Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El mite del racisme negre (antiblanc) i el femellisme

pirata171427.194 10 39👍 797
Ni una "i" sense el punt. L'he traduit al català especialment per a vosaltres.
 
El mite del racisme negre i el femellisme
(publicat a la revista "Nada" nº4)

Des de fa un temps, constato un desenvolupament paral·lel entre el discurs de l'existència del femellisme, sobre la base que hi ha dones idiotes, i s'exemplifica amb una suposada actitud racista d'un negre cap a un blanc. Tots dos mites es relacionen mútuament, repetint-se una i altra vegada com una mena de mantra.

Vull exposar perquè crec que el racisme negre o el femellisme, actualment, no poden donar-se. El racisme és un fenomen social, en el qual tota (o almenys gran part) institució està conformada de manera que els individus d'altres "races" [1] estan sotmeses als blancs. Així és com ha sorgit i és com es manté actualment. Podrien haver-se donat altres desenvolupaments històrics en universos paral·lels. Però actualment, encara romanen els privilegis de persones blanques, davant de persones d'altres pigmentacions. Per simplificar, parlaré de negritud, perquè és el mite més estès.

El negre racista ... o com bombardejar amb autocomplaença als blancs.

És conegut el mite, es posa sempre d'exemple: "si un negre menysprea un blanc per ser-ho, està sent igual de racista". Doncs encara que la seva actitud no sigui d'aplaudir, ja que està prejutjant una persona per motius de color de pell, resulta que no és possible per a un negre a la societat actual ser racista. Perquè el racisme no és una resposta individual, sinó una estructura social en la qual tot té un ordre rígid que es redueix a blancs dalt, negres baix. Si uns quants individus negres, de forma individual, tenen actituds de prejudici racial, podem ressaltar el lleig del gest. Però no "és el mateix però a l'inrevés". Entre altres coses perquè no disposen del control de totes aquestes institucions i estaments socials que permetin una volta a la truita. Als EUA, per exemple, continua havent-hi una relació estreta entre negritud i pobresa, i població reclusa [2]. Això no és casual, i per descomptat, no té res a veure amb les capacitats de les persones negres. Clarament és el resultat d'una estructura social. Així que no, quan un negre és vora amb un blanc ... no està sent racista. Estarà sent antipàtic, prejutjós, però no racista. El dia en què hagi matances de blancs per part de negres, persecució, història d'esclavisme, "blanquització de la pobresa", etc, etc. El dia en què els negres controlessin tot i els blancs estiguessin sota, aquí hauria racisme negre. Mentrestant, hi haurà individus d'una identitat oprimida que reaccionen amb una actitud agressiva davant individus d'identitat opressora, encara que aquests últims no pretenguin mantenir aquest estatus. I aquesta actitud, insisteixo, pot ser reprovable: "vostè no em coneix, com sap que jo, tot i ser blanc, no estic interessat en destruir aquest ordre absurd de les coses, perquè crec en la igualtat de la humanitat?". Aquí tenim al Ferrocarril Clandestí com a exemple que persones blanques poden estar interessades també en enderrocar aquests murs [3]. No s'està lloant aquesta actitud, simplement li estem donant el pes que mereix, i que no és un que equilibri cap balança entre les relacions que existeixen entre blancor i negritud. Precisament és un conegut mite perquè ens permet invisibilitzar i normalitzar el racisme, posant les coses en una balança de "a mi una vegada un negre em va fer mal". Es reprodueix perquè ens fa sentir "confortables", precisament per aquesta autocomplaença que ho alimenta. Així com molts altres mites que s'estenen socialment i permeten mantenir aquest desequillibri motivat per "raça" [4].

Així que simplement es fa necessari explicar que una actitud pot ser negativa, equivocada èticament, el que sigui. Però no es pot usar tot terme. Sinó ho acabem simplificant tot a feixista, racista i sexista, en una mena de caca-cul-pet-pipi que ens idiotitza mentalment. Hi ha més paraules, utilitzemles, això desenvoluparà la nostra capacitat cognitiva. El llenguatge és una gran forma d'entrenar al cervell.

Del mite del negre racista al bulo de l'atac quotidià cap als homes: la fal·làcia del femellisme.

De la mateixa manera, amb més freqüència s'exposen casos de dones que maltracten psicològicament, capaces de totes les maldats possibles que els puguin fer als homes, passant per trencar-los el cor, que és la més habitual, fins intentar demostrar una mena d'equidistància. No hi ha equitat, per tant, parlar de equidistàncies és directament absurd. Una dona pot ser imbècil, pot ser una cabrona menyspreable que tracti un home de mala manera. Però no és hembrista, perquè no existeix, per més que vinguin parlant de lobbys, aquest canvi de truita. En el context actual, segueixen estant invisibilitzats els treballs de cures [5], la doble jornada laboral de la dona [6], i fins i tot la supeditació al seu marit en el cas de propietat de terres, explotacions agràries i altres [7], a més de patir una invisibilització respecte a la nostra salut [8], entre moltes com a menors sous [9], mortes per violència de gènere [10], i un llarg etcètera.

Hi ha dones idiotes, ningú ho dubta. Com humanes, tenim un ampli ventall de virtuts i defectes. Però la seva actitud és individual, mentre que el patriarcat és una estructura social, el que implica un repartiment desigual del poder amb biaix de gènere, que provoca que les dones no participin de l'espai públic, que hi hagi una divisió sexual del treball, infravalorant la corresponent a la dona, feminització de la pobresa, menor autonomia personal i en les relacions socials. Una manera de definir-és: forma d'organització política, econòmica, religiosa i social basada en la idea d'autoritat i lideratge de l'home, en la qual es dóna el predomini dels homes sobre les dones, el marit sobre l'esposa, del pare sobre la mare i els fills i filles, i de la línia de descendència paterna sobre la materna Així mateix, s'universalitza el "jo" masculí, plantejant com vara de mesurar i referència, sent un dels fonaments de la dominació patriarcal [11].

Per això, per molt que siguin idiotes, no poden ser femellistes, simplement perquè no tenen aquesta capacitat. I encara que Obama és negre, i Merkel dona, l'ordre social roman rígidament assentat. Òbviament, s'ha avançat. S'han mermat els pilars que sostenen aquest ordre. Però l'única direcció possible és continuar fent-ho. No apuntalar per mantenir les coses tal com estan, sinó esfondrar el que queda d'això, que encara és molt. i per a això, és fonamental no caure en l'autocomplaença de "per a mi també és dur", "jo no tinc la vida solucionada per ser blanca", etcètera etcètera. No, òbviament entren altres factors, entre ells la fonamental: la classe social. Però per ser blanc, no la tens tan complicada com la d'un negre, i per ser home, no et posen les mateixes travetes que si fossis dona. Així que, amb una analogia atlètica: si a la resta de persones se'ls posen obstacles, entendrem que el primer en arribar a meta amb la pista llisa està sent privilegiat enfront dels altres. Seguint l'analogia, és possible que la nostra pretensió de fet no sigui arribar a la meta, ni guanyar res en atletisme. Però ja que ens obliga a córrer, cal remarcar aquests obstacles que existeixen i denunciar-los, no aturar-nos que per al corredor que guanya "també és dur haver d'entrenar cada dia".

Ningú està dient que la vida d'un home blanc és un camí de roses pel mer fet de ser home i blanc. Ni que s'hagi de donar la volta a cap truita. Ni que tots els homes blancs siguin una colla de malparits esclavistes i masclistes. Però resulta paradoxal que en una realitat en la qual les dones moren i compleixen dobles i triples jornades, les persones negres es vinculen amb la pobresa i la presó, sempre surti algú corrent a defensar la socialment còmoda idea que "els i les oprimides s tb oprimeixen ". I no ... poden cagar-se en la mare i això pot molestar, però no et oprimeixen, sobretot perquè no poden, almenys en base a aquesta identitat que es concep com socialment inferior.

Si us plau, deixa't d'autocomplaences, de buscar obsessivament exemples de "dones que tracten malament als homes", de "grups feministes que pretenen l'extermini masculí", de confondre els articles de revistes Cosmopolitan amb els postulats feministes, i de "negres que també han fet coses dolentes "," que els gitanos són racistes amb els paios "i altres bajanades diverses. Deixa de confondre termes, perquè no hi ha equidistàncies ni equivalències en un context de desigualtat. I deixa d'utilitzar aquests arguments per pretendre suavitzar la diferència que hi ha entre les classes oprimides i les opressores. O almenys, no et creguis tan d'esquerres si no estàs disposats a a moure't de la teva àrea de comoditat que permet perpetuar les coses tal com estan.

milícia Ceba

[1] si bé el terme no sigui adequat, ja que no existeixen realment les races des de cap punt de vista mèdic, biològic, genètic, etc. Les Races humanes no existeixen:

http://www.andercismo.com/2008/03/las-razas-humanas-no-existen.html

[2] Dades del Census Bureau dels EUA

http://www.census.gov/newsroom/releases/archives/income_wealth/cb12-172.html

Resumidament, la població negra representen més del 27% de la població en situació de pobresa. Molt equiparat amb població hispana, amb més d'un 26%. Els blancs d'origen no hispà, representen menys del 10%. Això demostra ua clara vinculació entre identitat racial i ètnia amb la pobresa i l'exclusió social.

[3] The Underground Railroad

http://en.wikipedia.org/wiki/Underground_Railroad

[4] Per desmuntar aquest tipus de mites, un gran pensador del nostre temps va decidir realitzar aquest exercici de compilació d'arguments contra les intoxicacions i mals de pot racistes de torn:

http://www.alasbarricadas.org/forums/viewtopic.php?f=15&t=33465

[5] Aquests són portats a terme per dones en el 99% dels casos, i que si es tinguessin en compte suposarien 1/3 del PIB. Pérez Orozco, A. i López Gil, S. (2011) Desigualtats a flor de pell: Cadenes globals de cures. ONU Dones. disponible en

http://bookcamping.cc/referencia/1220-desigualdades-a-flor

[6] Proposta per la Titularitat Compartida, des del MAGRAMA

http://www.magrama.gob.es/es/desarrollo-rural/temas/igualdad_genero_y_des_sostenible/titularidad_compartida

[7] Segons un estudi que està a punt de publicar sobre les vivències de les dones camperoles basques, hi ha una clara discriminació en el sector agrari, predominant la manca de reconeixement com a treballadores agrícoles. Això es pot constatar concretament que no tenen titularitat de les activitats agrícoles quan els 2 membres de la parella el comparteixen, a més de a l'hora de demanar ajudes per a emprendre l'activitat agrícola i en pretendre donar-se d'alta a la Seguretat Social Agrària.

[8] Més informació sobre això a la Revista en línia Dona i Salut, disponible a

http://mys.matriz.net

També hi ha informació al respecte, en anglès, en el col · lectiu ecofeminista Women 's Voice for the Earth

http://www.womensvoices.org/about/why-a-womens-organization

[9] Enquesta d'estructura salarial. INE. Informes anuals disponibles a

http://www.ine.es/jaxi/menu.do?type=pcaxis&path=/t22/p133&file=inebase

[10] Informació disponible a les Estadístiques del Ministeri d'Igualtat (o el Ministeri en el qual sigui diluït):

http://www.msssi.gob.es/ssi/violenciaGenero/portalEstadistico/boletinmensual/home.htm

i http://www.msssi.gob.es/ssi/violenciaGenero/portalEstadistico/home.htm

També a la Xarxa estatal d'organitzacions feministes contra la violència de gènere.

http://www.redfeminista.org

[11] Dolors Reguant (2007) Explicació abreujada del Patriarcat.

http://www.proyectopatriarcado.com/docs/Sintesis-Patriarcado-es.pdf

Respostes

Configuració
 • Spartac16.097 15👍 8
  Qui ha escrit això ignora o amaga que els negres han estat esclaus de negres al decurs de segles tant a l'Africa com a Amèrica com aquestes darreres dècades a Europa.

  Ignora o amaga també que els cherokees, natius amerindis, van posseir grans quantitats d'esclaus negres. Aquests cherokees van rebutjar fa pocs anys qualsevol petició de pertànyer a la seva nació dels descendents d'aquests esclaus negres més o menys barrejats amb els seus amos. El motiu? Què són negres.

  Ignora o amaga el que va succeir a Libèria des de mitjans del segle XIX fins a les acaballes del segle XX. On la població negra nativa africana va ser esclavitzada per la minoria d'antics esclaus arribats des d'Amèrica. Val a dir que van ser els europeus qui van crear Libèria amb la fita de palesar la capacitat dels negres, els uns i altres esmentats, de bastir un estat reeixit en pau i harmonia. Només cal fer una ullada a la història de Libèria per adonar-se que no va ser precisament així.

  Ignora o amaga la gran quantitat d'europeus que van ser esclavitzats pels magribins i turcs després de ser segrestats mitjançant les seves ràtzies al sud, centre i est d'Europa al decurs de més de mil anys. Les dones europees eren especialment preuades als seus mercats d'esclaus. Això va continuar fins que els francesos van envaïr Algèria a la primera meitat del segle XIX, acabant amb aquesta xacra mil·lenària, i fins que l'imperi turc va desaparèixer d'Europa. 

  Escometre contra els europeus fent-los els dolents responsables dels mals del món, tanmateix, és més fàcil. Però, a més, permet alguns d'aquests europeus de predicar una mena d'especialment malaltissa penitència contra la seva mateixa gent. Presentant-se com una mena de redemptors plens de severa justícia quan són, en realitat, són uns bocamolls que volen cridar l'atenció escrivint aquestes collonades.
 • __26401__21.803 9👍 127
    Etiquetes i dogmes ideològics: http://www.vilaweb.cat/mailobert/4175808/quan-ideologies-maten-idees.html

    Pensament Políticament Correcte “versus” Pensar:
  http://www.racocatala.cat/forums/fil/181558/pensament-polticament-correcte-versus-pensar
     “Hi ha una pila de coses en què el discurs políticament correcte s'oposa al que és parer de la majoria" (Heribert Barrera).

     “En política, res no succeeix per casualitat. Cada vegada que un esdeveniment sorgeix, hom pot estar segur que va ser previst per ser dut a terme d'aquesta manera” (Franklin D. Roosevelt, President dels Estats Units entre 1933 i 1945).
     Si els mass mèdia capitalistes (al Consell d'Administració de les TVs predominen representants de Bancs) adopten aquesta manera de pensar políticament correcta, tingueu per segur que és de l'enemic, que és com l'enemic vol que pensem. http://alianzacivilizaciones.blogspot.com/2005/10/el-antirracismo-como-religin-de-estado.html

    El principal racisme que hi ha a les espanyes segurament és l'anticatalanisme.
    Per qui toquen les campanes? Les campanes toquen per nosaltres!
    ¿El racisme "políticamente correcto"?: http://www.apuntem.cat
 • Spartac16.097 15👍 8
  Alumnes pobres anglesos natius europeus víctimes del fracàs escolar al districte més multicultural de Londres degut a l'abandonament al que estan sotmesos en benefici dels immigrants i els seus descendents.  Però no passa res.

  S'ho mereixen, que són natius europeus. 

  Després aquesta gent, en sentir-se abandonada a la seva mateixa terra començant per l'esquerra obsessionada en complaure els immigrants i els seus descendents quant més aliens a Europa millor, tendeix cada vegada més a donar suport a certs partits.

  Cal tenir present que Oswald Mosley, líder de la British Union of Fascists, va encetar la seva carrera política al laborisme més abrandat.
  • __26401__21.803 9👍 127
     “Si tanta por fa tractar el tema de la immigració, és perquè no algú deu tenir la consciència tranquil·la. Jo sí que la tinc en aquest tema, perquè he col·laborat amb ONGs, etc. i de la mateixa manera que no em fa vergonya dir públicament que fa poc vaig escriure una lletra per Internet a un amic negre que fa poc eixí de la presó i que ara està per Àfrica, tampoc no em fa cap vergonya comentar un parell d´actes racistes anticatalans que tingueren com a víctima un cosí meu:
      1) Al carrer Cuba de Badalona, hi vivia un argentí que es dedicava a cobrar un impost mafiós a la gent del barri, al meu cosí volia cobrar-li'l... fins que fou advertit que això no estava bé.
      2) El meu mateix cosí patí una ganivetada que, per molt poc, no fou mortal. Estava amb la família, amb unes nebodes, en un establiment (hamburgueseria, crec), el meu cosí anà al servei, la porta estava tancada perquè algú estava adins i no en sortia, ell picà ja fart d´esperar per tal de veure si l´individu sortia, i quan aquest sortí (era immigrant) li clavà una ganivetada que quasi el mata.
      Ara, per denunciar aquests fets, encara vindrà en Tal i em dirà nazi i racista....
     Per cert, que ma xicota fou agredida i gairebé violada per un marroquí a Andalusia, se salvà de la violació perquè cridà i un veí va treure el cap per la finestra, i el moro fugí. Som nosaltres els racistes per denunciar públicament aquests fets?”     
     (De M.A.).
   • freezamite11.086 10 190👍 4.937
    1) Al carrer Cuba de Badalona, hi vivia un argentí que es dedicava a cobrar un impost mafiós a la gent del barri, al meu cosí volia cobrar-li'l... fins que fou advertit que això no estava bé.

    2) El meu mateix cosí patí una ganivetada que, per molt poc, no fou mortal. Estava amb la família, amb unes nebodes, en un establiment (hamburgueseria, crec), el meu cosí anà al servei, la porta estava tancada perquè algú estava adins i no en sortia, ell picà ja fart d´esperar per tal de veure si l´individu sortia, i quan aquest sortí (era immigrant) li clavà una ganivetada que quasi el mata.

    3) Per cert, que ma xicota fou agredida i gairebé violada per un marroquí a Andalusia, se salvà de la violació perquè cridà i un veí va treure el cap per la finestra, i el moro fugí.


    Noi, 0 de 3 i mira que tampoc és tant difícil eh? Res del que has dit aquí entra dins la definició de racisme. Al primer cas, un macarra que extorquia a tothom i era Argentí. No hi veig racisme per enlloc.

    Al segon cas, un cremat que surt del lavabo i apunyala a algú per una bestiesa. On és el racisme exactament?

    I al tercer cas, si de cas serà sexisme i no racisme, tot i que caldria veure què va motivar l'agressió. Anava calent i va abusar de la seva força per tirar-se la dona? Aleshores és un abús, però no el consideraria masclisme.
    Creu que les dones són inferiors i que pot fer amb elles el que vol, que en aquell cas era follar? Aleshores, sí, era un cas sexista.

    En qualsevol cas, si et diuen racista amb aquests plantejaments que fas no m'estranya gens ni mica, perquè l'únic que proves de fer és categoritzar a molts col·lectius en base a anècdotes totalment irrellevants.
  • Corb13.791 9 147👍 4.059
   Fua nen, que multicultural! Solidaritzar-te amb els immigrants que no aproven suspenent també!
 • pirata171427.194 10 39👍 797
  Resum del fil: "quien se pica ajos come"
   • __26401__21.803 9👍 127
       Cuba i Xina, que tenen prohibida la immigració, no són xenòfobes?
       Ah, ara els marxistes multicultis no badaran boca.
       Segons enquestes on hi ha més racisme és a l'Índia i a països asiàtics i musulmans. Tanmateix per als nostres extremistes l'enemic a tombar és sempre la pròpia civilització i la pròpia cultura autòctona.
    • EPS62.509 14 8👍 11.361
     +∞
    • Khanate965 5👍 1.930
     El nivell de suïcidi cultural on s'ha arribat és increïble, gent que demana i fomenta la no integració i discriminació positiva dels estrangers, la immigració descontrolada, el mestissatge...

     Tot això no ho trobaràs en cap país (no blanc) del món, es veu que la multiculturalitat només és valida per nosaltres, si no per què la gent no classifica de racistes i xenòfobs països com la Xina o el Japó?
  • __26401__21.803 9👍 127
      Aquest vídeo de les màfies del http://www.tv3.cat/videos/3505710/La-propietaria-de-Casa-Leopoldo-denuncia-la-degradacio-del-Raval  és impagable i és bàsic per als barcelonins i fer entendre què és la "multiculturalidad"
      De tota manera diria que ens estan fent una maniobra encerclant des de dalt (Bancs, polítics del poder), des de sota (màfies, pispes, immigració massiva, multiculturalitat), des de l'esquerra (PSOE, Ejkerra...) i des de la dreta (PP, CyU...).
      Em fa l'efecte que ho tenen tot prou controlat. Fins el dia que la caguin i potser se'ls descontrolarà tot. Vés tu a saber si no acabaran a la guillotina o fugint en helicòpter.
      L'esquerra és idiota, els qui controlen els partits d'esquerra són agents del Poder, que es fan els idiotes.
     Però estan conxorxats amb la dreta i els Bancs, i tots deixen entrar els pispes i la immigració massiva per fer negoci.
  • EPS62.509 14 8👍 11.361
   Doncs en teoria el que estàs picat ets tu, ja que suposadament patiu el racisme i el sexisme.
  • EstatpropiUsuari sumador167.327 11 1👍 28.655
   Que vol dir...

 • Biel Torrens6.718 12 319👍 1.583
  No estic d'acord amb la base de l'article. Que es que el racisme i el sexisme nomes poden existir com a categoria si legitimen estryctures socials dominants.
  Crec que aixo es la clau de volta del tema.
  • pirata171427.194 10 39👍 797
   Et dic el mateix que a la resta. Si ho enfoques així tens raó, però el text tot això ho dona per descomptat. I el que és més greu: el text per prevenir-se d'aquest tipus de lectures ho remarca constantment en diversos fragments. Però els raconaires, res de res, és veu que no sabem llegir, i que necessitem dir-los als altres que és el que realment estan afirmant. Clar que insulto, l'analfabetisme en fils com aquest és patent.

   Tornant al text... es comet un error greu si es creu que és el mateix el racisme com a resposta a una opressió (fixa't com la extrema dreta intenta inventar-se aquesta suposada opressió per part d'uns immigrants invasors malvats que odien la pell blanca) a el racisme com a eina de control polític: i aquesta distinció que exposa l'article amb molta claredat, és essencialment sociològica, no de tipus moral, que és el nivell en el que han reflexionat quasi tots els usuaris a pesar de la meva insistència. Potser és que no saben què és la sociologia o no s'han llegit un llibre de sociologia en sa vida.

   PS: m'hagués agradat que algú critiqués al text per postmodern i fés una proposta de síntesi que expresés d'altra manera el que el text proposa. El comentari d'una raconaire anava en aquesta linia en la primera pàgina, tot i que no criticava el text.
   • Biel Torrens6.718 12 319👍 1.583
    No se so es que em respons amb un cpmentari estandad o que pero jo no t'estic parlant d.e.moralitat. el qir dic es que el sexisme i el.racisme son ideologies. Que siguin ideologies que en un context historic determinat tinguin com a funcio la legitimacio de l'ordre.social es important. Pero d'aqui a no comprendre qie la ideologia (qualsevol) te una serie de funcions propies independentment de si es realitzen fes de dins i des de fora es un salt que no conparteixo.
 • __26401__21.803 9👍 127
     SOS Racisme s'ocupa del racisme contra els nouvinguts, però del racisme contra el catalanam no se n'ocupa ni la Generalitat pretesament "nacionalista i sobiranista".
    Estar més capficats d'un racisme minoritari en comptes del racisme colonial que nosaltres mateixos patim i hem patit al llarg dels segles és pitjor que estar amb el lliri: és fer la feina dels qui ens volen morts.

  Subvencions al Movimiento contra la Intolerancia: http://www.movimientocontralaintolerancia.net/

     “Si tu no ets un discriminador, si tu no ets un racista, acostumes a parlar obertament dels temes immigratoris; només quan et sents íntimament incòmode et sembla que has de dissimular. Recordo un editor anglès, especialitzat en literatura africana, que va rebutjar un original d’un escriptor negre i aquest va acusar-lo de racista. "No senyor- li va dir: el que passa és que vostè no ha entès que no n’hi ha prou essent negre per ser un bon novel·lista". És obvi que tractar amb pinces, amb excessius somriures, el immigrats...és una forma més subtil de discriminació, però és discriminació”
    (Isabel Clara-Simó a l´Avui el 23 d´abril de 2005).

     “Si racisme vol dir considerar unes races millor que les altres, llavors NO sóc racista. Crec que cada raça té qualitats bones i qualitats menys bones, incloent-hi, evidentment, la meva.
     (...)
     Les races existeixen. Són un fenòmen ecològic. S'han format de forma natural amb els pas dels mil·lenis, i cada raça ha evolucionat per tal d'adaptar-se al seu entorn natural. Això no es pot canviar en quatre dies, a cop de patera o d'avió, ni amb segles de subvencions ni amb milers d'ONG.
     No és posar unes races damunt de les altres, sinó seguir l'ordre natural.
     Per això crec que el millor és que cada raça es quedi a casa seva, i que alterar aquest ordre natural de forma brutal i sobtada, com està passant a Catalunya, és d'una violència extrema”
    (Som!).
  • pirata171427.194 10 39👍 797
   Si volem que s'acabi la catalanofòbia, a part d'independitzar-nos, es bo que denunciem els qui la practiquen per a que la població catalana en sigui conscient, en comptes de criticar que es donin diners a organitzacions que lluiten contra altres tipus de fòbia. O és que la xenofòbia es bona?
   • __26401__21.803 9👍 127
      Jo estic fins a la coroneta de ser estranger en ma terra.
      Els immigrants vénen en massa, no s'integren, passen totalment del país "d'acollida", reben més ajuts que els autòctons sense feina, tenen gratis sanitat i escola, i la resta de drets creats amb la suor dels nostres pares. Fins i tot molts poden votar i t'asseguro que no voten partits valencianistes, sinó a la mà que els dóna les ajudes.
      Van en cotxes amb reaggaton a tot volum, parlen xisclant (els catalanoparlants parlen baixet, acollonits), "sin complejos", a voltes et parlen amb insolència.
      Qui no té vergonya, tota la terra és seva, diuen.
      No és qüestió, a sobre, de donar-los la raó ni les gràcies.
      Si els parles valencià et diuen que si ets "ruso". O "checheno" (i no ho invento).
      No, de debò, no em sembla correcte. No gens.
      I no em sembla correcte tampoc que els indígenes afectats no piulem.
      La nostra situació (dels catalanoparlants) no és de potència colonial, com pretén el Políticament Correcte, sinó d'amerindis en vies d'assimilació.
 • FocViuUsuari sumador6.729 10 317👍 1.328
  Entenc el que intenta explicar l'article, i em sembla interessant, però penso que si es vol analitzar el racisme com a fenomen social (com pretén fer l'article) no es pot fer deslligant-lo totalment del racisme com a fenomen psicològic individual, ja que penso que el segon és causa necessària del primer. El mateix val pel mascilsme/femellisme.

  Dit això, estic d'acord que és absurd parlar d'una societat racista anti-blancs o femellista, quan la nostra societat és racista anti-negres i masclista. Però no per això s'han d'obviar aquells individus que cometin el mateix error de base (però en sentit oposat) que porten a la situació social que critiquem. Cal lluitar contra les actituds de superioritat col·lectiva a nivell individual, perquè això acaba portant actituds a nivell social.


  De fet, l'article no justifica pas aquestes actituds, però sí que penso que les obvia massa perquè, com ja he dit, són causa necessària dels fenomens socials. Ara, també cal tenir en compte que són actituds molt menys habituals que les predominants socialment.
 • FocViuUsuari sumador6.729 10 317👍 1.328
  Per cert, interessant la revista "Nada",  prou diferent. Això sí, al número 4 no hi he trobat l'article que has penjat.
 • Scouser1.315 6👍 24
  Pel que veig o hi estàs d'acord o no has entès res 
 • BernatcapgiratUsuari sumador23.318 9 53👍 42
  Afirmar que un negre no pot ser racista és racisme. És dir, ai pobrets negres que com que són inferiors no poden ser uns fills de puta com ho podem ser els blancs dolentots.

  Hi ha racisme antiblanc igual que hi ha etnicisme contra els cristians als països islàmics. Moltes cultures orientals són profundament racistes amb els blancs per exemple.

  A Sud Àfrica per exemple, des del partit que governa s'incentiva el racisme contra els blancs per contrlar la població, igual que a Europa s'ha fet contra jueus, negres o altres.
 • PeixVerd13.214 7 159👍 5.887
  "Mentrestant, hi haurà individus d'una identitat oprimida que reaccionen amb una actitud agressiva davant individus d'identitat opressora".                             Aqui he deixat de llegir. Que som què? Individus d'identitat opressora?? És a dir que un negre que no ha patit esclavatge té tot el puto dret de ser un fill de puta amb mi sense ser esclavitzador en la meva puta vida per què?? Perquè pot sentir-se ofès per la meva "identitat opressora"? I perquè no comencem a matar jueus que no han matat ningú en sa vida perquè els seus ancestres van assasinar a Jesus? OH WAIT... 
 • dber128 6👍 9

  No citaré pas referències de història, opinions, raons lògiques ni demés sinó casos empírics en la meva vida. Pel que he vist segons la gent que conec és que els surenys són vagos, els occidentals els agrada gastar, els nòrdics els agrada esclavitzar i als orientals els agrada treballar. En qualsevol cas, els únics "pringats" de la pel·lícula ja se sap qui són.


  El fet de que hagi existit aquest fenòmen de "racisme blanc" no té res a veure amb qualsevol cosa que nosaltres (els catalans) hagim pogut fer o viscut. En qualsevol cas, és que pel fet de ser blancs s'ens atribueix unes qualitats que ni tan sols hem explotat (esclavisme als negres), implica errades substancials. Nosaltres no tenim la obligació d'anar ni a favor ni en contra de cap dels tipus de racisme (blanc o negre). De racisme per part de negres a blancs jo l'he vist i l'he viscut, lo cual la hipòtesi del post per mi n'és absurda.

  En quant al feminisme... No sé què dir... El cas és que el masclisme neix substancialment de la "por a la promiscuitat" de les dones. Avui en dia, és molt més palpable la promiscuitat en les dones que en els homes, i segueix en peus, vol dir que si n'existeix masclisme en tot cas sería per part de ments religioses. Cal dir també que és cert que existeixen col·lectius feministes que volen reclamar drets i anar en contra dels homes, del qual n'estan equivocats, ja que a qui haurien d'anar en contra és de certes religions que tendeixen a certes conductes. Cal dir també que pel que he vist sempre, les ments més religioses són de dones, les quals, promouen la "antipromiscuitat" en contraposició a les "dones modernes".

   

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.954 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat