanyaran, que d'on no n'hi ha...
         El BNV, majorment, com ERPV, PSAN... són gent sense nervi o amb el nervi fora del lloc, no són europeus sinó cultureta àulica, mandarins, les restes d'un país que ha anat decaient sense ser capaç de reaccionar (com sí han fet Catalunya i d'altres).

         Si tu tens clar que naixerà de Compromís, me n'alegre, jo no ho tinc tan clar.
         Però l'única solució és fer comprendre a valencians competents (que no solen ser els militants del Bloc, ni d'Esquerra, etc...) que Espanya els roba tot i que han de crear quelcom propi. 
         La nostra gent "nacionalista" no té les neurones escaients al cap per a projectar cap solució, són molls, abúlics, rutinaris. M'ho han demostrat durant 40 anys.
         Cal buscar la solució fora d'aquesta cultureta mandrosa de resclum que no sap ni reproduir-se.

         Els qui van alliberar Llatinoamèrica dels espanyols no van poder ser els indis, que només hi feren de tropa, car no tenien l'energia, la cultura, la visió, la fe necessàries. Van haver de ser els criolls i van fer nous Estats criolls.
          Crec que al PV succeirà també així.
    • Algú17.118 14 99👍 1.418
     Tornant al tema, NeF supose que volia aprofitar el cinquentenari de Fuster i el nosaltres per a aprofitar eixe "interés renaixent en la figura de JF" i presentar-se com a "opció unitària dels fusterians". És a dir, el de sempre: voler que el sector pro-PPCC de Compromís vaja a la capelleta dels purs.

     Compromis (l'actual, la versió 2.0) és una mena d'autocritica respecte als errors -electorals- passats i una revisió exitosa dels mateixos.

     Precisament perquè les revisions no són per caprici sinó per convenciment ningú deixarà Compromís... ningú deixarà Compromís per a anar "a lo de abans", per molt que se'ls acuse de "renunciar al fet nacional".
 • Algú17.118 14 99👍 1.418
  Bé, realment esta resolució d'ERPV és lògica: pactar han de pactar, ja que des de Barcelona no volen que es dediquen a dividir el vot.

  De les tres núvies que poden tindre, Compromís vol dissolució (o com a molt que es deslliguen d'ERC i passen a ser d'àmbit valencià), EUPV suposa que voldrà el mateix que en 1987-1991, i RV-PVE i ENV supose que voldran una ERPV deslligada d'ERC, sobretot per ENV que és qui pot tindre més prejudicis.

  Si entenem que amb Compromís sols es pot anar dissolt, i que amb EUPV acabes, en el millor dels casos, satel·litzat, la millor eixida possible per a ERPV com a entitat autònoma és a la coalició Per la República Valenciana.

  Però és que amb eixe escenari a què aspiren? a traure 10.500 vots (sent generosos)?
 • Esgaiador4.176 12 509👍 425
  Algú, el problema que té ERPV és que no pot integrar-se en cap partit d'àmbit nacional perquè és una secció local d'ERC, no depèn d'ella mateixa, i ací trobem l'agonia que està patint per falta de marcs i iniciativa. L'esperança que tenen és formar una marca blanca suficientment atractiva i normal després de coaligar-se amb altres capelletes. He quedat estupefacte amb els vocables que utilitza Cucarella.
  • Algú17.118 14 99👍 1.418
   El problema és que la seua forma actual no és funcional, però a banda està el problema del discurs (blavers i catalanistes, tots són uns: cap passa dels 10.000 però és prou valent per a acusar de traïdor a qualsevol que respire) de ser un partit sense avantatges comparatius respecte EUPV i Compromís, i de ser un partit on els avantatges competitius (PPCC i sociolingüística) són en temes que a poca gent interessen (i que damunt, voten Compromís).

   Vaja, que la tercera via ha mort... d'èxit. O la quarta. O la combinació de les tesis d'Esquerra i País -el PV d'esuqerres o no serà- amb la Impura Natione... valenciana, no catalana.


   El que més em preocupa és el discurs de "o essències, o eres un traïdor". Com deia Joan Lerma "els invertebrats també són feliços". O a la societat valenciana li donem arguments per a vertebrar-se o romandrà desvertebrada. Compromís ha sabut fer-ho. ERPV no.

   I porten 10 anys d'estancament imparable. 10 anys perduts, perquè l'objectiu inicial (influïr en el BLOC per a tornar a paràmetres dels anys 80) no només NO s'han aconseguit, sinó que el BLOC ha fet el gir cap a l'esquerra tot ignorant el que feren o deixaren de fer.

   Quins eren els objectius i quins han estat els resultats, des del 2000-2003 que ERPV es presenta en societat? 10 anys ó fins i tot 15 per a aconseguir NO RES.

   La necessitat de canvi de xip és evident.
   • __26401__21.803 8👍 127
      Si no hi hagués hagut crisi i l'aliança amb ICV probablement el BNV hauria seguit 10 ó 20 anys sense entrar a les Corts.
      No hi ha energia, bon lideratge, ni idees noves ni visió estratègica, sinó mandarinisme rutinari no-europeu.
   • Senienc21.982 11 61👍 7.088
    (blavers i catalanistes, tots són uns:

    Igualets. M'ho pots explicar millor això.
    • Algú17.118 14 99👍 1.418
     Per fer-ho ràpid: en 1999 UV valenciana "mor" (queda extraparlamentària). Avorta el seu viratge centrista i queda definitivament en les urpes del PP. Açò porta a la seua marginalització discursiva, foragitats de l'escena pública per un PP que assumeix epidèrmicament el seu discurs.

     Els sectors "constructius" passen o al BLOC o a ONV -que es com es deia UxV i DV abans-

     Els que queden, molts dels menys ideologitzats passen al PP: igual que amb el catalanisme i la transició, quan el PSOE apareixia com la gran plataforma aliena als estigmes de les forces excessivament ideologitzades, i on havia marge de maniobra per a influir en el programa.

     Ocorre aleshores que en un mundillo on la "línia regionalista light" (Lizondo-Chiquillo) era majoritària, la "proto-nacionalista" (Villalba-Choví) minoritària però existent i després hi havien diferents línies frikis (la dels "Joves Turcs" de Marchuet i la descaradament feixista de Sentandreu, que era tan burro que ni tan sols tenia lloc a UV i va tindre que fer el seu propi partit), la pròpia marginalització del moviment fa que els frikis guanyen pes i visibilitat, fet que accentua la deserció dels sector "mig normals".

     Per fer-ho ràpid: des de la crisi d'UV i la creació de l'AVL (i quan la RACV reintrodueix els accents), entre els blavers s'han barallat entre els que volíen accents i els que no, des de sectors afins a Sentandreu van proposar una ortografia "que s'ascriu com se parla", i al final els accentuïstes han acabat acceptant l'AVL i en lo que ara és la línia majoritària volen tornar a llevar els accents i posar reformes "pa que s'escriga com es parla", com per exemple eliminar les terminacions en -ada per "-à", ja que diuen que l'ortografia de Fullana i Adlert estaven "contaminaes" per catalanismes.

     Políticament, s'articulen en una sèrie de partidets que trauen menys vots que ERPV.

     (llegiu els orígens d'ACNV que són molt entenedors: ara són el "blaverisme majoritàri")

     Pancatalanistes i blavers són DISCURSIVAMENT el mateix: "el moviment està fatal perquè tots són uns traïdors, i cal rebutjar qualsevol acostament a la societat perquè nosaltres som sempre els que cedim, mai ells".

     El resultat final: la irrellevància (i la "expulsió" -dialèctica- dels sectors menys fanàtics cap a les forces polítiques que poden representar en certa manera el fusteranisme i el blaverisme: Compromís i PP, respectivament.) Òbviament, el pas cap a la "normalitat" es fa deslligant-se de part del bagatge anterior. I Pancatalanisme i blaverisme romanen encara més minoritaris mentre tercervïistes i regionalistes espanyols van guanayant clientela.
     M'ha eixit un poc rotllo però crec que s'entén. PPCC sense renúncies, Normes del Pig sense accents... discursos per a convençuts. I ni tan sols tots els convençuts volen droga tan dura.
     • Algú17.118 14 99👍 1.418
      Avise: ara ja sabem com han acabat els blavers. ERPV està encara a temps d'escapar d'acabar com el PSAN.
     • Senienc21.982 11 61👍 7.088
      Pancatalanistes i blavers són DISCURSIVAMENT el mateix: "el moviment està fatal perquè tots són uns traïdors, i cal rebutjar qualsevol acostament a la societat perquè nosaltres som sempre els que cedim, mai ells".

      Entenc el que vols dir, i no t'ho negaré en certa forma, però també tu em sembles un fanàtic. Dins del catalanisme n'hi ha """""molta""""" (denotes les cometes) transversalitat, i diferents maneres de vore el mateix, i clar que ha hagut "acostaments a la societat", el que està clar és que és més comestible tal i com està conformada la societat valenciana actual una independència del PV per si sol -per la seua pròpia idiosincràcia, però sobretot impulsat per l'odi anticatalanista- Això ho reconec, i espero que passe, és el punt on podem tindre entesa, per a lluitar per la meua part al dia següent per la unió dels PPCC. I et dic el que jo penso, no per proselitisme, sinó per a oferir un simple exemple: molts catalanistes no creuen en les "diferents velocitats" i volen la independència tot a una... a mi em sembla el món de la piruleta, però són lliures de pensar-ho.
      • Algú17.118 14 99👍 1.418
       No em digues fanàtic. Precisament el defugir del "món de la piruleta" i caure al terreny de la real-politik tot enfangant-se amb discursos o fets que no són idealistes (i per tant no són bonics) denota certa amplitud de mires i certa cintura.

       Catalanisme i Pancatalanisme no és el mateix. Crec que era Pa Oli i Sal qui volia defugir de les etiquetes. A mi m'agraden, em semblen útils per a descriure coses. Però sapiguem que les etiquetes són inexactes.
      • Indesquerra19.879 9 77👍 6.677


       I dins del tercerviïsme també hi ha transversalitat i missatges tan fanàtics com les d'aquest personatge tothom sap d'on venen.
     • Biel Torrens6.701 11 317👍 1.537
      No be molt al cas pero potser si. Has llegit la tesi doctoral de V.Flor sobre el discurs del blaverisme? Que n'opines?
 • Bocairentista4.876 6 440👍 525
  Una bona coalicó seria la que podrien formar:

  ERPV+
  Valencianistes de Compromís (immensa majoria)+
  Valencianistes d'EUPV (una minoria)+
  Valencianistes del PSPV (pocs però presents en municipis valencianoparlants)+
  Grup de l'EI que done suport a una candidatura electoral a Corts Valencianes+
  RV/PVE (si deixen de fer eixos titulars tan estranys en AnnaNotícies )+
  Suport de col·lectius, de diferents àmbits, ben consolidats al territori (Dret a Decidir, Escola Valenciana, ACPV, Societat el Micalet, Ca Revolta, Castelló per la llengua, etc.)+
  Suport de personalitats del món acadèmic, cultural, social, econòmic...+
  Suport d'altres col·lectius valencianistes de caire municipal/comarcal però amb una gran feina feta+
  Altres suports (PSAN, MDT, SI/PV, raconaires que voten al País Valencià...).


  UNA COALICIÓ, UNA COOPERACIÓ, UN FRONT: EL FRONT VALENCIANISTA!!!!

  NOMÉS FENT UNA COSA AIXÍ PODREM DESESPANYOLITZAR EL PAÍS VALENCIÀ!!!!

  AMB LA DENÚNCIA DE L'ESPOLI (ECONÒMIC, LINGÜÍSTIC, CULTURAL, ECOLÒGIC...) PODREM CONSERVAR EL PAÍS VALENCIÀ I INICIAR EL NOSTRE ALLIBERAMENT!!!!

  QUI ESTÀ DISPOSAT A FER AÇÒ? SOU VALENCIANS CONSCIENTS?
  • Algú17.118 14 99👍 1.418
   La unitat de tots (baix els termes d'ESQUERRA i PAÍS, cosa fàcil perquè els valencianistes del PSOE solen ser els més de base, els més d'esquerres, fins i tot Izquierda/Esperança Socialista s'hi podria sumar) podria ser desitjable i crear sinèrgies.

   PERÒ BAIX QUIN PROGRAMA?   Compromís, a la seua manera, i de forma encara incompleta, ja ho ha aconseguit, ja ha trobat el discurs valencianista capaç de sumar a diferents col·lectius. Anem tots a enfortir eixe discurs o anem a funcionar de "capella de purs" que vulga portar a la màquina electoral que és Compromís a paradigmes discurs que, als raconaires ens molaran més, però a la resta del País li sembla matar-se a palles (mentals)?
   • Bocairentista4.876 6 440👍 525
    Corrents del PSPV no; haurien de ser militants (o exmilitants) a títol personal. Per què? Doncs perquè les sigles d'un partit espanyolista no tindrien cabuda --ni tindria sentit--, en un FRONT VALENCIANISTA. Això, també, podria ser aplicable a EUPV o a Podem(os). En tot cas, això que dic seria ser una miqueta estrictes i tot s'hauria de parlar: parlant s'entén la gent!

    I sobre el programa, ja ho he dit, una denúncia de l'espoli (econòmic, lingüístic, cultural, ecològic, institucional...) que patim els valencians. Una denúncia i una propaganda massiva de solucions des d'una òptica valencianista. Això no ho acaben de fer els partits de les Corts: per exemple, Compromís no està aprofitant gens el tema de l'espoli fiscal --si parla, ho fa en veu baixa i amb reivindicacions mínimes (deute històric)--, o EUPV empra el tema lingüístic quan li interessa. No em digues que Compromís és l'aixopluc en el qual tots haurien d'acabar perquè no ho veig clar.

    Cadascú que aporte coses i tots junts, units, demanem/fem una nova política per al País Valencià, des d'una òptica valencianista. Després d'aquest FRONT VALENCIANISTA hi haurà temps per a conformar un nou partit: el partit dels valencians, el partit.
   • nemo6.534 8 329👍 2.059
    Stop! T'estava llengint fins que he llegit que Compromis ha trobat una mena de politica valencianista. No estic d'acord. Ha trobat un espai cómode per als seus socis (ICV) que es mou entre el localisme reinvindicatiu i el federalisme asimetric dels nous temps. Un espai que, paradoxalment, no te espai (ni vol) per a un valencianisme sincer i autocton. Per que en la recerca d'un votant mitjà, poc polititzat, i moderat, van decidir que més valia perdre una mica de discurs valencianista i fer-se una mica més "a lo de sempre". 
    • UsuariV11.186 4 187👍 6.732
     Exacte. La solució que ha trobat Compromís per a fer un discurs valencianista cómode (per a tothom) és exactament fer desaparèixer el discurs valencianista o, en el millor dels casos, reduïr-lo a aspectes superficials com un culturalisme que sempre serà estèril  si no va suportat per una vigorosa i clara proposta po-li-ti-ca, proposta de la que Compromís fuig com de la pesta.


     • __26401__21.803 8👍 127
        Si la gent valencianista / catalanista no fa treball de base per crear una base social nacionalista, l'oferta dels partits ha de ser necessàriament a l'engròs dels votants i, per tant, light.
        Només hi ha dues solucions:
        -O tindre mass mèdia una mica importants i afins.
        -O estendre el nacionalisme via denúncia de l'espoli.
        El BNV sempre ha estat suficientment poca traça i deixat com per a no fer cap de les dues coses.
        Per tant, com que ni el Bloc ni ningú no s'ha preocupat a sembrar base social ara no poden collir vots decisius perquè no hi ha collita nacionalista.
        Tanmateix molt em tem que no són capaços d'entendre-ho perquè és gent encabotada a no voler acceptar el silogisme causa-efecte.
        Són massa còmodes i mandrosos i es pensen que, "per atzar" potser algun dia lligaran gossos amb llonganisses perquè són els més sabuts del món. Però com de sabuts en tenen poc i de pretenciosos massa, per això no tiren avant i segurament no tiraran mai avant. 
        Són els mandarins de la nostra decadència.
  • Batiste Ceba1.735 4 916👍 919
   Eixa coalició estaria molt bè. Però els valencianistes de Compromís no poden ni volen separar-se dels seus aliats per què la coalició perdria molt del que li ha costat guanyar. I després hi hauria molts altres problemes, els neoblavers  no voldran anar amb els panques i viceversa.
   • Bocairentista4.876 6 440👍 525
    Amb eixa mena de coalicions --de cooperació entre valencian(iste)s conscients--, els sectarismes no haurien de donar-se: pensar en el País Valencià, en el seu present i futur, en comptes de mirar els propis melics.
    • nemo6.534 8 329👍 2.059
     Exacte. A tots eixos partits els egoistes sobren, i manquen els que prioritzen el pais per davant del lloc a les llistes. Si la gent no sap vore en quina situació estem, sincerament, pertanyen a eixe tipus de politics que ara anomenem "la casta" que SOBREN. 

     pd: en eixe sac entren tots els que son, que n'hi ha a cabassos a totes bandes.
     • __26401__21.803 8👍 127
         No hem de tindre por de prescindir, si cal, de polítics mandrosos i rutinaris com els del BNV. Amb mandarinismes no anirem enlloc mai de la vida.
         Només cal tindre gent de base i algun mitjà de comunicació potent, marketing i ganes de tirar endavant (entusiasme), fent una propost oberta i inclusiva, sense prejudicis.
        Això és el que fa triomfar i ho veiem en Podemos.
        Cal una bona dinàmica i no la gossera permanent que veiem en BNV, PSAN o altres partits "nostrats".
 • la fera ferotge4.673 14 459
  Sé que us va la marxa

  Amb qui creus que hauria de pactar ERPV?
  http://www.laveupv.com/enquesta/11/amb-qui-creus-que-hauria-de-pactar-erpv

  PS: sabent indirectament la motivació d'aquest congrés d'ERPV, diria que Algú no n'encerta ni mitja.

 • Farao4.474 5 474👍 179
  El problema d'ERPV és la seva vinculació amb ERC. No perquè hi hagi subordinació, perquè jo crec que ara ja són prou autònoms i fins i tot es podria resoldre el problema, sinó perquè tenen tempos diferents.

  La deriva socioliberal, regionalista i independentista curt-terminista d'ERC és incompatible amb el projecte d'esquerra socialista i sobiranista a llarg termini que necessita ERPV.

  No pot ser que una federació li mengi la polla a CiU i que l'altra ho faci a EU.

  I això mateix ho podríem aplicar només dins del PV: no pot ser que tinguem dues coalicions valencianistes i d'esquerres que vagin a pel mateix tipus de votant. Si ERPV va amb EU, llavors Compromís, pel bé del país (PV), hauria de fer un gir al centre (encara més).
  • Algú17.118 14 99👍 1.418
   Que ERPV vaja amb EUPV o no, no afecta en res (o quasi res) l'estratègia d'EUPV: l'escenari és el mateix.

   Compromís està on vol estar: és l'esquerra rupturista assumible per al votant del PSOE (o el votant que el PSOE deuria tindre en un escenari de caiguda del PP).
   • la fera ferotge4.673 14 459

    Què és rupturista de Compromís?
   • Dniwehtniwolb1.572 9 960👍 41
    Sentint-ho molt, l'esquerra rupturista assumible per al voltant del PSOE no és Compromís. És Podemos, t'agrade o no.
    • nemo6.534 8 329👍 2.059
     touche!
    • Algú17.118 14 99👍 1.418     Perquè a Compromís li han furtat la iniciativa. De fet el projecte, si fa no fa, és prou semblant.

     Però sí, gràcies a fer el cagarri amb les europees, Podem ara porta la iniciativa en eixe tema. En qualsevol cas, l'aposta de Compromís (més o menys) eixa. I podria tindre un èxit relatiu si juga les cartes bones que encara te.

     No és només Oltra: és la implantació que Podem no te. Jo seré molt de poble, però a la llista de Compromís se lo que hi ha, i per tant, se què em puc esperar d'eixa gent. Qui anirà a les llistes locals de Podem?
     • __26401__21.803 8👍 127
        Tenen molta gent a pobles ara. Pobles mitjans i encara menuts.
         Ara bé, ajustar gent tan diversa i segurament sense experiència política no serà molt fàcil.
     • Dniwehtniwolb1.572 9 960👍 41
      A Carcaixent, per posar un exemple, el candidat del PSOE al 2013 s'ha deixat vore. També gent d'EU, del PSD, etc. L'efecte crida no és poca cosa i de ben segur que generarà tant sinèrgies com problemes.

      De l'Alacantí -incloent Alacant- cap a baix, Podem superarà Compromís de lluny.

      Al Cap i Casal, Torrent, Castelló, Sagunt, Gandia, Paterna, Alcoi, etc. faran bona queixalada i en alguns casos inclús superant a Compromís (la meua aposta: Torrent, Sagunt i Paterna segur; Gandia, Alcoi i València ja vorem).

      Compromís creixerà? No tinc dubtes. Però s'estancarà. La gent a les grans ciutats vol Podemos i vol Pablo Iglesias com als setanta-huitanta volia PSOE i Felipe González.

      El que tu dius és vàlid per a Tavernes, Xàtiva, Alzira, Carcaixent, Dénia, Vila-real i municipis més xicotets on Compromís obté molt bons resultats. A la resta els faran sorpasso o tindran uns resultats força pareguts.

      L'única opció per a disputar-li el segon lloc al PSOE i inclús el primer al PP és fer algo paregut a Guanyem Barcelona on confluisquen des de la base tant Podem com Compromís. En cas contrari, Compromís aspira al 10-12% com a molt.
      • Algú17.118 14 99👍 1.418
       Una cosa és EUPV a (Benicull?) i una altra cosa és que "gent d'EUPV hi vaja".

       I el del PSOE de Carcaixent també estigué en la òrbita d'UxV/DV. Podem va a engrescar al personal amb un ex-regidor del PSOE? I lo del PSD de traca... aneu amb Juanito que riurem molt. (De tota manera és lògic que la gent que vol cadira busque "lo nou" quan sorgeix algo aixina: amb Compromís també passà que vingué gent raríssima).


       Dniwehtniwolb escrigué:
       Compromís creixerà? No tinc dubtes. Però s'estancarà. La gent a les grans ciutats vol Podemos i vol Pablo Iglesias com als setanta-huitanta volia PSOE i Felipe González.       Trist però cert. I almenys Pablo és millor que Felipe. Recordeu eixes eleccions al 77 on el PSPV tenia 600 militants per 200 del PSOE i resulta que el PSOE guanya les eleccions (al PV) i el PSPV queda extraparlamentària.

       Les anàlisis de ciutats (amb alguna excepció, ja vorem) me les quede, serà així. I lo de guanyem Barcelona... no se si serà així. Jo lo de unir-se amb primàries pures ho veig bé, sempre ho he dit, que si Podem servia per a fer Primàries pures, endavant.

       On sí que veig un "guanyem la ciutat" claríssim és a Alacant. L'únic candidat valencià de Podem era un xicon d'Alacant de la Plataforma Anti-desnonaments. El candidat de Compromís a eixa Ciutat és Manuel Alcaraz, el responsable de la PLataforma d'Iniciatives Ciutadanes, l'associació (el "Salvem") alacantí creat com a reacció al Plà Rabassa.

       Per perfils, la confluència és obligada, en eixe cas concret es xafarien massa els espais.

       • Dniwehtniwolb1.572 9 960👍 41
        Podemos juga a otra lliga ja, cosa que tothom hauria de ser-ne conscient: van a "PASOKitzar" el PSOE, atreient-se la major part del seus votants i obligant a que aquestos pacten amb el PP. D'ací any i escaig sorpasso i a les següents el PSOE estarà al 5% del vot.

        Compromís pot jugar a "nosaltres tenim més bases i estem més arrelats", "nosaltres tenim a Mònica Oltra", "nosaltres no som un producte televiu", etc. créixer un poc ara i a les següents (2019) veure's esborrat del mapa. O bé pot posar tota la carn al foc, oferir una confluència des de la base a la gent de Podem del País Valencià i totes les forces d'esquerres que vullguen participar rotllo Guanyem Barcelona i plantejar-se guanyar l'hegemonia electoral inclús a curt termini. O ara o mai. Així de clar. No hi ha una altra eixida.

        Tots sabem que si se fan unes primàries per encapçalar la llista a les Corts l'escollida serà Mònica Oltra, a l'Ajuntament de València possiblement Joan Ribó, a Alacant segurament Manolo Alcaraz i a Castelló Nomdedéu, per què no. Si se tenen més bases i s'està més arrelat se tenen més possibilitats d'encapçalar el moviment. Mira si no com Izquierda Anticapitalista va aconseguir "colar" de número 2 a la seua candidata a la llista de Podemos a les europees.

        P.D. L'excusa "és que no Podem(os) no és valencianista" no em serveix, doncs és una enganyifa en benefici de l'immobilisme.
        • Algú17.118 14 99👍 1.418
         Podem no pot ser ni valencianista, ni espanyolista, ni tan sols trotskista (Esq. Ant./Revolta Global) perquè la seua ideologia depén de la gent dels cercles.

         Com he dit adès, jo tot el que siguen primàries pures ho veig amb alegria (que no alèrgia).
        • Taverner14.248 11 140👍 82
         Pense exactament el mateix. El dia següent de les eleccions deurien d'haver estat els primers a tocar a la porta de Podem i anar provant una confluència, amb primàries, t'ix la Oltra, i ja tens el sorpasso al PSOE. Però per una banda IPV i lo especials que són, i per l'altra el Bloc i el seu inmobilisme... Els passen al país, el seu territori, uns que tenen 5 mesos i diuen "Sebastià a Europa és molt bon resultat". Pa' cagar-se i no torcar-se
         • Algú17.118 14 99👍 1.418
          Fins i tot abans. Que estava clar que eQuo no anava a fer res, que no eren conscients del seu pes real (anaven demanant cap de llista i no-se-quantes coses més, deixant fora de la coalició al PA i clavant a partits cutres que volien fagocitar) i que la primera candidatura outsider que apareguera se'ls anava a menjar l'espai.

          Però l'eurodiputat ha tapat les vergonyes.
         • la fera ferotge4.673 14 459

          I acabar com UV, però a l'esquerra...

          PS: a quin déu he de pregar perquè Podemos toque poder abans que Compromís a València?

         • __26401__21.803 8👍 127
            Els mediocres mai no saben aprofitar les ocasions favorables.
            Van passet a passet i el dia menys pensat ve una ventada dels qui ho han organitzat bé i se'ls emporta tot.
            Aleshores tornen al ploramiquisme de "la duresa de l'electorat", quina mala sort!, la culpa ha sigut de...
            No res, gent molt curteta en tot que, damunt, es creu ser alguna cosa. Mandarins de l'any de Maricastanya, i tant, que malgrat que IPV és només 1/4 part i el BNV 3/4, és IPV la que imposa l'estratègia i segurament també se n'eixirà amb l'Oltra de cap de llista (més realista, clar).
            Al Bloc no hi ha nervi ni neurona, ho han demostrat durant molts anys. Són pura mediocritat.
 • fadri636 8👍 32
  A mi no m'importaria que faren coalició amb Compromís.
  Actualment, a l'esquerra del PSOE tenim: Compromís, EUPV i Podemos.
  Compromís és actualment l'únic que té una imatge mínimament nacionalista (tot lo diluïda que vulgueu) Apostar per un valencianisme sense complexos li serviria per marcar territori front als altres dos.
  A EUPV dubte molt que li interesse anar amb un partit nacionalista, en el passat la gent que actualment està al partit ja van tindre alguna que altra discrepància i a més a més deixarien en exclusiva a Podemos com a únic partit d'esquerres no nacionalista.
  I dubte molt que Podemos arribe a algun acord amb ningú, ja tenen prou amb arreglar la seva casa i en posar-se d'acord entre ells.
  • __26401__21.803 8👍 127
     A les eleccions estatals, per realisme i responsabilitat, Compromís, EUPV i Podel havien d'anar en una llista conjunta.
     Traurien quasi tants diputats i senadors com el PP i més que el PSOE si ens fiem dels resultats de les europees (només). 
     Si van separats a les estatals Compromís no traurà més que 2 ó 3 diputats i cap senador, en el millor dels casos. Separats és afavorir molt el bipartidisme de sempre i especialment el PP.
     Com que cal suposar que el pròxim Govern a la Moncloa serà PP-Psoe o PP en minoria, cal ajuntar forces.
 • Baix_Maestrat420 15👍 19
  Ja estic veient a Compromís i a EUPV perdent el cul per un partit independentista catalunyés que no arriba als 10.000 votants. Ú dels dos ho fa i la meitat dels votants d'un o altre partit es passen a PODEMOS amb los ulls tancats.

  Seria com discutir en qui va a pactar DEMÒCRATES VALENCIANS. Perdre el temps. Són dos partits que tot just lluiten per no descendir a regional preferent
   
 • Magraner de la Ribera940 14
  Nihil sub sole novum.
 • Esgaiador4.176 12 509👍 425
  Dniwehtniwolb, què vols fer la coalició de la coalició? Traieu-vos-ho del cap, Podemos és un partit sistèmic castellà i Compromís és una coalició regionalista.
 • Batiste Ceba1.735 4 916👍 919
  Amb Podem segur que no pacta. Nosaltres els Fusterians, ho dubte prou, ja que SI PV no existeix i la CUPEI no voldrà presentar-se a unes autonòmiques sense tindre implantació (no els ho recrimine) . Amb RV-ENV  podria pactar, però no guanyarien molt. Tot dependrà al final de Compromís (segurament del Bloc)  i del PCPV. Potser només fan pactes an alguns municipis. Tant de bo poguera haver una gran coalició valencianista, però ho veig molt difícil.
  • __26401__21.803 8👍 127
     Encertada anàlisi.
     SI-PV és bàsicament el PSAN i poca cosa més, és a dir, un partit burocratitzat-bunkeritzat en si mateix que no fa res de nou i viu a les faldes d'ACPV.
     Mentre els nostres partits no es desempalleguen de rutines, burocratismes, imposicions, mandarins, etc... no hi ha res a fer perquè no hi ha dinamisme ni sinèrgia, sinó dics, prejudicis i PERÒS.
     Això és justament el que volen els nostres enemics. Es molt trist que els nostres partits actuen amb tan mala traça.
  • tornacombat334.748 11 455👍 323
    Batiste Ceba:
   "Tant de bo poguera haver una gran coalició valencianista, però ho veig molt difícil."

   ...si ho veus molt difícil, és que ets optimista, Avui , malauradament és impossible aquesta gran coalició.com be diu el company "Rampill" :" Mentre els nostres partits no es desempalleguen de rutines, burocratismes, imposicions, mandarins, etc... no hi ha res a fer perquè no hi ha dinamisme ni sinèrgia, sinó dics, prejudicis i PERÒS."
   • Algú17.118 14 99👍 1.418
    La gran coalició ja existeix i es diu Compromís.

    La resta, els típics que sempre es queden fora. És impossible pretendre unificar TOT l'espectre, sempre hi ha algú que no vol entrar.

    Vull dir: heu vist la diferència de mida? si voleu unificar el valencianisme també cal mirar als més "light" (els d'EiP, els que "voten PSPV")... eixos també estan amb Compromís.
    • Batiste Ceba1.735 4 916👍 919
     Des de quan Compromís és una gran coalició valencianista? Tant costa obrir la coalició a altres forces nacionalistes? Tant costa parlar un poc de l'espoli? Tant costa defensar un poc més la llengua? Potser si que seria una bona opció com la que pretenen fer de Guanyem Barcelona amb Podem i Compromís i oberta per a que totes les forces d'esquerres alternatives anigueren juntes i on intentaren entrar també totes les forces nacionalistes, però els de Pablemos no voldran pactar amb la "casta" i Compromís va desaprofitar la seua oportunitat.
     • Algú17.118 14 99👍 1.418
      Altres forces nacionalistes? Qui? ENV i RV-PVE? 700 vots i lògicament molts menys militants?

      Tant costa obrir la coalició a altres forces nacionalistes?

      Tant costa entendre que la principal força nacionalista UPV-BLOC-Compromís porta una estratègia concreta des de 1996?

      Tant costa d'entendre l'expressió "estricta sobirania valenciana"?

      La resta del debat és estratègico-ideològic i cal portar-lo als òrgans interns de Compromís. Vull dir, si Compromís no parla més de l'espoli, pregunteu a Morera, no als nacionalistes de base.
     • nemo6.534 8 329👍 2.059
      1- Compromis no és cap gran coalició valencianista. De fet anomenar-la com allò  de "ccoperativa" de partits l'aniliria millor. Una cooperativa amb molts egos, amb molta gent volent manar al mateix temps i amb gent que treballa i gent que fa que treballa. Uns si que son valencianistes i un grapat diuen ser-lo, però en realitat no ho son. La majoria (militància) de Compromis és valencianista? No tinc ni idea, sense dades ni números especule, però si pensem que la base de militants l'aporta el Bloc, suposadament si. Si mirem alguns dels caps visibles, eixa afirmació no és tan evident.

      2- El tema de per que no es parla de l'expoli (més) és un d'eixos misteris que haurien de resoldre d'una vegada per totes. Pareix més una (penosament) decicida i voluntaria acció més que un accident temporal. raons? ells sabràn. 

      3- Compromis hauria d'apropar-se a altres partits a tots els llocs i contextos on es puga fer. I els altres partits a ells. D'igual a igual però respectant l'ideosincràcia de cada actor. Dit aixó, pense que part de l'ectorat conscientment cercat per Compromis, l'electorat "moderat" no intensament valencianista (en part apolitic, en part critic amb altres partits tradiucionals, part pro-persona/caditat) no acabaria d'entendre una gran coalició tipus front nacional. Basicament per que el votant moderat cerca un missatge moderat no rupturista. Un missatge critic, però no rupturista per que eixe no és el seu objectiu. Aixi dins una coalició podrien entrar algunes opcions que aportarien missatge, encara que pocs vots potencials, o molts vots potencials, perdent un potencial missatge valencianista. Podemos és allò que la seua assamblea local vol ser. Pot ser el principi d'un Podemos independent valencià, de caire federalista, o d'un projecte X amb eixa base, però ja independent de la seua matriu original. Hui l'aportació de Podemos, vista a nivell de carrer com rupturista "des de dins" cap al sistema podria aportar molts vots a una Compormis que pot anar a la deriva. No perdrien eixe puntent critic de Compromis, amb l'extra que aporta Podemos. El problema? Podemos pot esdevindre mega-centralista-espanyolista i tindre l'enemic al seu sinus (la coalició).

      4- Hui he vist Al Rojo Vivo i el lider de Podemos ha dit que ells estan oberts a parlar i negociar amb tothom amb la premisa de canviar les coses i que ells siguen particeps d'aixó. Si el Bloc te una miqueta d'ull (compte que dic el Bloc, no Compromis) sabràn que han d'anar a parlar amb ells. L'aportació potencial de Podemos, amb un missatge fet des de i per valencians, pot crear una mena de revulsiu i ajudar a fer el sorpasso a nivel local (PV). A més a més, Podemos s'ha de valencianitzar. Esdevindrà una altra eina útil per al pais.

      5- PSAN i CUP, ara per ara, a nivel del PV, en vots, potencialitat i futur a curt i mig termini, no faria cap aportació substancial. De fet faria fugir a molts votants moderats, que son els vots desitjats per tots els partits.


      Conclussió personal: Compromis ha de parlar ja amb Podemos al PV, i vore que poden fer junts. Cridar, també, a ERPV i deixar-se de parides. Encara que siguen acords locals. Cal visualitzar als municipis el valencianisme constructiu. I per a construir una ciutat rodejada de rius primer cal crear-ne una pila de ponts. Amb els afins, amb els menys afins, però que puguen aportar alguna cosa. El d'Iniciativa voldràn mantindre les seues quotes de poder, en perill amb l'entrada "dels nous", part del Bloc fugirà d'ERPV, però cal enfrontar-se a eixes reticències. Cal treballar.

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.526 missatges
 • 219.464 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat